8 X romantische, inspirerende en spannende boeken voor jou

8 X romantische, inspirerende en spannende boeken voor jou

boekentipsMust reads voor jou, daar gaat dit artikel over. Ik heb recent heerlijke boeken gelezen waar ik geen recensie over heb gedeeld op mijn blog, maar die ik je wel met veel plezier zou willen aanraden. Daarom heb ik 8 boekentips op een rij gezet waarvan ik denk dat jij ze ook de moeite waard gaat vinden. Van súper spannend tot heerlijke chicklit en meer. Veel leesplezier!

De Delta-deceptie geschreven door Dan Brown – Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Diep onder het poolijs ligt een meteoriet die dierlijke fossielen bevat. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al geruime tijd onder vuur ligt. En voor president Zach Herney betekent de vondst ook goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht.  Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, krijgt de opdracht na te gaan of de vondst wel authentiek is. Als ze aankomt op de Noordpool neemt de zaak een onverwachte wending. Het `bewijs’ lijkt minder rotsvast dan gedacht. En voordat de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Waanzinnig en indrukwekkend boek! Ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel tijdens het lezen van de spanning. Ik sluit mij graag aan bij de Dan Brown fans!

Dubbelspel geschreven door Eline Stiekema – Audrey is net begonnen met haar nieuwe baan. Op de eerste dag ontmoet ze Tim. Ze valt als een blok voor hem. Wat Audrey niet weet, is dat Tim en zijn tweelingbroer Bas in het geheim een reality-tv-programma maken. Voor het programma moeten ze daten met een meisje en haar laten geloven dat ze een en dezelfde persoon zijn. Audrey is de ideale kandidaat, tot Tim ook verliefd op haar wordt. Hij krijgt het steeds benauwder van de situatie, maar er is geen weg meer terug. Wie wordt de winnaar van de show? Wat een heerlijke feelgood topper van Nederlandse bodem! Zin in uren leesplezier en ontspanning? Dan kan ik je ‘Dubbelspel’ zeker aanraden. Ik heb ervan genoten!

Ik zie jou geschreven door Claire Mackintosh – Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn? Doodeng! Ik heb overal kippenvel en vanaf de eerste bladzijde werd ik al in deze huiveringwekkende thriller gezogen. Als jij weet wat je gewoontes zijn, dan weet een ander dat misschien ook… Intens, heftig en duizelingwekkend goed!

Verleiding (The Royals #1) geschreven door Erin Watt – De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.  Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde? Ongelooflijk, wat een fantastisch begin van de serie! Ik ben héél erg enthousiast, terwijl ik zelden series lees. Ik kan nu al niet wachten om het vervolg te lezen en ben belemaal verliefd op The Royals!

Uitrollen is het nieuwe doorpakken geschreven door Japke-D. Bouma – Managers die de regie pakken om hun collega’s in hun kracht te zetten, kwaliteitsbewakers die uitdagingen aanvliegen, professionals die processen aanjagen, gamechangers met een can-do-mentaliteit, gedreven teamplayers die trajecten ingaan en stakeholders die in een constante dialoog met je willen zijn.Kantoorexpert Japke-d. Bouma verzamelde de ergste jeukwoorden op kantoor en laat zien hoe het wél moet. Ge-wel-dig! Ik heb hardop gelachen door de fantastische woordspelingen en herkenbare voorbeelden die Japke-D beschrijft. Deze woorden kan ik nooit meer normaal aanhoren zonder er spontaan jeuk van te krijgen!

Zij, jij, ik geschreven door Julie Cohen – Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden? Een ontroerend en indrukwekkend boek! Echt verrassend en heel erg sterk geschreven, ik heb bijna geen tranen meer over na het lezen. Ik geloof dat ik mijn nieuwe favoriete auteur heb gevonden!

Verboden vruchten geschreven door Jojo Moyes – In een rustig Engels kuststadje in de jaren ’50 groeien Celia Holden en Lottie, die in de oorlog liefdevol door de familie werd opgenomen, als zussen op. Wanneer Celia haar verloofde Guy meeneemt, is het voor Lottie meteen duidelijk dat Guy de liefde van haar leven is. De drie vrienden voegen zich bij een groep kunstenaars in de grote Art-decovilla aan de kust, Arcadia. Daar wordt een prachtige wandschildering gemaakt die de verhoudingen binnen de groep haarfijn vastlegt. Wanneer Guy het schilderij ziet, realiseert hij zich dat hij verloofd is met de verkeerde vrouw…
Nu, bijna vijftig jaar later, wordt Arcadia verkocht aan een lastige, trendy Londense clubeigenaar. Hij neemt de jonge, gescheiden binnenhuisarchitect Daisy Parker in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Hun samenwerking verloopt stroef, tot Daisy kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven… Wat een heerlijke Moyes! Echt genieten om dit pareltje te ontdekken. Verboden Vruchten heeft mij positief verrast en ik heb er uren leesplezier door mogen ervaren. Moyes blijft mijn favoriet, ook nu overtreft zij weer mijn verwachtingen! En ik blijf extra bewondering hebben voor het feit hoe zij het heden met het verleden weet te verweven. Prachtig!

Ikigai geschreven door Hector Garcia Puigcerver & Francesc Miralles – Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, te­vreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld. Sommige mensen hebben hun ikigai al gevonden, maar velen zijn er nog steeds naar op zoek. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven. Zo is een populaire Japanse uitspraak Hara hachi bu, wat betekent ‘eet tot je voor tachtig procent vol zit’, dat is veel gezonder voor je lichaam. Ook hebben ze een moai, een groep mensen met dezelfde interesses die altijd voor je klaarstaan. En wat ze aanraden: ga nooit met pensioen, maar blijf altijd een doel hebben waarvoor je je bed uitkomt. Fantastisch boek, lekker vlot en heel toegankelijk. Je voelt je al een gelukkiger mens als je ‘Ikigai’ leest. Echt een aanrader met fijne tips, inspirerende ideeën en vol positieve energie.

Welk genre lees jij graag?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Dit bericht heeft 10 reacties.

 1. Mirjam

  Bedankt voor de boekentips! Ik heb zojuist de boeken 1, 3 en 8 toegevoegd aan mijn Hebban boekenlijstje. De boeken 4 en 6 stonden er al op.

 2. Romy

  Wat een mooi overzicht met boeken! Uitrollen is het nieuwe doorpakken heb ik ook. Inderdaad een geweldig boek! Verder ben ik heel benieuwd naar Ikigai, maar eerst ben ik het boek Hygge aan het lezen :)
  Romy onlangs geplaatst…Mijn niet zo fabulous make-uproutineMy Profile

 3. Maaike

  Ikigai en Verboden vruchten lijken me interessant! Bedankt voor de tips, ben altijd op zoek naar leuke boeken 👍.
  Maaike onlangs geplaatst…Emma ❤My Profile

 4. Judith

  Ik houd echt van dit soort overzichtjes. :) En toevallig heb ik nog geen één boek uit dit lijstje gelezen. Wel staan Zij, jij en ik, Verboden vruchten, Ik zie jou en door deze blogpost Dubbelspel hoog op mijn TBR.
  Judith onlangs geplaatst…Bella Italia – Suzanne VermeerMy Profile

 5. Evelyne

  Ik lees graag gemakkelijke verhalen zoals romantische verhalen, happy end, .. zoiets. Ik ben stiekem iemand die graag tienerverhalen leest. Ik lees eigenlijk heel weinig, wegens tijdgebrek, maar wil dat ooit gaan opnemen. Alleen schuift die ooit steeds meer op ;) Ik denk, eens ik in het bejaardentehuis zit, ik wel boeken zal verslinden, haha!
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn 365daysofphotography-project | week#33My Profile

 6. Marleen

  Super leuke boekentips, ik vind het altijd heerlijk om een kop (lees pot) thee te zetten en lekker te lezen als ik vrij ben.

Geef een antwoord

CommentLuv badge