Blog

#Boektober – Terugblik op een inspirerende tijd

Waar te beginnen als je #Boektober zou moeten omschrijven? Ik was helemaal overdonderd door de hoeveelheid aanmeldingen en enthousiaste reacties. Ik had dit totaal niet zien aankomen, het leek mij vooral gezellig om met anderen tegelijkertijd meer te lezen en onszelf uit te dagen. Maar dat dit duizend mensen zouden zijn, daar durfde ik niet eens van te dromen. Hoe gaaf dat we met zoveel boekliefhebbers extra van boeken hebben genoten tijdens oktober? 

Heb ik mijn doel gehaald?
Ik lees gemiddeld een boek per week, maar er komen zoveel mooie boeken uit en het leek mij heerlijk om meer te kunnen lezen dan ik al deed. Want er waren ook weken dat ik geen tijd had om te lezen, zonde! Daarom stelde ik als uitdaging voor mijzelf op om 5 boeken te lezen, iedereen mocht de uitdaging op zijn of haar eigen manier invullen. Soms heb je immers een rustigere of drukke tijd, leestempo’s liggen verschillend en je kunt er ook voor kiezen om dikke of dunnere boeken te lezen. Net wat je aansprak, #Boektober was echt een persoonlijke uitdaging.  Ik ging voor 5 toppers én dat is gelukt! Het voelt zo fijn om meer met boeken bezig te kunnen zijn (inhoudelijk dan voor mij, naast het feit dat het mijn werk is haha). Ik heb de leesflow inmiddels goed te pakken, want ik heb 7 boeken uitgelezen! Totaal onverwacht, maar ik zat er helemaal in en wou meer en meer!

Ik begon heel goed, namelijk met het nieuwste boek van Jojo Moyes (grootste fan zit hier!) Portret van een vrouwvervolgens las ik Het geheim van mijn man voor een blogtournee waaraan ik deelnam. Toen kwam er een dompertje, het boek We moeten je iets vertellen van Marion Pauw viel erg tegen. Ik had hoge verwachtingen, maar dit boek sprak mij totaal niet aan en ik moest mij er doorheen worstelen (ik ben helaas niet zo’n type die dan het boek aan de kant kan leggen, ik moet toch weten hoe het einde is). Maar ik had twee toppers in het vooruitzicht: De fixer en Eleanor & Park. Ook las ik Opgeruimd van Marie Kondo tussendoor en paste ik de tips toe. Last but not least las ik Regenboog in de nacht uit, op het nippertje maar nog binnen de maand.  #Boektober was voor mij heel geslaagd!

Dankjewel!
Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor deelname, maar ook het gebruiken van de hashtag of het delen van inspirerende lees- en boekentips. De sfeer was tegelijkertijd ook fantastisch, iedereen motiveerde elkaar en het voelde ‘gezellig’ terwijl we toch afzonderlijk van elkaar aan het lezen waren. Heel bijzonder dat lezen en boeken op deze manier toch zo sterk kunnen verbinden, magisch om te ervaren! En het gaat niet om de hoeveelheid boeken die je hebt gelezen of dat het gelukt is of niet; je hebt meer met boeken kunnen doen dan je waarschijnlijk al deed en dat is wat telt. #Boektober is geen wedstrijd, maar een feestje voor jezelf om lekker te kunnen lezen. Heb je ervan kunnen genieten?

Zwart gat
En nu? Nu val ik een zwart gat. Maar dan met hopelijk héél veel boeken ;) Ik vind het ontzettend jammer dat de maand om is gevlogen, maar tijd kent geen stop-knop en dus gaan we vrolijk door. Althans, ik heb de leesflow inmiddels zodanig te pakken dat boeken een verslaving zijn gaan vormen en ik ben niet van plan om af te kicken. Ik kan mij heel erg verheugen op tijd om te ontspannen met een boek en heerlijk te lezen, dat geef ik niet op na #Boektober. En door ál jullie leestips is mijn nog-te-lezen-stapel alleen maar groter geworden, want ik ben gedurende oktober ook regelmatig langs de boekhandel gegaan om jullie tips te kopen (mijn portemonnee huilt). Ik hoop de komende maand weer een boek per week te kunnen lezen en waar mogelijk meer. Ik heb er zin in!

Hoeveel boeken heb jij gelezen tijdens #Boektober? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.