Francien laat je tieten nog eens zien

Francien laat je tieten nog eens zien

IMG_8880
Sexting is een onderwerp waar regelmatig berichten over verschijnen in het nieuws. Maar wat weten we hier eigenlijk van? Wat betekent het en welke gevolgen heeft sexting? In Francien laat je tieten nog eens zien vertelt Francien haar verhaal met kracht en humor, om jongeren van nu juist bewust te maken van de gevolgen. De manier waarop zij deze negatieve ervaring uiteindelijk, met vallen en opstaan, in haar voordeel heeft laten werken is overweldigend en indrukwekkend.

Over Francien laat je tieten nog eens zien
Francien Regelink maakte toen ze 15 jaar oud was een screenshot van haar borsten en stuurde die aan de coolste jongen van de school. Ze deed dat in de veronderstelling dat hij ‘for your eyes only’ was. Daar dacht hij anders over. Want enige tijd later hingen er kopieën door de hele school. Regelmatig verschijnen er berichten over ‘sexting’ in het nieuws. Door WhatsApp en social media als Instagram en Snapchat gaat de verspreiding van dit soort foto’s nu met één klik veel sneller en verder – en zijn de gevolgen veel ingrijpender.
In Francien laat je tieten nog eens zien vertelt Francien haar verhaal met kracht en humor, ook om jongeren van nu bewust te maken van de gevolgen. De manier waarop zij deze negatieve ervaring uiteindelijk, met vallen en opstaan, in haar voordeel heeft laten werken is overweldigend en indrukwekkend.

Sneak preview
Het donker van de fietsenkelder maakt dat ik even moet wennen aan het daglicht. Die zin heb ik vast niet goed verstaan. Ik zoek naar de stem die er bij hoort. Ik weiger te geloven dat het echt zo is. De jongens staan daar, wijzen naar me. Lachen me keihard uit. Weer dat irritante gelach. Ik voel me verraden. In mijn hoofd gaat het licht uit. Ik stap op mijn fiets en rijd keihard weg. 

Over Francien Regelink
Francien Regelink (1986) is een succesvolle jonge zakenvrouw met een eigen bedrijf. Ze heeft een zeer populaire hardloopblog, www.GirlsLove2Run.com, en is onder andere influencer voor de grote sportmerken. Ook spreekt ze op scholen en wordt ze veelvuldig gevraagd door tv, radio en kranten.

Mijn mening
Wat een heftig onderwerp! Ondanks de zwaarte ervan weet Francien het luchtig – en zelfs met humor – op een toegankelijke manier te verwoorden hoe zij sexting heeft ervaren. Ook deelt zij wat de gevolgen ervan zijn en dat kwam bij mij ontzettend binnen. Hoe bizar dat zo’n foto je leven op deze manier op de kop kan zetten, terwijl je helemaal niet van het kwaad bewust bent. Ik vind het fantastisch hoe Francien dit onderwerp toch bespreekbaar weet te maken, omdat er zoveel jongeren zijn die hiermee in aanraking zijn gekomen en door de negatieve ervaringen worden getroffen. En wat dan? Wat is op zo’n moment de volgende stap en hoe krabbel je omhoog om alles weer op de rit te zetten? Francien is echt een powervrouw en heeft onwijs veel indruk op mij gemaakt. Mijn bewondering voor haar is alleen maar toegenomen na het lezen van haar openhartige verhaal en ervaringen. Geweldig hoe zij anderen kan inspireren en vooruit durft te helpen door deze intense belevenissen op papier te zetten.

Conclusie
Indrukwekkend, meeslepend en intens. Francien heeft mij zo geraakt met haar schrijfstijl dat ik gehuild heb om wat haar is aangedaan, maar ik voelde ook pure trots hoe zij hieruit is gekomen. Wat een kracht!

Auteur: Francien Regelink Titel: Francien laat je tieten nog eens zien Prijs: 16,99 Uitgeverij: Kosmos Uitgevers ISBN: 9789021561813 Pagina’s: 192 Klik hier voor het e-book

Heb jij Francien laat je tieten nog eens zien al gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 10 reacties.

 1. Simone

  Dit klinkt als een erg heftig verhaal. Jeetje, ik kan me er niks bij voorstellen. Ik heb zelf (gelukkig) nooit zoiets hoeven meemaken. Ik ben dus ook erg benieuwd hoe ze dit aangepakt heeft. De sneak preview zorgt er al voor dat ik meer wil lezen! Mooie review! :)
  Simone onlangs geplaatst…Unboxing / Styletone: De Juli Editie!My Profile

 2. Sandra

  Lijkt me heftig om zoiets mee te moeten maken.

  Wat ik me wel afvraag. Het boek is dat in de tijdsgeest van toen, of nu geschreven?
  En hoe worden die foto’s doorgestuurd? Want als de schrijfster van 1986 is en dat op haar 15e meemaakte, zou dat in 2001/2002 geweest zijn. Toen hadden we nog geen telefoontjes zo als we die nu kennen :) dat was eerder de tijd van dikke nokia 3310 en snake. En chatten met MSN, ICQ e.d.

  Kan ook aan mij liggen. Als plattelandsmeisje zijnde liep je toch ’n stuk achter op dat wat zich in de grote stad afspeelde en hip was. Maar dat is wel hoe ik het me herinner. Ik ging in die tijd (2001/2002) net naar de middelbare, had op den duur wel zo’n Nokiabaksteen en laptops bestonden al wel, maar ik zat voor huiswerk nog regelmatig achter een dik beeldscherm en PC.

 3. Anna

  Ik denk dat het heel goed is dat zo’n onderwerp soms met humor benaderd wordt. Dat maakt het boek waarschijnlijk prettiger leesbaar, maar toch leer je er alsnog een hele belangrijke les uit. Gedurfd wel, maar daar ben ik wel voor. En jeetje, wat moet het verschrikkelijk voor haar geweest zijn om dit te hebben meegemaakt. Ik weet nog wel dat dit een meisje bij mij op de middelbare school overkomen was. Ik kende haar helemaal niet, maar binnen één dag wist iedereen haar naam. Zo sneu.
  Anna onlangs geplaatst…Event: De ParadeMy Profile

 4. Dineke

  Wat goed dat hier een boek over geschreven is! Soms lijkt het allemaal geen kwaad te doen, maar aan veel dingen zit toch een keerzijde
  Dineke onlangs geplaatst…CIEN | SHOWER GEL ORANGEMy Profile

 5. Wat gaaf dat er iemand is geweest die op zo’n krachtige manier zo’n belangrijk taboe onderwerp bespreekbaar maakt! Klasse, en klasse voor jou dat jij dit op zo’n positieve manier onder de aandacht brengt.

  Liefs, Sanne
  Sanne | Pencils & Parties onlangs geplaatst…Chef Jeff: Homemade pizza!My Profile

 6. Denise

  Dit lijkt mij een heel mooi boek. Verdrietig dat het haar is overkomen, maar laten we hopen dat het heel wat jongeren waarschuwt. Voor mijn opleiding heb ik mij meermaals in dit onderwerp moeten verdiepen en de gevolgen van zo’n foto kunnen inderdaad verschrikkelijk zijn. Deze komt op mijn lijstje!
  Denise onlangs geplaatst…PLOG – Een dagje ScheveningenMy Profile

 7. sanne

  Jeetje, wat een heftig verhaal zeg. Zeker op zo’n jonge leeftijd lijkt me dat verschrikkelijk. Misschien kon die jongen de gevolgen ook nog niet overzien toen hij de foto verspreidde, maar wat ongelofelijk vernederend voor dat meisje. Ik weet nog dat toen ik 14 was, ik met Sinterklaas samen met mn beste vriendin een grote foto kreeg in een enveloppe van de coolste jongen van de school, omdat wij net als iedereen trouwens, smoorverliefd op hem waren. We schaamden ons driemaal in de rondte. Iedereen wist nu dat we op hem verliefd waren en hoe we voor paal stonden met die foto’s. Het was in no time bekend in de hele school. We schaamden ons zo erg dat we sinds die 5 december de hele winter niet meer in de kantine durfden te verschijnen en de hele winter de pauzes buiten doorbrachten. Met een thermoskan met warme chocomel, dat wel. Maar als zelfs zoiets onbenulligs (in ons geval) een puber al zo op zijn kop kan zetten, dan moet ik er niet aan denken dat ik het verhaal van Francien zou hebben meegemaakt. Ik zou naar een andere school zijn vertrokken denk ik. Heel gaaf dat ze het zo opschrijft en deelt en kinderen waarschuwt op scholen. belangrijk werk. Thanks voor je review!

Geef een antwoord

CommentLuv badge