#Boektober – Terugblik op een inspirerende tijd
Morgen begint #Boektober ❤️ Ik voel mij een beetje jarig, zóveel deelnemers echt een eer! Ik ga proberen deze boeken uit te lezen #happy #love #reading #read #instabook #book #moyes

#Boektober – Terugblik op een inspirerende tijd

Waar te beginnen als je #Boektober zou moeten omschrijven? Ik was helemaal overdonderd door de hoeveelheid aanmeldingen en enthousiaste reacties. Ik had dit totaal niet zien aankomen, het leek mij vooral gezellig om met anderen tegelijkertijd meer te lezen en onszelf uit te dagen. Maar dat dit duizend mensen zouden zijn, daar durfde ik niet eens van te dromen. Hoe gaaf dat we met zoveel boekliefhebbers extra van boeken hebben genoten tijdens oktober? 

Heb ik mijn doel gehaald?
Ik lees gemiddeld een boek per week, maar er komen zoveel mooie boeken uit en het leek mij heerlijk om meer te kunnen lezen dan ik al deed. Want er waren ook weken dat ik geen tijd had om te lezen, zonde! Daarom stelde ik als uitdaging voor mijzelf op om 5 boeken te lezen, iedereen mocht de uitdaging op zijn of haar eigen manier invullen. Soms heb je immers een rustigere of drukke tijd, leestempo’s liggen verschillend en je kunt er ook voor kiezen om dikke of dunnere boeken te lezen. Net wat je aansprak, #Boektober was echt een persoonlijke uitdaging.  Ik ging voor 5 toppers én dat is gelukt! Het voelt zo fijn om meer met boeken bezig te kunnen zijn (inhoudelijk dan voor mij, naast het feit dat het mijn werk is haha). Ik heb de leesflow inmiddels goed te pakken, want ik heb 7 boeken uitgelezen! Totaal onverwacht, maar ik zat er helemaal in en wou meer en meer!

Ik begon heel goed, namelijk met het nieuwste boek van Jojo Moyes (grootste fan zit hier!) Portret van een vrouwvervolgens las ik Het geheim van mijn man voor een blogtournee waaraan ik deelnam. Toen kwam er een dompertje, het boek We moeten je iets vertellen van Marion Pauw viel erg tegen. Ik had hoge verwachtingen, maar dit boek sprak mij totaal niet aan en ik moest mij er doorheen worstelen (ik ben helaas niet zo’n type die dan het boek aan de kant kan leggen, ik moet toch weten hoe het einde is). Maar ik had twee toppers in het vooruitzicht: De fixer en Eleanor & Park. Ook las ik Opgeruimd van Marie Kondo tussendoor en paste ik de tips toe. Last but not least las ik Regenboog in de nacht uit, op het nippertje maar nog binnen de maand.  #Boektober was voor mij heel geslaagd!

Dankjewel!
Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor deelname, maar ook het gebruiken van de hashtag of het delen van inspirerende lees- en boekentips. De sfeer was tegelijkertijd ook fantastisch, iedereen motiveerde elkaar en het voelde ‘gezellig’ terwijl we toch afzonderlijk van elkaar aan het lezen waren. Heel bijzonder dat lezen en boeken op deze manier toch zo sterk kunnen verbinden, magisch om te ervaren! En het gaat niet om de hoeveelheid boeken die je hebt gelezen of dat het gelukt is of niet; je hebt meer met boeken kunnen doen dan je waarschijnlijk al deed en dat is wat telt. #Boektober is geen wedstrijd, maar een feestje voor jezelf om lekker te kunnen lezen. Heb je ervan kunnen genieten?

Zwart gat
En nu? Nu val ik een zwart gat. Maar dan met hopelijk héél veel boeken ;) Ik vind het ontzettend jammer dat de maand om is gevlogen, maar tijd kent geen stop-knop en dus gaan we vrolijk door. Althans, ik heb de leesflow inmiddels zodanig te pakken dat boeken een verslaving zijn gaan vormen en ik ben niet van plan om af te kicken. Ik kan mij heel erg verheugen op tijd om te ontspannen met een boek en heerlijk te lezen, dat geef ik niet op na #Boektober. En door ál jullie leestips is mijn nog-te-lezen-stapel alleen maar groter geworden, want ik ben gedurende oktober ook regelmatig langs de boekhandel gegaan om jullie tips te kopen (mijn portemonnee huilt). Ik hoop de komende maand weer een boek per week te kunnen lezen en waar mogelijk meer. Ik heb er zin in!

Hoeveel boeken heb jij gelezen tijdens #Boektober? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 24 reacties.

 1. Marion

  Gefeliciteerd! Met het behalen van je doel én met het opzetten van Boektober. Ontzettend leuk gedaan. Ik heb helaas niet gehaald. Ik hoefde maar twee boeken te lezen. Het eerste boek had ik in twee dagen uit. Ik begon enthousiast in het tweede boek, maar het mocht niet baten. Ik neem het mezelf niet al te kwalijk. Ik lees amper, dus twee was al enthousiast. Ik ga vanaf nu een nieuw doel instellen en dat is één boek per maand. Fijne zondag, Dagmar!
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happiness: NovemberMy Profile

 2. Sophie

  Wow, wat goed! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet heb gehaald.Ik heb wel de rust opgezocht met mijn boeken, maar de maand is te hectisch geweest. Slecht excuus, maar wel weer een ervaring rijker. Moet ik vaker doen!
  Sophie onlangs geplaatst…Hoe bevallen acrylnagels?My Profile

 3. Laure

  Ik vond boektober echt een leuk initiatief! Het heeft me echt meer aangezet om te lezen en ik heb ’s avonds ook vaak in plaats van TV te kijken, mijn boek erbij genomen en de hele avond gelezen. Ik heb in totaal 8 boeken gelezen, dus ik heb mijn doel zeker gehaald (ik hoopte eerst 4 boeken te lezen).

 4. Wauw, gefeliciteerd :D Ik heb helaas mijn doel niet behaald, maar dat kwam mede omdat ik dag en nacht met mijn studie bezig was…. Gelukkig heb ik vandaag een rustig dagje, dus ga ik heerlijk buiten in de zon lezen :D
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Allerzielen | QuoteMy Profile

 5. Inge

  Echt een groot succes, Dagmar! Bedankt voor het organiseren, ik vind het echt fantastisch. Ik had als doel 3 boeken en als ik de 4 zou halen zou dat helemaal super zijn. En ik heb de 4 gehaald! Zo fijn om weer te lezen, ik heb het werkelijk waar gemist! :)
  Inge onlangs geplaatst…Dag oktober, hallo november!My Profile

 6. Esther

  Ik had het doel op 3 boeken gezet, maar had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik het zou halen. Aangezien ik eind oktober tentamens heb.. Maar het is gelukt! Ik heb ingezien dat ik buiten mijn studie om gewoon kan lezen en dat wil ik ook blijven doen! Op naar #boekvember ;) X
  Esther onlangs geplaatst…Mijn nieuwe sportplannenMy Profile

 7. Frauke

  Wauw wat knap, 7 boeken! Doe ik je niet na hoor. Ik heb in oktober echt héél weinig gelezen juist helaas, door de drukte op school. Maar nu begin ik er weer eindelijk een beetje in te komen, yes :) Ik ga eerst een praktisch boek uitlezen, ‘how blogs work’ door Stephanie Duval. Heel inspirerend! X
  Frauke onlangs geplaatst…Monthly Recap – oktober 2015My Profile

 8. Anita

  Bedankt voor het organiseren Dagmar! Het was echt een extra boost om mijn reading challenge te voltooien en heb meer gelezen dan dat ik gedacht had! Komende maanden blijf ik natuurlijk lekker lezen, want het is heerlijk!
  Anita onlangs geplaatst…Boeken gelezen in BoektoberMy Profile

 9. anna

  Wat fijn dat Boektober zo’n groot succes was! Ik heb niet heel intensief meegedaan deze maand, maar ik ben wel weer in een nieuw boek begonnen. Ik kan me ook erg verheugen op lezen! Meestal leen ik boeken bij de bibliotheek met mijn moeders pas, lekker gratis :’)
  anna onlangs geplaatst…8 X DE PERFECTE LUIE ZONDAG…My Profile

 10. Els

  Boektober is zo leuk! jammer dat ik gewoon echt geen tijd heb om te lezen… nou ja, ik maak geen tijd. Lezen staat nog steeds op mijn lijstje om eens te gaan doen ;-). Maar ik vind andere dingen zoveel leuker :-).
  Els onlangs geplaatst…Fotoreportage #18: Openluchtmuseum ArnhemMy Profile

 11. Leonie

  Mijn doel was 4 en ik heb er ook 4 gelezen. Was nog begonnen in de 5e, maar daar ben ik maar halverwege in gekomen. Ik heb ook nog een studieboek gelezen wat veel tijd koste, maar die telt niet mee vind ik.
  Leonie onlangs geplaatst…Doelen voor novemberMy Profile

 12. Marleen

  Ze lijken me leuk! IK lees de laatste tijd helaas niet meer zoveel, maar ik vind het wel altijd heel fijn om te lezen!

 13. Vivian

  Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen, ik heb 8 boeken gelezen en dat is echt wel meer dan normaal, al heb ik niet de 10 gehaald die ik me als doel had gesteld. Daarnaast heb ik vooral weer meer leesplezier en -ontspanning ontwikkeld en dat vind ik heel erg fijn, dus dat neem ik in ieder geval mee naar de nieuwe maand!
  Vivian onlangs geplaatst…Doelen voor november!My Profile

 14. Rowan

  Ik vond Boektober echt heel leuk! Tot mijn grote verbazing heb ik zeven boeken gelezen (net als jij!). Mijn doel had ik op zes boeken gezet, maar ik heb mijn doel zelfs overtroffen. Hopelijk lukt me dit voor komende maand weer. :D
  Rowan onlangs geplaatst…Monthly Goals: November (+ Wrap Up Oktober)My Profile

 15. Carolien

  Dankjewel voor het organiseren! Ik vond het erg leuk en je hebt me gestimuleerd om 3 boeken te lezen in 1 maand (volgens mij heb ik dat nooit eerder gered!) Ik heb er (met uitzondering van het laatste boek) over geschreven op mijn blog. Volgend jaar weer?
  Carolien onlangs geplaatst…Kringloopgeluk en al een beetje kerst in de keetMy Profile

 16. Evelien

  Jij bedankt voor de inspiratie Dagmar! Ik stapte pas halverwege de maand oktober in en stelde mezelf ten doel om 3 boeken te lezen. Op dit moment ben ik nog bezig in het laatste boek, maar dat maakt mij niets uit. Ik weet weer waarom ik lezen zo leuk en ontspannen vind en ga de komende maanden lekker door met lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge