Blog

8 must reads – Grappige, liefdevolle en spannende boekentips

mustreadsBestsellers, perfect leesvoer en must reads. Die ga ik in dit artikel met je delen, het zijn er zelfs 8! Ik zit in een heerlijke leesflow en daarom leek het mij erg leuk om een artikel te schrijven waarin ik 8 top titels die ik recent heb gelezen met je deel. Ik deel waar het boek over gaat én mijn mening. Veel inspiratie en leesplezier! 

Dagboek van een getuige door Astrid Holleeder – Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf? Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Mijn mening: Ongelooflijk wat Astrid Holleeder moet ondergaan; de angst, onzekerheid en overlevingsmodus is onvoorstelbaar. Wat een krachtige en sterke vrouw, haar dagboek heeft veel indruk op mij gemaakt. Judas vond ik een fantastisch boek, Dagboek van een getuige was eveneens meeslepend vanwege de actualiteit. Bizar hoe een crimineel zoveel levens domineert, zelfs vanuit de gevangenis!

Ga lekker zelf in je kracht staan door Japke-d. Bouma – Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk wel dezelfde kant op? En is succes écht een keuze? Kantoorexpert Japke-d. Bouma spreekt heldere taal: stop met al die vage managementmodes! Ze rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het ook kan op kantoor.

Mijn mening: Heerlijk om de herkenbare clichés van kantoor in deze geweldige columns van Japke-D. Bouma te mogen lezen. Zeer vermakelijk!

Verboden vruchten door Jojo Moyes – Hartverwarmende roman over verloren liefde en een nieuw begin In een rustig Engels kuststadje in de jaren ’50 groeien Celia Holden en Lottie, die in de oorlog liefdevol door de familie werd opgenomen, als zussen op. Wanneer Celia haar verloofde Guy meeneemt, is het voor Lottie meteen duidelijk dat Guy de liefde van haar leven is. De drie vrienden voegen zich bij een groep kunstenaars in de grote Art-decovilla aan de kust, Arcadia. Daar wordt een prachtige wandschildering gemaakt die de verhoudingen binnen de groep haarfijn vastlegt. Wanneer Guy het schilderij ziet, realiseert hij zich dat hij verloofd is met de verkeerde vrouw… Nu, bijna vijftig jaar later, wordt Arcadia verkocht aan een lastige, trendy Londense clubeigenaar. Hij neemt de jonge, gescheiden binnenhuisarchitect Daisy Parker in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Hun samenwerking verloopt stroef, tot Daisy kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Mijn mening: Wat een heerlijke Moyes! Echt genieten om dit pareltje te ontdekken. Verboden Vruchten heeft mij positief verrast en ik heb er uren leesplezier door mogen ervaren. Moyes blijft mijn favoriet, ook nu overtreft zij weer mijn verwachtingen! En ik blijf extra bewondering hebben voor het feit hoe zij het heden met het verleden weet te verweven. Prachtig!

Leva door Mats Billmark & Susan Billmark – In ‘LEVA’ laten Mats en Susan Billmark zien hoe je stress en spanning in je dagelijkse leven kunt overwinnen door een bewust leven in het nu te leiden. Dat is de sleutel tot een rustiger, vrolijker en harmonieuzer bestaan. Jarenlang worstelden de auteurs zelf met stress en spanning. Vandaar dat ze in dit openhartige boek dat herkenbaar is voor velen precies de vinger op de zere plek weten te leggen. De hoofdstukken in ‘LEVA’ zijn kort en praktisch en gaan over onder andere angst, slaap, tijd en stress met kinderen. Ze zijn geïllustreerd met persoonlijke ervaringen en eindigen met een inspirerende quote. Toegankelijk geschreven en levenswijsheid voor iedereen!

Mijn mening: Duidelijk, herkenbaar, praktisch en vlot geschreven. Met veel plezier gelezen!

Verleiding, The Royals #1 door Erin Watt – De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.  Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Mijn mening: Wat een fantastisch begin van de serie! Ik ben héél erg enthousiast, terwijl ik zelden series lees. Ik kan nu al niet wachten om het vervolg te lezen en ben belemaal verliefd op The Royals!

De Delta deceptie door Dan Brown – Onder het poolijs ligt iets wat de wereld voorgoed kan veranderen… Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht. De president vraagt Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren. Maar na Rachels aankomst neemt de zaak een onverwachte wending. Het ‘bewijs’ lijkt minder rotsvast dan gedacht. Voor de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Een speciale eenheid maakt werk van zijn missie: koste wat kost voorkomen dat de waarheid uitkomt…

Mijn mening: Waanzinnig sterk boek! Ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel tijdens het lezen, wat ongelooflijk spannend! Ik sluit mij graag aan bij de Dan Brown fans!

9 November door Colleen Hoover – Dezelfde datum, dezelfde plek, vijf jaar lang.
Fallon lijdt nog steeds onder de gevolgen van een heftige brand die haar voor het leven heeft getekend. Op de dag dat ze naar New York verhuist, ontmoet ze Ben. Ze brengen de rest van de dag samen door en op het vliegveld spreken ze af elkaar de komende vijf jaar jaarlijks op deze datum en plek te zullen ontmoeten. Maar wat gewoon een leuke afspraak lijkt, zou voor Ben weleens meer kunnen zijn. Heel veel meer.

Mijn mening: Verrassend en adembenemend goed! Zo’n sterk verhaal en geweldig uitgewerkte personages; ik ben erg onder de indruk!

☆ Lama for life door Tijl Beckand – Maxima die vreemdgaat, Ik wil graag zien, Doventolk, die blikken in je ogen: de Lama’s zijn een tijdsbeeld en staan symbool voor een onbezorgde periode begin deze eeuw. Maar wat is het verhaal? Hoe schopte een zootje ongeregeld het van een benauwd hok in de kelder van BNN tot zes keer een stampvolle HMH? Meer dan 500.000 dvd’s, tientallen miljoenen views, een Televizier-Ring, niets was voorspelbaar omdat er geen voorbereiding was. Maar het is wel gebeurd en nu wordt alles verteld door Tijl Beckand, Lama van het eerste uur. Een boeiend relaas over roem, chaos en kameraadschap.

Mijn mening: Geweldig om de Lamatijden te herbeleven en een kijkje achter de schermen te krijgen. Tijl Beckand heeft een pakkende schrijfstijl die nieuwsgierig blijft maken naar hun avonturen. Leuk om te lezen, een aanrader voor elke lamafan!

Ik hoop dat je zelf ook net zoveel plezier gaat ervaren tijdens het lezen als ik dat heb gedaan met bovenstaande boeken. Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar jouw leeservaringen en wens je een ontspannende tijd toe! Enjoy!

Welk boek ben jij nu aan het lezen? En heb je een recente aanrader? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.