Een ode aan Jojo Moyes
#Boektober Instagram Challenge dag 1 - Wat is jouw favoriete boek? Mijn favoriete boeken zijn geschreven door Jojo Moyes ❤️ #happy #love #romans #books #jojomoyes @uitgeverijdefontein #favorite #ananas #instagram #challenge #fun #booklover

Een ode aan Jojo Moyes

Jojo Moyes is mijn favoriete auteur. Ze steekt met kop en schouders boven andere schrijvers uit die mij middels woorden ontroeren, enthousiasmeren, gelukkig maken en raken. En dat is erg bijzonder, want ik lees maar al te graag álles wat los en vast zit en toch heb ik nog geen auteur ontdekt die haar kan overtreffen of in de buurt van haar talent komt. Tijd voor een ode aan Jojo Moyes!

Levendige personages die voelen als vriendinnen of zelfs als zussen: Sisters are different flowers from the same garden. Een quote die goed aansluit bij het gevoel dat ik ervaar tijdens het lezen van de prachtige romans geschreven door Jojo Moyes. Haar schrijfstijl sleept mij zodanig mee tijdens het lezen dat ik mij echt los moet trekken als er iets tussen haar boeken en mij komt. Het gevolg? Ik vergat zelfs uit te stappen bij de juiste halte tijdens het lezen van Voor jou. Tevens werd ik toentertijd niet gewaarschuwd dat dit boek echt een tranentrekker zou zijn, waardoor ik in het openbaar zat te snikken alsof mij iets tragisch was overkomen. En over tragisch gesproken, wat vond ik het heftig toen ik haar boeken uit had gelezen! Want wat lees je na zo’n pareltje van Moyes? Daar mag Moyes ook wel een handleiding voor schrijven… 

Haar personages leefden nog lang in gedachtes bij mij voort, zo was ik bijvoorbeeld heel nieuwsgierig wat er was gebeurd met Louisa uit Voor jou, hét boek dat inmiddels ook verfilmd is! Een leven na jou, het waanzinnige vervolg op haar bestseller, had ik net uitgelezen toen dit geweldige nieuws mij bereikte. Inmiddels is de trailer verschenen bij Warner Bros van Voor jou, de Engelse titel hiervan is Me Before YouMe Before You is een romantisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) speelt de rol van het dorpsmeisje Louisa Clark (geweldig toch dat je een achternaam hebt die zo overeenkomt met je personage?). Haar leven verandert plotsklaps, wanneer zij wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen voor Traynor (Sam Claflin – The Hunger Games), een jongeman die gehandicapt is geraakt door een motor ongeluk. Me Before You is vanaf 16 juni 2016 te zien in de Nederlandse bioscoop. Nieuwsgierig naar de trailer? Die kan je hieronder bewonderen. Ik moest gelijk weer Huilen met een hoofdletter H toen ik deze prachtige trailer zag. Zó mooi (Moyes)!

Wat ik vond van Een leven na jou?  Ge-wel-dig, wat een pareltje! Ik heb extra langzaam geprobeerd te lezen, omdat Louisa voelde als een lieve vriendin waar ik geen afscheid van kon nemen. Hartverwarmend, ontroerend en propvol liefde! Mijn conclusie van Portret van een vrouw? Vanaf de eerste bladzijde voelde ik de magie van Moyes waarmee zij deze schitterende roman kleur heeft gegeven. Levensechte personages, pure liefde en passie; Moyes heeft zichzelf wederom overtroffen, dit is kunst! Ook werd ik Vier plus één ingetrokken en het was lastig om na het lezen dit mooie gezin los te moeten laten. Haar schrijfstijl is verslavend goed en haar invalshoeken zijn ontzettend origineel. Kortom: houd je van romantiek, levensechte en hartverwarmende personages en verrassende invalshoeken? Dan ga je echt genieten van Jojo Moyes. 

Verschijnt er een nieuw kunstwerk? Dan denk ik (Mo)YES! en streep ik de dagen af totdat haar boek in de (web)winkels ligt. Ik ben dan ook heel trots dat Voor jou is verfilmd en in de Nederlandse bioscopen zal draaien. De trailer is al adembenemend, ik denk dat mijn favoriete film tevens is geboren! Ik kijk er ontzettend naar uit en ik hoop dat we nog heel lang van prachtige boeken mogen genieten die Jojo Moyes zal schrijven. 

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 28 reacties.

 1. Marleen

  Ik heb nu 7 boeken van haar gelezen en ze is ook mijn favoriete auteur aller tijden! Heb je Walvisbaai al gelezen? Dat is ook een prachtig boek!

 2. Leuk! Ik ben deze week in ‘Voor Jou’ begonnen, ben nu halverwege. Moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo lyrisch ben als de meeste bloggers die er over schreven, maar misschien komt dat nog! 😀 Het is zeker een mooi boek maar vind het vooralsnog niet meer dan dat. Maar goed om te horen dat er een vervolg is! 😀
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit Is De Vraag! #20 My Favourite MoviesMy Profile

 3. anna

  Ah wauw, na het lezen van je artikel ben ik zo benieuwd geworden naar deze schrijfster. Ik heb nog geen boeken van haar gelezen, maar dat ga ik zeker weten doen!
  anna onlangs geplaatst…MIJN CATRICE LIPSTICK STASHMy Profile

 4. Anne

  Dagmar, wat schrijf je toch LEUK! Ik vind het zo leuk teksten van je te lezen, dan maakt het me nog weinig uit waar het over gaat! Haha. Ik heb de trailer gezien en die film lijkt me écht heel leuk! Ik ben niet zo’n lezer (oké, ik ben wel een lezer maar ik maak gewoon geen TIJD om te lezen..) maar je maakt me enthousiast over de boeken van Jojo Moyes, dus misschien moet ik er toch maar aan geloven. X

 5. Judith

  Ik ben momenteel toevallig bezig met Voor jou van Jojo Moyes en je hebt helemaal gelijk: wat een prachtige schrijfstijl en een heel mooi verhaal. Stiekem weet ik door de beschrijving van Een leven na jou al een beetje hoe het verhaal ten einde zal komen, maar ik ben en blijf enthousiast. De trailer zal ik meteen kijken als ik het boek heb uitgelezen (bang voor nog meer spoilers!). :)
  Judith onlangs geplaatst…4 Blogs die meer volgers verdienen #2My Profile

 6. Sonja

  Oooh dit klinkt allemaal zo goed! Ik hou ook echt van boeken waarin de personages echt gaan voelen alsof ik ze ken, alsof je geen afscheid van ze wilt nemen. En ik hou ook echt van emoties in een boek. Dus dit moet ik echt onthouden, bedankt voor de tip! :)
  Sonja onlangs geplaatst…Hoogtepunten van de maand ♡ JANUARIMy Profile

 7. Amy

  Ik zag gisteren de trailer van Me Before You en ik was alleen al van dat kleine stukje onder de indruk… deze film moet ik zien! :-D Ik vind de boeken van Moyes ook echt geweldig, ze schrijft zo mooi en meeslepend. Ik ben fan!
  Amy onlangs geplaatst…Zo kom je makkelijk aan je dagelijkse beweging!My Profile

 8. Maaike

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben normaal helemaal niet zo’n extreme fangirl, maar je had me moeten zien toen ik de trailer van Me Before You voor de eerste keer keek, haha. En de tweede en derde en veertiende keer, trouwens. Wat ook deels komt door Sam Claflin, maar dat terzijde. Voor jou is één van de drie boeken die me in mijn hele leven aan het huilen kregen, dus dat zegt wat. Portret van een vrouw vond ik ook erg mooi! Ik houd van haar schrijfstijl. :)
  Maaike onlangs geplaatst…Recensie: Misschien ooit – Colleen HooverMy Profile

 9. Corinne

  Wat een enthousiast artikel! Ik begrijp je ook helemaal! En ik kijk ook heel erg uit naar de film. Ik heb nu Portret van een vrouw voor me liggen. Ik ga er gelijk in beginnen.
  Corinne onlangs geplaatst…Rose Wisdom thee van RitualsMy Profile

 10. Sarah

  Oh-My-GOD! Ik wist niet dat Me Before You verfilmd was. Wat een leuke verrassing, dit! Ik vond dat boek echt fantastisch <3

 11. Amy

  Ik ben ook helemaal weg van de boeken van Jojo Moyes.
  Ik kan niet wachten tot ik de film kan bekijken!!!!
  Het zijn zulke fijne boeken om te lezen en je wordt echt het verhaal ingezogen!
  Amy onlangs geplaatst…Mijn tatoeages en hun verhaalMy Profile

 12. Sabine

  hee wat leuk dat dat een verfilming van een boek is, wist ik helemaal niet! Was van plan die film wel binnenkort te gaan kijken, lijkt me heeeel leuk

 13. Vind het ook een super auteur, terecht ode! ;) En die film wil ik echt zien, ben erg benieuwd hoe de personages uit een boek hiervan to leven zijn gebracht!

 14. Ayla

  Ze is ook écht mijn favoriete schrijfster :D een leven na jou is zoooooo mooi, die film MOET ik als allereerste zien, haha! :D
  Ayla onlangs geplaatst…Mijn wrap-up: januari 2016My Profile

 15. Eveline

  Ik vind het heel jammer dat ik de trailer heb gezien voordat ik het boek ‘Een leven na jou’ gelezen heb. Louisa en Will waren in mijn hoofd heel anders, in de trailer vond ik ze best wel tegenvallen. Ik ben bang dat bij het lezen van het vervolg te veel lees met de acteurs in mijn hoofd…
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: Stuk van jou ~ Sophie JacksonMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge