Blog

Geachte Mr. Knightley, een heerlijke briefroman voor jou

Geachte_MR_Knightley_DagmarValerieGeachte Mr. Knightley geschreven door Katherine Reay is een echte aanrader. Het omslag is fantastisch, maar de inhoud ook! Er verschijnen véél boeken, maar als je uren leesplezier zou willen ervaren én ultiem wilt genieten van een heerlijke roman dan wil ik je graag Geachte Mr. Knightley als boekentip meegeven. Het is een hartverwarmende briefroman die je meesleept en ontspanning biedt. Geniet je mee? 

De slimme twintiger Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis en heeft niets voor zichzelf. Studeren is een oude droom die ze allang heeft opgegeven en ze slijt haar dagen achter de toonbank bij een Starbucks. Ze weet dan ook niet wat haar overkomt als een stichting haar een studiebeurs aanbiedt. Het enige wat van haar wordt verwacht, is dat ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houdt van haar vorderingen. Hoewel Sam bindingsangst heeft, mensen doorgaans uit de weg gaat en vlucht in het citeren van Jane Austen-romans als iemand te dichtbij komt, voelt ze zich vreemd vrij in haar brieven aan deze Mr. Knightley, die ze nog nooit heeft ontmoet… Of toch wel?

Katherine Reay laat zich graag inspireren door Jane Austen en haar tijdgenoten, maar geeft een geheel eigen en eigentijdse twist aan deze klassiekers. Het is geweldig om te lezen over een personage die minstens zoveel van boeken houdt als ik dat doe. Al ben ik geen held in het citeren van romans, maar ik verlies mijzelf regelmatig in prachtige boeken. Ook deze roman heeft mij geraakt en meegevoerd; voor ik het wist was ik uren verder! Ik genoot van de groei die Samantha Moore door heeft gemaakt en ben onder de indruk van het perspectief waar auteur Katherine Reay voor heeft gekozen. Doordat je alle brieven mag lezen, ontdek je steeds meer kanten van de personages. Knap verwerkt en heerlijke schrijfstijl om te lezen. Je verwacht niet dat je alleen door het lezen van brieven een band kunt opbouwen met het personage, bijzonder toch? Bovendien wil ik mijn complimenten in deze recensie verwerken die bestemd zijn voor de vormgever; het is een waanzinnig mooi omslag!  Heel aantrekkelijk, opvallend, kleurrijk en voornamelijk perfect voor deze roman. Terug naar de belangrijkste vraag van deze roman: wie is toch Mr. Knightley? Ontdek het in deze heerlijke roman geschreven door Katherine Reay Geachte Mr. Knightley. Veel leesplezier!

Geachte Mr. Knightley | Katherine Reay | ISBN 9789029726627 | Aantal pagina’s 352 | Uitgeverij Kok | €19,99 | Klik hier voor het e-book

Waar voldoet een perfecte roman volgens jou aan?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.