Blog

Filmtip – Bridget Jones’s Baby

bridget-jones-online-image1
Bridget Jones is terug met de film Bridget Jones’s Baby! Wat keek ik uit naar haar comeback, want in dit nieuwe hoofdstuk over ’s werelds favoriete singleton is Renée Zellweger weer samen te zien met Colin Firth. En om de cast compleet te maken, kunnen we daar ook de handsome Patrick Dempsey en beroemde Emma Thompson aan toevoegen! Ik kon niet wachten om met mijn moeder naar deze film te gaan. Niet alleen omdat ik zelf in verwachting ben van een kleine, maar vooral om weer te genieten van de hilarische avonturen die Jones beleeft.

Over Bridget Jones’s Baby
‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…

Bridget Jones’s Baby is geregisseerd door Sharon Maguire (Bridget Jones’s Diary) en gebaseerd op het geliefde personage Bridget Jones van schrijfster Helen Fielding. De film is geproduceerd door Tim Bevan en Eric Felnner van Working Title Films (Bridget Jones’s Diary, Notting Hill, Love Actually) samen met Debra Hayward (Pride & Prejudice, Love Actually).

Mijn mening
Wat heb ik weer genoten van Bridget Jones! Haar avonturen zijn geweldig, de zaal lag helemaal dubbel en hoe bijzonder is het als je in de bioscoop met z’n allen hardop zit te lachen? Dat gebeurt niet vaak, maar Bridget Jones krijgt het voor elkaar! Of misschien moet ik alle lof doorgeven aan de regisseur Sharon Maguire en schrijfster van deze beroemde personage Helen Fielding? Renée Zellweger speelt de rol weer voortreffelijk, al heeft haar gezicht een bijzondere transformatie ondergaan in de tussentijd. Er was denk ik heel wat make-up nodig om haar te voorzien van de nonchalante girl-next-door-look van jaren terug toen de eerste films uitkwamen. Maar dat mag de pret niet drukken; de vertrouwde Bridget met haar naïeve trekjes en hilarische taferelen was weer fantastisch om te zien. Zo bijzonder om na al die jaren het vervolg op de films te mogen zien, alleen al door dit idee vond ik het de moeite waard om naar de bioscoop te gaan. De beroemde all-by-myself-scene was ook van de partij en Ed Sheeran komt in Bridget Jones’s Baby ook even om het hoekje kijken op een hilarische manier. Ook vond ik het extra leuk om de film te bekijken nu Bridget Jones de zwangerschap ervaart. Tijd voor rompertjes, babybumps en mommy to be– ervaringen! Dat zorgde voor veel herkenning en een grote glimlach op mijn gezicht. Want ze bedoelt het allemaal zo goed, maar het pakt soms net even een tikkeltje anders uit dan haar intentie. Gelukkig weet ik wel wie de vader van ons kindje gaat worden, maar ik verklap nog niet wie de daddy to be is in deze heerlijke romcom, want ik weet zeker dat je het geweldig gaat vinden om dit zelf te ontdekken. Deze film is echt een aanrader voor iedereen die van humor, de liefde en gezelligheid houdt. Veel kijkplezier!

Leuke tip voor als je een keer in de buurt bent: ik bezocht de fijne bioscoop Cinelounge in Houten en ik kan je deze bioscoop zeker aanraden als je uit de omgeving van Utrecht komt of toevallig in de regio bent. CineLounge is namelijk dé servicebioscoop van Houten, Utrecht en omstreken. Met een druk op de serviceknop roep je tijdens de film de bediening en er is keuze uit een uitgebreide menukaart. De 4 zalen zijn sfeervol ingericht: ruime comfortabele fauteuils met tafeltje en een soft brandend schemerlampje. Je zit erg ruim, hebt altijd goed zicht en ik ga daarom met veel plezier naar deze fijne locatie. Niet geheel onbelangrijk: om de hoek zit een lekker sushi-restaurant om het avondje uit compleet te maken.

Heb jij Bridget Jones’s Baby al gezien?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.