Deze 10 must read romans en thrillers las ik recent uit!

Deze 10 must read romans en thrillers las ik recent uit!


Ik hou ontzettend veel van lezen, maar ik worstelde flink om weer even in de leesflow te komen. Mijn e-reader heeft er een grote rol ingespeeld en nu pak ik overal en nergens ‘eventjes’ het lezen erbij, heerlijk. Ik gaf mijzelf de uitdaging om deze zomer 10 boeken uit te lezen en de zin om te lezen kwam helemaal terug. Ik heb genoten van deze 10 must read romans en thrillers en vertel je er graag meer over. Enjoy!

♧ Weg van alles – Fiona Higgins – Fiona Higgins neemt ons mee op reis langs de liefde, wanhoop, geluk en verlies met als eindbestemming persoonlijke groei. Een roadtrip die je raakt! Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn recensie van Weg van alles, je kunt deze hier lezen.

♧ Paper Towns – John Green – Ik ben officieel verliefd op de mysterieuze en pakkende schrijfstijl van John Green! Dit boek had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten; meeslepend, spannend, verrassend en vol mooie wijsheden. Ik wil nu alles van John Green lezen! Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar mijn recensie van Paper Towns dan kan je deze hier lezen.

♧ Onverminderd – Rebecca Yarros – Deze titel mocht ik als manuscript voor mijn werk lezen.  Onverminderd zorgt echt voor een achtbaan aan emoties. Ik heb gehuild en gelachen én werd verliefd op de hoofdpersonage… Wat een prachtig boek! Ik kan niet wachten om meer van Rebecca Yarros te lezen!

♧ Niet te filmen – Sophie Kinsella – Niet te filmen bevat dé perfecte mix aan liefde, vriendschap en humor voor een heerlijke feelgood roman voor uren leesplezier! Je bent gewaarschuwd, de humoristische schrijfstijl van Sophie Kinsella is verslavend! Zin om mijn recensie te lezen van Niet te filmen? Klik dan hier!

Leef! – Laura Maaskant – Inspirerend, ontroerend en indrukwekkend. Laura heeft mijn ogen geopend met haar rakende schrijfstijl en maakt mij bewuster dan ooit hoe waardevol Leven is. ‘Vier de kleine dingen, want in de kleine dingen liggen de grootste wonderen verborgen’.

♧ Stuk van jou – Sophie Jackson – Deze titel mocht ik als manuscript voor mijn werk lezen.  Gevangen in deze adembenemende New Adult vol verboden liefde, tweede kansen en loyaliteit. Feelgood met diepgang inclusief de sfeer van Orange is the new Black: Sophie Jackson heeft er een fan bij!

Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen – Sterke verhaallijnen en romances in het spannende debuut van Liesbeth van Kempen. ‘Gevaarlijk spel’ is een aanrader voor iedereen die van avontuur, actie en een vleugje liefde houdt!

 Lieve mama – Esther Verhoef – Kippenvel! Wat een lugubere en gruwelijk sterke thriller. ‘Lieve mama’ is een verslavende pageturner zoals we van Esther Verhoef gewend zijn! Je kunt mijn recensie van Lieve mama hier lezen. Spannend!

♧ Alles of niets! – Gillian King – Deze feelgood roman mocht ik eerder als manuscript voor mijn werk lezen. Een heerlijke feelgood roman vol humor, een meeslepende schrijfstijl en romantiek. Uren leesplezier en ontspanning gegarandeerd. ‘Alles of niets!’ is een aanrader voor alle chicklitlezeressen en roman fans. I love it!

Het Rosie Project – Graeme Simsion – Humoristisch, een meeslepende schrijfstijl en zeer aandoenlijk. Het Rosie Project ervaar ik als verrijkend en leerzaam, omdat we als lezer de kans krijgen om de wereld door de ogen van een autistische personage te mogen zien. Geweldig geschreven en ik wil gelijk het volgende deel lezen!

Welk boek is volgens jou een echte must read en mag ik niet missen?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Sophie

  Ah alles of niets lijkt me al geweldig sinds de zomerbbb! Stuk van jou en the rosie project lijken me ook erg leuk!
  Oh en heb je nog aanraders van fijne abbonementen die je per maand stop kunt zetten. Ik wil namelijk ook dolgraag een e-reader nu ik elke week zolang in de trein zit! Ik mis het gewoon van de zomer haha!
  Sophie onlangs geplaatst…Echte aanraders!My Profile

 2. Marion

  Ik ben wel benieuwd naar de schrijfstijl van Sophie Kinsella. Al veel positiefs over gehoord. Ik ben op dit moment Eckhart Tolle aan het lezen, De kracht van het nu. Wauw, dat is een eye opener zeg. Fantastisch. Geen roman of thriller, wat zwaardere kost, maar absoluut de moeite waard. Denk dat jij dat ook wel wat vindt.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek Dag 4: Theedump, verjaardag en fileMy Profile

 3. Kelly

  Onverminderd vond ik echt een prachtig en ontroerend boek! Van jouw lijstje wil ik graag alles of niets, lieve mama en stuk van jou nog lezen. Binnenkort maar eens m’n Boektober lijstje samenstellen!
  Kelly onlangs geplaatst…Beautypanel | The Body Shop Oils of LifeMy Profile

 4. Frauke

  Wat een heerlijk lijstje zeg! Geweldig dat je zoveel hebt gelezen. Leef!, Lieve mama en Paper Towns staan heel hoog op mijn must-read wishlist! Helaas schiet het er alweer bij in, nu school is begonnen. Toch maar wat vaker de laptop aan de kant zetten dus :D. X
  Frauke onlangs geplaatst…Een herfstige foto op houtMy Profile

 5. Danielle

  Hier zitten wat boeken tussen die ik nog niet gelezen heb! Snel eens bij de boekhandel snuffelen voor een nieuw exemplaar aangezien ik mijn “nog te lezen” stapel weer steeds leger zie worden!
  Danielle onlangs geplaatst…The happy list – de herfst editie!My Profile

 6. Daniëlle

  Ik heb ze allemaal nog niet gelezen, maar ze lijken me echt allemaal heel leuk. Vooral Onverminderd staat hoog op mijn lijstje om gelezen te worden. Alles of niets van Gillian King wil ik ook heel graag lezen. En de cover van Weg van alles vind ik prachtig (en dat is al een reden om het boek te lezen).
  Daniëlle onlangs geplaatst…Robin Cook – InfectieMy Profile

 7. Anouk

  Ohhh leuk leuk leuk! Ik wil hier nog heel veel van lezen. Heerlijk om ’s avonds nu het kouder is weer met een goed boek op de bank te kruipen.
  Anouk onlangs geplaatst…Afspeellijst hardlopenMy Profile

 8. Bettie

  The rosie project wil ik ook nog lezen. Paper towns vond ik echt best wel slecht en saai verhaal, teminste vanaf deel 2 in het boek dan. Het eerste stuk was nog wel leuk
  Bettie onlangs geplaatst…Happy little things #1My Profile

 9. Lou

  Hele mooie titels en wat een goede uitdaging! Misschien moet ik mij daar ook eens aan wagen, aangezien ik op dit moment voornamelijk studieboeken lees :( Ik ben ook groot fan van Green, Verhoef en Kinsella. En vind eigenlijk alle boeken van ‘Suzanne Vermeer’, Simone van der Vlugt en Saskia Noort de moeite waard! En de boeken van Gabriel Garcia Marquez vind ik ook echte aanraders :)
  Lou onlangs geplaatst…STYLE // BURGUNDYMy Profile

 10. Kirsty

  Leuk om te zien welke boeken je pas hebt gelezen! Ik ken ze allemaal nog niet. Ik ben zelf vooral bezig met het lezen van boeken die ik voor mijn opleiding moet lezen op het moment en hoewel die ook wel leuk zijn over het algemeen, kan ik niet wachten om weer echt iets te lezen waar ik op dat moment echt zin in heb :)
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos #58My Profile

 11. Priscilla

  Ik kom de laatste tijd helaas weinig toe aan lezen. Ik heb al maanden een half uitgelezen Duitstalige Hungergames op mijn nachtkastje liggen. Als ik die uit heb staat de Engelstalige papertowns op mijn leeslijstje.
  Priscilla onlangs geplaatst…Winactie – XL Balea verzorgingspakketMy Profile

 12. Beautylisz

  Wat een heerlijk lijstje! Zelf heb ik de afgelopen tijd ‘Paper Towns’ en ‘Niet te Filmen’ ook gelezen, hele goede boeken. Ik ben wel erg benieuwd naar ‘weg van alles’! Op dit moment lees ik ‘The Maze Runner’ Serie.
  Beautylisz onlangs geplaatst…Hotspot ❤︎ Yoghurt Barn Haarlem.My Profile

 13. Nathalie

  Hey Dagmar,
  Ik kan bij dit soort artikelen echt merken hoeveel je van boeken houdt! Ik vind dit ook echt de leukste om te lezen 😄
  Keep up the good work!

 14. Céline

  Nu ik alleen in het buitenland zit wil ik ook graag weer meer lezen. Ik merk dat ik daar heel gelukkig van word. Ik heb net een man die Ove heet gelezen en als je door de eerste paar pagina’s heen bent is dit echt een aanrader, lachen en huilen. Ik heb het allebei heel veel gedaan bij het lezen van dit boek.
  Nu ben ik begonnen in het rosie project. Ik ben benieuwd!
  Céline onlangs geplaatst…Ondertussen in Finland #7: Is Love Really Free?My Profile

 15. Vivian

  Niet te filmen, Het Rosie Project, Leef! en Paper Towns (in het Engels) heb ik gelezen, de rest ga ik eens even bekijken!

 16. Jennifer

  Hiervan gaan een aantal boeken op mijn wensenlijstje! Ik vind het eigenlijk best wel moeilijk om een boek te kiezen om weer te beginnen met lezen doordat ik er zo lang ‘uit’ ben geweest door mijn studie waardoor ik het lezen voor mijn plezier een beetje uit het oog verloren ben. Ik heb alleen wel weer enorm veel zin om weer lekker boeken te lezen na m’n afstuderen! Leuk overzichtje hier, ik denk dat ik er wel een paar ga lezen op korte termijn (niet helemaal boektober, maar toch een beetje).
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 56My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge