Blog

7 X Waarom ik zo blij word van zelfhulpboeken

zelfhulpboeken

20170913_224243Zelfhulpboeken. Mijn kast staat er vol mee. Niet dat ik zo instabiel en onzeker ben waardoor ik dit per se nodig heb, maar omdat ik het heerlijk vind om te lezen over persoonlijke groei en liefdevol(ler) leven. En er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom ik zo blij word van zelfhulpboeken. Zelfhulpboeken vind ik trouwens qua genre wat oneerbiedig klinken, terwijl de boeken in deze leescategorie zo verrijkend en liefdevol zijn. Daarom een artikel met 7 redenen waarom het lezen van zelfhulpboeken zo mooi kan zijn. Lees je mee? 

Persoonlijke groei – Inzichten, tips, (herkenbare) ervaringen, belevenissen… Zelfhulpboeken staan er vol mee waardoor jij kunt leren. Je mag groeien dankzij auteurs die jou handvatten geven om verder te komen; prachtig toch?

Liefdevolle woorden – Sla een willekeurig boek van Brené Brown, Elizabeth Gilbert, Louise Hay en Marlou Kleve open en je leest prachtige zinnen die je inspireren en verder helpen. Deze woorden raken je tot in het hart, ze zijn ook vanuit het hart geschreven.

Echt van jezelf houden is gezond – Aan jezelf werken, jezelf omarmen en van jezelf houden zoals je bent is prachtig om te mogen bereiken. Maar weinig mensen die dit kunnen zeggen over zichzelf, terwijl het zo waardevol kan zijn. Deze inzichten en hoe je dit punt kunt bereiken, lees je onder andere in zelfhulpboeken. Je ontdekt het vast ook op andere manieren, maar in deze boeken staan de tips en learnings voor je op een rij middels een toegankelijke schrijfstijl.

Me-time – Als je een boek leest, pak je echt even een momentje voor jezelf. Ontspanning, ontlading, me-time; je komt tijdens het lezen dichterbij jezelf te staan. Dat je dan ook nog eens veel mag leren over jezelf, dat is een geweldige bijkomstigheid waar je extra blij van kunt worden.

Bewustwording – Waar sta ik nu in het leven? Wie wil ik zijn? Wat moet ik daar voor doen om dit punt te bereiken? Bewust nadenken waar je mag zijn geeft je inzichten in mindful en lichter leven. Het laat je nadenken over het hier en nu. Zelfhulpboeken kunnen daar mooie tips over geven en jou verder helpen in deze zoektocht en balans.

Levenslessen – Auteurs die hun wijsheden en inzichten met ons delen; mooi dat je niet nog een keer het wiel hoeft uit te vinden toch? Natuurlijk is de vraag wat je er vervolgens mee gaat doen, maar Ik betrap mijzelf er regelmatig op dat ik zinnen in een schriftje schrijf of op mijn telefoon zet die ik lees in een boek, omdat ze zo waar zijn. Soms ligt het voor de hand, soms zijn deze filosofisch of juist heel toegankelijk en toepasbaar; zelfhulpboeken staan vol met lessen die we zelf mogen implementeren in het dagelijkse leven.

Positief denken – Zelfhulpboeken narcistisch en egoïstisch? Welnee, hoe mooi is het als je door deze boeken juist het leven intenser en liefdevoller mag ervaren? Echt van jezelf houden is een levenskunst en ik hoop dat je dit jezelf gunt! Door de liefdevolle woorden te omarmen en deze tot je te nemen, leer je positiever te denken en naar jouw leven én omgeving te kijken. Of het duurzaam is? Dat hebben we zelf in de hand, maar ik ben ervan overtuigd dat je er veel moois voor terugkrijgt, als je open staat voor deze tips en learnings die je uit een boek kunt halen. Van halfleeg naar halfvol!

Lees jij graag boeken om persoonlijke groei te realiseren?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.