Blog

Boekentip – Wijzen naar de maan van Jan Geurtz

Wijzen naar de maan Jan Geurtz

Onder de indruk van het boek Wijzen naar de maan geschreven door Jan Geurtz, deel ik nu deze recensie met jou. Ik ben geïnspireerd door zijn boeken om mij te verdiepen in spiritualiteit. In dit artikel deel ik graag deze boekentip; Wijzen naar de maan bestaat namelijk uit een verzameling boeiende, ontroerende en inspirerende verhalen waardoor je als persoon mag groeien en ontwikkelen. Dit nieuwe boek van Jan Geurtz is echt een pareltje!

Over Wijzen naar de maan

Hoe leer je vanuit een nieuw perspectief te kijken naar je emotionele problemen? Een nieuw boek van Jan Geurtz over de spirituele zoektocht in het leven van alledag. In zijn eerdere boeken, waaronder de bestseller Verslaafd aan liefde, geeft Jan Geurtz een heldere beschrijving van zijn spirituele visie op onszelf en de werkelijkheid. In dit nieuwe boek gaat hij een stap verder. Geurtz toont dat we via liefde en lijden bewuster kunnen toeleven naar de ultieme realisatie van de werkelijkheid, de non-duale verbondenheid van alles, onze natuurlijke staat van Zijn. Eeuwenoude boeddhistische beeldspraak vergelijkt ons bewustzijn met de afzonderlijke weerspiegelingen van de maan in elke vijver, plas of rivier op aarde. De verhalen in Wijzen naar de maan – geïnspireerd op Dzogchen, Tantra en Advaita – zijn als vingers die wijzen naar de echte maan, het oorspronkelijk zelf-gewaarzijn waar ons ogenschijnlijk afgescheiden ego-bewustzijn een afspiegeling van is.

Over Jan Geurtz

Jan Geurtz (1950) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie en heeft daarna gewerkt in de verslavingszorg. Jan Geurtz laat zich vooral inspireren door het boeddhisme. Van zijn hand verschenen bestsellers als De opluchting, Verslaafd aan denken en Verslaafd aan liefde, waarvan meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht.

Mijn mening

Gefascineerd door de invloed en energie van de maan op ons dagelijkse leven, kon ik niet wachten om Wijzen naar de maan te lezen. Ik ben erg onder de indruk van de boeken die Jan Geurtz heeft geschreven en ik hoopte dat dit boek mij ook op een vergelijkbare manier zou kunnen raken. Zijn woorden inspireren, geven rust, ruimte en vooral ontzettend veel nieuwe inzichten waardoor ik mag groeien als mens. Ook Wijzen naar de maan vond ik ongelooflijk waardevol en indrukwekkend. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit boek mocht lezen en de lessen die Jan Geurtz beschrijft, kan meenemen in het dagelijkse. Geurtz maakt spiritualiteit toegankelijk en leerzaam door zijn inspirerende schrijfstijl. Ik heb genoten van de onderwerpen die hij onder de aandacht brengt en van de manier waarop hij mijn ogen heeft geopend. Mocht je meer willen leren, lezen en ontdekken over jouw spirituele zoektocht dan is dit boek echt een must read.

Conclusie

Wijzen naar de maan is een prachtig, inspirerend en leerzaam boek waardoor je mag groeien als mens. Geniet van de inzichten én jouw spirituele zoektocht!

Wijzen naar de maan | Jan Geurtz | Ambo Anthos | 240 pagina’s | ISBN 9789026349508 | €20,99 | Klik hier voor het e-book

Heb je al een keer het werk van Jan Geurtz gelezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.