Blog

Babe, you got this. een aanrader voor ambitieuze vrouwen

Processed with VSCO with hb1 preset
Babe, you got this. is geschreven door Martje Haverkamp en Emilie Sobels. Je krijgt advies van 23 girlbosses, zij vertellen hun persoonlijke ervaringen over de groei van meisje met dromen naar vrouw met succes. Laat je inspireren op jouw weg naar succes en krijg een motivatieboost van vrouwelijke ondernemers en ambitieuze zakenwonders in Babe, you got this. Lees je mee?

Over Babe, you got this.
Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

In Babe, you got this begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden? Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Over Emilie Sobels & Martje Haverkamp
Emilie Sobels begon in 2015 haar bedrijf Hashtag Workmode in Amsterdam, waar ze werkruimtes verhuurt aan vrouwelijke creatieven en online influencers. Haar doel: mensen samenbrengen zodat netwerken worden vergroot en krachten worden gebundeld. Inmiddels telt Amsterdam twee locaties en is er recent in Rotterdam een vestiging geopend.

Martje Haverkamp is een girlboss pur sang. Zo jong als ze is heeft ze al gewerkt voor bladen als Fashionista en Glamour. Ze is ambitieus, succesvol, maar zag ook de keerzijdes van deze tomeloze ambitie: waarom ging het niet nóg sneller? In Babe, you got this neemt ze de lezer mee in haar zoektocht naar de levenslessen van vrouwen die een succesvol en gelukkig leven leiden.

Babe, you got this Mijn mening
Ik was erg nieuwsgierig naar Babe, you got this. omdat ik al veel enthousiaste verhalen had gehoord van online influencers over dit boek. Het leek mij niet alleen erg inspirerend om te lezen over de tips van andere vrouwelijke ondernemers, maar ook de weg naar het succes toe leek mij interessant. Ik keek uit naar het lezen over hun persoonlijke groei en ontwikkelingen, maar ook de genomen hobbels op de weg. Wat ik na het lezen van Babe you got this. zo mooi vond is dat ik er een motivatieboost aan over heb gehouden. Ik kreeg écht een schop onder de kont om dromen na te jagen. Nu zaten er de nodige clichés in het boek, maar ze zijn gewoon waar! En soms hoef je helemaal niet iets nieuws mee te geven, maar gaat het om de vorm waarin het is gegoten. Daarom mijn complimenten voor deze must read; ik vloog door het boek heen en voelde dat ik in de juiste richting werd geduwd. Ik vond het waardevol om te lezen over ideaalbeelden, doelen stellen én bereiken, werk plannen, falen, reflecteren en creëren van balans. Het is realistisch en toegankelijk geschreven, de voorbeelden zijn herkenbaar en inspirerend, maar het leest vooral als een trein. De interviews zijn prachtig uitgewerkt en de onderwerpen en thema’s die worden besproken, vond ik relevant. Mooi om te zien hoe zoveel vrouwen dagelijks werken om de beste versie van henzelf te mogen zijn. Geweldig!

Conclusie
Een must read voor elke ondernemende vrouw! Ge-wel-dig boek en ongelooflijk inspirerend. Inclusief prachtige interviews waar je een motivatieboost van krijgt. Ik ben fan!

Babe, you got this. | Martje Haverkamp & Emilie Sobels | Uitgeverij Unieboek Spectrum | 240 pagina’s | ISBN 9789000355617 | €17,99 | Klik hier voor het e-book

Wat is jouw droombaan? Wat als je alles zou kunnen worden wat je graag zou willen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.