10 X boeken die ik binnenkort ga lezen

10 X boeken die ik binnenkort ga lezen

Dagmar12
Ik heb ontzettend veel gehoord over de tien toppers aan boeken die ik in dit artikel met je ga delen. Zo is de kans groot dat ik er veel positieve recensies over heb gelezen of dat de cover mij erg aansprak. Ik vind lezen ontspannend en heerlijk om te mogen doen, maar mijn nog-te-lezen-stapel blijft maar groeien en groeien. Toch hoop ik gauw aan deze pareltjes te kunnen beginnen. Lees je mee? 

♧ Steeds beter door Gretchen Rubin – Gewoonten vormen het onzichtbare raamwerk van ons bestaan. Over sommige denken we niet eens meer na, terwijl andere ons soms veel moeite kosten om vol te houden. Steeds beter leert je hoe je je gewoonten kunt leren begrijpen en indien nodig aan kunt passen.  Mijn verwachtingen: leerzaam, inspirerend en rakend. Gretchen Rubin behoort tot mijn favoriete schrijvers in het genre persoonlijke groei.

♧ Glazuur door Lisette Jonkman – Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast! Mijn verwachtingen: grappig, romantisch en ontspannend. Ik ben fan van Lisette en kan niet wachten om te beginnen in Glazuur!

♧ Memento door Emelie Schepp – Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord. Alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justie Jana duikt in de zaak en dat brengt bij haar gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen? Mijn verwachtingen: een spannende pageturner!

♧ PAAZ door Myrthe van der Meer – Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses – een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat. Mijn verwachtingenDit boek is zo gehypet dat ik heel erg nieuwsgierig ben of het ook echt een must read is. PAAZ lijkt mij meeslepend en grappig.

♧ Het Rosie Effect door Graeme Simsion Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene komt, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger. Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft. Mijn verwachtingen: Oei die zijn torenhoog, Het Rosie Project vond ik namelijk briljant (zie hier mijn recensie van deel 1).

♧ Mooie Meisjes door Karin Slaughter  Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Mijn verwachtingen: Bloedstollend spannend en gruwelijk goed. Ik ben benieuwd!  Dit wordt mijn eerste Karin Slaughter en ik ben heel nieuwsgierig geworden naar haar schrijfstijl waarmee zij iedereen in weet te pakken…

♧ Kunnen krokodillen huilen? door Paul Heiney – In ‘Kunnen krokodillen huilen?’ worden driehonderd vragen beantwoord die iedereen zou kunnen stellen: over bijvoorbeeld dieren, het menselijk lichaam, over de aarde en de ruimte. De hoeveelheid raadsels die ons omringt is immers oneindig! Mijn verwachtingen: leerzaam, toegankelijk en verrijkend.

♧ Je bent geweldig door Jill Mansell – Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat. Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie? Mijn verwachtingen: lekker romantisch, humoristisch en vlot geschreven. Ik hoop dat Jill Mansell deze verwachtingen waar kan maken!

♧ Jetset door Marion Pauw – Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen. Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft: de ex-zakenpartner die nog een appeltje met Alexander te schillen had, de vrouw van zijn zakelijk adviseur, met wie Alexander op het jacht een affaire had, de broer die op zijn fortuin uit is. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, al helemaal als het lijk van Alexander Zilver spoorloos verdwijnt. Mijn verwachtingen: spannend, uitdagend en meeslepend. Ik ben benieuwd!

Fangirl door Rainbow Rowell – Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is. Mijn verwachtingen: een heerlijke YA vol liefde en fijne momenten.

Welk boek hoop jij binnenkort te kunnen lezen?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 31 reacties.

 1. Marion

  Op dit moment ben ik nog steeds bezig in PAAZ. UP (het vervolg) ligt ook al klaar. De reacties die ik gehoord heb zijn wisselend. De één komt er (net als ik) niet doorheen, de ander vindt het geweldig. In mijn geval ligt het overigens niet aan het boek. Ik ben gewoon de leesflow helemaal kwijt.
  Marion onlangs geplaatst…De uitdagingen van dit momentMy Profile

 2. Natasha

  Super leuk! Ik vind Jetset een goed boek, maar weet niet meer precies hoe hij afloopt. Ik heb het Rosie Effect ook liggen en ik ben nu bezig in Versplinterd van Dani Atkins
  Natasha onlangs geplaatst…Persoonlijk | WeggeweestMy Profile

 3. Kirsten

  Ik ben nu héél benieuwd naar ‘Het Rosie effect’, dus die ga ik even op mijn leeslijstje zetten. Al ben ik eerst voorlopig nog wel even bezig met literatuur boeken lezen voor Nederlands. Heb je daar toevallig nog een goede tip voor?
  Kirsten onlangs geplaatst…Top 2000 stemweekMy Profile

 4. chantal

  ik heb Paaz, het Rosie effect en Jetset ook gelezen en ik vond ze allemaal heel erg leuk. ik ben nu bezig in the lunar chronicles en in de boeken van Game of Thrones (aanrader, maar heel erg dik). en tussendoor moet ik ook nog voor school lezen voor de lijst (voor engels nu Mrs. Dalloway en voor duits ook nog een boekje). daar moet ik nog wel even tijd voor vrijmaken…

 5. Cindy

  Paaz heb ik een tijd geleden gelezen, net als Glazuur. Ik ben nu nog steeds aan het lezen in “Lieve Mama” van Esther Verhoef, te weinig tijd voor om het uit te lezen (wellicht vanmiddag nog even?)
  Cindy onlangs geplaatst…Woon-inspiratie: Babykamer accessoiresMy Profile

 6. Denise

  Prachtige boeken! Paaz heb ik gelezen en vond ik heftig. Maar dat komt doordat ik de afdeling waar het boek op gebaseerd is beter ken dan mij lief is, haha. Glazuur en Je bent geweldig wil ik ook nog heel graag lezen. De andere boeken ken ik niet. Veel leesplezier! <3
  Denise onlangs geplaatst…Wat is jouw leukste artikel?My Profile

 7. Charelle

  Oh ik ben ook groot fan van Gretchen Rubin! Luister sinds kort ook naar haar podcast, ook fun! The Rosie Project moet ik nog steeds lezen, helemaal nu er een vervolg is! Leuke leeslijst! Liefs Charelle
  Charelle onlangs geplaatst…Cosy Up For Movie Night #2My Profile

 8. Dylan

  Leuke boeken. Nog een “oude” tip zijn de volgende twee boeken “Taal is zeg maar echt mijn ding” en “En dan nog iets”

  Mocht je ze nog niet hebben gelezen, het zijn echte aanraders.
  Dylan onlangs geplaatst…Gezonde pepernoten – Recept van de weekMy Profile

 9. Renske

  Een heerlijk boekenlijstje zeg! De meeste boeken staan ook zeker op mijn lijstje en een aantal kende ik nog niet. Ik heb er gelijk weer wat opgeslagen in Goodreads, haha.
  Renske onlangs geplaatst…Sunday Baking Day | PepernotenMy Profile

 10. Evelien

  Het Rosie Effect is een leuk boek! Ik heb beide delen van de Rosie serie gelezen en vind ze beiden erg leuk.
  Evelien onlangs geplaatst…December wishlistMy Profile

 11. Lotte

  Bedankt voor de inspiratie! Ik ben benieuwd naar Het Rosie Effect. Ik ben dan wel weer absoluut geen fan van Jill Mansell.
  Lotte onlangs geplaatst…Even bijpratenMy Profile

 12. Marijn

  Leuke selectie! Ik vond de Rosie Project ook echt een geweldig boek, wil heel graag het tweede deel lezen. Denk dat ik hem snel ga bestellen!

 13. Nadia

  Ik vond Glazuur en Jetset ook leuk! Nu heb ik net deze week weer twee boeken uit, Schrijven kreng. Ook van zelfde schrijven van Glazuur. De ander is Not that kind of Girl die ik veel op social media voorbij heb zien komen, maar nu hij uit is vraag ik me af wat ik nou eigenlijk gelezen heb. Dus ik zou hem niet aanraden.
  Nadia onlangs geplaatst…Dettol Profresh BodywashMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge