Een verloren liefde door Iona Grey

Een verloren liefde door Iona Grey

IMG_8636
Herken je dat gevoel dat je extra langzaam gaat lezen zodat je de sfeer en hoofdpersoon uit een boek niet hoeft te missen? Dat heb ik ervaren tijdens het lezen van Een verloren liefde geschreven door Iona Grey. Grey heeft er overduidelijk een fan bij, dat schuif ik niet onder stoelen of banken! 

Over Een verloren liefde
Voor alle fans van Jojo Moyes De laatste liefdesbrief. Een heerlijke roman waarin twee verhaallijnen verweven worden: in WO2 wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij – maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan… In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn – en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

Over Iona Grey
Iona Grey woont met haar man en dochters in Engeland. Een verloren liefde is het gevolg van haar levenslange fascinatie voor moderne geschiedenis en de rol van vrouwen daarin.

Mijn mening

Er zijn van die boeken waar je dagen (wat zeg ik, weken!) over zou willen doen. Maar toch komt aan elk boek, mits je een beetje doorleest, toch een keer een eind. Een verloren liefde vond ik echt waanzinnig goed en sterk, ik genoot intens van elke pagina en dat gevoel ben ik een tijd lang kwijtgeraakt. Ik kon de leesflow maar moeilijk te pakken krijgen en had behoefte aan echt een goed boek, toen kwam Een verloren liefde op mijn pad en ik was meteen verliefd op de prachtige cover. Wat een mooie vormgeving, echt een pareltje! En toen ik de flaptekst las, kreeg ik het gevoel alsof dit boek vergelijkbaar kon zijn met de toppers van Jojo Moyes. Als je mij langer kent dan vandaag, weet je wellicht dat ik enorm fan van haar ben (ik schreef eerder een ode aan Moyes). En nu ik deze roman uit heb gelezen, kan ik met zekerheid zeggen dat ik de kwaliteit ervan heel erg goed vond en ik dezelfde gepassioneerde en meeslepende schrijfstijl herken. Natuurlijk blijft Moyes mijn favoriet, maar ook van Iona Grey heb ik onwijs genoten. De personages kwamen echt tot leven in Een verloren liefde en ik vond het ontzettend moeilijk om afscheid van hen te nemen. Wat een topper van een roman, hier is de term must read voor uitgevonden!

Conclusie
Meeslepend en ontroerend, wat een hartverscheurende verhaallijnen! Ontzettend genoten van deze fenomenale roman. In een woord: prachtig!

Titel: Een verloren liefde Auteur: Iona Grey Uitgeverij: De Fontein Prijs: € 19,99 ISBN: 9789026137266 Klik hier voor het e-book

Hou jij van romans?  En van Jojo Moyes? Dan is Een verloren liefde echt een aanrader!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 6 reacties.

  1. Frauke

    Oeh! Fans van De laatste liefdesbrief: CHECK! Dus deze moét ik natuurlijk gaan lezen. En als jij ‘m aanraadt, zal hij ook wel écht goed zijn. Wat vet, ik ga ‘m op m’n verlanglijstje zetten en zo snel mogelijk proberen te scoren! X
    Frauke onlangs geplaatst…Zelf een lederen poef makenMy Profile

  2. Anja

    An amazing story, i love Stella and Dan.❤️🌹

Geef een antwoord

CommentLuv badge