Blog

Cesar door Matthijs Kleyn

img_1730
In het boek Cesar beschrijft Matthijs Kleyn zijn nieuwe leven als kersverse vader. Hij beschrijft de mooie, maar ook de moeilijke momenten van de zwangerschap die niet makkelijk verliep. Cesar werd namelijk vijf weken te vroeg geboren en in de eerste maanden kwamen zij erachter dat hij blind is aan één oog. De hartverwarmende manier waarop Matthijs schrijft over zijn zoontje Cesar zorgt hoe dan ook voor tranen! 

Over Cesar
De helft van zijn leven is Matthijs al volwassen, maar nog steeds weet hij niet wat hij wil worden als-ie groot is. Als zijn vriendin zwanger blijkt te zijn, weet hij het wel: hij wordt vader. Een nobele taak, maar is het genoeg om zijn zoon trots op hem te maken? En als hijzelf het leven al niet snapt, hoe kan hij het dan aan een klein jongetje uitleggen?  In Cesar schrijft Matthijs over zijn nieuwe leven als vader, zijn veel te knappe vriendin en alle onzekerheden en onverwacht mooie momenten waar hij nu ineens mee te maken krijgt. Hij schrijft met zoveel liefde en humor over zijn zoontje, dat je als lezer niet anders kunt dan ook verliefd worden op Cesar.

Over Matthijs Kleyn
Matthijs Kleyn is auteur, televisiemaker en presentator. Kleyn was als jakhals Thijs te zien in De Wereld Draait Door, werkte achter de schermen bij o.a. BNN, RTL en VARA. Recent presenteerde hij het programma Veronica Film. Zijn debuutroman Vita verscheen in 2011 en werd meteen een bestseller: precies vijf jaar later verscheen zijn tweede roman Ik zie je. Cesar is gebaseerd op zijn wekelijkse column voor Famme.nl

‘Matthijs heeft de harten veroverd van tienduizenden lezers die een jaar lang elke vrijdagmiddag klaar zaten voor zijn verhalen over Cesar. De emotie en pure liefde voor zijn gezin spatten van de pagina’s. Wees bereid om heel hard te lachen en net zo hard te huilen. Het vaderschap op zijn mooist’ – Muriel Oonincx, hoofdredacteur Famme.nl

Mijn mening
Ik kon niet meer stoppen met het lezen van dit prachtige, pure en kwetsbare verhaal. Wat een liefdevolle en hartverwarmende schrijfstijl heeft Matthijs Kleyn waardoor je dit geweldige gezin als lezer gelijk omarmt. Je maakt de personages mee op de meest kwetsbare momenten, ongelooflijk om te bevatten dat zij dit daadwerkelijk hebben meegemaakt. En wat een trots om hier samen op zo’n sterke, dappere en mooie manier uit te mogen komen. Matthijs Keyn staat zo positief, open en liefdevol in het leven en vormt daarin een geweldige inspiratiebron voor elke vader. Hij deelt namelijk in zijn boek hoe het écht gaat. Hij hoeft het niet mooier te maken dan het is, want er zijn ook momenten dat het even flink tegenzit. Zeker als blijkt dat je kindje waar je onvoorwaardelijk en oneindig veel van houdt, een afwijking blijkt te hebben. Maar is het wel een afwijking? Cesar is toch perfect én prachtig zoals hij is? En hoe ga je als gezin om met dit nieuws? Niet alleen ik ben onder de indruk van Matthijs zijn houding en warmte die hij beschrijft in Cesar, ook Jord las zijn verhaal vol bewondering. Cesar bevat inspirerende columns waarin uiteenlopende kanten van de zwangerschap en het vaderschap worden belicht. Ook de foto’s vormen een geweldige toevoeging en maken dit boek nog persoonlijker. Cesar heeft mijn hart gestolen!

Conclusie
Ontroerend, kwetsbaar en puur. Wat een meeslepende schrijfstijl heeft Kleyn en zijn columns zijn hartverwarmend en oprecht. De liefde voor Cesar spat van elke pagina af. Dit boek is een aanrader voor alle vaders én moeders (to be). Prachtig!

Titel: Cesar Auteur: Matthijs Kleyn Uitvoering: Paperback Omvang: 222 pagina’s  ISBN: 9789022569771 Prijs: €15,00 Klik hier voor het e-book

Heb jij al eerder een boek van Matthijs Kleyn gelezen? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.