Zo vergroot je het bereik van jouw website #blogtips

Zo vergroot je het bereik van jouw website #blogtips

BereikWil je meer lezers bereiken? Zou je extra traffic willen naar je website? Wil je jouw artikelen beter onder de aandacht krijgen of de naamsbekendheid vergroten van jouw blog? In dit artikel deel ik 5 tips en tricks om het bereik van jouw website te vergroten. Als blogger deel je jouw content natuurlijk met zo’n groot mogelijk publiek, maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Ik deel mijn tips en ervaringen graag met jou. Succes!

What’s in it for the reader?  – Je schrijft met passie en plezier over onderwerpen die je aanspreken. Met bloggen kun je je eigen draai geven aan de content waarover je zou willen schrijven! Jij bent de hoofdredacteur van jouw eigen stukje op het grote internet en je mag zelf aan de knoppen draaien. Als je schrijft voor jezelf, dan staat dit doel voorop. Wil je daadwerkelijk bereik genereren en jouw boodschap naar de lezers brengen, dan is het belangrijk dat je ook daadwerkelijk schrijft vóór de lezer. Wat heeft de lezer nou echt aan jouw artikel? Wat maakt het de moeite waard om erop te klikken en wat zijn de verwachtingen als de lezer daadwerkelijk op jouw artikel komt? Komt dit overeen met wat hij/zij zou willen lezen? Denk vanuit de eindgebruiker én verlies nooit je passie voor het creëren van content! Dit voelt de lezer aan alles.

☆ SEO – Heb je al gehoord van Search Engine Optimalization? De vertaling ervan is zoekmachineoptimalisatie en dit houdt in dat je actief jouw website optimaliseert zodat jouw artikel extra goed vindbaar is als lezers hiernaar zoeken via een zoekmachine waaronder Google. Hoe beter je SEO in een artikel, hoe hoger deze kan scoren in de zoekmachine waardoor meer lezers dit artikel kunnen vinden. Deze verbeteringen breng je aan door bijvoorbeeld relevante zoekwoorden in jouw tekst te verwerken, de juiste titel te gebruiken, afbeeldingen een naam te geven en tags te hangen aan jouw blog, maar ook door ervoor te zorgen dat jouw website snel genoeg kan laden. Zou je meer hierover willen lezen? Dan kan ik je deze blog van Nicole aanraden waarin meer handige en praktische tips staan over het schrijven van SEO teksten.

☆ Maak jouw artikel deelbaar – Als een lezer fan is van jouw artikel en er echt iets uit kan halen, dan kan het netwerk van deze lezer er wellicht ook meer mee! En daarom is het goed als jouw content deelbaar is, zodat lezers deze kunnen sharen en elkaar kunnen inspireren. Zo kan één artikel zich verspreiden onder veel meer lezers!

☆Social media – Staat je artikel online? Dan wil je traffic genereren om het bereik ervan te vergroten. Bedenk voor wie dit artikel relevant is en waar deze lezers kunnen zitten. Zijn zij vooral actief op Facebook? Zitten zij daar in bepaalde Facebookgroepen of is het aantrekkelijker om het te publiceren op LinkedIn, Twitter of ernaar te verwijzen vanaf Instagram? Bedenk waar de lezer kan zijn en stem de tone of voice af met het kanaal waarop je jouw artikel onder de aandacht brengt.

☆ Alles wat je aandacht geeft, groeit! – Bovenstaande tips zijn natuurlijk alleen maar van toepassing als je echt achter het artikel staat. Als je met enthousiasme deze content hebt gecreëerd en je er trots op bent. Dan vergroot je voor jezelf ook het plezier om het artikel onder de aandacht te brengen bij een grotere groep met lezers en deze een boost te geven. Bovendien voelt de doelgroep echt aan of je het met interesse en aandacht hebt geschreven.

Welke tips pas jij toe om het bereik van een artikel te vergroten? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Loes

  Hele fijne tips! Ik gebruik zelf ook SEO, alhoewel ik het soms nog wat lastig vind. Verder probeer ik gewoon plezier te houden in het schrijven en inderdaad, dan komen die volgers vanzelf wel.
  Loes onlangs geplaatst…Review – NYX Soft Matte Lip CreamsMy Profile

 2. Romy

  Wat een goede tips! Ik probeer zelf ook SEO toe te passen en artikelen te promoten via social media, maar ik heb daarnaast inderdaad vooral het idee dat je blog groeit als je er tijd, liefde en passie in steekt. Dat kunnen lezers merken en is waarschijnlijk ook de reden waarom ze terugkomen :)
  Romy onlangs geplaatst…Blijheid | 25 piepkleine dingen om naar uit te zienMy Profile

 3. Amy

  Goede tips inderdaad! Veel mensen denken dat je met een groen bolletje in de SEO plugin al een heel eind bent, maar dat is niet zo.. er is echt meer voor nodig om te zorgen dat je opvalt. Ik denk dat als je dicht bij jezelf blijft en kwalitatief hoogwaardige artikelen schrijft waar je echt achter staat je lezers dat inderdaad merken en daarvoor terugkomen.
  Amy onlangs geplaatst…Stockholm | Rosendals TrädgårdMy Profile

 4. Rianne

  Heel handig! Ik zou nog wel wat tips kunnen gebruiken, maar vooral het laatste geldt vooral voor mij :-) Als je echt met passie en regelmaat schrijft, komen vanzelf de bezoekers! En ik probeer het juist los te laten om na te denken over wat de lezer wil zien – ik schrijf juist echt alsof alles mijn persoonlijke dagboek is, zonder na te denken of het eigenlijk wel relevant is voor de schrijver. Dat werkt voor mij juist het beste!
  Rianne onlangs geplaatst…Hop, en weer doorMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge