Blog

Dankboek – Haal meer voldoening uit je leven

Dankboek

DankboekErnst-Jan Pfauth (uitgever van De Correspondent) schreef Dankboek  – Dagboek voor een tevredener leven. Ken je de neiging om te denken: hoe kan mijn werk beter? Hoe kan mijn leven beter? Hoe kan ik beter? In onze prestatiemaatschappij streven we constant naar een betere versie van onszelf. Geen wonder dat meer dan een miljoen Nederlanders burn-out klachten hebben. Hoelang nog laten we ons opjagen? Geluk hangt sterk samen met dankbaarheid. Dit Dankboek gaat jou helpen. Lees je mee? 

Over Dankboek – Dagboek voor een tevredener leven
Na twee jaar zelfhulpboeken lezen kwam Ernst-Jan Pfauth tot de conclusie: als je altijd streeft naar meer en beter, vergeet je dankbaar te zijn voor wat je al hebt. En dat terwijl onderzoek aantoont dat geluk juist sterk samenhangt met dankbaarheid. Daarom schreef Ernst-Jan dit Dankboek: een pleidooi voor dankbaarheid. Met wetenschappelijk onderbouwde tips en persoonlijke bevindingen om meer voldoening uit je leven te halen. En met een dagboek dat je helpt dit vol te houden.

Over Ernst-Jan Pfauth
Ernst-Jan Pfauth (1986) is uitgever van De Correspondent, waarvoor hij twee jaar schreef over zelfverbetering. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes nam hem op in de lijst 30 interessantste Europeanen onder de 30.

Mijn mening
Toen dit boek bij mij op de mat viel, was ik écht onder de indruk. Dit Dankboek is met zorg en veel aandacht vormgegeven en dat valt gelijk op. Het ziet er niet alleen opvallend uit door het kleurgebruik van rood en groen, maar je krijgt als lezer zoveel meer! Een mooi leeslint, gebonden omslag, twee kleuren papier als binnenwerk: een echte eyecatcher waar mijn hart sneller van gaat kloppen.  Zoals je misschien weet, is dankbaarheid één van de krachtigste gewoontes die bijdragen aan een gelukkig leven. Want wie de kunst van dankbaarheid beheerst, gaat met een meer voldaan gevoel door het leven en is minder vatbaar voor stress.  Ernst-Jan Pfauth heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor je met veel plezier zijn inzichten en tips toe wilt passen voor in het dagelijkse leven. Dit is ook extra goed mogelijk, omdat het zo toegankelijk is gemaakt. Je kunt niet alleen over dankbaarheid lezen in dit Dankboek, maar er ook gelijk mee aan de slag. Je hebt voldoende ruimte om zelf de fijnste ervaringen – groot en klein – te noteren. 

Ik herken mijzelf in wat Ernst-Jan beschrijft, ook ik las ontzettend veel zelfhulpboeken en voelde mij een productiviteitsmachine zoals hij dat noemt. Ook schrijft Ernst-Jan over het idee van het schrijven van een roman en de droom dat wildvreemden in de trein op hem afkomen omdat zijn boek hun leven heeft veranderd. Mocht ik hem op een dag tegenkomen in de trein óf elders, dan hoop ik hem deze complimenten door te kunnen geven dat zijn Dankboek daadwerkelijk levens (meervoud!) heeft mogen beïnvloeden op een positieve manier. Zowel Jord als ik beleven veel plezier aan de mooie tips die hij je geeft en de inzichten die met de lezers worden gedeeld. Ja, ik kan oprecht zeggen dat we daar elke dag van mogen genieten. Natuurlijk gaat niet elke dag vlekkeloos en volgens plan, maar de basis is een stuk stabieler geworden nu we bewust met elkaar nadenken over wat ons voor moois overkomt. We zijn daarbij ook meer naar elkaar toegegroeid, geweldig dat een boek dit kan bereiken toch? Het metafoor over oefenen dat Ernst-Jan in zijn Dankboek heeft opgenomen, vind ik echt prachtig gevonden en daarom deel ik het graag met jou: ‘Een dromer kan eindeloos fantaseren over de ideale villa die hij ooit zal bouwen. Maar met alleen dromen komt die villa er nooit. Je kunt beter denken als een bouwvakker. Iemand die elke dag weer baksteen op baksteen stapelt, zonder op te geven tot er daadwerkelijk een huis staat’. Of je een villa wenst of een tiny house; elke dag zit vol uitdagingen die je laten groeien en je een sterker persoon maken. Geniet van dit proces!

Conclusie
Gun jezelf meer rust, ruimte en leven in het nu met Dankboek waardoor je niet alleen meer voldoening haalt uit het leven, maar dit ook weet vast te houden. Pas het vanaf vandaag toe en je hebt er de rest van je leven plezier van!

Dankboek | Ernst-Jan Pfauth | Uitgeverij De Correspondent | ISBN 9789082520385 | €20 | 256 pagina’s | September 2017 verschenen

Streef jij ook altijd naar meer en beter?  Laat je verrassen door het Dankboek!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.