Blog

Alles op een rijtje met Paula Rizzo


Een leven zonder lijstjes? Dat kan ik mij echt niet voorstellen. Sinds ik kan schrijven,  maak ik al lijstjes. Van bucket lists tot dankbaarheidslijstjes, to-do-lijstjes, inpaklijstjes en hersenspinsels die ik op een rij zet. Een dag zonder lijstjes is voor mij ondenkbaar. Ik vond het daarom extra interessant om het boek Alles op een rijtje door Paula Rizzo te lezen. Hoe ik het vond, lees je in deze recensie!

Over Alles op een rijtje
Wat hebben Richard Branson, Martha Stewart, Sheryl Sandberg, Ellen DeGeneres en Madonna met elkaar gemeen? Het zijn allemaal lijstjesmakers. De geschiedenis leert ons dat de grootste creatieve vernieuwers allemaal to-dolijstjes maakten en ze vaak bijwerkten. Een recent onderzoek door LinkedIn wees uit dat 63% van alle professionals regelmatig lijstjes maakt. Heb jij het idee soms achter de feiten aan te lopen, of wil je wat meer structuur aanbrengen in je to-dolijstjes, dan is dit boek dé oplossing. Paula Rizzo, succesvol tv-producent en de vrouw achter www.ListProducer.com, deelt haar tips en tricks om eindelijk al je lijstjes binnen de tijd af te vinken en zo tijd over te houden voor een goed boek, je hobby of andere dingen waar je echt blij van wordt.

Mijn mening
Wat een feestje om te mogen lezen dat er meer mensen zo bezig zijn met lijstjes. Ik vond het heel erg leerzaam om meer te mogen leren over iets wat ik eigenlijk al uit automatisme doe: het maken van lijstjes. Ik kan simpelweg niet meer zonder en zoek altijd naar mogelijkheden om efficiënter en productiever het dagelijkse invulling te geven, daar helpen lijstjes mij ontzettend bij. Ook vond ik het prettig om in dit boek de bevestiging te krijgen hoe andere lijstjesmakers kleur geven aan deze activiteit, heel inspirerend en fijn! Ook vond ik het fantastisch dat dit boek zo praktisch en toegankelijk geschreven is met handige voorbeelden en een fijne verdeling qua onderwerpen die aanbod komen, het is zo relevant en waar!

Of je nu expert bent of net om de hoek komt kijken wat lijstjes betreft: voor iedereen zit er voldoende informatie in om er lekker mee aan de slag te gaan. Ik heb niet veel nieuws meegekregen, maar vond het juist echt heel prettig om ermee bezig te zijn en in mijn geval te leren over waarom ik doe wat ik altijd doe. Om toch een puntje te noemen, in elk hoofdstuk lijkt ze haar blog zo vaak mogelijk te willen noemen. Na het voorwoord weet ik zelf eigenlijk al wel waar ik moet kijken en de zelfpromotie had voor mij daarom achterwege gelaten mogen worden. Maar mijn complimenten voor Paula Rizzo, lijstjes verrijken en al helemaal na het lezen van Alles op een rijtje!

En om dus in het thema van dit boek te blijven, een lijstje waarom dit boek écht de moeite waard is om te lezen:

☆ Een feest van herkenning; de perfecte bevestiging dat lijstjes een waardevolle toevoeging zijn;
☆ Heerlijke en toegankelijke schrijfstijl;
☆ Praktische voorbeelden;
☆ Handige tips en tricks om nog productiever aan de slag te gaan;
☆ Voor beginners én experts.

Conclusie
Wat een toegankelijk en praktisch boek. Fijn om te lezen én om te mogen leren van Paula Rizzo. Een leven zonder lijstjes kan ik mij niet meer voorstellen!

Alles op een rijtje – Paula Rizzo – ISBN 978940050655 8 – 168 pagina’s – Uitgeverij Lev. – €  16,95 – Klik hier voor het e-book

Hou jij ook van lijstjes en maak je deze regelmatig?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.