10 X boeken die ik binnenkort wil lezen

10 X boeken die ik binnenkort wil lezen

Ik zit goed in de leesflow! En dat wil ik ook heel graag zo houden, want er komen zóveel heerlijke boeken uit en daar ben ik nu al enthousiast over. Ik heb er veel goeds over gehoord of werd erg nieuwsgierig door het omslag of bijbehorende flaptekst. Ik kan daarom niet wachten om met deze pareltjes te beginnen. Nieuwsgierig wat er op mijn to-read-Mount-Everest ligt? 

Live, Love, Run door Annemerel de Jongh – Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.

Ik geef je de zon door Jandy Nelson – Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Het grote misschien door John Green – Het Grote Misschien is een meesterlijk debuut over vriendschap, grenzeloze verliefdheid en volwassen worden. Het laat zien welke onuitwisbare invloed de ene mens op de andere kan hebben en roept reminiscenties op aan die andere sensitieve, maffe en onvergetelijke jongvolwassenen uit The Catcher in the Rye en Dead Poets Society.

Neem een geit door Claudia de Breij – Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Fangirl door Rainbow Rowell – Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld door Becky Albertalli – Het verhaal over Simon is schattig, lief, heeft humor en is herkenbaar voor veel jongeren. Maar daarnaast is het ook uniek: het is een liefdesverhaal over twee jongens en beantwoordt daarmee aan de vraag naar meer diversiteit binnen het YA-genre (hier is zelfs een hashtag + website voor ontwikkeld: #weneeddiversebooks). Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit überhaupt verantwoorden?

Een bijzonder jaar door Lori Nelson Spielman – Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen. Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Mea Culpa door Clare Mackintosh – Mea culpa van Clare Mackintosh is een thriller voor de fans van SJ Watson, Nicci French, Sophie Hannah, Het meisje in de trein en Gone Girl. De wereld van Jenna Gray stort in na een tragisch ongeluk. In de hoop alles achter zich te kunnen laten, verhuist ze naar een afgelegen plek in Wales. Maar haar angsten, verdriet en de herinneringen aan die vreselijke nacht achtervolgen haar.  Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij alles op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

☆ Een week in Parijs door Jojo Moyes – Voor iedereen die genoot van ‘Voor jou’, ‘De laatste liefdesbrief’ en ‘Vier plus één’ is deze zelfstandig te lezen novelle de perfecte manier om de voorgeschiedenis van de gebeurtenissen in ‘Portret van een vrouw’ te ontdekken.

Zwaar verliefd door Chantal van Gastel – Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

 Welk boek wil jij binnenkort graag lezen? Alle tips zijn welkom!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 26 reacties.

 1. Shirley

  Mooie boeken staan er op je lijstje. Ik lees nu Het Rosie Effect. Daarna wil ik het nieuwste boek van Jojo Moyes lezen, en ook Pogingen om iets van het leven te maken, staat op mijn lijstje.
  Shirley onlangs geplaatst…Samariakloof op All StarsMy Profile

 2. Desiree

  Het boek van Annemerel wil ik ook erg graag lezen! Daarnaast ligt het boek déja-vu van Esther Verhoef klaar op mijn nachtkastje om gelezen te worden! Haar boeken zijn echt verslavend.
  Desiree onlangs geplaatst…Het is koffietijd!My Profile

 3. Judith

  Wat een prachtige boeken staan er in dit lijstje! Ik ben momenteel bezig met Ik geef je de zon en tot nu toe is het zeker een mooi boek. Andere boeken, die ik krijg zou willen lezen, zijn Misschien Ooit van Colleen Hover, Liefdesbrieven aan de sterren van Ava Dellaira, de After-serie van Anna Todd en In Seizoenen van Judith Visser. :)
  Judith onlangs geplaatst…Valentine Book TagMy Profile

 4. Madelon

  Oooh een groot deel van de boeken van dit lijstje wil ik ook graag lezen! Neem een geit vond ik een beetje tegenvallen, vooral ten opzichte van de enorme (media) aandacht dit het boek ontvangen heeft.
  Madelon onlangs geplaatst…5 redenen waarom opruimen best tof is.My Profile

 5. Cindy

  Toevallig had ik gisteren zo’n artikel geplaatst op mijn blog, als je op de link klinkt, dan zie je welke boeken ik wil lezen. Het boek van Annemerel heb ik in mijn handen gehad, maar het is nu te vroeg. Ik ben nu zwanger en wil na de zomer het hardlopen weer oppakken, dan wil ik haar boek graag lezen. Verder wil ik graag “De kracht van kwetsbaarheid” van Brené Brown lezen… De “Zwaar….” series van Chantal van Gastel zijn echt heel leuk om te lezen.
  Cindy onlangs geplaatst…Wishlist: 6 boekenMy Profile

 6. Marjolein

  Leuke boeken wil je allemaal lezen! Ik heb van dit lijstje al Fangirl, Live Love Run en Ik geef je de zon gelezen, en die vond ik alle drie heel leuk :)
  Marjolein onlangs geplaatst…Ik heb een kamer!My Profile

 7. Claudia

  Ik ben Simon vs. nu aan het lezen en Ik geef je de zon is echt mijn favoriete allertijden! En het boek van Annemerel wil ik als hardlopen-hater eigenlijk wel heel graag lezen. Misschien wordt het mijn nieuwe liefde, misschien niet…

  Veel leesplezier, Dagmar!
  Claudia onlangs geplaatst…Een kijkje in de boekenkeukenMy Profile

 8. Wauw ik heb heel wat boeken gelezen, en zo niet dan heb ik er wel over gehoord maar deze zijn echt vrij nieuw! Wat leuk :)

 9. Denise

  Klinken als prachtige boeken! Vooral het grote misschien en een bijzonder jaar lijken me mooi! Helaas ben ik de leesflow al een tijdje kwijt..
  Denise onlangs geplaatst…MAC DaintyMy Profile

 10. Angelique

  Een week in Parijs en Zwaar Verliefd MOET je écht lezen! Geweldige boeken!!

 11. Jenn

  Zwaar verliefd is zo leuk, aanrader! Neem een geit en Live, love, run staan ook nog op mijn lijstje, maar ik zie hier al meer interessante boeken tussen staan.
  Jenn onlangs geplaatst…Minimaliseren: een updateMy Profile

 12. Renske

  Live, Love, Run staat ook zeker op mijn lijstje! Daar heb ik Een bijzonder jaar zojuist aan toegevoegd, haha. Zwaar verliefd moet je zeker lezen, mooi boek.
  Renske onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #6My Profile

 13. Elien

  Live love run staat ook nog op mijn verlanglijstje! Ben er is benieuwd naar 😀 En ik kan je zeggen dat het grote misschien echt prachtig is! Ik heb er daarna echt nog veel over nagedacht en zeg het ook de hele tijd tegen mijn zus hoe fantastisch da boek is!! Veel leesplezier! Xxx

Geef een antwoord

CommentLuv badge