Blog

Ik ga aan de slag met de FIT Methode

FIT methode boek

FIT methode boekHet plan voor een fit lichaam ligt nu in mijn handen: het boek De FIT Methode, samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten en professionals. Het boek bevat alle essentiële kennis die elke sporter en nog-niet-sporter tot zijn beschikking zou moeten hebben. Je leest meer over spieropbouw, fitter worden en vetverlies. Ik vertel je heel graag meer over deze methode die er hopelijk voor gaat zorgen dat ik weer lekkerder in mijn vel ga zitten en meer energie over mag houden. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met deze FIT Methode! Lees je mee? 

Over De FIT Methode
Steeds meer mensen streven een gezonde(re) leefstijl na. Maar wie met vragen zit over fitter worden, raakt al snel verstrikt in een wirwar van adviezen. Je weet niet altijd zeker of je de juiste informatie te pakken hebt, of dat je echt op de juiste weg zit. Dit is natuurlijk cruciaal wanneer je wilt werken aan je fitheid. Wat is bijvoorbeeld nu de beste aanpak voor vetverlies of spieropbouw? Wanneer weet je of je voldoende Vitamine D binnenkrijgt?Wat is voor jou de optimale voeding? En waarom eigenlijk? Hoe kom je met zekerheid van doel naar resultaat? Zie hier de reden waarom de FIT Methode is uitgebreid: om een einde te maken aan ál je vragen. Team FIT.nl

FIT boek Methode

Mijn mening over De FIT Methode
De FIT Methode is geschreven voor iedereen die iets wil verbeteren aan zijn of haar lijf, ongeacht leeftijd, ervaring, voorkeuren of trainingsdoel. Het kan zijn dat je wilt afvallen, of misschien wil je juist in spieren aankomen of je eindelijk eens echt fit voelen. Dit laatste is een belangrijk doel van de FIT Methode: gewoonweg fitter worden. Recent schreef ik een artikel over hoe ik summerproof wil worden.  Als je summerproof zegt, dan denkt vrijwel iedereen aan fitter en strakker worden. De kerstdiners moeten er toch een keer afgetraind worden?! Maar mijn bedoeling achter summerproof worden, bevat een twist. Ik wil heel graag lekker in mijn vel zitten, die weegschaal is bijzaak. Blij zijn met mijn lichaam en straks met volle teugen kunnen genieten van de zomer mét energie, dat betekent voor mij summerproof worden. Ik wil heel graag beter leren luisteren naar wat mijn lichaam echt nodig heeft om goed in mijn vel te zitten. Ook aan mijn conditie ga ik werken, dan krijg ik meer energie door de dag heen en word ik sterker.

Mijn doel: meer energie
Een fitter lichaam betekent voor mij daarom niet alleen dat ik ga werken aan mijn uithoudingsvermogen, maar dat ik ook bewuster na ga denken over hoe ik mijn lichaam zal voeden. Gezond eten kan juist ook lekker eten zijn! Eten met schuldgevoel zorgt voor de nare bijsmaak waardoor het niet eens meer de moeite waard wordt, daarom kies ik bewuster voor voedzaam en healthy.  Deze aanpak sluit geweldig aan bij De FIT Methode en dat is precies waarom het mij zo aanspreekt: je wordt je eigen coach op het gebied van mindset, training en voeding. Dit zijn de drie essentiële bouwstenen voor een fit lijf. Met deze kennis in huis ben je verzekerd van een juiste start die deze methode je aanreikt. Natuurlijk ben je er nog niet als je het boek hebt gelezen, de vertaling van theorie naar praktijk is de volgende stap en daar heb jij invloed op. Het mooie aan deze methode is dat je wordt gestimuleerd en gemotiveerd door de online community en de trainingsschema’s die je gaat samenstellen; een geweldige stok achter de deur om écht fit te worden.

Toegankelijk en leuk!
Werken aan je gezondheid kan heel leuk zijn, zeker wanneer je vooruitgang boekt. Ook vind ik het erg interessant om te lezen over de stappen die je mag maken tijdens dit proces. Ik leer dankzij deze methode meer over het hebben van de juiste mindset en motivatie; hoe pak je eigenlijk door bij een dipje? En hoe creëer je gezonde gewoontes? Ook ontdekte ik hoe je nu echt een goede warming up doet, wat er komt kijken bij een krachttraining en wat de juiste ademhalingstechniek is tijdens het trainen. En wat is eigenlijk een gezonde voedingspatroon voor mij? Waarom dient slapen een prioriteit te zijn? Allemaal erg nuttige en zinvolle artikelen die in De FIT Methode zijn gebundeld, waardoor ik ontzettend veel mocht leren over mijn lichaam. Een gezonde levensstijl en werken aan jezelf is nog toegankelijker en plezierig geworden dankzij de FIT Methode!

Op welke manier werk jij aan een fitter lichaam? Alle tips en tricks zijn welkom!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.