Blog

De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes

IMG_6540

Lekker dromen en wegzwijmelen over de liefde middels een ontroerende roman. Dat is in mijn ogen dé ultieme manier om te ontspannen, maar het mag ook een boek over persoonlijke groei zijn of een angstaanjagende thriller op zijn tijd. Dit keer koos ik voor De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes. Ik keek er ontzettend naar uit omdat ik ook Vier plus één en Voor jou heb gelezen, waardoor de verwachtingen torenhoog werden voor De laatste liefdesbrief. Zou het Moyes gelukt zijn om deze te overtreffen? 

De laatste liefdesbrief
Wanneer journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960, waarin een man aan zijn geliefde vraagt om haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie – ze is zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man – en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.

In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis. Ze heeft een ongeluk gehad en kan zich niets herinneren van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Over Jojo Moyes
Jojo Moyes (1969) studerd aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever in Hongkong te hebben gewerkt, ging ze terug naar Engeland waar ze sindsdien werkt voor The Independent. Inmiddels zijn van Jojo Moyes zes romans verschenen. Met Verboden vruchten won zij de Romantic Novel of the Year Award.

Sneak preview uit De laatste liefdesbrief
Komende vrijdag om 7:15 sta ik op perron 4, Paddington. Niets zal me gelukkiger maken dan wanneer jij de moed kan vinden om met me mee te gaan… Weet dat mijn hart in jouw handen ligt. Je B.

Mijn mening 
Ik hoopte vurig dat Moyes mij ook met De laatste liefdesbrief omver zou blazen middels haar schrijftalent en ik zal er niet omheen draaien: ik ben wederom geraakt door haar ontroerende roman. Ook al heb ik deze roman al enkele dagen uit, de hoofdpersonages blijven mij bij en ik denk er nog regelmatig aan. Ik vind het ontzettend knap dat Moyes de hedendaagse liefdesperikelen weet te combineren met de glamour van de jaren zestig, het versterkt elkaar en de verschillende invalshoeken maken deze roman tot een echte must read. En ik houd om eerlijk te zijn alleen van hedendaagse verhalen, maar Moyes is er zo in geslaagd de tijden te combineren dat ik door haar nu geënthousiasmeerd ben om ook boeken met ‘oudere’ verhalen erbij te pakken. Het is een dikke pil, maar voor mij mocht het nog veel dikker zodat ik het laatste hoofdstuk makkelijker zou kunnen uitstellen. Ik vloog immers door deze roman heen, Moyes had mij sinds de eerste bladzijdes al te pakken.  Hopelijk is zij al bezig met het schrijven van een nieuw boek, ik ben verslaafd aan haar schrijfstijl en verlang naar meer!

Conclusie
Moyes laat je de kracht en magie van woorden voelen; je wordt geraakt door deze ontroerende roman én je krijgt spontaan zin om zelf liefdesbrieven te schrijven!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: De laatste liefdesbrief, Auteur: Jojo Moyes, Uitgeverij: De Fontein, Prijs: €10,00, Aantal pagina’s: 480,  ISBN 9789026138027

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.