Tips – Zo word je Holland’s Next Top Blogger #HNTB

Tips – Zo word je Holland’s Next Top Blogger #HNTB

bloggenDon’t go through life, grow through life. Dit is een van mijn favoriete quotes, ik vind het namelijk zo mooi dat je elke dag de kans hebt om je te blijven ontwikkelen en te groeien. Groei kan je realiseren op persoonlijk gebied, maar ik krijg ook regelmatig de vraag hoe je groeit met bloggen. Want hoe vergroot je het bereik van je blog? En hoe laat je je statistieken groeien? Er bestaat helaas niet concreet een stappenplan van A tot Z met richtlijnen waardoor je blog een succes wordt na x maanden. Wel kan ik mijn eigen ervaringen delen én geef ik je tips wat voor mijn blog werkt. Hoe word je Holland’s Next Top Blogger? De credits van het bedenken van de titel gaan naar mijn lieve vriend haha. Samen op de bank HNTM kijken, schrijven en bloggen zorgden voor zijn gouden ingeving. Blog it away!

 Kies je doel
Wil je groeien als blogger (door kwalitatief betere foto’s te maken, je kennis te vergroten en sterkere reviews te schrijven) of als blog (groter bereik genereren of meer volgers op de socialmediakanalen)? Of misschien wil je het wel allebei? Focus en blijf realistisch. Vraag jezelf af wat je precies wilt bereiken en koppel er een periode aan. Schrijf het voor jezelf op en hak dit doel in kleinere uitdagingen, hoe ga je deze behalen? Op deze manier leg je de lat niet te hoog en maak je een stappenplan naar je doel toe. En niet getreurd als het even anders loopt dan gepland, er spelen veel factoren mee waar je niet altijd invloed op hebt. Stel je doelen dan bij en wees niet te streng voor jezelf.  Je moet het wel leuk houden voor jezelf én je lezers natuurlijk!

 Laat jezelf zien! 
Vind je het spannend om anderen te vertellen dat je een blog hebt? Maar het staat niet voor niets online, je hebt hier immers bewust voor gekozen. Houd er rekening mee dat iedereen met je blog mee kan kijken. Vertel het aan vriendinnen, familie en kennissen; hoe groter de groep mensen wordt die er vanaf weet, hoe beter het gedeeld kan worden. Mond-tot-mond-reclame werkt immers nog steeds het beste! En misschien vertellen jouw vriendinnen het wel aan hun klasgenoten die weer vriendinnen hebben etc. Daarnaast is het ook extra leuk om een reactie op je artikel te ontvangen, dat vinden anderen ook! Reageer en laat comments achter, creëer interactie met andere bloggers, we hebben immers dezelfde hobby! Bijkomend voordeel: je laat naast een leuke reactie waar iemand erg blij van kan worden, ook nog een linkje achter naar je blog. Wie weet neemt iemand er daardoor ook een kijkje op! En heb je al visitekaartjes gemaakt? Het is een tastbare uitnodiging om een kijkje te nemen op je blog. Spread some love and your blog!

 Boodschap
Denk goed na over wat je eigenlijk met je blog wilt overbrengen. Wil je anderen amuseren, informeren, inspireren? Of misschien is het wel een combinatie van alle drie? Pas hier je content ook op aan. Wil je anderen inspireren? Schrijf dan artikelen die gericht zijn om anderen vooruit te helpen of bewust te maken van gedragingen, situaties of ervaringen. Wil je je lezers informeren? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra verdieping in je reviews.

 Respect & aandacht 
Waardeer je lezers en respecteer medebloggers. Heb aandacht voor elkaar en geniet van de mooie content die wordt gedeeld. Samen maken we het internet tot een aangename en inspirerende plek! Het is er zelfs gezellig! Door goed met elkaar om te gaan zorg je er samen voor dat je extra veel voldoening en plezier kunt halen uit het bloggen, je versterkt elkaar!

 Niche
Het kiezen van een specifiek thema of rode draad op je blog is ontzettend moeilijk en ik zou er een boek over kunnen schrijven. De basis zit in het bedenken wat jouw uniek maakt als persoon én wat jij meer te bieden hebt op je blog dan anderen hebben (je USP, Unique Selling Point). Als iemand specifiek vraagt naar wat jouw blog anders maakt dan al die andere 84029357029357 blogs online, wat antwoord jij dan? Voor wie wil jij schrijven en waar schrijf jij met plezier over? Als je weet wat je graag wilt delen en je hebt een doelgroep voor ogen, dan pas je je teksten en artikelen hierop aan. Je kunt het!

 Continuïteit 
Er worden dagelijks veel nieuwe blogs gestart, maar er zijn slechts een handjevol bloggers die ervan kunnen leven. Zij doen het meestal al jaren en je moet daarom ook niet verwachten dat je statistieken sky high zijn als je net drie dagen bezig bent. Blijf volhouden en elke volger is iemand die jij vooruit kunt helpen met je blog en waar je een verschil voor kunt maken. Blijf niet gefocust op de cijfers, maar op de toegevoegde waarde die jij voor een ander kunt leveren.

 Socialmediakanalen
Heb je al een Twitteraccount gekoppeld aan je blog? En een Facebookpagina en Instagram? Maar zit je ook op Bloglovin? Het zijn stuk voor stuk kanalen waarvandaan verkeer kan komen naar je blog toe. Maak je artikelen en je blog deelbaar, zodat het ook toegankelijker is en je beter te volgen bent. Denk je ook aan zichtbare socialmediabuttons op je blog? En houd je je kanalen up to date? Varieer van content op social media, zodat het voor je volgers extra leuk is om je op verschillende kanalen te volgen.

 Toon lef
Blijf bij jezelf, maar durf ook soms uit je comfortzone te stappen. Heb je een duidelijke mening over iets en wil je het delen? Draai er dan niet omheen, want misschien denken anderen er juist ook zo over. Of er ontstaat een mooie discussie op je blog, kortom; interactie! Soms is er net wat meer lef voor nodig, om te doen wat in je opkomt. Heb je bijvoorbeeld een review geschreven over een product van merk x en heeft merk x toevallig ook Twitter? Hup, mention het merk, want de kans is aanwezig dat je tweet wordt geretweet. Zo komt de doelgroep van het merk ook in aanraking met jouw review en wie weet blijven er wel een aantal lezers hangen op je blog! Durf verder te kijken en denk in kansen.

♧ Online versus offline
Hoe leuk is het om andere bloggers te ontmoeten die dezelfde hobby met je delen? Of om naar een event te gaan of een masterclass bij te wonen waarbij je meer leert en je je blijft ontwikkelen met bloggen? Ga een keer naar een bloggersmeeting of koop een ticket voor een masterclass, laat je gezicht niet alleen online, maar ook offline zien. Het versterkt elkaar én het is heel erg leuk om af te spreken met lieve mensen die over dezelfde passie en hobby beschikken. Ook is het fijn om te overleggen of je haalt juist inspiratie uit elkaar.

 Time flies when you’re having fun
Bloggen kost tijd, maar het groeien kost net zoveel tijd. Heb geduld en leg de lat qua statistieken of volgers niet hoog, hard werken wordt beloond. Soms heeft het net iets meer tijd nodig dan je zelf wilt, maar heb vertrouwen en blijf vooral schrijven waar jij energie van krijgt. In jezelf en je blog, maar ook in de content die je deelt. Weet wat je waard bent en wees een beetje lief voor jezelf. Bloggen wordt behoorlijk onderschat, maar ondertussen komt er best veel bij kijken en dat is niet niks. Fotograferen, schrijven, redigeren… we doen het allemaal en je bent eigenlijk de hoofdredacteur van je eigen online magazine! En geniet van wat je dagelijks bereikt, jij komt er wel!

♧ Enjoy !
Dit is het allerbelangrijkste. Geniet en maak plezier met andere bloggers en met je lezers. Volg je hart en doe wat goed voelt. Zorg ervoor dat het plezier waarmee je begon met bloggen niet wegebt naar de achtergrond. Als jij met passie je artikelen in elkaar zet, dan is dat voelbaar in de tekst en het straalt uit naar de foto’s. Houd dit plezier vast en enjoy! 

Wat is jouw ultieme blogtip?

Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 76 reacties.

 1. Dit zijn zeker goede tips, ik ben pas sinds een paar maanden echt super actief en vind het erg moeilijk om het vol te houden, zeker in combinatie met bijvoorbeeld mijn fulltime baan. Ik ben nog wel erg zoekende gezien het nu alleen over beauty gaat, maar ik andere onderwerpen ook interessant en leuk vind, xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Hema – Foaming Shower Gels, Today I Feel…My Profile

 2. Esther

  Wat een fijn artikel zeg. Ik vind vooral het laatste erg belangrijk, genieten en je hart volgen! Het heeft mij in het begin heel erg tegengehouden een blog te starten, ‘omdat er al zoveel waren’. Maar je blogt omdat je het leuk vindt, en niet persé omdat je succes wilt boeken. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven, en ik ben blij dat ik het heb gedaan (:
  Esther onlangs geplaatst…Daily vlogger obsessieMy Profile

 3. Sharona

  Mijn tip is: wees een leuk, fijn, lief mens! Veel mensen volgen een blog omdat ze jou als persoon heel leuk of grappig vinden. Wees daarom ook niet bang om jezelf te laten zien. Zoek de interactie op, op diverse kanalen. Probeer andere mensen te helpen. Ik heb altijd geleerd: dat het gelukkigere maakt om dingen te geven dan te ontvangen. Dit kan je ook toepassen op je blog! Doe het vooral met veel liefde. Uiteindelijk zullen je bezoekers het merken en je hiervoor belonen!
  Sharona onlangs geplaatst…Misleiding ten top: nieuwe Coca-Cola LifeMy Profile

 4. Joyce

  Mijn tip is gewoon lekker jezelf blijven en het voor jezelf doen. Jij bent uniek dus daarmee ook je blog en als je het blijft doen omdat je het nog steeds leuk vind zal je blog wss vanzelf wel groeien :). Goede tips overgiens!
  Joyce onlangs geplaatst…Herfstige pompoensoepMy Profile

 5. Lieke

  Mijn tip: ben jezelf en schrijf over onderwerpen die bij je passen.
  Zo zal je bij mij niet snel fashion of beauty posts vinden.

  Verder ga ik wat doen met je tips! Ze zijn erg bruikbaar!
  Lieke onlangs geplaatst…Quote: Time will pass anywayMy Profile

 6. Karlijn

  Een mooi overzicht Dagmar en volgens mij laat het goed zien hoe jouw blog zo groot geworden is. Daarom is het ook zo interessant om te lezen, omdat jouw blog er echt een voorbeeld van is. Dankjewel voor het delen :)
  Karlijn onlangs geplaatst…InspiratieWonder #5 OamulMy Profile

 7. Milou

  Fijne tips, zeker iets om over na te denken.

  Mijn ultieme tip is je niet te “schamen” voor je blog. Sommige vertellen het pas heel laat omdat ze het niet durven te vertellen of omdat ze pas bij een bepaald bereik willen vertellen dat ze bloggen. Ik heb het vanaf het begin duidelijk gemaakt. Ik begon met 0 volgers en stukje bij beetje ontdekken mensen mijn blog. Superleuk. Ik ben er elke dag dankbaar voor<3
  Milou onlangs geplaatst…Wishlist: OnesieMy Profile

 8. Wies

  Leuk artikel met hele handige tips Dagmar, zeker als je net begint met bloggen!

 9. Geanne

  Goede tips geef je! Mijn tip is vooral dicht bij jezelf te blijven en niet mee te rennen met anderen. Het is je eigen blog en je moet kunnen doen wat goed voelt. Qua frequentie, vormgeving, content en contacten met anderen
  Geanne onlangs geplaatst…BEAUTY | OUT WITH SUMMER, IN WITH THE WINTERMy Profile

 10. Alix

  Hele fijne tips en zo waar allemaal! Vind het zelf nogal lastig om nou echt mijn usp te bepalen en hier een doelgroep voor te vinden.

 11. Alexandra

  Dit zijn Inderdaad de beste tips die je kunt geven en krijgen. Helaas blijft bij mij alles de laatste tijd een beetje hangen qua views, volgers etc. :/

  xx Alex
  Alexandra onlangs geplaatst…Fotografie | SuperiorMy Profile

 12. Linda

  Wat een mooi en compleet overzicht met tips! Mijn blog promoten, ik vind het ook super lastig, maar ik merk wel dat het loont. En ik blog over dingen die ik leuk vind, en daar krijg ik zoveel energie ervan dat ik het dan ook aan iedereen wilt laten zien haha! :)
  Linda onlangs geplaatst…OOTD | 85 problemsMy Profile

 13. Deisy

  Wat een goede tips. Ben het totaal met je eens dat je er plezier in moet hebben. Zoals alles in het leven, komen mooie dingen pas als je er genoeg tijd en energie in steekt. Hoe je dit het beste kan doen? Door je energie en tijd in iets te steken wat je leuk vindt. Dus zeker een hele bruikbare tip. Ikzelf ben nog maar heel kort bezig dus kan echt inspiratie uit je tips halen, tnx girl
  Deisy onlangs geplaatst…Ruzie maken in een relatie: de spelregelsMy Profile

 14. Suzanne

  Wat een onwijs goed artikel! Ik vind het heel lastig om tegenwoordig mijzelf in het middelpunt neer te zetten en te schreeuwen om aandacht voor mijn blog op bijvoorbeeld social media. Ik weet niet waarom, misschien zou ik het meer moeten laten zien aan de buitenwereld dat ik weer terug ben. Maar het voelt zo veilig nu.
  Suzanne onlangs geplaatst…KeukenprinsesMy Profile

 15. Michelle

  Wat een fijn artikel weer en wat een verademing om te merken dat anderen met dezelfde dingen worstelen als ik. Als ik weer eens onzeker ben over mijn blog dan herinner ik mezelf er weer aan dat ik blog omdat ik dat leuk vind over dingen die ik leuk vind. Waarbij ik hoop dat er anderen zullen zijn die net zo genieten van mijn blog als ikzelf. Ik volg in ieder geval een hoop andere blogs met veel plezier!
  Michelle onlangs geplaatst…PHOTO DIARY – WEEK 42My Profile

 16. Rachel

  handige tips heb je gegeven meid, heel fijn om op het gemak zo’n artikel te lezen, vooral bij zulk weer! liefs x

 17. Anna

  Wat een geweldige tips allemaal! <3 Ik vind het moeilijk om specifiek te zijn, mijn blog gaat eigenlijk over van alles haha.

 18. Kelly

  Wat een geweldige titel! Specifiek en origineel zijn is heel erg erg lastig en dat is iets waar ik soms ook nog wel moeite mee heb. Ik vind persoonlijkheid in een blog ook heel erg belangrijk! Hele fijne tips Dagmar en ik kom graag op je blog!
  Kelly onlangs geplaatst…Unboxing: MakeUp RevolutionMy Profile

 19. handige tips hoor, zelf verander ik met mijn blog ook steeds, nu ben ik bijvoorbeeld aan het ploggen.. ik twijfelde enorm tot iemand zei `waarom, et is toch jou blog en als je het leuk vind gewoon doen`
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst…Project Positief – De TagMy Profile

 20. Esmée

  Wat een mooi artikel! Goed dat je de focus op andere dingen legt als de aantallen, daar draait het namelijk helemaal niet om. Het is jouw hobby en je passie, dus het gaat vooral om het plezier! Als je je eigen persoonlijkheid deelt met de buitenwereld, dan komt het goed. Wees jezelf, online en offline! x
  Esmée onlangs geplaatst…Project Positief TagMy Profile

 21. Handige tips! Ben zelf net begonnen, en ik geniet er echt met volle teugen van. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn lezersaantallen met niet veel meer boeien: bloggen moet daar niet om gaan, denk ik dan. X
  thebudgetshopper.nl onlangs geplaatst…VINTAGE ITEM OF THE WEEKMy Profile

 22. Nadia

  Inderdaad doen wat je leuk vind, waar je passie ligt, waar daar raak je nooit over uitgepraat! Mijn blog bestond al voor de hele massa aan het bloggen ging, maar toch vind ik dat niet erg, er is plaats voor iedere blog =)
  Nadia onlangs geplaatst…Christina Aguilera WomanMy Profile

 23. Hesteranne

  Je geeft een heleboel goede tips. Zelf ben ik nog aan het aftasten welke kant ik precies met mijn blog wil opgaan. Ik leg mezelf geen strenge regels op. Ik schrijf voorlopig waarover ik zelf wil schrijven!
  Hesteranne onlangs geplaatst…Willekeurig over mezelfMy Profile

 24. Kim

  Aah wat motiveert dit artikel me :D Ik ben recentelijk weer een blog begonnen en wat ik vooral meer moet doen is reactie’s achterlaten op andere blogs, dus bij deze haha :) Goed artikel!
  Kim onlangs geplaatst…New in | It’s so fluffy!My Profile

 25. Daphne

  Wat een nuttige tips! Ik denk dat je voor velen een voorbeeld bent qua bloggen. Je doet het super!

 26. Yvonne

  Het is helemaal waar wat je zegt. Er gaat veel tijd en energie inzitten. Maar je krijgt het er zeker ook voor terug.

  Samenwerken met andere bloggers is ook een goede mogelijkheid om te groeien.

  Xx
  Yvonne

 27. Sofie

  Het eerste wat me opvalt is je titel: superleuk bedacht, haha. Heerlijk! En dan je tips, ik heb er zeker wat aan. Ik ben nog wel een beetje aan het kijken waarop ik mijn focus wil leggen aangezien ik over alles en nog wat blog. Wel weet ik dat ik een bijzondere vlog heb: ik vlog in gebarentaal omdat dat een heel belangrijk aspect is in mijn leven. Ik ben doof en daardoor is gebarentaal mijn moedertaal. En om ervoor te zorgen dat iedereen dit kan volgen heb ik ook ondertiteling eronder gezet. Veel werk, maar ik haal er veel plezier uit. Ook zou ik het zo gaaf vinden om naar meetings te gaan, superspannend, maar ik weet vast dat het ook superleuk is. Bedankt voor het delen en een fijne jaarwisseling gewenst! X

 28. Maureen

  Handige tips en goed geschreven, vanaf 1 januari gaat mijn eigen blog online, dus vooral blogtips spreken mij erg aan. Ik lees dan 0ok standaard alle artikelen die gaan over “het bloggen”.

  Ik moet alleen even uitvinden, hoe ik alle kanalen aan elkaar koppel. Zodat op elk mediaplatform het bericht tegelijk online komt. Maar volgens mij kon dat via bloglovin.

Geef een antwoord

CommentLuv badge