Hoe voelt het om elke dag te bloggen, twee jaar lang?

Hoe voelt het om elke dag te bloggen, twee jaar lang?

Opeens was daar de blogflow. De inspiratie bleef maar stromen en nu ben ik op het punt gekomen dat er al ruim 2,5 jaar elke dag een artikel online is gekomen. Had ik dit ooit gedacht te kunnen creëren? Nee, écht niet! Hoe het voelt om elke dag te bloggen, vertel ik je in dit artikel. 

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het toch kan dat ik elke dag een artikel kan publiceren op mijn blog en waar ik dan toch de inspiratie vandaan haal. Op de eerste vraag is het antwoord vrij simpel, maar de praktijk is een stuk ingewikkelder: discipline en doorzettingsvermogen. Bloggen is voor mij een ontspannende (en een uit de hand gelopen) hobby en ik vind het heerlijk om te schrijven. Toch ontbreekt het ook mij regelmatig aan tijd, maar ik vind het zo’n fijne bezigheid dat ik hier ondanks alles graag tijd voor vrij maak. Schreef ik vroeger de artikelen in de late uurtjes, kan ik deze nu ook efficiënt en effectief uit mijn mouw schudden als ik in de bus zit onderweg naar werk. Ik hou van taal, ik hou van het creëren van artikelen en ik vind het zo bijzonder dat we als bloggers middels onze posts anderen mogen inspireren, informeren en amuseren: dat vormt de drijfveer achter mijn motivatie om dagelijks nieuwe content te laten verschijnen.

Daarbij komt ook kijken dat ik van bloggen echt energie krijg. Natuurlijk investeer ik tijd, moeite en kracht in het neerzetten van artikelen, maar ik krijg er tevens veel moois voor terug waardoor ik echt een boost aan power krijg. Alleen al de lieve en inspirerende reacties zou ik voor geen goud kunnen missen! Wel moet ik een kanttekening plaatsen; ik werk naast het bloggen bijna fulltime, spreek maar al te graag met familie en vrienden af en pak actief het huishouden op. Dat betekent vrijwel negen van de tien keer een volle agenda, terwijl ik vanwege mijn gezondheid ook goed op mijzelf moet letten. Lukt het daarom een keer niet om een artikel online te krijgen, dan heb ik daar ook vrede mee. Je kunt eenmaal niet altijd alle ballen hoog houden, al doe je nog zo je best. Ik voel niet de verplichting van (dagelijks) bloggen, maar wel het plezier en dat hoop ik nog heel lang te mogen ervaren.

Wat betreft de inspiratie, zit ik echt met een luxe probleem waar ik niet over zou durven klagen. Ik hoef maar mijn ogen en oren op een kiertje te zetten en de inspiratie stroomt middels hoge golven naar binnen. Ik dacht aan de start van mijn blog dat het beginnersgeluk was, maar nu zijn we jaren verder en mag ik er nog elke dag van proeven en profiteren. Mijn telefoon en notitieboekjes staan vol lijstjes met ideeën die ik nog uit zou kunnen werken als ik ook maar even tijd heb, het ontbreekt een beetje aan dit laatste, maar ik probeer er alsnog zoveel mogelijk mee te kunnen doen. Echt een feestje om over zoveel inspiratie te mogen beschikken, ik geniet er elke dag van en beleef er veel plezier door. Mocht je je toch afvragen hoe ik aan die flow van inspiratie kom, dan wil ik je heel graag een tip meegeven die ik zelf ook toepas. De kunst van inspiratie zit in het durven verwonderen, niet op kijken naar het grote, maar juist naar het dagelijkse en de kleine sprankelingen onderweg. Durf bijvoorbeeld te kijken als een jong kind dat zich verwondert over dat wat er is, dat wat het tegenkomt op zijn/haar weg. En blijf dichtbij jezelf. Ik heb gemerkt dat ik mij niet in vreemde bochten moet wringen om toch iets op papier te zetten, dan wordt het echt niks. Probeer ik mijn gevoel en ervaringen te delen, dan komen de woorden met een knal als uit de Trevifontein, confetti-knaller, neusgat van een walvis, vulkaanuitbarsting: you name it. Ga niet op zoek naar inspiratie, de inspiratie zal je vinden als je laat zien dat je ervoor wilt gaan!

Elke dag bloggen voelt nog steeds heel goed voor mij, zolang we – jullie en ik – hier plezier aan beleven deel ik de artikelen maar al te graag op mijn blog. En dat ik dagelijks ben gaan bloggen, paste gewoon heel goed bij mij. Ik vind het zo fijn om de artikelen uit te werken en als ik hier tijd genoeg voor heb, dan hoop ik dat nog heel lang te mogen doen. Aan inspiratie nog steeds geen gebrek!

Hoe vaak blog jij? En voelt dat goed? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 27 reacties.

 1. Valerie

  Mooi geschreven! Ik blog op het moment niet volgens een schema. Hoewel ik zat ideeën heb om uit te werken, heb ik het op het moment zo druk dat het bijna niet in te plannen valt. Realistisch plannen is niet mijn sterkste kant zullen we maar zeggen ;) wel raak ik steeds meer in de blog flow, dus wie weet..
  Valerie onlangs geplaatst…Gezond eten op NS stationsMy Profile

 2. Kelly

  Elke dag bloggen vind ik ook echt heerlijk en het is bij inderdaad ook soms de tijd die ontbreekt, maar de inspiratie en ideeën vooral niet. Ik heb ook overal lijstjes waar ik wat dingen heb opgekrabbeld haha en als ik ook maar even iets van tijd heb dan pak ik ze erbij!
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #158 Yoga, veel make-up & buikgriepMy Profile

 3. Amy

  Toen ik net begon had ik heel erg het gevoel dat ik elke dag of tenminste om de dag moest bloggen. Dat hield ik toch niet vol met een fulltime baan waarbij de overuren me om de oren vlogen. Nu zie ik dat steeds meer mensen een stapje terugdoen.. Grappig om te zien :-)
  Amy onlangs geplaatst…Review: Dave Eggers – De CirkelMy Profile

 4. Het is zo knap dat je iedere dag blogt en dat al 2 jaar lang. Beetje bij beetje had ik mijn bloggen uitgebreid naar 3x per week, maar toen kwam het leven er tussen te zitten en is er zelfs een week niks online gekomen. Hierdoor heb ik besloten nog maar 2x te loggen en als de tijd het toe laat 3x. Want het fulltime werken en een ziekte traject van mijn man geven iets te weinig ruimte voor bloggen
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Er was even radiostilte.My Profile

 5. Renske

  Prachtig om te lezen hoe jij in de blogflow terecht bent gekomen en nog steeds bomvol inspiratie zit! :-) Zelf ben ik echt op zoek naar een manier om tijd te maken voor het bloggen, haha. Ik heb een lange tijd gehad dat er (bijna) dagelijks een artikel online stond, maar er zijn ook momenten dat ik mijn prioriteiten moet verschuiven en even niet kan posten. ;-)
  Renske onlangs geplaatst…TAG | 15 dingen die niemand je vraagtMy Profile

 6. Justine

  Mooi geschreven! Eerst blogde ik wel steevast elke dag, nu haal ik dat simpelweg nirt altijd meer en daar ben ik oke mee. Een keertje niet posten is niet erg. Ik wil er wel van kunnen genieten en als ik van mezelf iets moet posten dan is het een stuk minder leuk. Anyway, ik bewonder het hoe jij her voor elkaar hebt gekregen! Super knap!
  Justine onlangs geplaatst…Happy Monday: dagboek bloggenMy Profile

 7. Moniek

  Wat mooi geschreven Dagmar! Heel erg leuk om te zien dat je zo goed in de flow zit en dat je overloopt aan inspiratie! Ik heb momenten geprobeerd om dagelijks te bloggen, maar met mijn studie ernaast weet ik dat het geen goed idee is. Ik blog nu drie dagen in de week en dat gaat mij goed af. Gelukkig heb ik geen last van inspiratiegebrek dat scheelt ook een hoop.
  Moniek onlangs geplaatst…Pasta met roomkaas en preiMy Profile

 8. Desiree

  Mooi geschreven! Ik vind het echt heel knap dat je zolang dagelijks blogt! Ik kan me niet voorstellen dat ik met al mijn verplichtingen op dit moment dagelijks een artikel online zou kunnen zetten. Het is al passen en meten om er wekelijks 3/4 online te krijgen. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat bloggen voor mij niet de hoogste prioriteit heeft. (Mijn studie en eigen bedrijf wel..) Ondanks dat is bloggen een erg fijne hobby die ik voor geen goud zou willen missen! Just go with the flow..
  Desiree onlangs geplaatst…Spread the happiness #8My Profile

 9. Danielle

  Ik blog inderdaad ook elke dag en dat zorgt voor MEER inspiratie denk ik. Door elke dag bezig te zijn met iets creatiefs wordt ook alles een idee of een potentieel artikel. Ik merk dat ook met het maken van video’s als ik dat een tijdje niet doe vind ik het moeilijker om video’s te maken.

  Het enige lastige is inderdaad de tijd, daar moet je gewoon een beetje creatief mee omgaan ;) elke minuut kan potentieel een blogminuut zijn haha!
  Danielle onlangs geplaatst…Afvallen voor beginners #1 – Snel gewicht verliezenMy Profile

 10. Jantine

  Ik blogde bijna twee jaar lang vijf dagen in de week, maar er stroomde zoveel meer inspiratie dan ik met vijf dagen in de week plek had op mijn blog, dat ik (te) ver vooruit ging plannen, en dan nog wel eens vaker ging bloggen. Sinds januari blog ik dan ook – tenzij er echt iets tussenkomt, zoals kapotte modems of zo haha – dagelijks, en dat bevalt me erg goed. Ik merk dat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. En als het een keer niet gaat, dan gaat het inderdaad niet.
  Jantine onlangs geplaatst…Ik las | ‘Calling Me Home’ van Julie KiblerMy Profile

 11. Cindy

  Dagelijks bloggen doe ik niet meer, wel komen er meerdere keren per week een artikel. Al ben ik daarin wel iets makkelijker geworden sinds ik zwanger ben en verlof heb: Heb ik geen zin (lees: ben ik te moe en vraagt mijn lichaam meer om rust) dan blog ik niet.
  Cindy onlangs geplaatst…TAG: Bloggers Be LikeMy Profile

 12. Sonja

  Woehoe, wat fijn dat je zo barst van de inspiratie! Bij mij gaat het de laatste tijd ook wel heel lekker maar nog niet zó dat ik elke dag iets zou kunnen plaatsen. Dus respect hoor, al meer dan twee jaar gaat het zo lekker bij jou! Heel fijn!
  Sonja onlangs geplaatst…Het chaotische studentenlevenMy Profile

 13. Judith

  Wat een prachtig artikel! Je mag echt trots zijn op jezelf (en je blog uiteraard). Ik kom helaas wel eens inspiratie tekort, hoewel ik inderdaad merk dat het beter gaat als ik er rustig even over nadenk. Dagelijks bloggen zal mij niet lukken (ook vanwege tijdgebrek) en dat vind ik persoonlijk ook echt geen probleem. :)
  Judith onlangs geplaatst…Films met Saoirse RonanMy Profile

 14. Mooi geschreven!
  Ik ben het helemaal met je eens!
  Bloggen vind ik ook een heel ontspannende hobby, het geeft me energie, en ik word er heel vrolijk van :)
  P.S.: die mok moet ik hebben!!
  Amélie Cammaert onlangs geplaatst…Photo diary #4My Profile

 15. Leuk om te lezen hoe jij dit ervaart. Zelf word ik er ook erg blij van! Anders zou ik het natuurlijk niet doen. Helaas kan ik het niet elke dag – vanwege de warhoop in mijn hoofd… – maar om de dag zeker wel! :)

 16. anna

  Wat een mooi en fijn artikel! Jouw artikelen zijn ook altijd zo leuk om te lezen, ik kan er echt van genieten <3 Heel fijn dat je zoveel inspiratie hebt, dat is echt heel handig en ook wel belangrijk als blogger. Ik schrijf niet altijd even makkelijk, dus meestal komt er niet iedere dag een artikel online, hoewel ik dat wel zou willen. Maar soms heb ik wel eens een periode dat dat wel lukt! :-)
  anna onlangs geplaatst…MLBB #60 | ANSICHTKAARTEN, WINACTIE EN KOFFIEMy Profile

 17. Ik blog ondertussen ook al een langere periode dagelijks. Dat is geen bewuste keuze, maar ik heb gewoon nog heel veel ideetjes die ik wil uitwerken waardoor mijn blogplanning altijd binnen de kortste keren volzet is. Best wel een leuk gevoel.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Deliciously Ella – Ella WoodwardMy Profile

 18. Sabine

  Snap je helemaal, ook ik krijg er megaveel energie van! IK zou ook graag frequenter willen bloggen, maar het lukt gewoon niet met de tijd… ik post nu 2 keer in de week ongeveer, soms iets meer, soms eentje minder. Zou liever standaard 3 artikelen per week posten…
  Sabine onlangs geplaatst…30 x voor het eerst in New YorkMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge