Hoe ik mijn bullet journal dagelijks gebruik
Processed with VSCO with hb1 preset

Hoe ik mijn bullet journal dagelijks gebruik

bulletjournal_dagmar
Bullet journaling is onwijs populair. Je hebt de bullet journals in allerlei soorten en maten, maar ook in uiteenlopende thema’s. Ik kreeg van mijn vriendin Anne voor mijn verjaardag een prachtige bullet journal met een botanische print erop. Qua timing was dit echt perfect, want ik twijfelde al héél erg lang of ik er eentje zou aanschaffen. Sinds ik deze bullet journal als cadeau heb gekregen, gebruik ik de journal dagelijks met veel plezier. Wat ik er dan allemaal mee doe en hoe ik deze invul? Ik laat het je weten!

Wat is een bullet journal?
Allereerst wil ik in het kort even vertellen wat een bullet journal is, voor de mensen die het nog niet kennen. Het was voor mij namelijk ook erg lang onbekend terrein, maar nu ik hem eenmaal heb, kan ik echt niet meer zonder. Een bullet journal is het perfecte boek om al jouw afspraken, taken, plannen, wensen, to-do-lijstjes, verjaardagen en véél meer op één plek en volgens een handig systeem te verzamelen. De bullet journal biedt een bepaalde methode om alles wat je opschrijft, kwijt te kunnen in een boekje. Op een nette en georganiseerde manier, kan je alles makkelijk terugvinden.Handig, ontspannend en leuk!

Leuk voordeel van een bullet journal 
Het allerleukste voordeel van mijn bullet journal vind ik dat ik veel minder mijn smartphone ben gaan gebruiken. Je vraagt je vast af hoe het komt, maar op mijn smartphone schreef ik hersenspinsels, ideeën, mooie zinnen die ik tegenkwam, inspiratielijstjes, afspraken, activiteiten… Maar om dit alles terug te vinden: het werd een complete chaos. Maar met die chaos kon ik redelijk dealen, totdat de bullet journal mij op de feiten wees dat het ook echt anders kan. Door een bullet journal te gebruiken ben ik een stuk georganiseerder, blader ik met veel plezier naar alle inspiratielijstjes en groeien mijn ideeën veel sneller. Bovendien is het ook nog eens heel prettig in gebruik en ben ik dus veel minder met een schermpje in mijn hand actief. Heerlijk!

Wat heb je nodig bij bullet journaling?
Mijn bullet journal vind ik erg passend bij wie ik ben. Het is een boekje met een prachtige botanische look waar ik heel erg blij van word. Het is deze. Je hebt dus heel concreet een bullet journal nodig om ermee aan de slag te kunnen, deze zijn tegenwoordig echt heel betaalbaar je vindt ze ook nog eens op elke hoek van de straat. Ideaal! Mocht je de term bullet journaling al kennen, dan weet je misschien ook dat er gebruikers zijn die de meest prachtige en indrukwekkende kunstwerken maken van dit boekje. Google maar eens, dan zie je de meest mooie pagina’s van creatieve gebruikers. Zo iemand ben ik helaas niet, maar dat neemt niet weg dat ook ik leuke frutseltjes en krabbeltjes in mijn boek maak. Van vrolijke headers en banners tot doodles; het is niet alleen functioneel maar ook heel ontspannend om te mogen doen. Daarbij is het handig om de juiste pennen, viltstiften, potloden en fineliners te gebruiken die voor het papier geschikt zijn. Om te voorkomen dat deze bijvoorbeeld door het papier heen drukken, zijn geschikte schrijfwaren echt een musthave voor bij jouw bullet journal. Zo heb ik geïnvesteerd in een mooie set aan potloden, rollerpennen en stiften van het merk Engelbert Strauss . Daar beleef ik nu dagelijks plezier door!

Wat kan je allemaal met een bullet journal?
Ik gebruik mijn bullet journal voornamelijk om er inspiratie in kwijt te kunnen, maar ook voor praktische zaken. Bijvoorbeeld door er adressen, verjaardagen, (een gestandaardiseerde) boodschappenlijst en blogideeën in op te nemen. Veel gebruikers maken van hun bullet journal een agenda en zetten er afspraken in. Dat doe ik zelf liever in een agenda, maar dat is voor iedereen persoonlijk qua voorkeur. Ook voor mijn onderneming is er een aparte categorie gemaakt, daarin hou ik mijn inkomen, samenwerkingen en urenregistratie bij. Ontzettend handig én overzichtelijk! In mijn bullet journal heb ik ook mooie quotes opgenomen en een lijst met boeken die ik heb gelezen. Daarbij vermeld ik ook mijn conclusie en de hoeveelheid sterren die ik het boek toeken. Heel leuk om aan het eind van het jaar te kunnen ontdekken hoeveel boeken je hebt gelezen en welke de beste waren! Op internet staan allemaal toffe ideeën en spreads hoe je je bullet journal invulling kunt geven op de manier die bij jou past.

Heb jij ook een bullet journal? Op welke manier gebruik jij het boek graag?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Jetske

  Ik heb die van mij omgetoverd tot een self care journal. Voor mij een hele fijne manier om elke dag stil te staan bij mij als persoon. Waar sta ik, hoe gaat het, wat wil ik bereiken enz. Zorgt voor inzichten en rust in de chaos

 2. Anna

  Super leuk! Ik heb er momenteel een van Leuchtturm, helaas heb ik die in een tas met lekkende frambozen gelegd. Achja, rood en paars gaat wel samen. Maar ik vind bulletjournaling ook echt geweldig! Je kan er zo creatief mee zijn en het ziet er zó leuk uit. Liefs!
  Anna onlangs geplaatst…Currently reading: Three Dark CrownsMy Profile

 3. Lilian

  Ik ben zó jaloers op mensen met een bullet journal! Ik zie altijd prachtige pagina’s op Pinterest, maar zelf kan ik niet tekenen, zelfs amper rechte lijnen trekken. Dus ik doe een beetje bullet-journaling in Excel. Daar heb je geen schrijfwaren voor nodig ;-)
  Lilian onlangs geplaatst…1 simpele tip voor meer energieMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge