Blog

Event – Ik organiseerde de Zomer Books, Blogs & Borrel


Op 2 juli was het zover. Namens VBK aan mij de eer om het event Zomer Books, Blogs & Borrel, waar veel bloggers naar uitkeken, te organiseren. Een event om onze mooie titels te vieren en de zomer in te luiden met lieve bloggers, inspirerende auteurs en collega’s van verschillende uitgeverijen. Wat een feest om kleur te mogen geven! Natuurlijk mochten de flamingo’s en ananassen niet ontbreken…

Event 2.0
In november organiseerde ik eerder een event speciaal voor Uitgeverij Zomer & Keuning en dit werd ontzettend goed ontvangen. Tijd voor een verbeterde en leukere versie leek mij dan ook een heel goed idee. En hoe kan dat beter dan door de zomer in te luiden? Mijn bestelling voor de zon werd geplaatst en het pakte iets anders uit: ik kreeg een hittegolf. Mijn excuses ervoor, maar dan weet je in ieder geval naar wie je moet wijzen als schuldige. Het programma stelde ik in overleg met andere marketeers van uitgeverijen op, de aankleding shopte ik (héél vervelend om te shoppen voor werk!) en de hapjes en drankjes werden geregeld. Ook de goodiebags (met een waarde van honderd euro) waren goed gevuld en ik kon niet wachten om er de bloggers blij mee te kunnen maken. Klaar voor de start? Af!

IMG_5199
De voorbereidingen… 
Alles verliep in de voorbereidingen ontzettend soepel, bijna té waardoor ik eigenlijk zocht naar iets dat fout kon gaan (hoezo bijgelovig?). Op alles waren we voorbereid, de presentatie zette ik in elkaar en ik was net zo nieuwsgierig naar de presentaties van de auteurs, Elly’s Choice en Dwarsligger als de bloggers zelf. Ik trok mijn hakken aan (iemand opgevallen dat ik hier al een half jaar niet op heb gelopen?) en deed schietgebedjes dat ik niet halverwege languit op de grond zou liggen. Ook dit ging beter dan verwacht, ik verzwikte niks en bleef keurig overeind hoera! Tijdens het event stonden de hapjes en drankjes klaar, werd er door de bloggers massaal getweet met de hashtag #ZomerBBB en werd elk stukje in de keuken zorgvuldig gefotografeerd (ja, het waren echte bloggers!).

IMG_5243
Het programma van het event
Gedurende de Zomer Books, Blogs en Borrel gaven Yvette en Tamara inspirerende en leerzame presentaties waarbij zij vol passie en plezier vertelden over Elly’s Choice ( het eBook abonnement met elke maand een selectie van de mooiste eBooks, reviews en interviews) en Dwarsligger (een compleet boek in een handzaam formaat: net zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar) en de bloggers aandachtig luisterden. Ook debutanten Liesbeth van Kempen (Uitgeverij De Fontein) en Inge van der Krabben (Ambo Anthos) waren van de partij waardoor de bloggers kennis konden maken met deze getalenteerde schrijfsters. Ik kan nu al niet wachten om het boek van Liesbeth Gevaarlijk spel te lezen, ik ben nu al fan als het net zo goed is als haar presentatie. En ik hing aan de lippen van Inge, wat kan zij geweldig vertellen! Ook het stukje dat zij voorlas uit haar nieuwe boek Tot waar wij kijken kunnen raakte mij heel erg. Conny Regard werd tijdens het event verrast met haar eerste exemplaar van Ik ook met jou! en Gillian King deelde sneak previews omtrent haar nieuwe titel Alles of niets! waarmee zij de nieuwsgierigheid van bloggers nog meer wist aan te wakkeren.

IMG_5245
Online wordt nu al de vraag gesteld wanneer het volgende event zal plaatsvinden, echt een eer! Ik vond het een feestje om samen met de uitgeverijen, de lieve bloggers en de inspirerende auteurs de Zomer Books, Blogs & Borrel te organiseren.  Dankjewel! En nu ga ik lekker lezen deze zomer…

Welk boek moet ik volgens jou écht lezen deze zomer? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.