Blog

Mijn 2016 in boeken en terugblik op de reading challenge

boeken20162016 was het jaar waarin ik mijn record aan boeken lezen heb mogen verbreken. Ik ging de uitdaging aan om een boek per week te lezen en dat is gelukt! In dit artikel vertel ik meer over het behalen van de reading challenge, maar het leek mij ook leuk om terug te blikken op de boeken die ik heb gelezen het afgelopen jaar. Want dat ik de leesflow zo te pakken had, werd natuurlijk mogelijk gemaakt door de heerlijke must reads die ik mocht lezen. Daarom vertel ik je in dit artikel meer over mijn 2016 in boeken en deel ik met jou mijn favorieten. Lees je mee?

Hoeveel boeken heb je gelezen?
De teller voor 2016 staat voor nu op 53, ik heb mijn leesrecord verbroken hoera!

Wat was je favoriete leesplek?
De plek waar ik heel veel heb gelezen is toch wel in bed, want ik heb heel wat nachten wakker gelegen tijdens mijn zwangerschap. Op de meest vreemde tijdstippen kon ik opeens klaarwakker liggen en dan pakte ik mijn e-reader erbij en las ik heel wat uurtjes weg. Ook in de bus onderweg naar werk heb ik heerlijk kunnen lezen, dan vliegt zo’n reis echt voorbij en ik heb regelmatig gebaald dat ik geen langere reistijd had haha. Een beetje dubbel, maar het is wel de waarheid! Als ik eenmaal in een boek zit, dan kan ik mij maar moeilijk loswringen…

Had je een leesdip in 2016? Deel je beste tip om weer in de leesflow te komen!
Ik had zeker een leesdip, meerdere zelfs! Vanaf mijn tweede trimester van de zwangerschap had ik de leesflow weliswaar goed te pakken, maar het eerste trimester kon ik mij amper concentreren op boeken. Dat vond ik ontzettend jammer, maar ondertussen was ik zelf ook bezig met het schrijven van Liever met lef, organiseerde ik onze bruiloft én was ik dus in verwachting van Lucas. Die combinatie werkt niet erg bevorderlijk voor de leesflow kan ik inmiddels verklappen, maar als ik dan toch een tip mag geven om de smaak te pakken te krijgen dan adviseer ik je heel graag even langs de boekhandel te gaan. Lekker rondneuzen, bladeren, omslagen bekijken… Omring jezelf door mooie titels en je ziet vast en zeker een pareltje liggen die je aanspreekt. Ook is het fijn om te variëren van genre, zodat je continu geprikkeld wordt en je je kunt laten verrassen. Zo voorkom je de leessleur die dodelijk kan zijn voor de leesflow. Veel leesplezier!

Deel je ultieme leessnack!
Chips! En aardbeien, maar liever niet als combinatie in hetzelfde bakje alsjeblieft.

Dit boek verraste mij…
Ik heb veel boeken gelezen het afgelopen jaar die mij hebben verrast, maar daar sprong toch wel Nooit meer te druk er voor mij uit. Dit boek vond ik zo’n eyeopener en ik heb er ontzettend veel van mogen leren. De recensie van Nooit meer te druk kan je hier lezen, daarin vertel ik je heel graag meer over de lessen die ik uit dit boek heb gehaald en waarom het daadwerkelijk een aanrader is.

Favoriete auteur van 2016
Ik heb eigenlijk niet één favoriete auteur, maar ik heb wel een schrijver die ik dit jaar ontdekte waar ik veel bewondering voor heb gekregen na het lezen van zijn boek. Matthijs Kleyn schrijft in het boek Cesar op een liefdevolle, eerlijke wijze over zijn te vroeg geboren zoontje Cesar en de mooie maar ook moeilijke kanten van het vaderschap. Zijn boek vond ik ontroerend, kwetsbaar en puur. Wat een meeslepende schrijfstijl heeft Kleyn en zijn columns zijn hartverwarmend en oprecht. De liefde voor Cesar spat van elke pagina af. Dit boek is een aanrader voor alle vaders én moeders (to be). Prachtig! Wil je meer weten over dit boek? Lees dan hier mijn recensie.

Dikste & dunste boek dat je hebt gelezen het afgelopen jaar
Het dikste boek is hoogstwaarschijnlijk Harry Potter en de Vuurbeker met 547 pagina’s. Het dunste boek zal het boek van Youp van ’t Hek zijn geweest met hierin zijn columns.

Favoriete…
Roman in 2016 –  Een leven na jou van Jojo Moyes
Thriller in 2016 – Mea Culpa van Clare Mackintosh
Non-fictie in 2016 – Het laatste uit liefde van Cathy Rentzenbrink
New Adult in 2016 – Onbereikbaar van Rebecca Yarros
Serie in 2016 – Harry Potter! Ik vind het heerlijk om deze serie weer te herlezen en ik heb al een flinke sprong gemaakt met de boeken. Super om deze wereld weer te kunnen betreden.

Dit valt mij op als ik kijk naar de boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen…
Het afgelopen jaar heb ik vooral veel romans en feelgood boeken gelezen. Dit heb ik bewust gedaan, omdat ik extra spanning en angstaanjagende boeken even wilde mijden rondom de zwangerschap. Ook zie je veel non-fictie boeken terug in mijn lijst van de reading challenge die over de zwangerschap en opvoeding gaan. Opvallend vind ik ook de hoeveelheid boeken met daarin columns; deze lezen vlot weg en ik heb er veel meer van gelezen dan ik dacht. Een grappig contrast met het jaar daarvoor, want toen las ik juist veel thrillers en actie-boeken. Ik ben benieuwd wat mij volgend jaar zal opvallen aan de boeken die ik zal lezen in 2017.

Ik kan niet wachten om dit boek te lezen in 2017
Het nieuwste boek van Lisette Jonkman natuurlijk! Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is staat al op mijn wishlist!

Boek X vond ik erg indrukwekkend, omdat… 
Dans zonder benen vond ik erg ontroerend en adembenemend mooi geschreven. De auteur Jen Bricker is zo’n inspirerende en krachtige vrouw en ik vond het heel bijzonder om haar levensverhaal te mogen lezen. Jen Bricker is namelijk geen doorsnee Amerikaanse tiener: geboren zonder benen, en daardoor bij de geboorte afgestaan door haar biologische ouders. Dankzij de steun van haar adoptieouders, die haar onvermoeibaar bevestigen en stimuleren, groeit Jen uit tot een topsporter van wereldklasse. Dat is overigens niet het enige wonder in haar leven… Jen ontdekt wie haar biologische tweelingzus is. Een ontroerende hereniging volgt.

Beste hoofdstuk van 2016 uit je eigen leven…
Dat waren stiekem héél veel bijzondere hoofdstukken die mijn leven op een positieve manier een onvergetelijke draai hebben gegeven. Van de bruiloft tot aan de zwangerschap en natuurlijk de geboorte van Lucas; het waren stuk voor stuk hoogtepunten en mijlpalen die amper in één hoofdstuk te vangen zijn. En als ik dan toch over een letterlijk hoofdstuk mag vertellen, dan kies ik heel graag voor het lanceren van Liever met lef. Ik vond het een heel indrukwekkend proces om mijn boek uit te geven en ook nog eens te presenteren in mijn favoriete boekhandel Broese te Utrecht. Wat een feestelijke periode was dat toch en de vreugde kreeg een prachtig vervolg doordat de hartverwarmende recensies binnen bleven stromen. 2016 was echt ons jaar!

Ik hoop dat je het leuk vond om met mij terug te blikken op de boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Mocht je het ook fijn vinden om deze vragen te beantwoorden dan kan ik niet wachten om het te lezen! Ik wens je alvast heel veel leesplezier toe voor in het nieuwe jaar en ik hoop dat er prachtige en indrukwekkende boeken op je pad zullen komen die je zullen inspireren. Enjoy!

Wat was jouw favoriete boek van 2016? ☆

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.