Blog

5 x Waarom jij Hendrik Groen echt moet leren kennen

HendrikGroen_ByDagmarValerieHendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. In het boek Pogingen iets van het leven te maken lezen we luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten van de charmante Hendrik met hierin alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Een jaar lang mogen wij als lezers meeleven met Hendrik Groen. Maar wie is hij eigenlijk en waarom moeten we hem leren kennen? Deze bestseller vormde niet voor niets het boek van het jaar 2016… Veel leesplezier!

Hilarische Hendrik – Zou je lachgarantie willen? Die krijg je als je het dagboek van Hendrik Groen leest, dat beloof ik. Zijn anekdotes zijn zo herkenbaar en levendig geschreven dat je een medebewoner wordt van het verzorgingshuis waarin Hendrik woont. Het is niet alleen briljant en geestig, maar ook heel ironisch geschreven. Niemand wordt gespaard – daar is het immers een dagboek voor – en daarom neemt hij de directie, zijn vrienden, medebewoners en zichzelf op de korrel. Ook ouderdom wordt op bijzondere wijze weergegeven in dit boek. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? Goed punt Hendrik!

Ontroerende momenten – Niet alleen maakt Hendrik je aan het lachen middels de dagboekfragmenten, maar hij deelt ook ontroerende momenten met ons. Want wijsheid komt weliswaar met de jaren, maar het wereldje van Hendrik wordt confronterend kleiner en hij is slim genoeg om hier bewust van te zijn. Toch weet Hendrik er het beste van te maken en leeft hij elke dag alsof het zijn laatste is. Prachtig!

Je verveelt je geen seconde met Hendrik – Hij heeft altijd zin om nieuwe ontdekkingen te doen, erop uit te gaan, het bankje voor het verzorgingshuis te bezoeken en rond te rijden op zijn scoot. Met Hendrik is geen dag hetzelfde, verveling komt niet in zijn vocabulaire voor. En mocht hij zich toch vervelen? Dan deelt hij met jou zijn geweldige hersenspinsels.

Hendrik Groen staat altijd voor anderen klaar – Hendrik is de opa die je elk kleinkind toewenst. Hij is niet alleen attent, zorgzaam en betrouwbaar, maar ook zeer betrokken. Hendrik heeft het beste met iedereen voor en als lezer gun je hem een kleurrijke, warme en liefdevolle oude dag. Ik heb Hendrik vanaf de eerste bladzijde in mijn hart gesloten. Wat een geweldige man!

Je hoort erbij – Je wordt als lezer onderdeel van de Oud-maar-niet-dood-club, waarin Hendrik probeert zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.  Je leest compacte stukjes waardoor je zijn dagboek er regelmatig even bij pakt en er als lezer doorheen vliegt. Het verhaal van Hendrik wordt chronologisch vertelt in een tijdsbestek van een jaar waarin je de avonturen en ervaringen met Hendrik mag beleven. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid te nemen van dit charmante personage…

Twijfel je nog? Inmiddels zijn de filmrechten van Poging iets van het leven te maken verkocht, en zal er een dramaserie gemaakt worden van het geheime dagboek van Hendrik Groen. Bovendien kan je na dit boek verder genieten van de belevenissen met Groen in zijn nieuwste dagboek Zolang er leven is. Veel leesplezier!

Pogingen iets van het leven te maken | Hendrik Groen | €18,99| 328 pagina’s | ISBN 9789029089975 | Uitgeverij Meulenhoff | Klik hier voor het e-book

Heb jij al kennis gemaakt met Hendrik Groen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.