Blog

Een ode aan Jojo Moyes

Jojo Moyes is mijn favoriete auteur. Ze steekt met kop en schouders boven andere schrijvers uit die mij middels woorden ontroeren, enthousiasmeren, gelukkig maken en raken. En dat is erg bijzonder, want ik lees maar al te graag álles wat los en vast zit en toch heb ik nog geen auteur ontdekt die haar kan overtreffen of in de buurt van haar talent komt. Tijd voor een ode aan Jojo Moyes!

Levendige personages die voelen als vriendinnen of zelfs als zussen: Sisters are different flowers from the same garden. Een quote die goed aansluit bij het gevoel dat ik ervaar tijdens het lezen van de prachtige romans geschreven door Jojo Moyes. Haar schrijfstijl sleept mij zodanig mee tijdens het lezen dat ik mij echt los moet trekken als er iets tussen haar boeken en mij komt. Het gevolg? Ik vergat zelfs uit te stappen bij de juiste halte tijdens het lezen van Voor jou. Tevens werd ik toentertijd niet gewaarschuwd dat dit boek echt een tranentrekker zou zijn, waardoor ik in het openbaar zat te snikken alsof mij iets tragisch was overkomen. En over tragisch gesproken, wat vond ik het heftig toen ik haar boeken uit had gelezen! Want wat lees je na zo’n pareltje van Moyes? Daar mag Moyes ook wel een handleiding voor schrijven… 

Haar personages leefden nog lang in gedachtes bij mij voort, zo was ik bijvoorbeeld heel nieuwsgierig wat er was gebeurd met Louisa uit Voor jou, hét boek dat inmiddels ook verfilmd is! Een leven na jou, het waanzinnige vervolg op haar bestseller, had ik net uitgelezen toen dit geweldige nieuws mij bereikte. Inmiddels is de trailer verschenen bij Warner Bros van Voor jou, de Engelse titel hiervan is Me Before YouMe Before You is een romantisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) speelt de rol van het dorpsmeisje Louisa Clark (geweldig toch dat je een achternaam hebt die zo overeenkomt met je personage?). Haar leven verandert plotsklaps, wanneer zij wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen voor Traynor (Sam Claflin – The Hunger Games), een jongeman die gehandicapt is geraakt door een motor ongeluk. Me Before You is vanaf 16 juni 2016 te zien in de Nederlandse bioscoop. Nieuwsgierig naar de trailer? Die kan je hieronder bewonderen. Ik moest gelijk weer Huilen met een hoofdletter H toen ik deze prachtige trailer zag. Zó mooi (Moyes)!

Wat ik vond van Een leven na jou?  Ge-wel-dig, wat een pareltje! Ik heb extra langzaam geprobeerd te lezen, omdat Louisa voelde als een lieve vriendin waar ik geen afscheid van kon nemen. Hartverwarmend, ontroerend en propvol liefde! Mijn conclusie van Portret van een vrouw? Vanaf de eerste bladzijde voelde ik de magie van Moyes waarmee zij deze schitterende roman kleur heeft gegeven. Levensechte personages, pure liefde en passie; Moyes heeft zichzelf wederom overtroffen, dit is kunst! Ook werd ik Vier plus één ingetrokken en het was lastig om na het lezen dit mooie gezin los te moeten laten. Haar schrijfstijl is verslavend goed en haar invalshoeken zijn ontzettend origineel. Kortom: houd je van romantiek, levensechte en hartverwarmende personages en verrassende invalshoeken? Dan ga je echt genieten van Jojo Moyes. 

Verschijnt er een nieuw kunstwerk? Dan denk ik (Mo)YES! en streep ik de dagen af totdat haar boek in de (web)winkels ligt. Ik ben dan ook heel trots dat Voor jou is verfilmd en in de Nederlandse bioscopen zal draaien. De trailer is al adembenemend, ik denk dat mijn favoriete film tevens is geboren! Ik kijk er ontzettend naar uit en ik hoop dat we nog heel lang van prachtige boeken mogen genieten die Jojo Moyes zal schrijven. 

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.