Blog

Favoriet boek van Lucas – Er zitten 101 dieren in dit boek

Er zitten 101 dieren in dit boek review dagmar valerie

Met veel plezier deel ik een boekrecensie namens Lucas. Hij gaf namelijk recent aan dat hij een lievelingsboek had, namelijk Er zitten 101 dieren in dit boek van Rebecca Jones. Lucas is dol op boeken en samen komen we ook regelmatig in de bibliotheek. Hij heeft die liefde voor boeken niet van een vreemde, zelf lees ik ook erg graag. Ik vind het geweldig om te zien hoe geconcentreerd hij een boek in zich op kan nemen. Vooral boeken over dieren en voertuigen vindt hij fantastisch. Dit vrolijke flip-flapboek is echt zijn ‘de meest lievelingse van de lievelings’ zoals hij dat zo zoet kan zeggen. Het boek Er zitten 101 zeebeesten in dit boek behoort ook tot zijn favoriete must reads. Onze peuter is dol op dieren en ontdekt op deze manier meer over hun leefomgeving. Ook kan je samen dieren zoeken, de dieren leren en andere spelletjes spelen dankzij deze prachtige titels. Ik deel graag onze review met jou!

Over Er zitten 101 dieren in dit boek

Dit keer vertel ik graag over een boek waarmee ik Lucas recent erg blij mee mocht maken. Voor Sinterklaas kreeg hij Er zitten 101 zeebeesten in dit boek en Er zitten 101 dieren in dit boek in zijn schoen. Ik wist niet dat de boeken zo’n succes zouden zijn! De boeken slaat hij uit zichzelf bijna dagelijks open en dan vertelt hij hardop welke dieren hij ziet. Dat hij geen ‘aap’ zegt, maar ringstaartmaki hebben we echt te danken aan dit fantastische boek. Het is educatief, maar vooral zo mooi om te kunnen bewonderen. De illustraties blijven mij fascineren en ik vind de platen prachtig. Ik kan er zelf ook uren naar kijken, daarom vind ik het ook niet gek dat Lucas er zoveel plezier door mag ervaren. Het is zo’n sfeervol, warm en leerzaam boek!

Er zitten 101 dieren in dit boek

Liefde voor boeken en lezen

We vinden het ontzettend leuk om Lucas af en toe te verwennen met een boek. Ook mag hij er soms eentje zelf uitzoeken. Dan krijgt hij centjes in zijn eigen portemonnee en zoekt hij zorgvuldig een nieuwe favoriet uit. De bieb blijft ook een geweldige beleving waar hij regelmatig naar vraagt. Met zijn eigen pasje kan hij boeken uitzoeken en lenen waar hij veel leesplezier door mag ervaren. Zo kan je op een toegankelijke manier steeds nieuwe titels ontdekken en samen van boeken genieten. In de ochtend vind ik het gezellig om als break tussendoor even op de bank te ploffen met Lucas. Terwijl we genieten van een fruithapje en wat drinken, lees ik voor of vertelt Lucas zelf wat hij ziet in het boek. Jord leest graag ’s avonds voor aan Lucas wanneer hij Lucas naar bed brengt. Er zitten 101 dieren in dit boek wordt dan vaak uit de kast gehaald. We verzinnen er leuke spelletjes bij of kleine opdrachtjes. Zo kan je met jouw kindje de dieren tellen, geluiden nadoen van de dieren die je ziet, bedenken wat een dier eet en welke kleuren de dieren in het boek hebben. Zo stimuleer je spelenderwijs de ontwikkeling van jouw kindje terwijl het een gezellige activiteit mag blijven.

Perfecte cadeaus om te geven én te krijgen

Wij zijn als ouders ook helemaal weg van deze mooie boeken. De kwaliteit is fantastisch en het papier is lekker dik. De flappen zijn heel handig en ik ben verliefd op de illustraties. De stijl is speels, vrolijk, warm en zo liefdevol; ik ben er helemaal weg van. Met veel plezier lezen we regelmatig deze boeken die dus echt een groot succes zijn bij ons in huis. De prijs is erg toegankelijk, terwijl onze peuter er ontzettend van geniet. De boeken zijn niet alleen leuk om te ontvangen, maar ook om te geven! Dit maakt Er zitten 101 dieren in dit boek & Er zitten 101 zeebeesten in dit boek tot ideale cadeaus.

Ik hoop dat je het leuk vond om over deze boeken te kunnen lezen. Mijn enthousiasme is niet weg te denken uit dit artikel, maar zowel Lucas als wij als ouders zijn fan van deze boeken.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.