Kies jij voor bloggen 2.0 met kwaliteit boven kwantiteit?

Kies jij voor bloggen 2.0 met kwaliteit boven kwantiteit?

Er is een verschuiving gaande in Bloggersland, een positieve in mijn ogen. Ik zie en lees het terug in de artikelen, maar ook op social media. De woorden ‘kwantiteit’ en ‘kwaliteit’ worden gebruikt in dezelfde zin en er wordt nagedacht over ‘het totale plaatje’, maar dan inclusief een offline leven. Gaan we naar het bloggen 2.0? 

Waarom ik begon met bloggen… 
Ik ben begonnen met mijn blog met dezelfde intentie die ik nu nog elke dag toepas. 1,5 jaar geleden (ik kan mij nu niet eens een leven zonder blog voorstellen…) ging mijn blog live en schreef ik artikelen omdat ik iemand er een glimlach mee wou bezorgen. Een geluksmomentje, een minuutje van pure ontspanning. Mijn droom? Iemand vooruithelpen, dat ene moment op de dag voor hem of haar leuker/ dragelijker / vrolijker/ informatief / nog fijner / inspirerend / motiverend  (streep door wat niet van toepassing is) maken.  En die intentie is nooit veranderd. Ik hoop nog elke dag dat het lukt en ik ben daarom heel dankbaar voor elke reactie die ik mag ontvangen, de mooie woorden die met mij worden gedeeld. Het is een eer om het te mogen lezen, het is een eer dat jullie de moeite en tijd nemen om de tips, ervaringen en verhalen met mij en de lezeressen te delen en ik knijp mijzelf regelmatig omdat mijn leven magischer is geworden dan ik ooit had durven dromen. Dankzij én met jullie. You can be the change you wish to see in the world. 

Van kwantiteit naar kwaliteit
Ritme, structuur, een vast patroon en toen werd het bloggen bijna ‘een moetje’ voor velen. Ik schrijf bewust bijna, want het offline leven lijkt een prominentere rol te krijgen bij het bloggen 2.0. Er werd eerder besloten om x aantal artikelen per week te publiceren en de verwachtingen van lezers kwamen om de hoek kijken. Of creëerden we als bloggers die verwachtingen zelf (denk aan het behalen van de statistieken of een x aantal volgers)? Ik heb het bloggen nooit als ‘moeten’ ervaren, maar als een verrijking. De laatste tijd lees ik regelmatig terug dat gekozen wordt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een ommekeer die ik toejuich, want de verplichting om een bepaalde frequentie te halen zou zomaar een belemmering kunnen vormen voor de lange termijn op het gebied van inspiratie, het sociale leven, passie en plezier. Het creëren werd ondergesneeuwd door de frequentie. En is het niet áltijd belangrijk om 1000 % achter je content te staan die je deelt? Liever een kort, maar krachtig artikel waar je blij over bent dan een blogpost ter ‘vulling’ nietwaar? Laat het schuldgevoel van een keer niet posten varen, want ik geloof dat wij het als bloggers groter maken dan het is. En als je minder publiceert en daardoor wel content kunt delen waar je je lezers echt een groot plezier mee kunt doen (+ je voorkomt tot midden in de nacht doorschrijven, waardoor je de volgende dag struikelt over wallen… Jup, ook ik heb geleerd door ervaring) , dan is dat goud waard. Kwaliteit boven kwantiteit, proost!

Twijfel je?
Ga even terug in de tijd, je wenste vurig dat je op een dag de moed had om een blog te beginnen. En toen kwam die ene dag, je ging live. Wat was op dat moment je doel? Wat wou je graag delen en waarom? Voelde het goed en beleefde je er plezier aan? En was je niet onwijs trots?! Wat vind je het allerleukste om te delen aan content? Verdiep je in de onderwerpen, kijk nog eens goed naar wat jou en de lezers blij maakt en kies voor datgene wat goed voelt. Kies met je verstand en volg je hart!

De kern
We gaan langzaam maar zeker terug naar de kern, waar het allemaal begon. Passie. Plezier. Creativiteit. De wil om mooie content te creëren en anderen vooruit te helpen, hen te inspireren en motiveren. En ik hoop dat we altijd dichtbij de kern kunnen blijven, waardoor we samen ‘online’ nog mooier maken. Terug naar de basis, naar waar onze gemeenschappelijke passie begon. Geniet van het bloggen!

Wat vind jij van bloggen 2.0? Vind jij kwaliteit belangrijker dan kwantiteit? 

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 72 reacties.

 1. Kim

  Wat heb je een prachtig artikel geschreven Dagmar. Ik ben ook 1 van de personen die ernaar streefde elke dag een artikel online te hebben staan met minstens 2 beauty gerelateerde artikelen. Nu probeer ik dat meer los te laten en ik merk dat dat voor mijn lezeressen ook echt een verademing is.

  Liefs,
  Kim
  Kim onlangs geplaatst…Hoe ik goede inspiratie krijg voor een artikel.My Profile

 2. Marion

  Ja, tof dat je hierover schrijft. Het leeft enorm onder de bloggers op dit moment, ook bij mij. Ik volg al een poosje mijn statistieken niet meer, maar kijk veel meer naar wat een artikel net mijn lezers doet. Daar gaat het tenslotte om. Bloggen is zoiets moois om samen te doen. Laten we die passie vasthouden met z’n allen! ❤
  Marion onlangs geplaatst…Een Bijzondere BlogdateMy Profile

 3. Renske

  Mooi en goed artikel! Ik vind kwaliteit ook beter dan kwantiteit. En eerlijk? Het maakt mij niet uit hoe vaak een blogger een artikel online heeft staan. Zolang de inhoud maar inspirerend en prettig is om te lezen!
  Renske onlangs geplaatst…Een herinnering voor iedere dagMy Profile

 4. Els

  Ik ben het helemaal met je eens. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Ik heb daarom bewust gekozen voor 2 artikelen in de week. Ik hoop daardoor het plezier wat ik beleef aan bloggen te houden. Ik heb mijn blog nu een jaar en kan gewoon echt niet meer zonder :-).
  Els onlangs geplaatst…Shoplog Tuin: Blokker, IKEA en ActionMy Profile

 5. Kelly

  Wat een prachtig artikel! Ik ben zelf ook toen meegegaan met twee artikelen publiceren per dag en dat heb ik ruim een jaar gedaan, tot ik een tijdje geleden merkte dat het maar plannen plannen plannen was en ik merkte dat ik minder tijd kreeg voor andere dingen. Vrije tijd had ik nog maar weinig en aan inspiratie geen gebrek dat niet, maar m’n vrije tijd vind ik zo belangrijk! Ik heb nu weer meer tijd voor leuke dingen, lekker een boek lezen en anders maar een keer geen artikel online! Ik vind het bloggen heel erg leuk en ook met twee artikelen vond ik het een jaar lang heel erg leuk, maar op een gegeven moment was het voor mij gewoon klaar én ben ik nu zeer tevreden met 1 artikel en met de tijd die ik overhoud!
  Kelly onlangs geplaatst…10 Food ConfessionsMy Profile

 6. Celeste

  Mooi geschreven! En wat ben je veel gegroeid in 1,5 jaar tijd zeg! Ik moet zeggen dat ik pas vier maandjes bezig ben en mezelf nog niet echt een blogger durf te noemen haha, maar ik kan nu ook al niet meer zonder. Vind het zo leuk om te doen. Ik plaats nooit elke dag, meestal drie keer in de week. Niet omdat ik geen inspiratie heb, maar ik heb gewoon wat minder tijd. Daarnaast wil ik kwalitatief goede posts online hebben en niet elke dag iets omdat ik ‘iets’ online moet hebben zeg maar.
  Celeste onlangs geplaatst…Hé schatje, wat is jouw top 3?My Profile

 7. Ik ben terug gegaan van elke dag een blogpost online zetten na zo’n 3 tot 4 keer per week, omdat ik merkte dat mijn sociaal leven inderdaad een grotere rol ging spelen en ik het naast mijn fulltime baan niet meer kon combineren. Moet wel zeggen dat ik het nog altijd super lastig vind en eigenlijk helemaal niet leuk. Maar het is wel iets dat moest om het leuk te houden voor mijzelf. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Shoplog #8 – The Body ShopMy Profile

 8. Anneloes

  Wat heb je het mooi verwoord! Ik voel dit (voor mezelf) ook zeker zo. Ik heb wel een streven naar 3-4 artikels in de week, maar ik wil het mijn leven niet laten domineren. Krijg ik het een keer niet voor elkaar om een artikel te schrijven? So be it. Ik plaats inderdaad liever een review online waar ik écht trots op ben, dan een stukje dat ik even snel heb geschreven om maar iets online te hebben.
  Anneloes onlangs geplaatst…Make-up Studio Professional Brow Kit – BlondMy Profile

 9. Frauke

  Mooi beschreven! En ik vind het een gewéldige tendens. Ik bezoek een blog liever één keer in de week voor een prachtig artikel waar ik wat aan heb, dan duidelijke opvul-posts. Ben ik totaal geen fan van! Wij zijn met onze blog begonnen om mensen aan te zetten tot het leven van een geïnspireerd leven en daarbij komt dat we superveel dingen zelf maken. Dat vraagt erg veel tijd en het is onmogelijk om elke dag een update te plaatsen. We doen dat nu 4x in de week en nóoit heeft er iemand geklaagd. Heel fijn, want vroeger zou dat misschien anders zijn geweest! Anyways, ik vind het dus een hele fijne ‘nieuwe blogstijl’, dat bloggen 2.0. Geef mij maar kwaliteit :D (zoals jouw blog, wat maak je van elke post een pareltje)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Puffy ogen camouflerenMy Profile

 10. Jis

  Wat een mooi artikel! Ik ben het er helemaal mee eens dat bloggen vanuit de ‘kern’ moet komen en er vooral veel plezier aan moet beleven… Fijn om te lezen, Dagmar! Liefs, Jis
  Jis onlangs geplaatst…Mijn Dagboekje – 10 MeiMy Profile

 11. Emmy

  Ik heb het bloggen eigenlijk nooit als een moetje gezien..Maar misschien komt het omdat ik het elke dag nog fantastisch vind om het over mijn grote hobby te hebben. :)
  Emmy onlangs geplaatst…Wij leugenaars – E. LockhartMy Profile

 12. Femke

  Zelf had ik tot voor kort er ook ontzettend veel moeite mee om níét iedere dag te posten, maar ik heb het sinds kort los kunnen laten. Toen ik naar Bali ging had ik bijvoorbeeld niet de tijd om van tevoren 17 artikelen te schrijven. Uiteindelijk werden het er 12 waar ik écht achterstond, dan alleen maar artikelen uit pure opvulling. En daar werd ik zo-veel blijer van. Mooi geschreven!
  Femke onlangs geplaatst…Whut?! Maak een boekensteun van een wattenpot en vaasMy Profile

 13. Ingeborg

  Wauw, heel mooi geschreven! Het is ook zeker waar. Ik verkies zeker kwaliteit boven kwantiteit. Het is en blijft een hobby, iets waar ik mensen blij mee wil maken en inspireren. Maar ook om mezelf te kunnen uiten.
  Ingeborg onlangs geplaatst…IK BEN JARIG & JULLIE KUNNEN WINNEN!My Profile

 14. Justine

  Mooi geschreven! Ben het met je eens dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Hoewel ik het liefst elke dag blog, omdat ik her gewoon super leuk vind, komt er ook wel eens een dag geen post online. Toevallig is vandaag zon voorbeeld. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Zo simpel is dat!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – mei 2015 #2My Profile

 15. Amy

  Wat een mooi artikel Dagmar! Je hebt helemaal gelijk, ik zie deze beweging ook in blogland. Voor mezelf kan ik zeggen dat ik graag elke dag zou posten, maar door mijn 40+ urige werkweek is meer dan 1 artikel per 2 dagen niet haalbaar. Nu, in hele drukke tijden, lukt zelfs dat niet altijd. Maar ja.. Liever geen artikel dan een artikel waar ik niet 100% happy mee ben, dat heb ik wel geleerd afgelopen jaar..
  Amy onlangs geplaatst…Happy List #9: verandering in huis, een leuk pakketje en vrije momentjesMy Profile

 16. Brittany

  Wat heb je dit weer prachtig geschreven lieve Dagmar! Ik heb het bloggen ook nooit als een ‘moet’ gezien. Ik vind het heerlijk om aan mijn blog te werken en ik doe het met heel veel liefde.

  Liefs, Brittany
  Brittany onlangs geplaatst…Favorite Disney QuotesMy Profile

 17. Deisy

  Wat een mooi artikel heb je hier over geschreven zeg Dagmar. Ik vind het een prachtig goed dat mensen het moeten loslaten en zich weer gaan focussen op het plezier. Ik ben ook blij dat sommige mensen dit los kunnen laten, want het plezier moet altijd voorop staan. Wanneer je lezers hebt die jou volgen en jou leuk vinden zullen ze je echt niet veroordelen als er een paar dagen geen artikel online komt. Dat de mindset is veranderd is dan ook heel tof om te zien. Ik denk dat het nu een stuk makkelijker is voor degene die onzeker zijn (en die denken dat ze moeten presteren) om ook los te laten en met plezier te bloggen <3
  Deisy onlangs geplaatst…De 5 ultieme tips om slimmer te lijkenMy Profile

 18. Ik ben blij dat menig blogger weer terug gaat naar dat stukje Passie. Plezier en Creativiteit. De druk lag zo torenhoog, en nu realiseren we ons weer met zijn allen dat me-time óók belangrijk is. Wat mij betreft een trend die zeker door mag zetten. Frequent bloggen is goed, maar wel met balans.
  Styling Note onlangs geplaatst…Hollands Next Top ModelMy Profile

 19. Sylvia

  Ik word een beetje moe van de hele kwaliteit-kwantiteit discussie en de talloze blogjes die daarover verschijnen. Als iedereen stopt met het vergelijken van hun blogs met anderen en gewoon doen waar ze zich goed bij voelen zonder dat ze zichzelf om de haverklap verontschuldigen als er een keer geen post is verschenen, dan is er niks aan de hand. Want hoe belangrijk we onze eigen blog ook mogen vinden, uiteindelijk zijn ze toch vervangbaar, blogland is tenslotte groot. Daarmee wil ik niet zeggen dat het allemaal één pot nat is, maar als een blog stopt – zoals die van mij momenteel twee maanden plat ligt door studie e.d. – dan vinden lezers dat misschien even jammer, maar daarna gaan ze toch gewoon door naar andere blogs.
  Sylvia onlangs geplaatst…sylviakuijsten.com twee maanden op zwartMy Profile

 20. Laura

  Goed artikel! Ik denk dat iedereen zich hier inderdaad van bewust moet worden. Het is zo jammer als de kwaliteit van een blog achteruit gaat omdat ze juist elke dag willen posten. Er komen ook steeds meer artikelen hierover dus ik denk zeker dat er nog een enorme draai aan het bloggen komt. Maar we zullen zien!
  Laura onlangs geplaatst…Wishlist sportkleding H&MMy Profile

 21. Aan de ene kant zou ik best zo vaak mogelijk iets willen plaatsen, maar wijsheid is gewoon iets te plaatsen op het moment dat ik echt inspiratie heb. Anders gaat het inderdaad ten koste van de kwaliteit en ik houd er niet van om dingen af te raffelen. Ik wil helemaal achter een post staan voordat ik het daadwerkelijk publiceer.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…KwarktaartMy Profile

 22. Sophie

  Heel erg sterk artikel en ik ben het helemaal met je eens! Het moet geen ‘moetje’ worden inderdaad, hoewel ik dat afentoe nog wel moeilijk vind hoor, haha! Ik plaats alleen iets wanneer ik er achter sta, dan maakt het mij ook niet uit dat ik tot laat bezig ben. Zit ik met tegenzin te werken, hoeft het niet online :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Scholl Smooth Express PediMy Profile

 23. HesterAnne

  Ik ga inderdaad voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik wil mezelf niet dwingen tot het schrijven van artikelen. Ik blog voor mijn plezier en ik wil tevreden zijn met de artikelen die ik plaats.
  HesterAnne onlangs geplaatst…April in herhalingMy Profile

 24. Lisa

  Ik heb nu toevallig net een challenge voor mezelf om in de maand mei iedere dag te bloggen, maar tegelijkertijd wil ik wel kwalitatief goede posts schrijven. En dat kost zeg maar veel te veel tijd, haha. Hierna ga ik weer lekker terug naar 3-4 keer per week want ik vind het toch wel erg tijdrovend zo, en ik wil geen slechte posts schrijven. Kwaliteit gaat dus zeker boven kwantiteit en dat is bij mij eigenlijk altijd al geweest.
  Lisa onlangs geplaatst…Zo ga je om met weinig structuur in je levenMy Profile

 25. Saar

  Mooi onder woorden gebracht Dagmar! Ja, kwaliteit gaat bij mij ook boven kwantiteit en zodra ik het moeten los liet, merkte ik dat de inspiratie eigenlijk ook vanzelf kwam. Dus ja, toen ging ik plots weer vaker bloggen, terwijl ik mezelf had voorgenomen om minder te bloggen. Grappig hoe een klik in je hoofd eigenlijk zoveel kan doen!
  Saar onlangs geplaatst…Mindfulness werkboek door David DewulfMy Profile

 26. Esther

  Ja ik ben het hier helemaal mee eens. Zolang je inspiratie en tijd genoeg hebt om dagelijks te schrijven moet je dat zeker doen, maar als je eigenlijk helemaal geen inspiratie hebt kan je het beter laten. Waarom? Omdat de lezers het ook merken. Oh en trouwens Dagmar, ik ga altijd voor mijn vreugdemomentje van de dag naar jouw blog! Puur omdat ik het zo’n positieve inspiratie bron vind! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Picture a day #11 – Review & boekenbeursMy Profile

 27. Heel actueel onderwerp die je hier aansnijdt! En ik ben het er ook helemaal mee eens en ben hier zelf ook mee bezig. Iedere dag een artikel heb ik nooit gedaan precies omdat ik ook vind dat je er lol in moet blijven houden en het te combineren moet zijn met prive. Ook lees ik liever kwaliteit dan iets waarvan ik denk is dit het nou. Nu met de zomer in aankomst zal het vast nog een hotter item worden en ik kan de bloggers geen ongelijk geven. Geniet van iedere dag, volg je gevoel en kies waar jij op dat moment blij van wordt en wat realistisch is. Het is onzin om iets te ‘moeten’ plaatsen omdat je dat nodig vindt, liever iets minder online en gelukkig dan andersom. Hele fijne dagen, meis!
  zomersproetje onlangs geplaatst…Vrolijk waterratjeMy Profile

 28. Anouk

  Amen! Helemaal mee eens. Hoewel het soms toch een gevoel van onrust oplevert als je het even op een lager pitje zet, maar dat is misschien ook een kwestie van wennen.
  Anouk onlangs geplaatst…NEW IN: Valenta portemonneeMy Profile

 29. Heleen

  Kwaliteit is zeker en vast het allerbelangrijkste. Ik betrap mezelf er soms wel op dat ik denk van ‘ik moét nog iets schrijven voor morgen’, omdat ik mijn posts op vaste dagen inplan. Soms is dat moeten eerder ontspanning, soms moet ik het echt gaan inplannen. Maar toch: kwaliteit staat bovenaan. Als ik echt niets weet te schrijven, dan schrijf ik beter niets, maar dat gebeurde nog niet tot nu toe.
  Heleen onlangs geplaatst…4 maand na mijn stofwisselingsanalyse bij Running And More: the resultsMy Profile

 30. Ariane

  Wat schrijf je toch ontzettend leuk en pakkend!
  Ik vind kwaliteit zeker belangrijker dan kwantiteit. Een artikel moet wel inhoud hebben en echt ergens over gaan. Niet slechts een lijstje met wat leuke fototjes erbij.
  Ben het helemaal met je eens!
  Ariane onlangs geplaatst…Ex_MachinaMy Profile

 31. Amanda

  Goed artikel! Ik vind ook dat bloggen absoluut geen ‘moetje’ moet zijn. Bloggen doe je omdat het een leuke hobby is en je er plezier uit haalt. Als ik niet meer zou bloggen met plezier, dan zou ik er absoluut mee stoppen.
  Amanda onlangs geplaatst…WIN WIN WIN; WINACTIE!My Profile

 32. Nina

  Ik weet het eigenlijk niet zo goed of ik aan bloggen 2.0 doe. Ik blog helemaal niet zo lang, dus het zou best kunnen dat ik bloggen 1.0 heb overgeslagen, haha. Ik wil in ieder geval dat elk artikel leuk is, waar ik trots op kan zijn. Ik ben vooral begonnen met bloggen om mijn schrijfvaardigheden wat te verbeteren en omdat ik deel uit wilde maken van deze virtuele community van schrijvers. Dus, ja ik verkies ook kwaliteit boven kwantiteit, maar ik voel toch de druk om wel iets te publiceren (want hé, bloggen is leuk)
  Nina onlangs geplaatst…My Life in 20 Questions TagMy Profile

 33. Sabrina

  Hier ben ik het inderdaad mee eens! Ik wilde ook zo graag elke dag een artikel plaatsen maar het werd dan inderdaad pas om 11 uur in de avond dat ik er mee begon. Ik probeer nu mijn artikelen zo goed mogelijk te maken en wanneer ik een dagje oversla dan is dat wellicht beter :) Goed geschreven <3!
  Sabrina onlangs geplaatst…SPAM JE BLOG & WIN EEN PLEK IN DE SPOTLIGHTMy Profile

 34. goed geschreven zeg, zelf blog ik elke dag gewoon omdat ik het leuk vind. Ik zat in het begin wel dat ik een minimaal van 500 woorden in mijn hoofd had, maar heb dit losgelaten en zo vind ik bloggen steeds leuker. Korte artikelen kunnen net zo leuk zijn als hele lange en het leest sneller weg ook.
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…Plog zondag 10 mei 2015My Profile

 35. angelique

  Ik heb de laatste tijd niet meer echt tijd om te bloggen maar probeer het wel bij te houden. Ik vind echter goede artikelen veel belangrijker dan elke dag iets online te hebben. Ik doe liever langer over een review dan een paar puntjes. En het liefst zo eerlijk mogelijk
  angelique onlangs geplaatst…Keano | De wereld door Keano’s ogenMy Profile

 36. Yolande

  Bij mijn vorige blog legde ik de nadruk op kwantiteit: elke dag iets online gooien. Op een gegeven moment brak me dat op. Ik was helemaal niet meer trots op wat ik schreef en ben er helemaal mee gestopt. Deze week ben ik een nieuwe blog begonnen waar de nadruk ligt op kwaliteit. Lange artikelen met veel inhoud, bedoeld om mensen te helpen en te inspireren. Ik kan nu weer zeggen dat ik trots ben op wat ik schrijf, het met veel plezier doe en ik ben zo blij dat er in het algemeen een grote verschuiving is in blogland van kwantiteit naar kwaliteit. Goed artikel!!
  Yolande onlangs geplaatst…Waarom Florida bovenaan je reislijst moet komen te staanMy Profile

 37. Milou

  Wat een mooi artikel. En precies wat ik de afgelopen tijd heb gevoeld. Ik wilde ook koste wat het kost altijd mijn artikelen online hebben maar ik besefte me dat ik én het plezier verloor in bloggen én dat het voor mijn gevoel wat inhoudsloos werd. Nu heb ik ben ik het weer langzaamaan aan het oppakken en heb ik er weer zoveel plezier in!<3
  Milou onlangs geplaatst…Hoi, daar ben ik!My Profile

 38. Evelien

  Plezier en passie moeten inderdaad voorop staan, helemaal met je eens! Je hebt het super goed verwoord. En ik ben blij dat de mindset aan het veranderen is,
  Evelien onlangs geplaatst…DIY – KruidenpotjesMy Profile

 39. Maaike

  Ik vind het zeker een belangrijke en fijne verschuiving! Ik blog nu bijna een jaar en ook ik ging mee met de druk om elke dag te posten. Dat is voor mij helemaal niet haalbaar en ik post nu ook niet meer elke dag. Werkt een stuk fijner en ik heb ook nog vrije tijd over in mijn ‘offline’ tijd :)
  Maaike onlangs geplaatst…Review: On Top van Anna NooshinMy Profile

 40. Emma

  Wat heb je dat prachtig geschreven! Heel mooi verwoordt dat we weer teruggaan naar het begin: bloggen om de passie, het plezier.<3
  Emma onlangs geplaatst…Outfit | On the railroadMy Profile

 41. Wat een mooi artikel zeg. Ik blog zelf nog niet zo lang (sinds februari dit jaar) maar op het begin moest ik van mijzelf iedere doordeweekse dag een artikeltje plaatsen. Na niet zo’n lange tijd bleek dit steeds moeizamer te gaan en voelde ik mij iedere keer enorm rot als ik niets online kreeg, Sinds kort heb ik mijzelf voorgenomen gewoon lekker te bloggen wanneer ik daar behoefte aan heb en dit werkt stukken beter: ik schrijf stukken waar ik achter sta en ik heb geen schuldig gevoel als ik een dagje niets plaats.

  Side note: heel knap dat jij wel iedere dag een blogpost plaatst. Echt inspirerend dat je iedere dag weer een inspirerend artikel weet te schrijven, en dit al zo’n lange tijd!
  Kaylee Roxanne onlangs geplaatst…Een brief aan mijzelfMy Profile

 42. Mimi

  Je slaat de spijker op z’n kop. Kwaliteit vind ik absoluut belangrijk. Zelfs als beginnend blogger zou ik eigenlijk vaker wat moeten posten. Toch hou ik me hier niet aan en post ik enkel wat als ik de feeling er bij heb.
  Mimi onlangs geplaatst…Project .3 The closetMy Profile

 43. Alexandra

  Hihi, toevallig roep ik dit de laatste tijd ook veel :) Ik was altijd best wel gefocust op elke dag bloggen, want ik baalde enorm als ik een dagje niets plaatste. Inmiddels heb ik er vrede mee als er een keer geen artikeltje online komt, omdat ik niets wil afraffelen enzo. + mijn vader herinnert mij er soms even aan dat het ook gewoon een hobby is en dat niets moet :)

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Photography | ElineMy Profile

 44. Claudia

  Wow je hebt echt gelijk. Ik heb een periode gehad dat ik het vreselijk vond als ik geen artikel had voor de volgende dag. Maar nu heb ik zoiets: tja ik heb de finale van een voetbalwedstrijd, dus ik heb niks kunnen doen. Jammer. Hallo kwaliteit!
  Claudia onlangs geplaatst…Nieuwste haartrends, nailed it!My Profile

 45. Andrea

  Wat een fijn en inspirerend artikel! Ik denk dat het belangrijk is om terug naar de basis te gaan. Dat voel je ook in artikelen (wat klinkt dit zweverig haha), maar je merkt wel wanneer er meer passie in een artikel zit. Ik dacht trouwens dat jij al veel langer aan het bloggen was!
  Andrea onlangs geplaatst…SmoothiesMy Profile

 46. Stephanie

  Ik vind kwaliteit echt beter dan kwantiteit :). Ik lees blogs gewoon random en ik kijk niet of een blogger zijn/haar blog op tijd heeft geplaatst of wat dan ook, dat maakt mij als lezer echt niets uit. En ik lees liever 2 goede artikelen van een blogger per week, dan 7 ‘snelle (wellicht afgeraffelde)’ artikelen. Ben sowieso al snel tevreden :). Zelf blog ik echt voor mijn plezier! En dus niet met een bepaald tijdschema of iets dergelijks. Kan mij trouwens wel voorstellen dat dat voor grotere bloggers (met veel inkomsten) wel belangrijk is, maar mij als lezer maakt het niet uit.
  Stephanie onlangs geplaatst…Hier & nu | Deel 1: VerlatingsangstMy Profile

 47. Inge

  Ik vind dat je het goed hebt beschreven. Ik heb nooit elke dag een post geplaatst en zou dat ook niet willen. Desalniettemin kan ik mensen die dat wel doen zeker bewonderen: dat ze er maar elke dag een artikel uit weten te halen.
  Bloggen is voor mij een hobby, iets dat ik leuk vind. Door drukte heb ik nu even niet zoveel tijd om te bloggen. Jammer, maar dat moet ook kunnen!
  Inge onlangs geplaatst…Review: Dr. van der Hoog Smooth Shea Butter CupuaçuMy Profile

 48. Ik heb een periode gehad waarin ik van mezelf elke dag moest bloggen en als ik geen artikel kon plaatsen voelde ik me rot. Inmiddels heb ik er genoegen mee genomen dat het me niet altijd lukt en ik wil ook niet mijn artikelen gaan afraffelen of iets. Nu werk ik veel rustiger aan mijn artikelen en hoewel het even een tijdje minder is geweest met mijn statistieken, heb ik nu weer hetzelfde aantal bezoekers als een paar maanden terug toen ik nog wel dagelijks een artikel schreef! :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Tag | Life is a songMy Profile

 49. emily

  Ik vind het een enorm interessant onderwerp. Het leeft inderdaad erg onder de bloggers. Het is goed om een doel te hebben, maar het ligt er ook wel aan wat je doel is.
  Maar ik vraag me wel af wat dan kwaliteit is en wat dan kwantiteit is? Dat is het enige wat ik nog niet goed kan plaatsen met dit onderwerp. *beelddenker :p
  Maar ook dat zal wel weer per persoon verschillen..

 50. Tamara

  Goed artikel! Dat is echt iets om goed over na denken. Ik vind dat het bloggen leuk moet blijven en niet omdat je iets online moet zetten!
  Tamara onlangs geplaatst…Something about food tagMy Profile

 51. Shiralee

  Mijn blog is nog niet zo oud, maar voordat ik begon zei ik altijd tegen mijzelf: Kwaliteit boven kwantiteit en dat heb ik tot nu toe toch aardig vol gehouden. Soms kriebelt het wel om vaker artikelen te plaatsen, omdat het ontzettend leuk is om te doen, maar het gaat wel ten koste van de kwaliteit. De ene dag is de andere dag niet. Ik plaatste eerst 2 keer een artikel per week maar heb dat eigenlijk veranderd naar 3 omdat ik iets te ver vooruit ging werken, maar nogmaals, de ene dag is de andere niet en de kwaliteit (vind ik) een stuk belangrijker. Het is misschien ook maar net wat je doel is met jouw blog.
  Shiralee onlangs geplaatst…Sleek Garden of EdenMy Profile

 52. Anna

  Mooi geschreven! Ik heb niet iedere dag tijd om te bloggen en blogs te lezen, dat geldt voor iedereen. Daarom is het ook niet gek als er soms geen artikelen online komen, het moet wel leuk blijven en geen verplichting!
  Anna onlangs geplaatst…5 TIPS VOOR DE ALLERMOOISTE PRODUCTFOTO’SMy Profile

 53. Kwaliteit is het allerbelangrijkste samen met plezier! Of het nu echt 2.0 is weet ik niet maar goede artikelen worden beter gevonden op google. En SEO is veel belangrijker geworden in deze huidige tijd want alleen voor je volgers schrijven is het allang niet meer!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Wat een pup met je doetMy Profile

 54. Zonnewolk

  Mooi en goed geschreven! Ik ben zelf nog een groentje bij het bloggen, maar ik ga nu ook al echt voor kwaliteit. Goeie foto’s erbij, ik sta achter mijn teksten en wil mezelf heel graag ontwikkelen! En ik denk dat als mensen zelf achter hun blog staan, dat ze daar vanzelf ook andere enthousiast mee kunnen maken.
  Zonnewolk onlangs geplaatst…Trouwen enzo… ~ 1: Ik ga later nooit trouwen!My Profile

 55. Anita

  Top artikel! Ook ik heb besloten om te bloggen als ik inspiratie heb en als ik echt iets wil delen, dit betekend dat er niet iedere dag iets online staat. Nou en?! Ik ben liever blij met een goed artikel dan met elke dag een artikel wat ik schrijf omdat het zou moeten.

 56. Judith

  Ik ben het zeker met je eens: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Ik ben nog upcoming en heb nog niet veel volgers, maar ik post liever iets waar ik echt trots op ben dan dat ik iets post wat ik er later weer af wil halen omdat het niet aansluit op m’n blogconcept. Goed geschreven meid!
  Judith onlangs geplaatst…NEW IN: WEEK 20My Profile

 57. Sabine

  Wat fijn om te lezen! Sinds enkele weken post ik niet meer elke twee dagen. Alleen een stuk over iets wat me op dat moment bezighoudt gaat online, of als mijn gevoel zegt dat het nu de tijd is voor dat ene stuk wat al een tijdje ligt te wachten. Ik ben het er dan ook helemaal mee eens: kwaliteit voor kwantiteit!
  Sabine onlangs geplaatst…Mijn Colombiaanse rijbewijsMy Profile

 58. Esmée

  Ik kies liever voor minder artikelen, als ze er dan wel goed uitzien. Tegenwoordig publiceer ik al snel wat minder, voornamelijk ook omdat ik het echt druk heb. Dan typ ik liever iedere avond een beetje, dan dat ik tot middernacht aan het werk ben. x
  Esmée onlangs geplaatst…DONOR? NEE.My Profile

 59. Esmée

  Ik kies liever voor minder artikelen, als ze er dan wel goed uitzien. Tegenwoordig publiceer ik al snel wat minder, voornamelijk ook omdat ik het echt druk heb. Dan typ ik liever iedere avond een beetje, dan dat ik tot middernacht aan het werk ben. x
  Esmée onlangs geplaatst…DONOR? NEE.My Profile

 60. Wendy

  Goed artikel! Door mijn werk en studie ben ik ook een heel stuk minder gaan bloggen (lees: een aantal keer per maand). Ik merkte op een gegeven moment dat het inderdaad een ‘moetje’ werd om te bloggen en dit weerhield mij er zelfs van om te bloggen.. Nu post ik wanneer ik zin heb en ik merk dat mijn volgers blijven hangen, omdat ze lezen wat ze graag willen lezen. Ook al is dit een stuk minder dan voorheen..
  Wendy onlangs geplaatst…Nails of the Month – April 2015My Profile

 61. Wat een sterk artikel en zo goed geformuleerd! Kwaliteit is voor mij belangrijker dan kwantiteit, en dat is iets wat ik al vrij snel doorkreeg. Ik ben nog maar enkele maanden aan het bloggen en toen ik net begon dacht ik dat ik zoveel mogelijk artikelen moest schrijven per week zodat er lezers zouden bijkomen. Tot mijn real life leventje aan de deur klopte en zei dat dit onmogelijk was. Want als huisvrouw valt er wel wat te doen en de kaboutertjes komen spijtig genoeg niet mijn afwas/was/strijk/poets doen. Dus nu kies ik er liever voor om een artikel te schrijven wanneer ik er tijd en inspiratie voor heb, dan snel snel iets ineen te knutselen. En ik voel me er pakken beter bij, het bloggen blijft voor mij zo een hobby en een fijne vlucht uit het dagdagelijkse leven :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…#4 OchtendmuziekMy Profile

 62. Geanne

  Ik heb nooit meegedaan aan de hype om dagelijks artikelen te plaatsen omdat ik dit lichamelijk niet kon, maar ook niet wilde. Ik heb met mijn journalistenhart altijd content geschreven waar ik tevreden over ben, en ben nooit gezwicht voor de druk van andere bloggers om vaker te publiceren. Ookal heb ik geen grote following hierdoor, dat was een bewuste keuze. Maar ik ben blij met deze positieve verandering en hopelijk kunnen we zo nog meer geweldige artikelen lezen!
  Geanne onlangs geplaatst…Je gezicht reinigen met The Konjac Sponge!My Profile

 63. Mogador

  Hehe.. wat een verademing dit artikel. Je slaat de spijker op z’n kop! Zoveel bloggers, vloggers de laatste jaren maar de kwaliteit is dat niet persé ten goede gekomen. Mooie tips geef je ook, hier gaan we mee aan de slag! Thanks

Geef een antwoord

CommentLuv badge