Blog

Bijna echt gebeurd door Liane Moriarty

Bijnaechtgebeurd_Liane_Moriarty
Bijna echt gebeurd is dé nieuwste roman van Liane Moriarty, zij domineert in het buitenland de bestsellerlijsten. Ook mijn favoriete auteur Jojo Moyes is fan van haar en ik sluit mij heel graag bij haar aan. Of Bijna echt gebeurd wederom zo’n indrukwekkend, meeslepend en onweerstaanbaar verhaal bevat (haar eerdere boeken vond ik namelijk briljant geschreven), vertel ik je in deze recensie die ik speciaal voor de blogtour georganiseerd door A.W. Bruna Uitgevers mocht schrijven. Lees je mee?

Over Bijna echt gebeurd
Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Over Liane Moriarty
Liane Moriarty groeide op in Sydney. In 2013 verscheen haar eerste Het geheim van mijn man in de VS en het stond vrijwel direct op #1 in The New York Times-bestsellerlijst. Het bleef daar langer dan een jaar in staan en werd ook in Groot-Brittannië een succes. TOen in 2014 Grote kleine leugens verscheen, kwam het direct binnen op #1 in de VS – Moriarty was hiermee de eerste Australische auteur die dat ooit gelukt is. Vanaf mei 2017 zal op HBO de tv-serie te zien zijn die is gebaseerd op Grote kleine leugens, met o.a. Nicole Kidman en Reese Witherspoon in de hoofdrollen.

Liane Moriarty is een auteur voor wie ik alles uit mijn handen laat vallen. Haar boeken zijn zo wijs, eerlijk en knap geobserveerd.’ – Jojo Moyes

Blogtour-bijna-echt-gebeurd-banner
Mijn mening
Ongelooflijk hoe Liane Moriarty het weer voor elkaar heeft gekregen om mij als lezer door het boek heen te laten vliegen. Bijna echt gebeurd is zo meeslepend en sterk dat ik regelmatig op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Haar schrijfstijl is ongelooflijk intrigerend waardoor het niet uitmaakt hoe dik het boek is; je bent van de eerste bladzijde tot het laatste woord geboeid. Wát heb ik genoten. Niets is wat het lijkt in Bijna echt gebeurd. Dankzij Moriarty mag je van heel dichtbij en vanuit verschillende personages de zoektocht en worsteling naar zichzelf beleven, ontdek je hoe complex een vriendschap kan zijn, lees je meer over de thema’s ouderschap, relaties, carrière en ervaar je hoe een gebeurtenis door iedereen anders beleefd wordt. Knap hoe er zo gewisseld kan worden tussen de personages, ze komen echt tot leven in Bijna echt gebeurd. Wat er exact op de barbecue heeft plaatsgevonden, wordt pas later in het boek duidelijk waardoor je voor een langere tijd met vraagtekens blijft zitten. Ja, want wat als ze nooit naar de barbecue waren gegaan. Wat als?

Ik wil heel graag nog mijn complimenten delen over de cover van deze nieuwe roman, wederom is er voor Moriarty’s boek gekozen voor een schitterend omslag die je uit duizenden kunt herkennen. Prachtig! Ook vind ik de vertaling erg sterk. Ik heb het originele boek niet gelezen, maar elk woord voelde zo passend en juist en daar heb ik veel bewondering voor. Geweldig boek, alles lijkt te kloppen aan Bijna echt gebeurd. Deze roman is niet voor niets door lezeressen van Goodreads uitgekozen tot beste roman van het jaar. Een echte must read, veel leesplezier!

Conclusie
Als je maar één boek zou mogen lezen, kies dan voor de geweldige roman Bijna echt gebeurd geschreven door bestsellerauteur Liane Moriarty. Personages komen tot leven, de verschillende perspectieven zijn briljant uitgewerkt, haar schrijfstijl is vlot en meeslepend en de verhaallijnen zijn origineel zoals alleen Moriarty deze kan schrijven.

Bijna echt gebeurd | Liane Moriarty | A.W. Bruna Uitgevers | ISBN 978-94-005-0837-8 | Aantal pagina’s 528

Heb jij Bijna echt gebeurd al gelezen? Enjoy!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.