Behind the scenes met ‘Soapsop’ van Liza Sips
Wohooo trots op @lizasips! Haar eerste boek 'Soapsop' is zojuist verschenen happy party book spotlight soapsop

Behind the scenes met ‘Soapsop’ van Liza Sips


Een kijkje kunnen nemen achter de schermen in de tv-wereld? Natuurlijk wint mijn nieuwsgierigheid het op zo’n moment! Toen ik aanwezig mocht zijn bij de boekpresentatie van actrice Liza Sips @ ABE Club & Lounge te Amsterdam, twijfelde ik geen moment. Soapsop is de eerste jeugdroman van Liza Sips die tevens gebaseerd is op haar eigen ervaringen als GTST-ster, móest bovenop de overvolle deze-wil-ik-zeker-lezen-maar-waarom-heeft-een-dag-maar-24-uur-stapel… 

Over Soapsop
Wanneer de 16-jarige Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad kan ze haar geluk niet op. Al tijdens de casting slaat de vonk over tussen haar en Mees Swart, de hunk van de serie. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt, werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze goede vriendinnen zijn.

Pippa’s ster stijgt razendsnel en voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten?

Over Liza Sips
Liza Sips begon al jong met acteren. Ze kreeg nationale bekendheid door haar rol van Vicky Pouw in Goede Tijden, Slechte Tijden. Liza speelde in diverse films en televisieseries, waaronder Penny’s Shadow en Het Huis Anubis. Regelmatig spreekt ze stemmen in voor kinderfilms en -series. Daarnaast schrijft ze columns en blogposts. Soapsop is Liza’s eerste boek.

Sneak preview uit Soapsop
Wat kan mevrouw Tulp overdrijven. ‘Ik heb je gewaarschuwd, Pippa. De eerstvolgende drie maanden krijg je onder schooltijd geen vrij meer. Daarna kijken we verder.’ Hoor ik dit goed? Ik voel mijn handen trillen en volgens mij krijg ik vlekken in mijn nek. Dit kan Tulp niet menen! In gedachten sta ik op en kieper ik dramatisch haar hele bureau omver, zoals ze dat wel eens in Liefde & Verraad doen. Gelukkig kan ik mijzelf bedwingen, maar ik ben behoorlijk in paniek. ‘Mevrouw Tulp, vindt u d-dat zelf ook niet wat te ver gaan?’ stamel ik. ‘Mijn hele toekomst hangt van auditie doen af. Bijna alle castings zijn onder schooltijd.’ ‘Daar heb ik niets mee te maken. Je wist wat de consequenties waren van dit soort gedrag, daar heb ik je nota bene vorige week nog op geattendeerd. Sluit de deur wanneer je weggaat. En vergeet je niet te melden bij de conciërge.’ 

Mijn mening 
Ik heb Soapsop ervaren als een geweldige verrassing, zo’n fan van jeugdboeken ben ik namelijk helemaal niet! Maar Liza Sips heeft écht schrijftalent en ik ben na het lezen van meer dan honderden boeken niet snel meer onder de indruk, toch heeft Liza al mijn verwachtingen overtroffen. Het ultieme bewijs? Ik heb vliegangst en bezocht Milaan, maar in het vliegtuig vloog heel letterlijk de tijd voorbij doordat Soapsop volledig mijn aandacht had getrokken en ik vanaf de eerste bladzijde werd gegrepen door de vlotte schrijfstijl van Liza. Je kunt je als lezer goed inleven in de personages, Pippa is zelfs als een vriendin gaan voelen zo goed is het mogelijk om je je als lezer met haar te identificeren. Het verhaal bevat spanning en Liza deelt op een toegankelijke en realistische manier haar ervaringen in de schijnwerpers. Liefde, vriendschap, jaloezie, presteren en the spotlights staan centraal in deze jeugdroman (voor meiden vanaf 13 jaar). Of het leventje van Pippa altijd zo glamoureus is, lees je in Soapsop!

Conclusie
Soapsop bevat de ideale mix van ingrediënten voor een jeugdroman waar je gegarandeerd uren leesplezier door zult ervaren! Van een vlotte schrijfstijl tot heerlijke liefdesscènes, spanning en dé strijd. Soapsop is een echte must read voor iedereen die nieuwsgierig is naar het leven in en rondom de spotlights!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Soapsop, Auteur: Liza Sips, Uitgeverij: De Fontein (Jeugd), Prijs: €13,99, Aantal pagina’s: 238,  ISBN 9789026137198

ByDagmarValerie blog Promiss Milaan

Heb jij Soapsop al gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 23 reacties.

 1. Heb al best wel wat over dit boek gehoord en eigenlijk alleen maar goede verhalen. Ik vind het echt wel super dat je vaak een boek in de schijnwerpers zet. Dit is misschien niet helemaal het boek voor mij, maar ik denk dat als ik in de boekwinkel hem er zeker wel even bij pak om het dan nog eens te overwegen. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Hema – Oogschaduw BasisMy Profile

 2. Kelly

  Ik heb eigenlijk helemaal nog niet over het boek gehoord, maar je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt. Super leuke foto samen met Liza!
  Kelly onlangs geplaatst…Five FavouritesMy Profile

 3. Milou

  Ik heb sinds een jaar het lezen weer helemaal te pakken en dit boek wil ik dankzij jouw artikel NU hebben! Haha, ik ga ‘m lekker bestellen zodat ik mij niet meer zo hoef te vervelen nu ik thuis zit. :D
  Milou onlangs geplaatst…1 februariMy Profile

 4. Xaviera

  Wat leuk dat je bij de boekpresentatie aanwezig mocht zijn! Fijn dat je zo enthousiast bent over het boek. :)
  Xaviera onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 5. Sophie

  Oh nu ben ik zo benieuwd! Echt Dagmar, jij vliegt door boeken heen haha! Ik kan op het moment nauwelijks de tijd vinden en door jouw blog wordt mijn verlanglijst alsmaar groter!! Haha <3 Dit klinkt wederom heel erg leuk!

 6. Justine

  Ik vind het zo gaaf om te zien hoe jij door al die boeken heen vliegt naast je drukke leven. Dat lukt me echt niet altijd helaas :( goede review, ik denk dat dit boek vooral heel leuk is voor steffie! Die is ook wel van het acteren enzo (musical) dus dat past wel bij dr. ;)
  Justine onlangs geplaatst…My life in photo’s – februari 2015 #1My Profile

 7. Femke

  Wat een enthousiaste bespreking, Dagmar! Ik heb het ook gelezen en ben het helemaal met je eens dat dit een héérlijk boek is. Heb vooral genoten van al dat geroddel, gedoe en gezoen achter de schermen! ;-)

 8. Eline

  Je maakt het enorm moeilijk haha ik wil nog zoveeel boeken lezen en dankzij jouw reviews komen daar elke keer weer nieuwe boeken bij :o
  Eline onlangs geplaatst…Blogdilemma’sMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge