Een jaar in het boekenvak!

Een jaar in het boekenvak!

IMG_7616
Kan je het geloven? Ik niet hoor, ik werk nu precies een jaar met prachtige boeken, geweldige schrijvers, lieve collega’s, onze mooie taal… Maar er is zoveel meer! Het jaar is voorbij gevlogen en de hoogtepunten stapelden zich op. Precies een jaar geleden kwam ik als stagiaire binnen bij VBK Media, waar verschillende uitgeverijen onder vallen en na een jaar geniet ik nog steeds volop. Ik ga elke dag fluitend naar werk en ik kreeg de kans om veel te leren, lees je mee?

event
Het begon allemaal bij Uitgeverij De Fontein, waar ik als boekenliefhebber en passie voor marketing de marketingafdeling mocht ondersteunen. Het voelde als een magische plek om hier werkzaam te zijn, tussen zoveel schitterende kunstwerken en prachtige titels… Echt een eer! Ik deed dan ook ontzettend mijn best om waarde toe te voegen en er kwamen steeds meer verantwoordelijkheden op mijn bordje. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier mijn studie mocht afronden en de kans kreeg om af te studeren bij zo’n mooie uitgeverij en met geweldige collega’s (waardoor mijn buikspieren goed zijn getraind door het lachen, maar wauw wat heb ik ook veel mogen leren!) Mijn liefde voor de boekenbranche werd alleen maar groter!

Verstrikt

En zo gek is dat niet, vooral als je je bedenkt dat ik eerst altijd ontzettend opkeek naar schrijvers (niet verder vertellen, maar dat doe ik nog steeds!). Ik mag samenwerken met zoveel getalenteerde en inspirerende personen, dat ik mijzelf regelmatig knijp. Ik zit echt op de juiste plek waar ik mijn passie en interesses mag combineren. En ook mijn bewondering voor schrijvers is alleen maar gegroeid!

Picfx (3)

In een jaar tijd is er veel gebeurd, zo ben ik momenteel werkzaam voor Uitgeverij Kok waar ik met een heel warm team prachtige boeken op de markt mag brengen. Ik ben marketing coördinator en heb het ontzettend naar mijn zin. Zo mocht ik voor de chicklits een event organiseren, beleef ik veel plezier met een online platform dat ik mag coördineren en vind ik het te gek om dagelijks bezig te zijn met (online) marketing. Ik ben als persoon gegroeid van stagiaire naar een trotse medewerker van het marketingteam en ik hoop dat we samen nog veel mooie boeken mogen begeleiden, zodat we samen de bestsellerlijsten domineren! Ik voel pure trots dat ik hier mag werken en heb mijn droombaan gevonden. Het is flink aanpoten, maar hard werken wordt beloond. Ik voel mij er helemaal thuis en op naar het volgende jaar!

Petra

Wat is jouw droombaan?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 39 reacties.

 1. Denise

  Wat ontzettend fijn dat je het zo naar je zin hebt daar! Zo fijn als mensen hun droombaan mogen uitoefenen. Ik wil heel graag werken met kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. Ik wil een stukje zorgen van ze wegnemen en er een lach voor teruggeven. Dat lijkt me zo mooi! ♡
  Denise onlangs geplaatst…What makes me happy #8 geslaagd, cadeautje en sneeuw!My Profile

 2. Xaviera

  Prachtig om te lezen dat je zo intens geniet van je werk! <3 Heel bijzonder dat je je droombaan hebt gevonden. Mijn droombaan heb ik niet heel concreet in mijn hoofd zitten, maar met dieren werken is altijd een droom geweest. Ook lijkt het me geweldig om ooit een boek te schrijven!
  Xaviera onlangs geplaatst…Rust – Wat werkt voor mij?My Profile

 3. Bente

  Super fijn dat jij je droombaan hebt gevonden. Ik ook! Ik werk zelf bij een marktonderzoekbureau, een super afwisselende en leuke baan!
  Bente onlangs geplaatst…Shoppingspree!My Profile

 4. Wat gaaf zeg … ik heb geen idee op moment wat mijn droom baan is, ik vind gastouder zijn top maar ook het bloggen vind ik heerlijk om te doen, maar met beide verdien ik geen geld op moment dus keuzes
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…❤ Plog #28 – Slecht weer ❤My Profile

 5. Justine

  Zo fijn om te lezen dat je jouw plekje hebt gevonden! Ik gun het je ook van harte en ik hoop dat je nog lang mag blijven doen wat je leuk vindt lieve Dagmar <3
  Justine onlangs geplaatst…Tag: the series tagMy Profile

 6. Danielle

  Wat fijn om te lezen dat jij je werk met zo veel passie doet! En ik herken het gevoel helemaal! Ondanks dat mijn werk zwaar kan zijn, ik lange dagen maak en soms meer van huis ben dan mij lief is zou ik niets anders willen doen!
  Danielle onlangs geplaatst…Hardlopen | Nike women’s run & Down under runMy Profile

 7. Elise

  Zo fijn dat jij een job hebt gevonden die helemaal bij je past en waar je zo van geniet. Misschien wil ik op een dag ook wel in een uitgeverij gaan werken. En dan liefst één van kinderboeken (hoe kan het ook anders met mijn blog, hihi)
  Elise onlangs geplaatst…Hoe was gedichtendag 2015?My Profile

 8. Esther Marieke

  Wat heerlijk om te lezen dat je zo blij bent met je werk! Ik ben nog steeds blij dat ik juf ben geworden, ook al is het niet altijd even makkelijk. In de toekomst hoop ik ernaast kinderyoga lessen te geven.

 9. Annelies

  Jouw job lijkt me echt een droom! Maar ik ben aan de andere kant ook heel blij dat mijn job totaal niks met boeken te maken heeft. Zo blijf ik boeken (en bloggen erover) associëren met vrije tijd en ontspanning.
  Annelies onlangs geplaatst…EVENEMENT | Poëzieweek 2015My Profile

 10. Maaike

  Yeey wat een mooie eerste mijlpaal! Ik hoop dat je altijd kunt blijven doen wat je leuk vindt. :) En van wat ik ervan kan zien ben je er ook nog eens heel goed in!
  Maaike onlangs geplaatst…Filmrecensie: Into the WoodsMy Profile

 11. Pauline

  Wat goed dat je het zo naar je zin hebt! Lijkt me heel fijn als je zo op je plekje zit :-). Je kan het ook goed merken door de enthousiaste manier van schrijven. Leuk om te lezen!

  Liefs,
  Pauline
  Pauline onlangs geplaatst…Choco-Kokos BitesMy Profile

 12. Deisy

  Wat mooi om te lezen en om te horen dat je met een grote glimlach naar je werk gaat: ik denk dat iedereen zou moeten beleven, dat is namelijk een prachtig gevoel :-) X
  Deisy onlangs geplaatst…review: de serie “the flash”My Profile

 13. Wauw. Wat moet het fijn zijn als je van je hobby je beroep hebt gemaakt. Dan hoef je echt nooit meer een dag te werken
  Chapter Unwritten onlangs geplaatst…Repeat #1My Profile

 14. Wat super zeg dat je echt een baan hebt waar je blij van wordt en je echt je ei in kwijt kan. Ik ben nu ook wel erg blij met mijn werk, vind het leuk en ben er goed in, maar het is niet mijn droombaan, maar om daar te komen moet ik onderaan de trap beginnen. Heb onderhand al wel een paar stapjes gemaakt, maar kom er vanzelf. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Spam Je Blog #2My Profile

 15. amy

  Wat ontzettend gaaf om te lezen Dagmar dat je je werk met zoveel passie uitvoert. En ik kan het me helemaal voorstellen, want je hebt prachtig werk! Jouw baan is ook mijn droombaan en gelukkig mag ik die ook elke dag uitvoeren. Zo gaaf!
  amy onlangs geplaatst…Review: Claire Sandy – De taarten van MarieMy Profile

 16. Alexandra

  Wauw, wat lang alweer en wat tof dat je het zo naar je zin hebt! Mijn droombaan is het organiseren van mooie evenementen, het liefste mode evenementen o f muziekfestivals :) (al zou ik het ook niet erg vinden om van mijn blog mijn werk te maken ;) )

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Outfit | MBFWA dag 2My Profile

 17. Het klinkt alsof je echt een hele gave baan hebt. Het is ook mijn droom om een baan te vinden in het boekenvak, maar tot die tijd blijf ik lekker doorgaan met mijn boekenblog.
  Nynke-Boudien onlangs geplaatst…TAG: Boeken Q&AMy Profile

 18. Nadia

  Wat fijn voor je, het is heerlijk om een baan te hebben waar je met zoveel plezier heen gaat. Ik vind het ook heerlijk om te lezen en te spelen met taal (maar ik heb ook niet voor niks Journalistiek gedaan haha)
  Nadia onlangs geplaatst…Meet Shirley & TamaraMy Profile

 19. Karlijn

  Het lijkt me zo’n fijn beroep Dagmar. Echt alles wat jij meemaakt op je werk zou ik ook graag willen meemaken :) Heerlijk vind ik het om te zien wat je organiseert en doet. Wat moet het fantastisch zijn om op die manier met boeken om te gaan. Ik lees ontzettend graag en het lijkt me echt zo leuk om meer van schrijvers en boeken te weten te komen. Echt een droombaan :)
  Karlijn onlangs geplaatst…Mijn favorieten in Amsterdam VIIIMy Profile

 20. Sonja

  Wauw dit klinkt echt zo geweldig! Samenwerken met inspirerende personen en met boeken! Droombaan! Ik wil hier wel vaker iets over lezen hoor! En vraag me vooral heel erg af hoe je hier precies terecht bent gekomen…. ;) (wat heb je gestudeerd eigenlijk?)
  Sonja onlangs geplaatst…Kleine fijne gewoontesMy Profile

 21. Els

  Mooi dat je het zo naar je zin hebt. Ik heb geen droombaan blijf liever thuis maar ja dat is niet haalbaar
  Els onlangs geplaatst…Jarig.My Profile

 22. Celine

  Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. Klinkt ook heel tof, wat je doet!
  Wat heb je gestudeerd, als ik vragen mag? :-)

Geef een antwoord

CommentLuv badge