Blog

8 X Boekentips voor deze zomer

boeken zomer must reads

Kan jij ook zo genieten van een goed boek? Lekker buiten lezen op een relaxte zomeravond.. dat klinkt toch fantastisch? Een ijsje erbij, de tuinkachel aan en het opladen kan beginnen. Ik heb 8 boekentips en echte must reads voor je op een rij gezet die de moeite waard zijn om te lezen. Bijvoorbeeld als je op reis gaat of gewoon lekker thuis bent om te ontspannen; deze boeken zijn gewoon heel erg goed! Veel leesplezier!

7 perfecte dagen door Rosie Walsh

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Mijn mening: Huilen met een hoofdletter H! Het is lang geleden dat ik zo geraakt werd door een boek. De tranen kon ik niet meer bedwingen, het is zo’n ontroerend, meeslepend en zelfs verrassend boek. De twist is heel sterk en ik heb genoten van elke bladzijde. Als je deze zomer één boek gaat lezen, laat het dan alsjeblieft deze must read zijn. Veel leesplezier!

Nazomer door Esther Verhoef

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu? Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Mijn mening: Een meeslepende roman van bestsellerauteur Esther Verhoef. Roem, high fashion, twee werelden en een vrouw spelen de hoofdrol in deze roman die ik iedereen kan aanbevelen! Deze must read kan je niet meer wegleggen!

Royals 1 – De verleiding door Erin Watt

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.  Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Mijn mening: Ongelooflijk, wat een fantastisch begin van de serie! Ik ben héél erg enthousiast, terwijl ik zelden series lees. Ik kan nu al niet wachten om het vervolg te lezen en ben helemaal verliefd op The Royals!

Master your mindset door Michael Pilarczyk

Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je soms níet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. ‘Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf.’ Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Deze methode wordt toegepast door veel succesvolle mensen; ondernemers, artiesten en topsporters.  Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht? In Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven beschrijft Michael op basis van eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven.

Mijn mening: Ontzettend leerzaam en inspirerend om te leren van Michael Pilarczyk. Zoveel zin om mijn mooiste leven te leven! Mindset is alles, heel waardevol om in aanraking te komen met de mooie inzichten uit dit boek. Prachtig! Ook zijn podcasts vind ik erg fijn om naar te luisteren.

Babe, you got this door Emilie Sobels & Martje Haverkamp

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

Mijn mening: Een must read voor elke ondernemende vrouw! Ge-wel-dig boek en ongelooflijk inspirerend. Inclusief prachtige interviews waar je een motivatieboost van krijgt. Ik ben fan!

Mijn beeld van jou door Susan van Eyk

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Mijn mening: Adembenemend mooi geschreven. Ik heb genoten van dit prachtige verhaal vol hoop, liefde, keuzes en kracht. Gehuild door dit ontroerende verhaal. Ik hoop gauw meer van Susan van Eyck te mogen lezen.

Oorsprong door Dan Brown

Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Mijn mening: Een typische Dan Brown: geweldig geschreven, meeslepend én fascinerend.
Ook de locatie van ‘Oorsprong’ sprak mij erg aan, ik hou van de stad Barcelona en genoot met volle teugen via personage Robert Langdon. Met veel plezier heb ik deze nieuwste en spannende Dan Brown gelezen, heerlijk zo’n hype rondom een boek!

Bijna echt gebeurd door Liane Moriarty

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd. Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Mijn mening: Personages komen tot leven, de verschillende perspectieven zijn briljant uitgewerkt, haar schrijfstijl is vlot en meeslepend én de verhaallijnen zijn origineel zoals alleen Moriarty deze kan schrijven. Fantastisch boek!

Welk boek(en) ga jij lezen deze zomer? Veel leesplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.