Ik ervaar meer balans en succes met de Purpuz Planner 2018

Ik ervaar meer balans en succes met de Purpuz Planner 2018

Purpuz PlannerEen gezin, huishouden, sociaal leven, ondernemen, werk, bloggen en me-time… Hoe creëer ik balans in het dagelijkse? Ik probeer alle ballen als moeder, vrouw, vriendin, ondernemer, dochter en collega zo goed mogelijk in de lucht te houden, maar daar krijg ik gelukkig wel hulp bij. Sinds dit jaar gebruik ik namelijk de Purpuz Planner 2018 om meer structuur en overzicht te houden, maar ook beter prioriteiten te stellen om dichterbij dromen, doelen en geluk te komen. Ook geeft het veel inzichten op het gebied van persoonlijke groei, waardoor het als een ‘papieren’ coach voelt door de confronterende en inspirerende vragen en opdrachten die in deze Purpuz Planner staan. Ik breng deze Purpuz Planner graag onder de aandacht, omdat het mij veel heeft geholpen door een hectische periode heen. Misschien jou straks ook! Lees je mee? 

Mijn ervaring
Als goede voornemen voor 2018 had ik het plan om meer rust en balans te creëren. Om niet alleen moeder te zijn en hard te werken, maar ook weer ontspanning te vinden in het dagelijkse. Ik merkte dat dat er in 2017 erg bij in was geschoten, wat niet zo gek is in het eerste jaar als ouders, maar tijd voor jezelf om op te laden maakt iedereen gelukkiger. En een gelukkige moeder is een gelukkig kind; een mooi streven om in 2018 meer te balanceren. Maar hoe pas je dat toe in de praktijk? Met die vraag worstelde ik, totdat ik in aanraking kwam met de Purpuz Planner. Ik werd meteen verliefd door de prachtige uitstraling, deze planner is toch een plaatje?! Ik zocht eigenlijk zo’n planner voor mijn man Jord, maar toen hij hem eenmaal had vond ik het zo’n briljante planner dat ik niet kon achterblijven. Dit is dé oplossing voor 2018!

Purpuz plannerIk zocht een planner om mijn afspraken bij te kunnen houden, maar juist ook om overzicht te creëren binnen ons gezin. Daarom was genoeg schrijfruimte een vereiste, maar ook plek om hersenspinsels en krabbels neer te zetten. Ook reflecteer ik elke avond (en elke maand uitgebreider) om te kijken wat ik de volgende dag kan verbeteren en wat er die dag goed is gegaan, ook kijk ik wát ik eigenlijk allemaal heb gedaan om bewuster te worden van mijn tijdsbesteding. Wat ik zo mooi vind aan de Purpuz Planner; het heeft zo’n sprankelende en positieve insteek. Zo kan je je er doelen in kwijt, maar moet je niet de beloning vergeten erin te zetten. Ook is er voldoende ruimte voor het beantwoorden van inspirerende vragen die je op weg helpen om dichterbij de persoon te komen die je graag zou willen zijn. Je denkt na over doelen, prioriteiten en de verdeling tussen werk en privé. Tussen actieve momenten en rust. De verhouding dromen en doen. Er staat zelfs een handige Purpuz matrix in, die helpt je om je dromen te ordenen. Purpuz streeft ernaar om jouw leven gelukkiger en succesvoller te maken dan deze nu is. Het is daarom veel meer dan een planner; het is een agenda, werkboek, dankboek en coach in één. Je mag van dromen visualiseren naar dromen ordenen, je doel opdelen in stappen, prioriteiten stellen, planningen en reflecties naar dromen verwezenlijken. De Purpuz heeft een positieve impact op mij en ik kan inmiddels niet meer zonder!

Purpuz planner

Ervaring van Jord
Dagmar heeft mij gevraagd om ook mijn mening over de Purpuz Planner te delen, omdat jullie dan vanuit een mannelijk perspectief kunnen lezen hoe de planner wordt ervaren. Dagmar ontdekte deze planner toen we keken naar het creëren van meer structuur in het dagelijkse. Omdat de planner zulke mooie overzichtspagina’s bevat en genoeg schrijfruimte, was ik eigenlijk meteen enthousiast. De planner ziet er stijlvol uit en helpt mij om na te denken over mijn doelen; per dag, per week en zelfs per maand. De zelfreflectie vragen na elke maand vond ik heel leerzaam om te lezen, zo probeer ik mijzelf te verbeteren en persoonlijk te ontwikkelen. Sinds ik de Purpuz Planner gebruik, denk ik ook bewuster na over het creëren van balans. Ik merk nu al resultaat: ik denk beter na over het halen van mijn doelen, maar kan nu ook beter een plan maken om deze doelen te verwezenlijken. Daar pluk ik nu al de vruchten van!

Purpuz planner

Wat kan je van de Purpuz planner verwachten?
☆    Maandplanning (jan – dec.)
☆    Weekkalender (ma – zo).
☆    Maandelijks reflectie pagina’s.
☆    To-do lijstjes (werk en privé)
☆   9 Stappenplan van droom naar een gepland doel.
☆   4 Gelukspagina’s: voorin 2 pagina’s om bij te houden wat jou gelukkig maakt / je energie geeft. Achterin twee pagina’s met dingen die je beter niet meer kunt doen.
☆   16 Pagina’s creatieve ruimte, voor aantekeningen etc.

Weekkalender
+    Week layout (ma – zo.)
+    7 Dagen van 6 – 22 uur
+    To-do lijst werk en privé
+    Inspirerende purpuz quote
+    Bijpassende uitdaging

Dag
☆    Tijd van 6 – 22 uur
☆   Vermelding bijzondere dagen
☆   Dagelijks dagdoel
☆   Dagreflectie positief
☆   Dagreflectie groei

Maandplanning
☆    Maandoverzicht
☆    Doelenlijst werk en privé
☆    4 Unieke balansrubrieken
☆    Vermelding bijzonder dagen
☆    Maandelijks twee reflectiepagina’s

Purpuz planner

Clen Verkleij is de bedenker van deze Purpuz methode om je leven positief te veranderen. Hij kent de kracht van deze methode en deelt dit in deze prachtige planner (de Purpuz Planner is hier te koop voor €34,99). Omdat niet iedereen de euro’s heeft om de Purpuz zichzelf te gunnen, deelt hij als jonge start-up de planner ook gratis in PDF. Zo heeft iedereen de tool die je helpt je doel te halen. Binnenkort volgt het interview met Clen Verkleij op mijn blog, wat een inspirerende ondernemer is het toch. Ik ben helemaal fan van deze planner en wil nooit meer anders!

Wat mag er voor jou echt niet ontbreken in een agenda / planner? En Welke doelen heb jij voor in 2018?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Kirsty

  Dit klinkt als een fijne planner! Ik gebruik op dit moment zelf de Productivity Planner, daar vind ik fijn aan dat je in principe vijf taken per dag opschrijft waardoor je minder snel teveel en te lang doorwerkt.
  Kirsty onlangs geplaatst…Tony Moly Panda’s Dream So Cool Eye StickMy Profile

 2. Ik heb deze planner ook mogen proberen en ben er ook heel enthousiast over! Het helpt echt om meer balans in je leven te krijgen en om bewuster te worden van alle mooie dingen in je leven. Liefs!
  Laurien – Lots of Lauve onlangs geplaatst…Ontdek! | PurpuzplannerMy Profile

 3. Maaike

  Deze planner lijkt mij superhandig! Het lijkt een beetje op een bullet journal maar met deze planner is de basis er al en hoef je alleen nog maar in te vullen. De vragen zijn ook een pluspunt om je op weg te helpen!
  Maaike onlangs geplaatst…Crema de calabacín (courgettesoep)My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge