Blog

10 X Favoriete boeken van 2015


2015 was het jaar waarin ik mijn record verbrak wat betreft het aantal boeken dat ik in een jaar heb gelezen. In totaal heb ik 39 boeken gelezen, wat heb ik van al het heerlijke leesvoer genoten! Dat konden jullie vast ook wel merken, want er kwamen veel enthousiaste recensies online. Toen blogger én collega Katja mij vroeg naar mijn favoriete boeken van 2015 leek het mij leuk om deze ook op een rij te zetten in de vorm van een artikel. Hier komen mijn favorieten (pff lastig kiezen) in willekeurige volgorde! 

Versplinterd door Dani Atkins – Versplinterd raakt je recht in het hart. Het is een ontroerend liefdesverhaal met een verrassend einde waardoor alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Als je een onvergetelijke roman moet lezen, dan is het Versplinterd!

De gloriedagen van Walter Gom door Marcel Vaarmeijer – Ik ben als een blok gevallen voor Walter Gom. Dit boek is niet alleen origineel en humoristisch, het is tevens inspirerend en het raakt. Marcel Vaarmeijer heeft het talent om de verhaallijn tot leven te wekken. Een must read!

100 gelukkige dagen door Fausto Brizzi – Ik ben geraakt, geïnspireerd en ontzettend dankbaar dat de auteur Fausto Brizzi zo’n ontroerend, maar toch grappig meesterwerk heeft geschreven. 100 gelukkige dagen is een echte eyeopener om het leven te vieren. Niet later, maar nu!

Onverminderd door Rebecca Yarros – Wat een achtbaan aan emoties. Ik heb gehuild en gelachen én werd verliefd op de hoofdpersonage… Wat een prachtig boek! Ik kan niet wachten om meer van Rebecca Yarros te lezen!

Het Rosie Project door Graeme Simsion – Humoristisch, een meeslepende schrijfstijl en zeer aandoenlijk. Het Rosie Project ervaar ik als verrijkend en leerzaam, omdat we als lezer de kans krijgen om de wereld door de ogen van een autistische personage te mogen zien. Geweldig geschreven en ik wil gelijk het volgende deel lezen!

Opgeruimd door Marie Kondo – Ik wil nú opruimen! Dat dacht ik tijdens het lezen van ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. Wat een inspirerend boek en tegelijkertijd lekker praktisch. Niet alleen mijn omgeving reageert héél positief (dit boek had ik veel eerder nodig) op mijn opruimgedrag, ik word er zelf ook een rustiger en gelukkiger door. Ik kan met trots zeggen: dit is geen fase, maar mijn nieuwe levensstijl!

De Fixer door J. Lynn Barnes – Verrassende onthullingen, machtsspelletjes en een schrijfstijl die je volledig inpakt. ‘De Fixer’ is verslavend goed en ik kan niet wachten om deel twee te lezen!

Weg van alles door Fiona Higgins – Fiona Higgins neemt ons mee op reis langs de liefde, wanhoop, geluk en verlies met als eindbestemming persoonlijke groei. Een roadtrip die je raakt!

Paper Towns door John Green – Verliefd op de mysterieuze en pakkende schrijfstijl van John Green! Dit boek had mij vanaf de eerste bladzijde al in haar greep en ik kon het niet meer loslaten; meeslepend, spannend, verrassend en vol mooie wijsheden. Ik wil nu alles van John Green lezen!

Nog vijf dagen door Julie Lawson Timmer – Een ontroerende en intrigerende roman die je verrijkt en inspireert. Een schitterend debuut waardoor mijn tranen rijkelijk vloeiden. Prachtig!

favoriete boeken 2015

En spannend nieuws: in 2016 ga ik de uitdaging aan om elke week een boek uit te lezen. Ik wil graag 52 boeken lezen! Welk boek was jouw favoriet dit jaar?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.