Blog

Een dag in december door auteur Josie Silver

Een dag in december boek recensie silver

Een dag in december is een onvergetelijk liefdesverhaal geschreven door auteur Josie Silver. Silver is een ongegeneerde romanticus en Een dag in december is haar eerste boek, maar ik kan nu al niet wachten totdat haar volgende romans verschijnen. Met ‘het equivalent van Love Actually, maar dan in boekvorm’ werden er torenhoge verwachtingen gecreëerd. Ik ken namelijk elke scene van deze liefdesfilm uit mijn hoofd en we draaiden zelfs de muziek uit Love Actually tijdens onze trouwdag. Dan ben je écht fan, toch? Ik genoot volop van de hoofdpersonages uit Een dag in december en ik kan alvast verklappen dat dit boek tot mijn favorieten van dit jaar behoort. Ik heb wekelijks een boek gelezen, maar Een dag in december is toch echt dé feelgood van 2018. Geniet je mee? Dan vertel ik je waarom het boek echt een aanrader is, zodat je er minstens zoveel leesplezier door mag ervaren. 

Over Een dag in december

Een dag in december van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

“Het equivalent van Love Actually, maar dan in boekvorm.’ The Bookseller

Over Josie Silver

Josie Silver is een ongegeneerde romanticus, ontmoette haar man toen ze op zijn 21e op zijn voeten ging stsaan. Ze hebben inmiddels twee jonge kinderen samen. Een dag in december is haar romandebuut.

Mijn mening

Heel eerlijk? Ik had nooit verwacht dat de torenhoge verwachtingen die gecreëerd waren bij het noemen van de film Love Actually terecht zouden zijn. Sterker nog: daardoor sloeg ik ietwat sceptisch het boek open, maar al snel zat ik midden in het heerlijke liefdesverhaal. Ik was dol op Laurie en ik kon niet wachten om meer over haar zoektocht naar de ware te lezen. Het verhaal is vol warmte geschreven en ik heb oprecht genoten van elke pagina. Het is een meeslepende roman waar je echt van op de bank wilt kruipen met een warme kop dampende thee. Wat mij betreft is dit het ultieme boek dat niet mag ontbreken op jouw nog-te-lezen-stapel. Heb je het boek nog niet in huis? Dan kan ik je aanraden om tijdens de feestdagen een dierbare lief aan te kijken, zodat je het onder de kerstboom mag vinden of in de schoen mag aantreffen als cadeautje. Ken je een liefhebber van romans? Dan is Een dag in december ook heel erg leuk om te geven, want je geeft niet zomaar een boek cadeau: je geeft er ook uren plezier en ontspanning door. Ik vond het echt jammer toen ik het boek eenmaal had uitgelezen, maar ik geniet nog helemaal na en ben ontzettend enthousiast over deze must read. Niet alleen het omslag ziet er cozy en liefdvol uit, het verhaal zit ook propvol liefde en het wacht op jou om gelezen te worden. Please Josie Silver, schrijf alsjeblieft door zodat ik (en met mij nog heel veel andere lezeressen) van nog meer prachtige verhalen uit jouw pen mag genieten. Een dag in december is een absolute parel onder de romans!

Conclusie

Dit onvergetelijke liefdesverhaal heeft mijn hart gestolen. Dit is het ultieme feelgood boek voor dit najaar! En ik ben stiekem een beetje jaloers als je het boek nog mag lezen… Geniet ervan!

Een dag in decemberJosie Silver | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | ISBN 9789024580880 | 416 pagina’s | €17,50 | Klik hier voor het e-book

Hou jij ook zo van romans? Dan is Een dag in december echt een aanrader!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.