Durf jij ‘De kraamhulp’ te lezen?

Durf jij ‘De kraamhulp’ te lezen?

De kraamhulp Ester Verhoef
Ik moet jullie wat bekennen. Ik twijfelde héél erg lang of ik De kraamhulp geschreven door Esther Verhoef zou gaan lezen, terwijl het al een maand op mijn nachtkastje lag. Ik durfde simpelweg niet te beginnen! Hoe dit komt? Ik hoorde dat het verhaal ongelooflijk spannend was en op de achterkant staat niet voor niets dat het de engste thriller is die Esther Verhoef ooit heeft geschreven. Ook dit maakte het er niet makkelijker op om het boek open te slaan, omdat ik weet dat haar andere boeken ook veel indruk op mij hebben gemaakt. Maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn angst en ik laat jullie weten wat ik van De kraamhulp vond. Veel leesplezier!

Over De kraamhulp
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hannequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Over Esther Verhoef
NS Publiekswinnaar Esther Verhoef is een van de succesvolste schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en roman werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Verhoeffs werk is in tal van landen verschenen en meerdere malen bekroond en genomineerd. Zoals De Telegraaf vertelt:’De grootste gave van Esther Verhoef is haar schrijfstijl, daardoor is het altijd een plezier om haar werk te lezen’.

Mijn mening 
Mijn angst om het boek te lezen was volkomen terecht, ik heb niet eerder een boek gelezen waarin ik zo meeleefde en continu kippenvel op mijn arm zag. De rillingen liepen ook regelmatig over mijn rug en De kraamhulp was op sommige momenten zo eng dat ik amper de bladzijde durfde om te slaan. Hoe dit komt? De schrijfstijl van Esther Verhoef is pakkend, meeslepend, maar voornamelijk angstaanjagend. De spanning is geweldig opgebouwd, waardoor je het boek niet aan de kant kunt leggen én je je hart tijdens het lezen hoort kloppen in je keel.

In De kraamhulp worden tien dagen uit het leven van drie jonge vrouwen beschreven. Je leest vanuit de zojuist bevallen vrouw Didi, de psychopathische kraamhulp Hannequin en politieagent Miriam. Je leest over een pasgeboren baby, een gezin op het intiemste en meest kwetsbare moment van hun leven en je kruipt steeds verder in het hoofd van de moordlustige kraamhulp. De kwetsbaarheid van het gezin staat sterk in contrast met de groeiende macht van de kraamhulp en de spanning is gedurende het boek om te snijden. Zelfs de laatste bladzijdes zorgden voor verrassingen die ik niet zag aankomen, waardoor de verhaallijnen nog lang in mijn hoofd bleven spoken. Ik leefde intens mee met de personages en voelde de pijn van de zojuist bevallen vrouw Didi.

Conclusie
Het boek is een absolute aanrader als je van thrillers houdt, maar bereid je voor op ongekende spanningen en rillingen. Ik wil in ieder geval nooit meer een kraamhulp!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: De kraamhulp, Auteur: Esther Verhoef, Uitgeverij: Ambo Anthos, Prijs: €19,95, Aantal pagina’s: 330,  ISBN 9789041423696

Heb jij al een boek van Esther Verhoef gelezen? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Nicole

  Neee ik ga dat boek echt niet lezen! Pas als mijn gezinnetje compleet is hoor haha.. Nou ja, ik heb een kraamhulp gehad.. Twee zelfs.. de eerste heb ik weggestuurd. Ja echt haha… De tweede was een lieverd!
  Nicole onlangs geplaatst…Een nieuw jasje!My Profile

 2. Joyce

  Ik heb hem gelezen en ik vond hem wel heel spannend maar had goed door dat dit niet zou gaan gebeuren met mijn kraamhulp.. Gelukkig zit er wel bijna een jaar tussen het lezen van het boek en dat er hier een kraamhulp rond huppelt haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Gelezen: Voor Jou – Jojo MoyesMy Profile

 3. Esther

  Ik ga dit boek voorlopig nog niet lezen denk ik. Houd normaal gesproken al niet van een beetje thriller, laat staan een spannend boek als deze!
  Esther onlangs geplaatst…Quote van papierMy Profile

 4. Ik ben heel slecht met boeken lezen. Ik wil daarom ook een E reader voor in de trein. Mijn boeken gaan namelijk helemaal stuk als ik ze elke dag weer meeneem in de trein. Misschien dat ik deze er ook wel op ga zetten dan. Ik hou wel van een beetje spanning.
  laralaurentia onlangs geplaatst…Look of the day – All that glittersMy Profile

 5. Svenja

  Ooooh dat klinkt wel heeel erg spannend! Op zich houd ik wel van spannende boeken, dus ik denk dat het wel aan durf! Ben erg benieuwd!
  Svenja onlangs geplaatst…Human+Kind / BB CreamMy Profile

 6. Wat klinkt dat een spannend boek! Het verhaal lijkt me wel aan te spreken en ik hou wel van thrillers, maar anderzijds ben ik ook een echte angsthaas! Films vind ik al eng, maar boeken maken me nog banger! Ik las onlangs de thriller ‘Verbroken belofte’ en nog voor ik in de helft zat toen het wat spannender begon te worden ben ik gestopt, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Lijstje: kleine dingen die me blij makenMy Profile

 7. Zoë-Amber

  Oeh – die spanning klinkt voor mij juist als een goed verkooppunt voor het boek XD

  Misschien ga ik hem toch wel halen :O
  Zoë-Amber onlangs geplaatst…Ik ken iemand die…My Profile

 8. Sophie

  Ah brrrr, ik heb dit boek ook gelezen. Ik kon niet stoppen met lezen, maar het was ook zo spannend en afschuwelijk! iK moet er niet aan denken dat dit gebeurde. Maar aan de andere kant (als lezer makkelijk te zeggen) voel je toch wel dat er iets niet klopt aan haar? Het einde vond ik wel wat kort door de bocht, maar de rest van het verhaal… Spannend van begin tot einde, echt knap!
  Sophie onlangs geplaatst…MAC Heirloom – Sweet SentimentMy Profile

 9. Evelien

  Ik heb dit boek van de zomer gelezen en ben fan. Ik heb mijn zus, die toen hoogzwanger was, wel afgeraden het boek te lezen. Die had anders geen kraamhulp meer willen hebben, denk ik.
  Evelien onlangs geplaatst…Video: Xenos shoplogMy Profile

 10. Emily

  Ik hou wel eens van een goede thriller! Ik ben zeker benieuwd om het eens te lezen, jammer genoeg heb ik nu geen tijd om er aan te beginnen. Dit zal er eentje voor de zomer zijn :)
  Emily onlangs geplaatst…My fall essentialsMy Profile

 11. Leuke foto! En ik heb boek zelf nog niet gelezen, ik hou van thrillers dus ik vind hem erg goed klinken

  Xo

 12. Bianca

  lijkt me echt een onwijs leuk en spannend boek om te lezen! Ga ‘m zeker meenemen als ik hem tegenkom in de boekhandel!
  Bianca onlangs geplaatst…Body&Fit: Smart ProteinMy Profile

 13. Céline

  Nu ben ik nog banger om het boek te lezen! Ik ben nooit zo goed met Thrillers, maar ik vind het onderwerp wel heel origineel.
  Bovendien misschien beter om nu te lezen dan als ik zelf te maken heb met een kraamhulp?
  Céline onlangs geplaatst…IKEA chalet 2 collectieMy Profile

 14. Malou

  Het klinkt heel spannend en ik hou wel van haar boeken, maar ik ga hem nu even niet lezen haha. Misschien na mijn kraamtijd wel :)
  Malou onlangs geplaatst…37 WEKEN ZWANGERMy Profile

 15. Deisy

  Dit boek inderdaad niet lezen als je zwanger bent en snel een kindje verwacht: je zal na het lezen van dit boek altijd achterom kijken en argwanend zijn naar je kraamhulp :p Ik vond het echt een heel sterk boek, heb het dan ook in 1x uitgelezen en kon gewoon niet stoppen. Dus zeker aanrader als je van thriller houdt
  Deisy onlangs geplaatst…De kracht van complimenten gevenMy Profile

 16. Rianne Feenstra

  Inderdaad een GEWELDIG boek

 17. Whitney

  Oh wauw ik wil dit boek echt graag lezen. Je review is ook pakkend en niet veel verklappend, dat scheelt. Alleen de gedachte nu, heb er niet veel achter gezocht haha..
  Whitney onlangs geplaatst…What’s up with us #2My Profile

 18. Mireille

  Heerlijk boek! Heb hem van de zomer binnen no time uit gelezen. Gaat super snel en is zeker spannend. Het einde vond ik wel een beetje jammer, maar kan hem iedereen aanraden!

  xoxo Mireille
  ps. Wat heb je trouwens een leuke nieuwe header!!
  Mireille onlangs geplaatst…October in picturesMy Profile

 19. Sandra(hpw)

  Wat een goede, mooie review!
  Ik heb het boek een hele tijd terug alweer, gelezen. En vond het ook reuze spannend, ook pakkend inderdaad! Soms zelfs griezelig. Als ik een boek lees, probeer ik voor mezelf altijd een soort van beeld te creëren. Fantaseren…
  Op het laatst werd er geschreven dat de personages zich in Nijmegen bevonden he..
  Jeetje, op de een of andere manier voelde het voor mij echt alsof ik op een afstandje stond mee te kijken. De regio Nijmegen ken ik best goed, de beschreven streken Rivierenland/Land van Maas & Waal ben ik wekelijks… Het kwam dus echt een soort van dichtbij, snap je?

  Lees normaal gesproken niet heel veel thrillers, maar ik was vooraf al heel benieuwd naar het boek! Ben wel blij dat ik het gelezen heb :) Het is écht heel goed, vind ik.

Geef een antwoord

CommentLuv badge