Blog

Bestseller Stromboli geschreven door Saskia Noort

Stromboli Saskia Noort

Stromboli Saskia Noort
Yes, het nieuwste boek van Saskia Noort Stromboli is zojuist verschenen! Ik keek ontzettend uit naar het nieuwe boek. Met trots kan ik zeggen dat ik alle boeken van Noort heb gelezen, nu ook Stromboli die de bestsellerlijsten in is gevlogen. Of Stromboli net zo goed is als haar vorige boeken, vertel ik je in deze recensie. Lees je mee?

Over Stromboli
Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Over Saskia Noort
Saskia Noort (1967) is de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur. In 2003 zette ze met haar debuut Terug naar de kust de literaire thriller in één klap op de kaart en sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse schrijvers. De eetclub, Nieuwe buren, De verbouwing, Koorts en Debet volgden. Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2007 schreef Saskia Noort het geschenkboekje Afgunst. In 2016 verscheen Huidpijn, haar meest rauwe, pijnlijke en schurende boek tot nu toe. Saskia Noort wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 2,8 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk verschijnt in vijftien landen en is bewerkt voor televisie, film en theater. Ze is door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs geëerd met de Meesterprijs voor haar gehele oeuvre.

Mijn mening
Ik schrok van de openingsscène uit Stromboli. Ik ben het van Saskia Noort gewend dat zij op een rauwe, meeslepende manier schrijft. Toch vond ik het ontzettend heftig om meteen zo door de eerste pagina’s te worden getroffen. Toen ik aan Stromboli begon, wist ik dat ik nergens anders meer aan toe zou komen; je wordt in het boek getrokken en kunt pas weer ademhalen als het uit is. Ik las het boek in een dag uit en vond het heerlijk om weer zo in de leesflow te komen. Stromboli is geen thriller, die verwachting moet je ook echt niet hebben als je aan het boek begint, maar toch weet Saskia Noort de spanning erin te houden en de lezer aan zich te binden. Het omslag is typisch Saskia Noort, deze herken je uit duizenden. Dit keer met variant door de kleur en het gebruik in lettertype, maar het gezicht is gebleven ondanks dat zij van genre is gewisseld.

In Stromboli bespreekt Saskia Noort actuele onderwerpen, waaronder de impact van #metoo en de therapie-industrie. Wist je dat Stromboli deels autobiografische elementen bevat? Saskia Noort vertelt in een interview dat zij af wil van het label thrillerschrijfster, zodat zij meer vrijheid kan ervaren tijdens het schrijven. Dat is gelukt! Stromboli was geen thriller en toch heb ik veel spanning tijdens het lezen ervaren. Ook vloog ik door het boek heen en kon ik het niet even wegleggen. Stromboli leest lekker weg zoals we van Noort gewend zijn; het is een ongelooflijk spannende roman, een echte pageturner. Ook leuk om te weten dat Saskia Noort deze roman deels op Stromboli heeft geschreven. Hou je van spanning, levensechte personages en een meeslepende verhaallijn? Dan is Stromboli het perfecte boek voor jou. Het boek bevat wel een flinke portie seks, blader vooral door als je geen interesse hebt om dit te lezen. Stromboli was verrassend goed en Saskia Noort heeft bewezen dat zij veel meer is dan een fantastische thrillerschrijfster!

Conclusie
Stromboli is een echte pageturner! Deze spannende roman geschreven door bestsellerauteur Saskia Noort is rauw, meeslepend en ongelooflijk goed.

Stromboli | Saskia Noort | ISBN 9789048833993 | Lebowski | €19,99 | Paperback | 256 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Lees jij de boeken van Saskia Noort graag? Lees je liever een roman of een thriller? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.