Blog

Door tips van Marie Kondo 319 spullen opgeruimd

Het is zover, de opruimkriebels door tips van Marie Kondo speelden weer op met een heel bijzonder eindresultaat. 319 spullen hebben afgelopen weekend ons huis verlaten. Ik heb flink opgeruimd en daardoor beginnen we het jaar met een frisse start. Het voelt goed, maar… ik ben nog niet eens klaar! Ongelooflijk dat er zoveel spullen worden verzameld die je eigenlijk niet nodig hebt. Ik vertel je meer over mijn opruimsessie dankzij de boeken en Netflix-serie van Marie Kondo. Let op: dit artikel kan jouw opruimkriebels ook aanwakkeren!

Marie Kondo hielp mij bij het opruimen van ons huis

Toen het eerste boek van Marie Kondo Opgeruimd in Nederland op de markt kwam, las ik het boek in één ruk uit. Nog steeds heb ik veel plezier van de tips en inzichten die Marie Kondo in haar boek deelt. Een waardevolle tip vond ik dat je goed moet bedenken en vooral voelen of je energie krijgt van de producten waardoor je wordt omringd. Is dit niet het geval, waarom bewaar je het dan? Natuurlijk zitten er handige spullen tussen, maar vaak stapelen spullen zich op en moet je deze weer schoonmaken. Het kost allemaal waardevolle tijd van jou en die kan je beter stoppen in het (be)leven dan in het verplaatsen van producten! Wij ruimen regelmatig lekker op, maar dan ben ik mij ook steeds weer bewust van dit inzicht dat we heel veel tijd kwijt zijn aan het verplaatsen en poetsen van producten. Hoe zonde is dat eigenlijk?!

Wat doe je met al die spullen?

Dit weekend ging ik actief aan de slag op zolder om de ruimte achter de schotten eens flink op te ruimen. En het resultaat mag er wezen. Dózen vol met spullen waren overbodig, we hadden deze immers al jaren niet meer gebruikt of überhaupt gezien. Van sommige spullen wisten we niet eens meer dat we het hadden, moet je nagaan! En dan staat het er maar ongebruikt; echt zonde. Daarom heb ik vier categorieën gegeven aan de spullen die ons huis zouden verlaten: 1. Spulletjes die vrienden en familie goed kunnen gebruiken. 2. Items die we naar de kringloop kunnen brengen. 3. Spullen die we kunnen verkopen via Marktplaats en 4. Producten die stuk, te oud of vies zijn. Deze laatste categorie bleek gelukkig maar klein, maar deze items gingen echt weg. De overige producten hebben allemaal een nieuw plekje gekregen. Zo kunnen anderen er toch nog plezier van beleven en het is ook nog eens heel leuk om iedereen blij te mogen maken met de items.

Opgeruimd staat netjes

Deze opruimkriebels werden sterk aangewakkerd door de Netflix-serie van Marie Kondo. Het is alweer een tijdje geleden dat ik haar boeken heb gelezen, maar de serie sprak mij ook erg aan. Daardoor ben ik weer lekker actief aan de slag gegaan om het huis op te ruimen en te ordenen met wat goed voelt. Alles een logisch plekje geven en spullen die energie slurpen gingen uit huis. De serie is echt een aanrader wat mij betreft en ik verheug mij alweer op de tweede opruimsessie waardoor we nog meer rust, ruimte en licht creëren in huis. Dit laatste is echt het geval, het huis voelt er ‘lichter’ door. Het geeft energie om er lekker mee aan de slag te gaan en je houdt er een voldaan gevoel aan over. Opruimen wordt niet alleen nu beloond, maar ook elke keer tijdens het schoonmaken; je houdt kostbare tijd over die je veel beter in elkaar en jezelf kunt investeren. Ook al is het opruimen niet een favoriet klusje van iedereen, na het toepassen van de tips van Marie Kondo krijg je er spontaan zin in! Heb jij Opgeruimd al gelezen?

Heel veel spullen hebben ons huis al verlaten tijdens deze opruimsessie, hoeveel zullen er nog volgen? Ik heb het goed te pakken, ben jij ook fan van Marie Kondo?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.