Blog

Event – Het jubileumfeest 50 jaar Top 40

top 40Op 2 januari 1965 werd de allereerste Top 40 uitgezonden. Op 2 januari 2015 bestond de 
Top 40 daarom exact 50 jaar. Middels een jubileumfeest werd er stilgestaan bij 50 jaar popmuziek in het prachtige Theater Gooiland te Hilversum. Het eerste event van het jaar was daarom gelijk een geslaagd feest, want ik mocht aanwezig zijn bij deze Top 40 party. Als je mij vraagt wat mijn favoriete muziek is, dan hoor je mij altijd Top 40 muziek’ zeggen. Het voelde heel speciaal dat ik voor dit event was uitgenodigd. Het was een bijzondere middag, kijk en lees je mee?

We stonden stil (há en dat met muziek!) bij 50 jaar popmuziek. Het boek ‘50 jaar Top 40′ werd uitgebracht door Kosmos Uitgevers en de bijzondere Top 40-postzegels werden tijdens dit feest gepresenteerd door PostNL. Met de aanwezigheid van een groot aantal artiesten en presentatoren van de afgelopen 50 jaar was het feest compleet. Zo leuk, Karlijn spotte mij op de foto die Erik de Zwart (o.a. bekend van Radio Veronica en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40) deelde op Instagram! 

FullSizeRender (45)

Het jubileumboek over de enige echte hitparade 50 jaar Top 40 werd tijdens deze speciale gelegenheid gepresenteerd. Martijn van Stuyvenberg deelt hierin een bijzonder tijdsbeeld van de Lijst der Lijsten, maar ook de geschiedenis van de popmuziek komt aan bod. Het boek bevat anekdotes, opmerkelijke feiten en verhalen van BN’ers. Artiesten van toen en nu vertellen over hun Top 40-momenten en het is een echte must have voor de muziekliefhebber!

FullSizeRender (46)

En een close up van de postzegels die door PostNL gepresenteerd werden. In de rij voordat we het theater in mochten, raakte ik aan de praat met Sybren Kuiper, de ontwerper van het postzegelvelletje. Hij kreeg van de Stichting Nederlandse Top 40 een shortlist met de grootste Nederlandse artiesten per decennium. Ook kreeg hij de vrijheid om zelf de nummers te kiezen, zolang het maar succesvolle nummers waren. Op de postzegels zie je Golden Earring (Radar Love), The Cats (One Wayw Wind), André van Duin (Willempie), BZN (Mon Amour), 2 Unlimited (No Limit), Paul de Leeuw (Vlieg met me mee), Marco Borsato (Dromen zijn bedrog), Vengaboys (We’re going to Ibiza!), Jan Smit (Cupido) en Anouk (Birds). Zo bijzonder als je de postzegels mag ontwerpen, wat een kans!

En als ultieme afsluiter van deze geslaagde party met collega Anoek op de foto en diskjockey Jeroen Nieuwenhuizen van Radio 538 die de Top 40 presenteert. Echt te gek dat hij live zijn show deed vanuit het Theater Gooiland en ik vond het heel bijzonder om een kijkje te nemen achter de schermen. Het was een event om niet snel te vergeten en een ontzettend leuk begin van het jaar!

Luister jij graag naar de Top 40? Wat is jouw favoriete muziek? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.