Blog

Bestseller Kom hier dat ik u kus door Griet op de Beeck

komhierdatikukus
Kom hier dat ik u kus
geschreven door Griet op de Beeck, werd door het DWDD boekenpanel bekroond tot boek van de maand september 2014. Kom hier dat ik u kus belandde op de shortlist van NS publieksprijs en won de Hebban Award voor literatuur. Een goed jaar later zijn er meer dan 220.000 verkocht, goed voor 24 drukken. Natuurlijk kon ik niet wachten om deze bestseller te lezen, bekijk hier mijn recensie!

Over Kom hier dat ik u kus
Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Over Griet op de Beeck
Griet op de Beeck is schrijver. Het heeft Griet Op de Beeck tijd gekost om de moed te verzamelen om te durven debuteren. Voor ze voltijds schrijver werd koos ze twee verschillende vluchtwegen. Ze was eerst een aantal jaren dramaturg in het theater (voor gezelschappen als Compagnie De Koe en Het Toneelhuis), en nadien maakte ze grote interviews, een aantal jaren voor HUMO, later voor De Morgen. Nu ze eindelijk is geworden wie ze eigenlijk altijd al was, wil ze nooit meer iets anders doen dan fictie schrijven.

Mijn mening
Wat was ik ontzettend nieuwsgierig naar Kom hier dat ik u kus! Ik had al zoveel lovende recensies over deze bestseller gelezen dat ik niet kon wachten om erin te beginnen. Ik was ontzettend nieuwsgierig, maar toch kwamen er steeds andere, nieuwe titels tussen. Toen mijn verlof aanbrak had ik een lijstje gemaakt – je bent een lijstjesliefhebber of je bent het niet – met boeken die ik écht heel graag tijdens deze periode zou willen lezen. En daar hoorde deze topper ook bij, extra leuk om nu met de recensie van deze bestseller te beginnen in dit nieuwe jaar! Ik moet eerlijk bekennen dat ik eventjes moest inkomen, maar dat lag vast en zeker meer aan mij, want mijn concentratieboog was door de zwangerschap korter dan normaal. Toen ik er eenmaal in zat genoot ik volop van de sterke schrijfstijl: ik werd erdoor gegrepen en vond het zelfs ontroerend. Ook het wisselende perspectief vond ik erg verfrissend en mooi aan Kom hier dat ik u kus. De beloofde humor heb ik er niet zo in terug kunnen vinden, maar daarentegen voelde ik mij wel sterk verbonden met de personages en heb ik nog lang nagedacht over de boodschappen die in dit boek verscholen zaten.

Conclusie
Een meeslepende schrijfstijl en indrukwekkende verhaallijnen geschreven vanuit verschillende perspectieven. Bijzonder opgebouwd en daardoor zeker een aanrader!

Kom hier dat ik u kus | Griet op de Beeck | Prometheus | Prijs € 19.95 | Paperback | 336 blz  | ISBN 9789044623109 | Klik hier voor het e-book

Heb jij Kom hier dat ik u kus al gelezen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.