Blog

De Kids of Appetite door David Arnold

16788585_195377257606917_4211171650831384576_n
Zin om lekker te lezen en te genieten van een prachtige schrijfstijl? Dan zit je met De Kids of Appetite geschreven door David Arnold meer dan goed! Het was liefde op het eerste gezicht – het omslag is zó mooi – maar of ik ook zo over de inhoud denk? Je leest het in deze recensie!

Over De Kids of Appetite
Bruno Victor Benucci III en Madeline Falco hebben een verhaal te vertellen. Het begint met de dood van Vics vader en eindigt met een moord. De politie van Hackensack wil heel graag horen wat er allemaal is gebeurd. Maar dit verhaal is niet zomaar verteld.

Dit is een verhaal over:
1. Een urn met uitstrooi-instructies
2. De gedenkwaardige natuur van de Palisades in de winter
3. Een slapende onderzeeër
4. Twee liedjes over bloemen
5. Cool zijn op een ouderwetse manier
6. Zonsondergangen & ijsjes & boomgaarden & kerkhoven
7. Gelijktijdige totale tegenstrijdigheden
8. Ternauwernood ontsnappen uit een door oorlog verscheurd land
9. Een verhalenverzamelaar
10. Een verlaten kas als hoofdkwartier
11. Hoe je naar iemand luistert die niet praat
12. Verliefd worden op een schilderij
13. Verliefd worden op een liedje
14. Verliefd worden

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

Over David Arnold
David Arnolds debuut, Mosquitoland, werd in meer dan tien landen vertaald en ontving veel lovende reacties. Zijn nieuwe boek Kids of appetite is een tragikomedie over een slapende onderzeeër, zonsondergangen, ijs en een boomgaard. Over een eerste liefde en een allesverwoestend verlies. 

Mijn mening

Ik ben echt onder de indruk! Het boek zit vol prachtige quotes en is op zo’n mooie manier geschreven; echt genieten om het te mogen lezen. Ja, ik moest er echt voor gaan zitten en daar worstelde ik in het begin even mee, maar dit boek is zó de moeite waard! Toen ik eenmaal in de leesflow zat, kon ik niet meer stoppen totdat ik wist wat er was gebeurd. En wat een geluk als je het nog niet hebt gelezen, mazzelaar! Echt een prachtige vertaling van Blossom Books en dit boek heeft de mooiste cover die ik in tijden heb gezien. Deze laat je graag op je nachtkastje liggen, echt een feest  (niet alleen als je een urban jungle liefhebber bent, toch?).  Tijdens het lezen schreef ik regelmatig prachtige zinnen op die ik uit De Kids of Appetite haalde. Ik begrijp de hype rondom deze titel en de bijbehorende lovende recensies. En ik ben hopelijk niet de enige die moest lachen om Coco met haar woordje ‘motherfrakking’? Please, zeg me dat het herkenbaar is! #Spreadthebooklove : zoveel liefde voor dit indrukwekkende boek. Een YA die je niet wil missen!

Conclusie

Verliefd op de schrijfstijl van David Arnold. De Kids of Appetite is prachtig; van binnen én van buiten!

De Kids of AppetiteDavid Arnold | Blossom Books | ISBN 979 90 206 7893 2 |
344 pagina’s  | Paperback €17,99 | Klik hier voor het e-book 

Heb jij De Kids of Appetite al gelezen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.