Blog

Durf jij ‘De kraamhulp’ te lezen?

De kraamhulp Ester Verhoef
Ik moet jullie wat bekennen. Ik twijfelde héél erg lang of ik De kraamhulp geschreven door Esther Verhoef zou gaan lezen, terwijl het al een maand op mijn nachtkastje lag. Ik durfde simpelweg niet te beginnen! Hoe dit komt? Ik hoorde dat het verhaal ongelooflijk spannend was en op de achterkant staat niet voor niets dat het de engste thriller is die Esther Verhoef ooit heeft geschreven. Ook dit maakte het er niet makkelijker op om het boek open te slaan, omdat ik weet dat haar andere boeken ook veel indruk op mij hebben gemaakt. Maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn angst en ik laat jullie weten wat ik van De kraamhulp vond. Veel leesplezier!

Over De kraamhulp
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hannequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Over Esther Verhoef
NS Publiekswinnaar Esther Verhoef is een van de succesvolste schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en roman werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Verhoeffs werk is in tal van landen verschenen en meerdere malen bekroond en genomineerd. Zoals De Telegraaf vertelt:’De grootste gave van Esther Verhoef is haar schrijfstijl, daardoor is het altijd een plezier om haar werk te lezen’.

Mijn mening 
Mijn angst om het boek te lezen was volkomen terecht, ik heb niet eerder een boek gelezen waarin ik zo meeleefde en continu kippenvel op mijn arm zag. De rillingen liepen ook regelmatig over mijn rug en De kraamhulp was op sommige momenten zo eng dat ik amper de bladzijde durfde om te slaan. Hoe dit komt? De schrijfstijl van Esther Verhoef is pakkend, meeslepend, maar voornamelijk angstaanjagend. De spanning is geweldig opgebouwd, waardoor je het boek niet aan de kant kunt leggen én je je hart tijdens het lezen hoort kloppen in je keel.

In De kraamhulp worden tien dagen uit het leven van drie jonge vrouwen beschreven. Je leest vanuit de zojuist bevallen vrouw Didi, de psychopathische kraamhulp Hannequin en politieagent Miriam. Je leest over een pasgeboren baby, een gezin op het intiemste en meest kwetsbare moment van hun leven en je kruipt steeds verder in het hoofd van de moordlustige kraamhulp. De kwetsbaarheid van het gezin staat sterk in contrast met de groeiende macht van de kraamhulp en de spanning is gedurende het boek om te snijden. Zelfs de laatste bladzijdes zorgden voor verrassingen die ik niet zag aankomen, waardoor de verhaallijnen nog lang in mijn hoofd bleven spoken. Ik leefde intens mee met de personages en voelde de pijn van de zojuist bevallen vrouw Didi.

Conclusie
Het boek is een absolute aanrader als je van thrillers houdt, maar bereid je voor op ongekende spanningen en rillingen. Ik wil in ieder geval nooit meer een kraamhulp!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: De kraamhulp, Auteur: Esther Verhoef, Uitgeverij: Ambo Anthos, Prijs: €19,95, Aantal pagina’s: 330,  ISBN 9789041423696

Heb jij al een boek van Esther Verhoef gelezen? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.