Blog

Een jaar in het boekenvak!

IMG_7616
Kan je het geloven? Ik niet hoor, ik werk nu precies een jaar met prachtige boeken, geweldige schrijvers, lieve collega’s, onze mooie taal… Maar er is zoveel meer! Het jaar is voorbij gevlogen en de hoogtepunten stapelden zich op. Precies een jaar geleden kwam ik als stagiaire binnen bij VBK Media, waar verschillende uitgeverijen onder vallen en na een jaar geniet ik nog steeds volop. Ik ga elke dag fluitend naar werk en ik kreeg de kans om veel te leren, lees je mee?

event
Het begon allemaal bij Uitgeverij De Fontein, waar ik als boekenliefhebber en passie voor marketing de marketingafdeling mocht ondersteunen. Het voelde als een magische plek om hier werkzaam te zijn, tussen zoveel schitterende kunstwerken en prachtige titels… Echt een eer! Ik deed dan ook ontzettend mijn best om waarde toe te voegen en er kwamen steeds meer verantwoordelijkheden op mijn bordje. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier mijn studie mocht afronden en de kans kreeg om af te studeren bij zo’n mooie uitgeverij en met geweldige collega’s (waardoor mijn buikspieren goed zijn getraind door het lachen, maar wauw wat heb ik ook veel mogen leren!) Mijn liefde voor de boekenbranche werd alleen maar groter!

Verstrikt

En zo gek is dat niet, vooral als je je bedenkt dat ik eerst altijd ontzettend opkeek naar schrijvers (niet verder vertellen, maar dat doe ik nog steeds!). Ik mag samenwerken met zoveel getalenteerde en inspirerende personen, dat ik mijzelf regelmatig knijp. Ik zit echt op de juiste plek waar ik mijn passie en interesses mag combineren. En ook mijn bewondering voor schrijvers is alleen maar gegroeid!

Picfx (3)

In een jaar tijd is er veel gebeurd, zo ben ik momenteel werkzaam voor Uitgeverij Kok waar ik met een heel warm team prachtige boeken op de markt mag brengen. Ik ben marketing coördinator en heb het ontzettend naar mijn zin. Zo mocht ik voor de chicklits een event organiseren, beleef ik veel plezier met een online platform dat ik mag coördineren en vind ik het te gek om dagelijks bezig te zijn met (online) marketing. Ik ben als persoon gegroeid van stagiaire naar een trotse medewerker van het marketingteam en ik hoop dat we samen nog veel mooie boeken mogen begeleiden, zodat we samen de bestsellerlijsten domineren! Ik voel pure trots dat ik hier mag werken en heb mijn droombaan gevonden. Het is flink aanpoten, maar hard werken wordt beloond. Ik voel mij er helemaal thuis en op naar het volgende jaar!

Petra

Wat is jouw droombaan?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.