Blog

10 X boeken die ik nog graag wil lezen

mustreads
De leesflow heb ik goed te pakken! Toch blijft de stapel met boeken die ik nog graag zou willen lezen met een snelheid waar je u tegen zegt groeien. Waar ging het mis? Ik weet daar het antwoord al op, er komen gewoon te veel mooie boeken uit dit najaar! En niet alleen dit najaar, de zomer zat ook vol met must reads die ik nog heel graag zou willen lezen. Daarom in dit artikel 10 X boeken die ik nog graag wil lezen!

Dans met mij geschreven door Jojo Moyes – In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor. Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop. Als echte fan van Jojo Moyes mag dit nieuwste pareltje natuurlijk niet ontbreken! Ik kan niet wachten om dit prachtige boek te mogen lezen, zin in!

Huidpijn geschreven door Saskia NoortHuidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden. Ein-de-lijk weer een nieuw boek van Saskia Noort! Ik heb al haar boeken gelezen, hopelijk is dit wederom een ijzersterke thriller!

De verwarde cavia geschreven door Paulien Cornelisse – Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega’s kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt. Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot. De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega’s heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft. Ik hoop op een boek met humoristische fragmenten waar Paulien zo sterk in is. Ik laat mij graag verrassen door deze blauwe cavia!

Lang leve de liefde geschreven door Jill Mansell – Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt? Ik heb de smaak van boeken geschreven door Jill Mansell goed te pakken! En deze roman stond vast niet voor niets zo lang in de bestseller 60. Ik ben hier erg nieuwsgierig naar geworden en hoop het gauw te kunnen lezen.

Harry Potter en de Steen der Wijzen geschreven door J.K. Rowling – Harry Potter lijkt een doodgewone jongen, die sinds de dood van zijn ouders bij zijn hardvochtige oom en tante woont in de bezemkast onder de trap. Als er een geheimzinnige brief voor hem wordt bezorgd, verandert zijn hele leven. Harry Potter gaat naar Zweinstein’s Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, komt erachter wie zijn ouders waren en leert alles over bezemstelen, toverdranken, draken en monsters. Bovendien ervaart Harry hoe het is om een aartsvijand te hebben! Ik ga terug in de tijd met het eerste deel uit de populaire Harry Potter serie. Het is alweer zo lang geleden dat ik dit boek heb gelezen en het lijkt mij ontzettend leuk om het te herlezen. Dat heb ik nooit eerder gedaan met boeken, maar nu Harry Potter weer zo populair is geworden vanwege het verschijnen van Harry Potter and the cursed child vond ik het een ideaal moment om het eindelijk eens te doen. Ik ben erg nieuwsgierig hoe ik de boeken nu – bijna tien jaar later – zal ervaren!

Tot waar we kijken kunnen geschreven door Inge van der Krabben – Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben is een prachtige, ontroerende roman over een moeder-dochterrelatie. In een frisse, eigen stijl schrijft Van der Krabben over loslaten, loskomen, volwassen worden, verbinden, afscheid nemen en rouw. Hoofdpersoon Janne staat op de rand van een burn-out en realiseert zich dat het tijd wordt om voor zichzelf te kiezen en zich los te maken van haar moeder. Dan blijkt dat haar moeder ongeneeslijk ziek is en spoedig zal overlijden. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw evenwicht in hun relatie. Vele moeders en dochters zullen zich herkennen in deze roman. Voor de liefhebbers van Een weeffout in onze sterren. Tijdens de presentatie die Inge van der Krabben gaf toen haar boek net was verschenen, hing ik al aan haar lippen. Ze vertelde op een prachtige manier en iedereen in de zaal was geraakt. Doordat dit boek in het Elly’s Choice pakket zat van de maand augustus ga ik het zo snel mogelijk lezen, ik kan niet wachten!

De afstand tussen jou en mij geschreven door Marina Gessner – Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en 2000 kilometer wandelen met een rugzak op je rug. ‘De afstand tussen jou en mij’ is een bijzonder levendig verhaal over de zeventienjarige McKenna, een dapper, zelfstandig meisje dat in haar eentje de Appalachian Trail in Amerika bewandelt. in een paar maanden loopt ze van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, leert ondertussen zichzelf kennen, voor zichzelf opkomen én neemt belangrijke beslissingen die haar de rest van haar leven zullen helpen. Alleen al vanwege het prachtige omslag wil je dit boek toch al lezen? Het was bij mij in ieder geval liefde op het eerste gezicht en ik kan wel wat motivatie om te wandelen gebruiken. Nu al zin om dit boek te lezen!

Oprecht geschreven door Colleen Hoover – De populaire New Adult-auteur Colleen Hoover bewijst haar kwaliteit opnieuw met Oprecht. Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht. Oprecht is de vijfde naar het Nederlands vertaalde roman van de Amerikaanse succesauteur Colleen Hoover. Yes, dit najaar verschijnt de allernieuwste Hoover en ik ben heel benieuwd of zij mij weer zo weet te verrassen met haar meeslepende verhaal. Het zijn echt emotionele achtbanen tot nu toe geweest, mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt!

Je leeft maar 1 keer geschreven door Fausto Brizzi – De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis. Als je 46 bent en niemand kijkt meer naar je om – wat kun je dan doen? Diego besluit om andere mensen te gaan helpen en zet de mooiste plannen in gang: hij herstelt de ruzie tussen twee vrienden, helpt zijn beste vriend beroemd te worden en bezorgt zijn zoon een vriendin. Wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen. Het leven lijkt steeds somberder te worden. Toch heeft elke miskleun uiteindelijk een verrassend resultaat. Het eerste boek van Brizzi was briljant. Maar kan hij deze hoge verwachtingen met dit tweede boek overtreffen? Het zal lastig worden, ik ben een echte Brizzi-fan geworden en kijk erg uit naar deze nieuwste topper!

Carry on en leef geschreven door Glennon Doyle Melton – In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, de auteur van ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. In ‘Carry On en Leef’ blikt Glennon Doyle Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig.Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Melton schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn. Een boek voor liefhebbers van Brené Brown? Daar zeg ik geen nee tegen! Het omslag spreekt mij ontzettend aan en ik ben dol op boeken over persoonlijke groei. Dit belooft de topper te worden van het najaar en ik ben benieuwd naar haar schrijfstijl!

Zoals je ziet heb ik genoeg te lezen de komende tijd en er komt nog veel meer moois aan op het gebied van nieuwe boeken. Jammer dat je de tijd soms niet eventjes stil kan zetten, maar wat een verademing om door zoveel mooie titels te worden omringd. Ik kan niet wachten om in deze 10 toppers te mogen beginnen en ik laat jullie weten hoe ik het lezen ervan heb ervaren.

Welke must reads staan er op jouw stapel met nog te lezen boeken?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.