Een blogtournee organiseren en New Adult-boeken

Een blogtournee organiseren en New Adult-boeken

IMG_5179
Ik ben werkzaam bij VBK Media waar ik marketing en PR gerelateerde werkzaamheden kleur mag geven. Zo ook voor New Adult-boeken, ken jij dit genre al? Voordat ik hier ging werken was ik hier namelijk nog niet mee bekend, wellicht wil je er meer over weten (én lezen!). Ook organiseerde ik een blogtournee. Nieuwsgierig wat dat is? Ik vertel je er meer over!

Een blogtournee organiseren
Het organiseren van een blogtournee is ontzettend leuk! Maar dan is het wel handig om te weten wat het eigenlijk is. In de boekenbranche is het de term om aan te duiden dat er door middel van een geselecteerde groep bloggers een bepaalde periode elke dag een recensie van het betreffende boek online komt op de verschillende blogs. Zo creëer je elke dag in die periode aandacht voor het boek en de doelgroep kan een tour maken langs de recensies om meer over het boek te weten te komen, superleuk! Zo organiseerde ik ook een blogtournee voor het boek van Colleen Hoover Onvoorwaardelijk. 17 (!) dagen lang komt er elke dag een artikel over haar boek online, heel bijzonder en speciaal dat er zoveel inspirerende bloggers aan deelnemen. Mocht je interesse hebben, neem dan een kijkje bij deze bloggers: www.Hebban.nlwww.thatblondewoman.com,www.rachelleest.nl
www.leesmee.nu, www.leavenostorybehind.nlwww.joyfromjoyce.nlwww.doorellis.nlwww.biebmiepje.nlwww.cravingpages.nlwww.adorablebooks.nlwww.watermelilian.nlwww.ohmybook.nlwww.zonenmaan.netwww.muymaaike.nl & www.reviewsandroses.nl. Zij maken de blogtournee extra leuk! Onvoorwaardelijk wordt het liefdesverhaal van het jaar genoemd: het maakt je aan het lachen en huilen tegelijkertijd en het is in een woord te beschrijven: intens.

New Adult-boeken
Heb jij al een keer een New Adult-boek gelezen? De ietwat brutale, liefdevolle en sexy New Adult-boeken inclusief onweerstaanbare mannelijke personages, veroveren namelijk de harten van veel jonge vrouwen! Niet alleen gaan deze boeken over zelfstandigheid, op eigen benen staan, studentenleven en toekomst, maar de verhalen zijn ook een stuk realistischer dan de chicklits vol glitter en glamour. Overigens moet je wel houden van het sexy, rauwe randje en dit moet je aanspreken. Bekende New Adult-auteurs zijn Jennifer L. Armentrout, Rebecca Yarros, Tamara Webber en Colleen Hoover. Pas maar op, het zijn boeken om halsoverkop verliefd op te worden!

Ik las Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover
Colleen Hoover is een #1 New York Times bestsellerauteur en woont in Texas met haar man en drie zoons. In Nederland verscheen eerder het tweeluik Sterrenhemel en Sterrenregen van haar hand die ontzettend populair werden onder o.a. bloggers. Daardoor werd ik natuurlijk nóg nieuwsgieriger en toen Onvoorwaardelijk op mijn bureau kwam te liggen vanwege de PR en marketing die ik rondom deze titel mocht uitvoeren, móest ik dit boek in één keer uitlezen. Ik was heel erg benieuwd naar deze eerste leeservaring met Colleen Hoover, maar ik ben ontzettend enthousiast! Wat een geweldige – bijna dansende – schrijfstijl heeft zij toch om van te genieten. Ook werd ik heel erg verrast door de diepgang van het mysterieuze, waar ik helaas niets over kan verklappen, maar waar ik wel erg van onder de indruk raakte. Het verhaal bevat een verrassende wending waardoor ik niet meer kon stoppen met lezen, ook is de knappe hoofdpersonage Miles meer dan goedgekeurd. Genieten!

Tate Collins ziet het  al helemaal voor zich: keihard werken als verpleegkundige en slagen voor haar opleiding. Ze trekt in bij haar broer en ontmoet haar nieuwe buurman Miles Archer. Eén ding weet ze zeker: het is geen liefde op het eerste gezicht. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde. Tate heeft geen tijd voor liefde. Dan blijft over: seks. De mysterieuze Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen? 

Sommige mensen worden wijzer met de jaren. Jammer genoeg worden de meeste mensen gewoon ouder. 

Lees jij graag New Adult-boeken? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 23 reacties.

 1. Marion

  Een blogtournee. Wat een ontzettend gaaf concept. Zelfs interessant als het boek je in eerste instantie niet eens zo aanspreekt. New-Adult was een voor mij nog onbekende term en ik weet ook niet of het mij wel zo aanspreekt. Ik zal er eens eentje lezen. Wie weet!
  Marion onlangs geplaatst…Behandeling Angst-Sociale Fobie: Dag 2My Profile

 2. Natasja

  Wat een tof idee: een blogtournee! Al dacht ik in eerste instantie dat je er iets anders mee bedoelde, haha!
  New-adult genre zegt me zo niks, maar het klinkt wel al iets in mijn stijl. Dit boek klinkt erg leuk dus als ik het tegenkom ga ik hem halen :)
  Natasja onlangs geplaatst…FRIDAY FAVOURITES | IJsjesMy Profile

 3. Anniek

  Ik ben zelf niet zo van de New Adult boeken. Juist dat sexy, rauwige randje is niet echt iets voor mij :) Maar zo’n blogtournee is trouwens wel echt een mega goed idee, op die manier vang je ontzettend veel aandacht! Enne, ik vond het onwijs leuk gisteren, en je deed het super goed! Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Last buys / Forever21, Kruidvat, Hema, XenosMy Profile

 4. Frauke

  Een blogtournee, ken ik helemaal niet! Maar inderdaad een leuke en interessante manier om aandacht voor een boek te krijgen :)! En ik hou van New adult boeken, al kende ik de naam niet per se. Ik vind jouw aanraders daarom ook altijd zo leuk! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY opbergpotje met mineraalsteenMy Profile

 5. Deisy

  New Adult zou ik niet zo snel pakken, maar nu jij het aangeeft ga ik hier mij toch maar een keer op wagen ;-) Lijkt mij namelijk wel een ongelooflijk interessant artikel. En ga ook maar eens die blogtournee volgen, echt heerlijk om inspirerende artikelen over boeken te lezen <3
  Deisy onlangs geplaatst…Dit is waarom je vaker me time zou moeten inlassen!My Profile

 6. Marjolein

  Ik heb zelf nog nooit van een blogtournee gehoord, maar nu ik het zo lees vind ik het een super leuk idee. Gaaf dat jij die zelf georganiseerd hebt! Zag al foto’s voorbij komen dus volgens mij was het een zeer geslaagd middag en avond. Ik ga de blogtournee zeker volgen en ben benieuwd naar de artikelen! xx
  Marjolein onlangs geplaatst…Review van de week – Color Wheel Mosaic Face Powder van NYCMy Profile

 7. Judith

  Wat ontzettend leuk zo’n blogtournee! Ik ben op het moment druk bezig om nieuwe boeken (en genres) te ontdekken die me aanspreken en ik moet zeggen dat de tekst over Onvoorwaardelijk me erg nieuwsgierig maakt. :)
  Judith onlangs geplaatst…Gelezen in juni 2015 – deel 2My Profile

 8. Kim

  Gaaf idee, een blogtournee! Ik ben heel benieuwd naar alle stukken die ik ga lezen. :)
  Liefs
  Kim onlangs geplaatst…VliegangstMy Profile

 9. Mieke

  Gaaf concept klinkt goed! Ik heb het boek even opgeschreven, de new adult boeken kende ik nog niet, het maakt me wel nieuwschierig!
  Mieke onlangs geplaatst…Wat eet ik als ontbijt?My Profile

 10. Livia

  Ik lees nu nog vooral Young adult boeken. Ben nog niet echt aan boeken voor volwassenen toe. Ik heb het geprobeerd, maar ik kan er niet in komen
  Livia onlangs geplaatst…Going on vacation!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge