Event – Het jubileumfeest 50 jaar Top 40

Event – Het jubileumfeest 50 jaar Top 40

top 40Op 2 januari 1965 werd de allereerste Top 40 uitgezonden. Op 2 januari 2015 bestond de 
Top 40 daarom exact 50 jaar. Middels een jubileumfeest werd er stilgestaan bij 50 jaar popmuziek in het prachtige Theater Gooiland te Hilversum. Het eerste event van het jaar was daarom gelijk een geslaagd feest, want ik mocht aanwezig zijn bij deze Top 40 party. Als je mij vraagt wat mijn favoriete muziek is, dan hoor je mij altijd Top 40 muziek’ zeggen. Het voelde heel speciaal dat ik voor dit event was uitgenodigd. Het was een bijzondere middag, kijk en lees je mee?

We stonden stil (há en dat met muziek!) bij 50 jaar popmuziek. Het boek ‘50 jaar Top 40′ werd uitgebracht door Kosmos Uitgevers en de bijzondere Top 40-postzegels werden tijdens dit feest gepresenteerd door PostNL. Met de aanwezigheid van een groot aantal artiesten en presentatoren van de afgelopen 50 jaar was het feest compleet. Zo leuk, Karlijn spotte mij op de foto die Erik de Zwart (o.a. bekend van Radio Veronica en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40) deelde op Instagram! 

FullSizeRender (45)

Het jubileumboek over de enige echte hitparade 50 jaar Top 40 werd tijdens deze speciale gelegenheid gepresenteerd. Martijn van Stuyvenberg deelt hierin een bijzonder tijdsbeeld van de Lijst der Lijsten, maar ook de geschiedenis van de popmuziek komt aan bod. Het boek bevat anekdotes, opmerkelijke feiten en verhalen van BN’ers. Artiesten van toen en nu vertellen over hun Top 40-momenten en het is een echte must have voor de muziekliefhebber!

FullSizeRender (46)

En een close up van de postzegels die door PostNL gepresenteerd werden. In de rij voordat we het theater in mochten, raakte ik aan de praat met Sybren Kuiper, de ontwerper van het postzegelvelletje. Hij kreeg van de Stichting Nederlandse Top 40 een shortlist met de grootste Nederlandse artiesten per decennium. Ook kreeg hij de vrijheid om zelf de nummers te kiezen, zolang het maar succesvolle nummers waren. Op de postzegels zie je Golden Earring (Radar Love), The Cats (One Wayw Wind), André van Duin (Willempie), BZN (Mon Amour), 2 Unlimited (No Limit), Paul de Leeuw (Vlieg met me mee), Marco Borsato (Dromen zijn bedrog), Vengaboys (We’re going to Ibiza!), Jan Smit (Cupido) en Anouk (Birds). Zo bijzonder als je de postzegels mag ontwerpen, wat een kans!

En als ultieme afsluiter van deze geslaagde party met collega Anoek op de foto en diskjockey Jeroen Nieuwenhuizen van Radio 538 die de Top 40 presenteert. Echt te gek dat hij live zijn show deed vanuit het Theater Gooiland en ik vond het heel bijzonder om een kijkje te nemen achter de schermen. Het was een event om niet snel te vergeten en een ontzettend leuk begin van het jaar!

Luister jij graag naar de Top 40? Wat is jouw favoriete muziek? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Toch wel een beetje nostalgie, want als tiener was ik niet weg te slaan bij de top 40 en zat ik klaar om keihard mee te zingen. Nu heb ik er steeds minder mee en heb ik geen idee meer wat tegenwoordig in de lijst der lijsten staat, hoewel ik wel elke dag muziek luister. Super leuk dat je langs bent geweest en ook Jeroen Nieuwenhuizen hebt gezien. Mijn droom is nog altijd om dj te worden (de reden waarom ik ooit Journalistiek ging studeren), dus vind ik het super tof om te zien. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Doelen en Goede Voornemens 2015 – PersoonlijkMy Profile

 2. Denise

  Wat een ontzettend tof event Dagmar! Super leuk dat je hier bij aanwezig was <3

 3. Petra

  Wat leuk. Ik heb een hele brede muzieksmaak. Het merendeel in de top 40 kan ik wel waarderen. Elke vrijdagmiddag is het ook heerlijk om met de top 40*op de radio naar huis te rijden.

 4. Amy

  Wat gaaf zeg, dat je hierbij aanwezig mocht zijn. Het lijkt me een geweldige ervaring! Leuke foto ook, met Jeroen Nieuwenhuijzen!

 5. Deisy

  Wat een ontzettend leuk event. Top40 is is toch wel een begrip in Nederland dus gaaf dat je daar bij mocht zijn en met Jeroen op de foto: wauw hihi ;-)

 6. De top 40… Ik luisterde hem nooit want ik vond het stom dat mensen een dergelijke lijst maakten. En toch ga je af en toe spieken welk nummer op een staat.

  En die postzegels… Je moet wel weten om welk nummer het gaat zeg. Als je de titels weet kan je ze er wel bij plaatsen, maar zo zou ik ze niet herkennen.

 7. Linda

  Wat een leuk event! Ik luisterde toevallig op die dag naar Veronica, waar eerst de Top 40 werd uitgezonden, en daar draaiden ze als eerste nummer de nummer één van de allereerste Top 40 ooit, een nummer van The Beatles. Dat vond ik zo tof :)
  Ik luister af en toe nog, vind het altijd wel leuk maar in verhouding véél geklets en weinig muziek in die 4 uur tijd…

 8. Nicole

  Ik hou ook wel van top 40 als ik lui ben luister ik dat vooral hahaha.. Maar hou ook wel van oudere muziek zoals Queen etc!
  Gaaf dat je hierbij mocht zijn..

 9. Ceetje

  Wat gaaf dat je daar bij mocht zijn. Ik luister eigenlijk steeds meer top 40 doordat ik meer radio luister.

 10. Liset

  Oh wat een leuk event! Ik ben dol op muziek :). Superleuk dat je er bij aanwezig mocht zijn. Jeroen Nieuwenhuizen ken ik nog van TMF, grappig dat je met hem op de foto staat!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw echt? Ik wist niet dat hij ook bij TMF werkzaam was, hoe cool!

 11. Frauke

  Wat leuk! Ik ben ook wel into top 40 muziek haha. Heel grappig die postzegels, ook met da tekstje er nog bij! Lijkt me wel fijn om een keertje een kijkje achter de schermen te nemen :D! X

 12. Eline

  Wat een leuk evenement! Dat moet wel een heel swingend feestje zijn geweest!!! :D

 13. Maureen

  Ik hou van de top 40, wat gaaf dat je daar bij mocht zijn en wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad!

 14. Xaviera

  Wat leuk dat je bij dit event aanwezig mocht zijn! Ik luister niet zo vaak naar top 40 muziek, al kan ik sommige nummers zeker waarderen. Over het algemeen heb ik een ‘aparte’ muzieksmaak ;-)

 15. Sophie

  Wat een te gek evenement Dagmar! En wat zijn die postzegels bijzonder geworden zeg, echt heel erg mooi! Het ziet eruit als een gezellig feestje!

 16. Bente

  Jaa top 40 ben ik ook wel voor te porren. Nu ben ik sowieso niet heel erg moeilijk met muziek, maar top 40 word ik altijd blij van :)

 17. Joyce

  Wat leuk dat je erbij mocht zijn! Als iemand aan mij vraagt wat m’n favoriete muziek is zeg ik ook altijd top 40 haha!

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja ik ook! We zijn een goede muziek match <3 Top 40 blijft vrolijk en leuk

 18. Anouk

  Leuk verslag! Nostalgie ook wel… man dit keken we vroeger allemaal geloof ik.

 19. Denise

  Wat een gaaf event moet dat zijn geweest! Ik zou niet weten wat ik zonder muziek aan zou moeten, dus de top 40 vind ik natuurlijk ook gaaf!

 20. Kim

  Wauwie wat een te gek event zeg! Heel erg leuk dat je hier bij mocht zijn.

 21. angelique

  Wat gaaf! Ja mijn favoriete muziek stamt uit de jaren 90 haha ik ben (ja nog steeds) fan van de backstreet boys

 22. Wat tof dat je daarbij mocht zijn! Ik loop nu stage bij Radio 5 Nostalgia. Heel tof, de muziek die je daar hoort, stond in de beginjaren vaak in de Top 40! We hebben uiteraard ook stilgestaan bij de 50ste verjaardag va nde Top 40 :) Leuk om je foto’s te zien!! :)

  XX Saskia

  1. Dagmar Valerie

   Wauw echt waar? Wat een te gekke ervaring lijkt mij! Superleuk dat jullie er ook bij hebben stilgestaan. Blijft een bijzondere en mooie tijd!

 23. Wat leuk! Daar schreef ik op de dag zelf dus ook over. Ben niet bij het evenement geweest, maar dacht terug aan de tijd dat ik nog met cassettebandjes bij de radio zat, mijn hand op de rec. geknopt, zodat ik mijn lievelingsliedjes niet zou missen. Jeugdsentiment!

  1. Dagmar Valerie

   Wat ontzettend leuk! Die cassettebandjes inderdaad, gouden tijden :) En dan per ongeluk het stukje dat zo belangrijk was wissen door een ander nummer op te nemen… Oeps! Heftige tijden waren dat ;)

 24. Wendy

  Wauw, gaaf! Daar had ik ook wel bij willen zijn. Ik vind de postzegels er ook erg leuk uitzien. Leuk hoe die liedjes zijn uitgebeeld.

 25. Tof dat je daar heen was! Ikzelf hou me niet zo bezig met de top40 aangezien ik voornamelijk metal luister :p

Geef een antwoord

CommentLuv badge