Blog

Hoe voelt het om elke dag te bloggen, twee jaar lang?

Opeens was daar de blogflow. De inspiratie bleef maar stromen en nu ben ik op het punt gekomen dat er al ruim 2,5 jaar elke dag een artikel online is gekomen. Had ik dit ooit gedacht te kunnen creëren? Nee, écht niet! Hoe het voelt om elke dag te bloggen, vertel ik je in dit artikel. 

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het toch kan dat ik elke dag een artikel kan publiceren op mijn blog en waar ik dan toch de inspiratie vandaan haal. Op de eerste vraag is het antwoord vrij simpel, maar de praktijk is een stuk ingewikkelder: discipline en doorzettingsvermogen. Bloggen is voor mij een ontspannende (en een uit de hand gelopen) hobby en ik vind het heerlijk om te schrijven. Toch ontbreekt het ook mij regelmatig aan tijd, maar ik vind het zo’n fijne bezigheid dat ik hier ondanks alles graag tijd voor vrij maak. Schreef ik vroeger de artikelen in de late uurtjes, kan ik deze nu ook efficiënt en effectief uit mijn mouw schudden als ik in de bus zit onderweg naar werk. Ik hou van taal, ik hou van het creëren van artikelen en ik vind het zo bijzonder dat we als bloggers middels onze posts anderen mogen inspireren, informeren en amuseren: dat vormt de drijfveer achter mijn motivatie om dagelijks nieuwe content te laten verschijnen.

Daarbij komt ook kijken dat ik van bloggen echt energie krijg. Natuurlijk investeer ik tijd, moeite en kracht in het neerzetten van artikelen, maar ik krijg er tevens veel moois voor terug waardoor ik echt een boost aan power krijg. Alleen al de lieve en inspirerende reacties zou ik voor geen goud kunnen missen! Wel moet ik een kanttekening plaatsen; ik werk naast het bloggen bijna fulltime, spreek maar al te graag met familie en vrienden af en pak actief het huishouden op. Dat betekent vrijwel negen van de tien keer een volle agenda, terwijl ik vanwege mijn gezondheid ook goed op mijzelf moet letten. Lukt het daarom een keer niet om een artikel online te krijgen, dan heb ik daar ook vrede mee. Je kunt eenmaal niet altijd alle ballen hoog houden, al doe je nog zo je best. Ik voel niet de verplichting van (dagelijks) bloggen, maar wel het plezier en dat hoop ik nog heel lang te mogen ervaren.

Wat betreft de inspiratie, zit ik echt met een luxe probleem waar ik niet over zou durven klagen. Ik hoef maar mijn ogen en oren op een kiertje te zetten en de inspiratie stroomt middels hoge golven naar binnen. Ik dacht aan de start van mijn blog dat het beginnersgeluk was, maar nu zijn we jaren verder en mag ik er nog elke dag van proeven en profiteren. Mijn telefoon en notitieboekjes staan vol lijstjes met ideeën die ik nog uit zou kunnen werken als ik ook maar even tijd heb, het ontbreekt een beetje aan dit laatste, maar ik probeer er alsnog zoveel mogelijk mee te kunnen doen. Echt een feestje om over zoveel inspiratie te mogen beschikken, ik geniet er elke dag van en beleef er veel plezier door. Mocht je je toch afvragen hoe ik aan die flow van inspiratie kom, dan wil ik je heel graag een tip meegeven die ik zelf ook toepas. De kunst van inspiratie zit in het durven verwonderen, niet op kijken naar het grote, maar juist naar het dagelijkse en de kleine sprankelingen onderweg. Durf bijvoorbeeld te kijken als een jong kind dat zich verwondert over dat wat er is, dat wat het tegenkomt op zijn/haar weg. En blijf dichtbij jezelf. Ik heb gemerkt dat ik mij niet in vreemde bochten moet wringen om toch iets op papier te zetten, dan wordt het echt niks. Probeer ik mijn gevoel en ervaringen te delen, dan komen de woorden met een knal als uit de Trevifontein, confetti-knaller, neusgat van een walvis, vulkaanuitbarsting: you name it. Ga niet op zoek naar inspiratie, de inspiratie zal je vinden als je laat zien dat je ervoor wilt gaan!

Elke dag bloggen voelt nog steeds heel goed voor mij, zolang we – jullie en ik – hier plezier aan beleven deel ik de artikelen maar al te graag op mijn blog. En dat ik dagelijks ben gaan bloggen, paste gewoon heel goed bij mij. Ik vind het zo fijn om de artikelen uit te werken en als ik hier tijd genoeg voor heb, dan hoop ik dat nog heel lang te mogen doen. Aan inspiratie nog steeds geen gebrek!

Hoe vaak blog jij? En voelt dat goed? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.