Blog

Geniet van puur natuur door het boek ‘De bossen in’

De bossen in Christiane Dorion & Jane McGuinness

Zonder bossen zouden we nergens zijn. Maar wat zijn het, die wonderlijke verzamelingen bomen, die er overal op aarde anders uitzien? Het zijn werelden op zich – en dit boek laat je die werelden op weergaloze wijze ontdekken. Verwonder je over de kalme schemering in het loofbos, waar prachtige vogels takjes verzamelen en vleermuizen schuilen in holle bomen. Kijk hoe een machtige zeearend tussen de torenhoge mammoetbomen door scheert en luister naar een kakofonie van geluiden in het regenwoud van de Amazone.

Waarom De bossen in zo’n indrukwekkend boek is

Elk kind gun je dwalen door onze groene wereld. Precies deze beleving geeft De bossen in je mee. Het boek bevat prachtige illustraties in een hartverwarmende en natuurlijke stijl. Tijdens het bladeren door dit geweldige boek, werd ik helemaal blij en Lucas kon er gelukkig net zo van genieten. Hij wilde meteen weten welke informatie er op de pagina’s stond en samen verdiepten we ons in bossen en dieren. Het boek bevat een ontdekkingstocht en tevens avontuurlijke ervaring voor de jongste natuurliefhebbers. Het is een heerlijk gevoel om samen met je kind op de bank te zitten en te lezen in dit boek. Samen mochten we de groene wereld ontdekken en werden we verrijkt door de informatie die op de pagina’s gepresenteerd werd. De illustraties maken het boek helemaal af!

Over de auteurs van De bossen in

Christiane Dorion groeide op in Quebec, Canada. Nadat ze was gepromoveerd op het gebied van milieueducatie, ontwikkelde ze een basisschoolprogramma voor het Britse Wereld Natuur Fonds. Ze werkt samen met het Forum voor de Toekomst, een non-profitorganisatie voor duurzame ontwikkeling. Met haar boeken wil Christiane kinderen aanmoedigen om onze planeet te beschermen. www.christianedorion.com

Jane McGuinness studeerde kinderboekenillustratie aan Cambridge School of Art. Vanwege haar jeugd in Schotland speelt de natuur een belangrijke rol in haar werk. In 2016 ontving ze de Sebastian Walker Prize voor haar illustraties. www.janemcguinness.co.uk

De bossen in Christiane Dorion & Jane McGuinness

De bossen in inspireert en motiveert

Sprookjesachtig mooi is het boek De bossen in. Je krijgt bovendien meteen zin en het verlangen om de natuur te koesteren en te beschermen waar mogelijk. De natuur is zo kostbaar en wonderlijk mooi! Ik ben heel erg blij dat dit soort prachtige boeken er zijn om onze kinderen kennis te laten maken met de natuurlijke rijkdom die onze aarde geeft. We mogen leven en beleven, de natuur bewonderen en ons verwonderen. Voor veel mensen is dit helemaal geen vanzelfsprekendheid, daarom is het extra belangrijk om het verschil te maken voor de natuur zodra dat tot je mogelijkheden mag behoren. Elke stap telt! Ondertussen genieten we volop van dit indrukwekkende boek waarin de mooiste illustraties en behapbare informatie gepresenteerd worden. Niet alleen kinderen worden er intens gelukkig van, ouders ook!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.