Blog

Kies jij voor bloggen 2.0 met kwaliteit boven kwantiteit?

Er is een verschuiving gaande in Bloggersland, een positieve in mijn ogen. Ik zie en lees het terug in de artikelen, maar ook op social media. De woorden ‘kwantiteit’ en ‘kwaliteit’ worden gebruikt in dezelfde zin en er wordt nagedacht over ‘het totale plaatje’, maar dan inclusief een offline leven. Gaan we naar het bloggen 2.0? 

Waarom ik begon met bloggen… 
Ik ben begonnen met mijn blog met dezelfde intentie die ik nu nog elke dag toepas. 1,5 jaar geleden (ik kan mij nu niet eens een leven zonder blog voorstellen…) ging mijn blog live en schreef ik artikelen omdat ik iemand er een glimlach mee wou bezorgen. Een geluksmomentje, een minuutje van pure ontspanning. Mijn droom? Iemand vooruithelpen, dat ene moment op de dag voor hem of haar leuker/ dragelijker / vrolijker/ informatief / nog fijner / inspirerend / motiverend  (streep door wat niet van toepassing is) maken.  En die intentie is nooit veranderd. Ik hoop nog elke dag dat het lukt en ik ben daarom heel dankbaar voor elke reactie die ik mag ontvangen, de mooie woorden die met mij worden gedeeld. Het is een eer om het te mogen lezen, het is een eer dat jullie de moeite en tijd nemen om de tips, ervaringen en verhalen met mij en de lezeressen te delen en ik knijp mijzelf regelmatig omdat mijn leven magischer is geworden dan ik ooit had durven dromen. Dankzij én met jullie. You can be the change you wish to see in the world. 

Van kwantiteit naar kwaliteit
Ritme, structuur, een vast patroon en toen werd het bloggen bijna ‘een moetje’ voor velen. Ik schrijf bewust bijna, want het offline leven lijkt een prominentere rol te krijgen bij het bloggen 2.0. Er werd eerder besloten om x aantal artikelen per week te publiceren en de verwachtingen van lezers kwamen om de hoek kijken. Of creëerden we als bloggers die verwachtingen zelf (denk aan het behalen van de statistieken of een x aantal volgers)? Ik heb het bloggen nooit als ‘moeten’ ervaren, maar als een verrijking. De laatste tijd lees ik regelmatig terug dat gekozen wordt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een ommekeer die ik toejuich, want de verplichting om een bepaalde frequentie te halen zou zomaar een belemmering kunnen vormen voor de lange termijn op het gebied van inspiratie, het sociale leven, passie en plezier. Het creëren werd ondergesneeuwd door de frequentie. En is het niet áltijd belangrijk om 1000 % achter je content te staan die je deelt? Liever een kort, maar krachtig artikel waar je blij over bent dan een blogpost ter ‘vulling’ nietwaar? Laat het schuldgevoel van een keer niet posten varen, want ik geloof dat wij het als bloggers groter maken dan het is. En als je minder publiceert en daardoor wel content kunt delen waar je je lezers echt een groot plezier mee kunt doen (+ je voorkomt tot midden in de nacht doorschrijven, waardoor je de volgende dag struikelt over wallen… Jup, ook ik heb geleerd door ervaring) , dan is dat goud waard. Kwaliteit boven kwantiteit, proost!

Twijfel je?
Ga even terug in de tijd, je wenste vurig dat je op een dag de moed had om een blog te beginnen. En toen kwam die ene dag, je ging live. Wat was op dat moment je doel? Wat wou je graag delen en waarom? Voelde het goed en beleefde je er plezier aan? En was je niet onwijs trots?! Wat vind je het allerleukste om te delen aan content? Verdiep je in de onderwerpen, kijk nog eens goed naar wat jou en de lezers blij maakt en kies voor datgene wat goed voelt. Kies met je verstand en volg je hart!

De kern
We gaan langzaam maar zeker terug naar de kern, waar het allemaal begon. Passie. Plezier. Creativiteit. De wil om mooie content te creëren en anderen vooruit te helpen, hen te inspireren en motiveren. En ik hoop dat we altijd dichtbij de kern kunnen blijven, waardoor we samen ‘online’ nog mooier maken. Terug naar de basis, naar waar onze gemeenschappelijke passie begon. Geniet van het bloggen!

Wat vind jij van bloggen 2.0? Vind jij kwaliteit belangrijker dan kwantiteit? 

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.