Blog

8 X Boeken die ik dit voorjaar héél graag zou willen lezen

voorjaarboeken_Must_read_bydagmarvalerieWauw wat komen er indrukwekkende en mooie boeken uit! Ik wil mijzelf het liefst even tien dagen opsluiten om alles te kunnen lezen, want mijn nog-te-lezen-stapel wordt groter en groter! Het is haast niet bij te benen, maar ik doe mijn best om zoveel mogelijk te lezen naast het werk en natuurlijk het zorgen voor onze lieve Lucas. Gebrek aan leesinspiratie heb ik in ieder geval niet, ik kan niet wachten om deze toppers uit te lezen! Kijk je mee? 

☆ De kids of appetite door David Arnold – Bruno Victor Benucci III en Madeline Falco hebben een verhaal te vertellen. Het begint met de dood van Vics vader en eindigt met een moord. De politie van Hackensack wil heel graag horen wat er allemaal is gebeurd. Maar dit verhaal is niet zomaar verteld. Het waanzinnige omslag maakt mij gelijk nieuwsgierig, ik ben dit boek momenteel aan het lezen en ik deel snel met jullie mijn recensie. Wat een pareltje!

Z.G.A.N. door Debra Oswald – Het debuut van de Australische Debra Oswald ‘Z.G.A.N.’(Zo goed als nieuw) wordt vergeleken met ‘Het Rosie project’ van Graham Simsion. Sully – Sullivan – Moss was ooit een charmante ‘underachiever’, maar is inmiddels gewoon een loser. Zijn familie en vrienden hebben de hoop al opgegeven dat het nog wat wordt met hem – en hijzelf eigenlijk ook. Als hij in het ziekenhuis belandt komt hij tot een nieuw inzicht: zijn organen zijn eigenlijk nog zo goed als nieuw, zonde om daar niets mee te doen. Hij besluit een nier te doneren aan een vreemde. Maar om zijn plan te laten slagen moet hij aan allerlei eisen voldoen: geen alcohol meer, fit worden, een baan vinden. En dat is Sully tot nog toe nog nooit gelukt. Zal het dit keer anders zijn? Klinkt veelbelovend als het wordt vergeleken met Het Rosie Project, ik hoop zo dat het deze belofte waar kan maken. Wat spannend en leuk! Ik ka niet wachten om hierin te beginnen!

☆ Over liefde en loslaten door Jan Geurtz – Doorgaans reageert ons ego op een levenscrisis met weerstand en veel pijnlijke gedachten. Daardoor maken we ons leven extra ellendig en uitzichtloos. In Over liefde en loslaten laat Jan Geurtz zien dat bijvoorbeeld een relatiecrisis, en elke pijnlijke emotie die we dan ervaren, in wezen een opening is naar spirituele groei.  Met behulp van korte praktische instructies wordt getoond hoe we de sprong kunnen maken vanuit ego’s beknellende gedachten en emoties naar ruime open liefdevolle staat van zijn. Dit boek lijkt mij heel erg inspirerend, leerzaam en confronterend tegelijkertijd. Een indrukwekkend boek om persoonlijk te kunnen groeien. Ik ben benieuwd!

☆ Mijn leven in de wildernis door Miriam Lancewood –  In Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. In 2010 verruilde ze de Achterhoek voor een leven ver van de bewoonde wereld. Samen met haar man Peter leeft ze zonder enige vorm van luxe een geïsoleerd leven in de verlaten bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing het echtpaar op. Dit klinkt als een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk.

☆ Harry Potter en de orde van de Feniks door J.K. Rowling – Harry’s verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven… In het kader van het herlezen van deze serie, ben ik nu toe aan deel 5! Heerlijk om deze magische wereld in te duiken. 

☆ Ikigai door Francesc Miralles & Héctor Garcia Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld. Sommige mensen hebben hun ikigai al gevonden, maar velen zijn er nog steeds naar op zoek. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. Wauw wat een bijzondere flaptekst en mooi omslag. Het onderwerp spreekt mij ontzettend aan en ik hoop dat het vlot en toegankelijk geschreven is. 

Pluche door Femke Halsema – Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden. In Pluche blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders. Ik heb altijd veel bewondering gehad voor Femke Halsema en de manier waarop zij haar werk in de Tweede Kamer met haar privéleven (een man én tweeling) combineerde. Ik ben erg benieuwd hoe zij deze periode zelf heeft ervaren. 

Verboden Vruchten door Jojo Moyes – In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijft…Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvilla’s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven… Jojo Moyes heeft miljoenen fans over de hele wereld en ik hoor daar ook zeker bij! Moyes blijft mij met haar boeken raken, ik heb dit boek nog niet gelezen en verheug mij er als echte fan ontzettend op. 

Welk boek kan jij mij aanraden om nog te lezen? En welk boek uit deze lijst zou je graag zelf willen lezen? Veel leesplezier!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.