10 X Favoriete boeken van 2015

10 X Favoriete boeken van 2015


2015 was het jaar waarin ik mijn record verbrak wat betreft het aantal boeken dat ik in een jaar heb gelezen. In totaal heb ik 39 boeken gelezen, wat heb ik van al het heerlijke leesvoer genoten! Dat konden jullie vast ook wel merken, want er kwamen veel enthousiaste recensies online. Toen blogger én collega Katja mij vroeg naar mijn favoriete boeken van 2015 leek het mij leuk om deze ook op een rij te zetten in de vorm van een artikel. Hier komen mijn favorieten (pff lastig kiezen) in willekeurige volgorde! 

Versplinterd door Dani Atkins – Versplinterd raakt je recht in het hart. Het is een ontroerend liefdesverhaal met een verrassend einde waardoor alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Als je een onvergetelijke roman moet lezen, dan is het Versplinterd!

De gloriedagen van Walter Gom door Marcel Vaarmeijer – Ik ben als een blok gevallen voor Walter Gom. Dit boek is niet alleen origineel en humoristisch, het is tevens inspirerend en het raakt. Marcel Vaarmeijer heeft het talent om de verhaallijn tot leven te wekken. Een must read!

100 gelukkige dagen door Fausto Brizzi – Ik ben geraakt, geïnspireerd en ontzettend dankbaar dat de auteur Fausto Brizzi zo’n ontroerend, maar toch grappig meesterwerk heeft geschreven. 100 gelukkige dagen is een echte eyeopener om het leven te vieren. Niet later, maar nu!

Onverminderd door Rebecca Yarros – Wat een achtbaan aan emoties. Ik heb gehuild en gelachen én werd verliefd op de hoofdpersonage… Wat een prachtig boek! Ik kan niet wachten om meer van Rebecca Yarros te lezen!

Het Rosie Project door Graeme Simsion – Humoristisch, een meeslepende schrijfstijl en zeer aandoenlijk. Het Rosie Project ervaar ik als verrijkend en leerzaam, omdat we als lezer de kans krijgen om de wereld door de ogen van een autistische personage te mogen zien. Geweldig geschreven en ik wil gelijk het volgende deel lezen!

Opgeruimd door Marie Kondo – Ik wil nú opruimen! Dat dacht ik tijdens het lezen van ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. Wat een inspirerend boek en tegelijkertijd lekker praktisch. Niet alleen mijn omgeving reageert héél positief (dit boek had ik veel eerder nodig) op mijn opruimgedrag, ik word er zelf ook een rustiger en gelukkiger door. Ik kan met trots zeggen: dit is geen fase, maar mijn nieuwe levensstijl!

De Fixer door J. Lynn Barnes – Verrassende onthullingen, machtsspelletjes en een schrijfstijl die je volledig inpakt. ‘De Fixer’ is verslavend goed en ik kan niet wachten om deel twee te lezen!

Weg van alles door Fiona Higgins – Fiona Higgins neemt ons mee op reis langs de liefde, wanhoop, geluk en verlies met als eindbestemming persoonlijke groei. Een roadtrip die je raakt!

Paper Towns door John Green – Verliefd op de mysterieuze en pakkende schrijfstijl van John Green! Dit boek had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten; meeslepend, spannend, verrassend en vol mooie wijsheden. Ik wil nu alles van John Green lezen!

Nog vijf dagen door Julie Lawson Timmer – Een ontroerende en intrigerende roman die je verrijkt en inspireert. Een schitterend debuut waardoor mijn tranen rijkelijk vloeiden. Prachtig!

favoriete boeken 2015

En spannend nieuws: in 2016 ga ik de uitdaging aan om elke week een boek uit te lezen. Ik wil graag 52 boeken lezen! Welk boek was jouw favoriet dit jaar?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 22 reacties.

 1. Denise

  Wat een prachtig lijstje! 100 gelukkige dagen en versplinderd vond ik geweldige boeken. Ik ben de leesflow even kwijt maar hoop dat ik hem snel weer terug vind. Succes met je uitdaging!

 2. Sophie

  Oh jaaaa je herinnert me er nu aan dat ik echt het boek moet lezen en de film nog moet kijken van papertowns!
  Sophie onlangs geplaatst…Lieve ikMy Profile

 3. Marjolein

  Mijn ultieme topper was Portret van een vrouw van Jojo Moyes. Ik kan ook echt niet wachten op Een leven na jou.
  Succes met elke week een boek lezen!
  Marjolein onlangs geplaatst…Top 10 favorite boeken 2015My Profile

 4. Ina

  Wat heb je veel gelezen dit jaar, ik heb heel veel gehad aan je recensies en heb daardoor zelf ook veel meer gelezen! Fijn lijstje zo. :)
  Ina onlangs geplaatst…Shoplog AntwerpenMy Profile

 5. Kelly

  Wat een fijn lijstje! Onverminderd, 100 gelukkige dagen & papertowns staan ook in mijn lijstje. De fixer zou ik heel graag nog eens willen lezen! Ik vond ook gevaarlijk spel & een regenboog in de nacht heel erg tof/mooi!
  Kelly onlangs geplaatst…Plog 26 december – tweede kerstdagMy Profile

 6. Lotte

  Bedankt voor de tips! Veel van de boeken heb ik nog niet gelezen, dus nu heb ik alvast weer veel inspiratie :-)

 7. Marlotte

  Wat een mooie boeken heb je op een rijtje gezet! Ik heb besloten dat ik dit jaar goed ga beginnen met het opruimboek van Marie Kondo. Hoewel ik me er nog wel een beetje (een beetje boel) mentaal op moet voorbereiden, heb ik er ook wel zin in.
  Marlotte onlangs geplaatst…Beter zelfbeeld door sporten?My Profile

 8. Judith

  Wat een prachtig lijstje! Ik ken veel boeken nog niet, dus ik ga er zeker een aantal van proberen te lezen in 2016. Voor mijn leesdoel van 40 boeken in twaalf maanden. Ik ben zelf onder de indruk geraakt van Stuk van jou (dankzij jou) en ik ben blij dat ik eindelijk het raadsel heb ‘opgelost’ uit de Soul-triologie. :D

 9. Maaike

  Ik ben 100 gelukkige dagen nu ook aan het lezen & ik vind hem tot nu toe ook erg mooi! Ben heel erg benieuwd naar de rest van het boek :)

 10. carolien

  Ik ben nu, op aanraden van jou (smilie) het Rosie project aan het lezen, erg leuk! En de winterse verhalen in New York van Chantal van Gastel ligt ook al klaar. Ik vond dit jaar Schaduwkant een erg mooi boek van Randy Susan Meyers en Kom hier dat ik u kus. Aanraders!

 11. Ah er zijn nog zo veel boeken die ik wil lezen!
  Ik ben nu bijna klaar met “de poppenspeler van Warschau”. Dit is serieus een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb, echt een aanrader!
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Review | MAC Diva lipstickMy Profile

 12. marcel

  Dank je dat mijn boek: ‘De gloriedagen van Walter Gom’ bij je lijst favorieten hoort.

  Op 12 feb. verschijnt mijn nieuwste boek: ‘Voor wie ik heb liefgehad’. zie: http://marcelvaarmeijer.nl/?p=824

  Een heel mooi en persoonlijk verhaal.

Geef een antwoord

CommentLuv badge