#Boektober – Durf jij de uitdaging aan?

#Boektober – Durf jij de uitdaging aan?


Ik mocht een ontzettend bijzonder project voor mijn werk lanceren, namelijk #Boektober. Heb jij zin om meer te lezen, maar kom je er niet aan toe? Of zou je graag lekker in de leesflow willen komen? In oktober ga ik heel graag met jou de uitdaging aan om meer te lezen dan je nu al doet. Iedereen kan deelnemen aan #Boektober en het is gratis! Wat je nodig hebt? Leesvoer en zin om mee te doen aan deze gezellige reading challenge. Doe je mee? 

Het idee
Ik liep al een tijdje rond met het idee hoe we gezellig met veel leesliefhebbers konden lezen én anderen besmetten om ook lekker een boek te pakken en te ontspannen. Ik betrapte mijzelf er ook regelmatig op dat ik hier simpelweg de tijd niet meer voor nam, terwijl lezen zo’n heerlijke bezigheid kan zijn. Toen ik begin september op een dag wakker werd (yes ik vind het nog steeds heel jammer dat het niet ergens in juni was, zodat ik meer tijd had om alle voorbereidingen te treffen haha) had ik opeens het idee in mijn hoofd. Oktober en boeken = boektober! Ik koppelde het terug op werk en ik mocht aan de slag gaan. Met een lieve én hele creatieve collega hebben we een heel mooi template opgezet ‘Boekazine’ waardoor je het gevoel krijgt van een online magazine, maar dan voor boekliefhebbers. We gaan via Boekazine superleuke opdrachten, interviews met auteurs, must follow boekbloggers en leestips delen in het kader van Boektober waarin we zoveel mogelijk mensen willen bereiken meer te gaan lezen dan ze nu doen, ook ik doe mee! Het persbericht is uitgestuurd en ik had nooit verwacht dat er al zoveel enthousiaste reacties op dit initiatief zouden komen. Geweldig dat jullie zo lief en positief reageren! Ik vind het nu al een onvergetelijke ervaring en het geeft energie om het neer te mogen zetten. 

Daag jezelf uit
Of je nu graag uit je leesdip wilt krabbelen of dat je het lezen gaat ontdekken; iedereen kan deelnemen aan #Boektober. Geef jezelf de uitdaging mee om een X aantal boeken te lezen tijdens de maand oktober en je bent klaar! Althans, wel met het uitdagen van jezelf. Het echte leeswerk moet natuurlijk nog beginnen. Bedenk welke boeken je graag zou willen lezen en leg deze alvast klaar of ren naar de winkel om van je wishlist realiteit te maken. Helemaal klaar voor #Boektober? Tweet ‘Ik doe mee met #Boektober en ik ga de uitdaging aan om meer te lezen dan ik nu doe! Durf jij de uitdaging aan?’ of meld je gezellig aan op Facebook via het event #Boektober.

Inschrijven #Boektober
Schrijf je nu in voor Boekazine, de nieuwsbrief waarin we samen aan de slag gaan om de uitdaging voor #Boektober te realiseren. We delen heerlijke inspiratie en leestips, interviews met auteurs, boekbloggers die écht het volgen waard zijn en meer! Je krijgt tevens leuke opdrachten die gerelateerd zijn aan #Boektober waardoor jij helemaal de leesflow te pakken krijgt. Je kunt je via deze link inschrijven en samen gaan we de maand oktober vullen met heerlijk leesvoer!

Mijn #Boektober challenge

Ook ik doe natuurlijk mee met deze uitdaging, mijn liefde voor lezen kent geen grenzen en ik zou hier heel graag meer tijd voor vrij willen maken in de herfstachtige maand oktober. Daarom ga ik het lezen van vijf boeken, net een boek meer dan ééntje per week die ik probeer aan te houden. Dit laatste lukt mij helaas amper, maar ik zou het wel dolgraag willen. Daarom heb ik extra veel zin om aan de slag te gaan met de leuke opdrachten uit #Boektober én om meer te lezen dan ik normaal gesproken doe. Yes, ik ga de uitdaging aan!

Doe mee met #Boektober!  Durf jij de uitdaging aan? Hoeveel boeken wil jij lezen tijdens #Boektober? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 101 reacties.

 1. Renske

  Jaa! Leuk project! :-) Ik doe mee en ga voor 3 of 4 boeken! (Alleen de website / link om in te schrijven voor Bookazine doet het niet, hihi.)
  Renske onlangs geplaatst…Toppers on Thursday #4My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Hi Renske, superleuk je enthousiaste reactie! Lukt het als je deze link gebruikt? https://www.facebook.com/boekazine/app_190322544333196 Je komt op de facebookpagina van Boekazine en bovenin bij de tabjes zie je de nieuwsbrief. Als je je daar voor inschrijft krijg je alle tips en leuke opdrachten gerelateerd aan Boektober binnen :D

 2. Emmy

  Ik ga zeker mee doen.. Maar ik weet niet hoe veel boeken ik moet lezen om mezelf echt uit te dagen. Daar moet ik echt nog even over nadenken. Ik denk een stuk of 20.
  Emmy onlangs geplaatst…Zoeker (Wicca #10) – Cate TiernanMy Profile

 3. Marion

  I’m in. Ik heb het al eerder gezegd: Ik hou van lezen, maar ik kan de leesflow niet meer vinden. Ik ben nu in vier boeken begonnen. Bij eentje ben ik op een derde, maar de andere drie zijn echt dramatisch. Daar heb ik enkel de eerste twee hoofdstukken van gelezen. Dan hoor ik jou nu al denken: Mooi, dan kan je die vier boeken gaan uitlezen in oktober, maar nee, dat ga ik echt niet redden. Ik ga voor twee. Twee? Ja, kom op mensen, ik heb het afgelopen jaar (ja jaar!) nog geen één boek uitgelezen. Ik ga voor twee. I’m in!
  Marion onlangs geplaatst…10 random acts of kindnessMy Profile

 4. Sophie

  Ik doe meeee! :-D Ik moet nog even bedenken welke boeken het worden (literaire hoogstandjes of absoluut niet haha!) :’) Maar ik ga voor 5 boeken!

 5. Anita

  Ik doe zeker mee, alleen nog ff goed bedenken hoeveel boeken gaat lukken. Normaal lukt het namelijk maar om 1 boek per maand te lezen of niet eens. Ik denk dat ik mijn doel op 3 ga zetten!
  Anita onlangs geplaatst…Life of Louie #2My Profile

 6. Sophie

  Ik kwam er net achter dat ik de afgelopen maand nog geen boek uitgelezen heb, terwijl ik er in 2 vakantie weken 13 heb gelezen. Ik vind het hartstikke leuk om te doen, maar het is er de laatste tijd simpelweg niet van gekomen. Een perfecte challenge dus voor mij! Ik doe mee en ga voor 6 boeken!
  Sophie onlangs geplaatst…Drie boeken van Sandrine JolieMy Profile

 7. Inge

  I’m in! Ik zit al heel lang in de leesdip en moet hier nodig weer uitkomen. Ik vond lezen altijd veel te leuk! Ik wil er minstens 3 lezen, 4 is het ultieme doel. Als ik de 4 niet haal is dat dus geen ramp, dat is nét even een stapje hoger! :)
  Inge onlangs geplaatst…De OrthoManueel ArtsMy Profile

 8. Kelly

  Jaaaaaa ik doe mee! Top project! Ik ben ook voor dat mensen meer gaan lezen en dat sommige zelfs ontdekken hoe fijn en ontspannend lezen kan zijn! Heel veel succes met de boeken die je wilt lezen in Boektober!
  Kelly onlangs geplaatst…wat ben je dun, ben je afgevallen?My Profile

 9. Als boekenblogger doe ik hier zeker aan mee, supertof! Oktober is ook de maand waarin ik jarig ben en meestal wel een aantal boeken voor mijn verjaardag krijg. Ik heb me ingeschreven! :)
  Nynke-Boudien onlangs geplaatst…Coming-of-ageMy Profile

 10. Leonie

  Ik doe mee, heb het echt nodig, want ik heb de afgelopen 2 maanden veel te weinig tijd gemaakt om te lezen
  Leonie onlangs geplaatst…Wednesday wisdomMy Profile

 11. Verie

  Wat een leuk idee weer en vooral met dit weer kruip je snel op de bank met een haakwerk of boek! Het laatste zou ik vaker moeten doen. Ik ga de uitdaging aan..;)!

  Lieve-Groetjes,
  Verie
  Verie onlangs geplaatst…♥ Kant Haken,..My Profile

 12. Kim

  Ik ga ook een poging wagen. Ik ga mijn NTL stapel in mijn boekenkast eens wegwerken (deels dan). Ik weet nog niet hoeveel boeken het gaan worden, maar daar kan ik nog even over nadenken.

 13. Godelieve

  Leuk dat je dit hebt bedacht Dagmar :)
  Zelf lees ik altijd al hartstikke veel maar voor diegenen die het lezen weer willen oppakken is het een hele mooie uitdaging!
  Lezen is echt heel erg fijn!
  Godelieve onlangs geplaatst…Ben jij ook gek op aanbiedingen?My Profile

 14. Ashley

  I’m in! Ik ga mij vooral richten op de boeken/ tijdschriften die al een tijdje in de kast liggen en die ik maar niet verder lees of waar ik zelf niet eens in begonnen ben! Het wordt wel eens tijd om die stapel weg te werken.

 15. Lonneke

  Leuk! Ik doe mee. Ik las altijd heel veel, maar de laatste tijd komt het er echt niet meer van. Ik stel mijn doel dus niet te hoog.. 2 of 3 boeken :)
  Lonneke onlangs geplaatst…Roze of blauwe muisjes?My Profile

 16. Hanneke

  Wat een super leuk initiatief! Ik gun mezelf de tijd helaas ook niet altijd, hopelijk wel door deze challenge.

 17. Marcia

  Ik ga zeker meedoen! Maar in verband met mijn nieuwe job leg ik de lat qua aantal boeken niet te hoog voor mezelf ;)
  Marcia onlangs geplaatst…Film: I Am LegendMy Profile

 18. Daniëlle

  Ik ga mee doen! De laatste tijd lees ik niet meer zoveel als vroeger, omdat ik nu fulltime werk. Dus ik ga zeker mee doen om mijn reading challenge te halen ;)
  Daniëlle onlangs geplaatst…Boekenfestijn 2015My Profile

 19. Sytse

  Wat een leuk initiatief!! Ik heb toevallig gisteren in één avond een heel boek gelezen :-) Ik probeer sowieso meer te lezen dus ik twijfe nog of ik mee doe. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om daarover te beslissen.
  Sytse onlangs geplaatst…De sauna van Egmond in HaarlemMy Profile

 20. Inge

  De eerste keer dat ik aan zoiets mee ga doen! Leuk!! Ik wil proberen in “boektober” 4 boeken te gaan lezen, dus 1 per week! Best een uitdaging met de tig andere hobby’s die ik nog heb.

  Groetjes Inge
  Inge onlangs geplaatst…LalaLoopsy Doll – Mystery CrochetMy Profile

 21. Lotte

  Ik doe ook graag mee! Ik deed al mee aan de challenge van Goodreads en na amper een half jaar zat ik al aan het opgegeven aantal boeken. Ik was daar erg blij mee, maar helaas ben ik de leesflow weer wat kwijt sinds ik begon te werken in augustus. Hopelijk geeft dit me opnieuw een duwtje in de rug.
  Lotte onlangs geplaatst…1000 vragen: deel IIIMy Profile

 22. Elly van der Meer

  Ik doe graag met de uitdaging mee, normaal lees ik ca 6 boeken/manuscripten per maand.
  In oktober wil ik er 9 lezen, dat is 50% meer dan normaal.

 23. Ik zag het op facebook voorbij komen via de pagina van de uitgeverij waar je voor werkt en besloot gelijk mee te doen! Zoals ik daar ook plaatste ga ik proberen 5 boeken te lezen in de maand oktober :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…My life in pictures #52My Profile

 24. Lisa

  Ik ga ook voor de uitdaging van 5 boeken in de maand oktober!! Wie weet volgen er daarna nog meer maanden? :-p Bedankt voor dit geweldige idee Dagmar en voor iedereen die eraan meedoet, toi toi!!!

  Groetjes

  Lisa X

 25. Carolien

  Ik doe mee met twee boeken. Dat klinkt weinig, niet? Maar heb soms al moeite met 1 boek per maand, dus toch een uitdaging voor me :)
  Carolien onlangs geplaatst…BloemetjesregenMy Profile

 26. Jolien

  Zo leuk en gezellig dit! Ik ga zeker mijn best doen om extra veel te lezen deze maand.

 27. Kwante

  Op de valreep ga ik ook meedoen!

  Na een leesdipje is dit wat ik nodig heb om weer op te krabbelen!

  Morgen gauw een blogje hieraan wijden en me inschrijven voor boekazine!
  Kwante onlangs geplaatst…After 4, voor altijdMy Profile

 28. Wat een super initiatief en ook erg mooi dat het dankbaar is opgepakt in de media. Zelf was ik al begonnen om weer meer te gaan lezen, maar door #boektober voel ik mezelf nog meer uitgedaagd. Ik ga sowieso 4 boeken lezen uit totaal verschillende categorieën. Hierdoor wil ik mezelf verbreden met het lezen. Mocht ik er eerder door heen zijn, dan pak ik er gewoon weer 1 bij.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…#Boektober: to do or not to do?!My Profile

 29. Evelien

  Wat leuk! Ik zie deze uitdaging nu pas, dus ga voor 3 boeken. Ik houd van lezen, maar doe het veel te weinig. Dit kon ik net gebruiken, bedankt voor de inspiratie!

 30. Danielle

  Ik doe zeker mee, ik wil drie boeken lezen en ben in alle drie tegelijk bezig, haha. Wel heel leuk!

Geef een antwoord

CommentLuv badge