Back in time – Mijn bloghelden, lay-outs en eerste artikel

Back in time – Mijn bloghelden, lay-outs en eerste artikel

Een tag over bloggen, hoe leuk is dat! Door lieve Anne werd ik getagd en ze had het helemaal goed toen ze schreef dat ik er waarschijnlijk erg enthousiast van zou worden. De Back in time tag is verzonnen door Marlous en ik ga jullie meer vertellen over mijn eerdere lay-outs, waarom ik ben begonnen met bloggen en mijn eerste artikel. We gaan samen even terug naar het moment toen alles begon… Back in time 1,5 jaar geleden alweer! De tijd vliegt als je je bezig mag houden met je passie en grootste hobby. Spannend!

– Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

1,5 jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog, maar toen onder de naam The Lucky Journalist haha. Dat ik iets met geluk zou doen, dat stond vast maar op welke manier was toen nog niet bekend. Ik was dan ook erg lang zoekende naar mijn niche, maar het is juist extra leuk om het te mogen ontdekken! Mijn eerste artikel toen ik ook nog via Blogger publiceerde, ging over hoe je goed op foto’s kunt staan inclusief tips voor meer zelfvertrouwen. Superleuk om over deze vraag na te denken, ik dacht dat ik het wel vergeten zou zijn. Echt heel leuk om even terug te blikken!

– Waarom begon je met bloggen? 

Ik studeerde Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) en daar was weinig creatiefs aan. Wetbundels en balansen komen niet eens in de buurt van creatief bezig zijn, tenzij je aan creatief boekhouden doet natuurlijk… Toen ik mijn minor mocht kiezen (een half jaar verbreding of verdieping op je studie) koos ik voor schrijven & redigeren, de beste keuze die ik ooit kon maken. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als in dat half jaar, ik voelde mijzelf echt van een rups naar een vlindertje transformeren zo goed zat ik er op mijn plek. Omdat we de opdracht hadden gekregen om te gaan publiceren, ging ik actief aan de slag om zowel voor online als print zoveel mogelijk opdrachten te krijgen en te realiseren. Dit ging zo goed dat ik er blijvende samenwerkingen voor had teruggekregen, maar er waren ook lezers die juist speciaal van site naar site hopten om mijn artikelen te lezen. Toen de vraag kwam om mijn artikelen te bundelen op één plek, bedacht ik om te gaan bloggen. Maar dan wel consequent elke dag, nu had ik namelijk ook echt een plek waar ik ook zelf mijn creatieve draai aan mocht geven. Niet veel later kocht ik mijn eigen domein (omdat ik dat zo professioneel vond staan, zo’n puntenelletje) en veranderde The Lucky Journalist in ByDagmarValerie.

En wil je weten waarom ik mijn blog ByDagmarValerie heb genoemd? Ik zag onder mijn publicaties steeds By Dagmar staan en mijn tweede naam is Valerie. Ik koos voor een .nl omdat ik mij focus op de Nederlandse lezers en ik niet internationaal georiënteerd ben wat schrijven betreft. Wat een boel weetjes over mijn blog!

Screenshots53

– Welke lay-outs heb je gehad?

Al mijn lay-outs heb ik te danken aan Anne, mijn steun en toeverlaat behind the blog scenes én ver daarbuiten. Als ik ergens over twijfel dan overleggen we en kijken we wat er mogelijk is. En extra bijzonder is dat we elkaar middels onze blogs hebben leren kennen, ik kan oprecht zeggen dat zij mijn beste vriendin is. Niemand begrijpt mij zo goed als Anne dat doet! Bovenin zie je links twee lay-outs die ik nog op Blogger had, echt grappig om terug te zien. Het was toen vrij speels en het klavertje zie je steeds terugkomen. Rechts zie je mijn lay-outs die ik had op WordPress en je ziet het ook steeds cleaner worden. De grootste afbeelding is van nu, de lay-out die zojuist gelanceerd is voelt echt ongelooflijk goed. Ik denk niet dat er nog een thema deze ooit zou kunnen overtreffen, dankjewel lieve Anne!

– Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Dat is een goede vraag! Ik ontving al eerder pakketjes, omdat ik ook voor andere blogs schreef. Maar mijn eerste pakketje voor ByDagmarValerie.nl bestond geloof ik uit oorbelletjes of een statement necklace. Maar het kan eigenlijk ook een smartphonehoesje zijn… Iets in die richting. Ik blijf mij er nog steeds over verbazen dat ik prachtige items mag ontvangen voor mijn blog, echt een eer!

– Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Ik vond het verzinnen van de Project Positief tag waanzinnig, maar het effect ervan overtrof al mijn dromen. Dit artikel behoort dan ook zeker tot mijn favorieten, omdat ik het zo bijzonder vind dat we met z’n allen zoveel personen kunnen bereiken en vooruit mogen helpen. Ik beleef eigenlijk aan alle artikelen zoveel plezier, dat maakt het bloggen tot een dagelijks feestje!

– Welke blogger is je grote voorbeeld?

Dankzij Mascha heb ik geleerd hoe ik mij moet opmaken en welke producten ik moet gebruiken, maar ook hoe ik het op de juiste manier kan inzetten. Ik ging naar de middelbare school en ik keek toen al heel trouw haar filmpjes en ik ben daardoor ook echt met haar ‘opgegroeid’. Ik vind het dan ook zo bijzonder hoe zij is uitgegroeid tot zo’n succesvolle ondernemer, echt bewonderenswaardig. Ook ben ik fan van Annic, zij is echt een powervrouw en ik vind het fantastisch hoe zij kansen creëert. Ik volg niet voor niets ontzettend veel bloggers via Bloglovin, dat zijn stuk voor stuk mijn grote voorbeelden die met veel passie en plezier schrijven en fotograferen. Mijn lieve vriendinnetje Anne mag ook niet in dit rijtje met voorbeelden ontbreken natuurlijk, haar hart is van goud!

blog

– Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Alles over mogen doen? Dat hoeft gelukkig niet. Juist alle stappen die ik heb doorlopen vormen een leerproces en het ging natuurlijk niet altijd perfect, maar het hoort erbij. Ik zou niets willen veranderen hoe het is verlopen, ik ben dolgelukkig hoe het nu gaat en alles ervoor heeft daaraan een bijdrage geleverd. Bewust of onbewust leer je elke dag met bloggen en het allerleukste: je bent nooit uitgeleerd!

Wat ik hoop te mogen doen met mijn blog is meer van online naar offline te gaan, zodat het elkaar versterkt. Ik vind de interactie namelijk fantastisch en ik hoop van harte dat dit ook naast onze ‘schermpjes’ mag plaatsvinden, want als ik één feitje van mijn blog mag noemen: jullie, de lezeressen zijn inspirerend en stuk voor stuk prachtige personen. Dankjewel dat jullie mijn blog willen volgen!

Ik ben ontzettend nieuwsgierig geworden naar jullie blog gerelateerde antwoorden omtrent de lay-outs en artikelen. Laat je mij weten als je het hebt ingevuld? Ik tag lieve Sophie, Aranka, Nicole,  ElineLaura & Fleur 

Wat vind jij het allerleukste aan bloggen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 69 reacties.

 1. Fijne tag vind ik dit :D ik houd normaal niet zo van tags, maar deze is right up my alley. Wat is je layout mooi! Gisteren zag ik ‘m op m’n telefoon en kon ik het geheel niet zo goed bekijken, maar pretty :D lekker clean en volwassen!
  Marloes ❤ Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Budget outfitpost #14 €36,90My Profile

 2. Marion

  Prachtige lay out. Choose to shine… Mooi! Je bent een echte inspiratie voor me. En niet alleen voor mij waarschijnlijk. Thanks meis!
  Marion onlangs geplaatst…Lucky MeMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw superlief je mooie woorden dankjewel voor je lieve reactie <3 Enjoy today <3

 3. Ah je lay-outs, wat een evolutie zeg. Stiekem vind ik dat de leukste vraag van de tag, haha. En je antwoord op wat je zou willen veranderen heb je erg mooi gezegd, volgens mij ben je de enige die er zo op antwoordt. Want iedereen zou wel wat willen veranderen, maar zoals je zegt, je hebt alle stappen nodig gehad om te worden zoals het nu is. Je project positief is ook een favoriet!

 4. Leuk om zo al je lay-outs te zien! En helemaal waar dat je een leer proces hebt doorlopen om te zijn waar je nu bent! Jij zit helemaal op je plek nu, zowel online als offline ❤
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…TV serie van het moment #4My Profile

 5. Dit vind ik echt een ontzettend leuke tag! Heel leuk om te lezen hoe het allemaal begonnen is en wat je vorige layouts waren! Je nieuwe ziet er heel professione uit, echt ‘Vogue-achtig’ :-)
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…En de winnaar is…My Profile

 6. Annemijn

  Wat leuk om te zien dagmar. Ik vind het echt heel leuk om bij jullie te zien hoe die lay-outs veranderen. Je huidige is trouwens prachtig! Ik wil ook zo’n vriendin die dat voor me doet!
  Annemijn onlangs geplaatst…Shop(v)log Den BoschMy Profile

 7. Linda

  Ik heb deze tag inmiddels al bij een aantal bloggers gezien en het is zo leuk om te lezen en je groei te zien! Zeker bij jou, je blog gaat als een speer! Ik ontdekte trouwens net dat ik je al heel lang volg, want ik herkende je eerste lay-out ook nog :)
  Linda onlangs geplaatst…Film | Night at the Museum 3.My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Echt zo’n geweldig compliment om te horen, wat superleuk! Dankjewel voor je lieve woorden!

  1. Dagmar Valerie

   Haha wauw echt waar? Zo bijzonder om te horen, echt een eer!

 8. Justine

  Heel leuk om te lezen! Ik volg je nu al ruim een jaar en ik heb echt een onwijze groei meegemaakt. Zowel je lay out als schrijfstijl en fotografie zijn zo enorm verbeterd. Echt super. Je doet het geweldig lieve Dagmar!
  Justine onlangs geplaatst…Shoplog: Primark, Media Markt, Nike & ActionMy Profile

 9. Joor

  wauw wat een leuke tag :D leuk om zo’n tag te lezen!!! ik vind bloggen echt super leuk!! Leukste vind ik om zelf artikelen te schrijven maar ook om andere blogs te lezen! :D
  Joor onlangs geplaatst…Personal weekupdateMy Profile

 10. Wat een leuke tag! Ik vind de reacties het leukst aan bloggen. Ik ben pas net begonnen en de reacties komen langzamerhand op gang, maar bij elke reactie wordt ik super blij. Goed bezig met je blog trouwens! Je bent zeker een inspiratiebron :)

  1. Dagmar Valerie

   Ah wat leuk om te lezen dat je net bent begonnen en er zoveel plezier aan beleeft! Have fun en lekker genieten van het blogavontuur <3 Fijne zondag!

 11. Leuk om te lezen hoe je begonnen bent met bloggen. En wat bijzonder dat je vriendschap met Anne is ontstaan door jullie blogs.
  Hesteranne onlangs geplaatst…BlijMy Profile

 12. Denise

  Wat een leuke tag! En wauw, je lay-out! Ik ben de laatste tijd ook druk bezig met aanpassingen en ik denk dat ik hem vandaag of morgen online ga zetten. Ik hou ook van dat strakke wat jouw blog heeft. Echt mooi! <3
  Denise onlangs geplaatst…Spam je blog #2My Profile

 13. Marlous

  Leuk dat je hem hebt ingevuld! Ik vind je Project Positief ook heel erg tof, bijzonder om te zien hoe ‘groot’ dat is geworden. Mag je ook wel trots op zijn!
  Marlous onlangs geplaatst…TGIF! Welcome to the weekend 06My Profile

 14. Evelien

  Heel leuk om te lezen. Je nieuwe layout is echt prachtig. Nu is je blog nog mooier en komen je mooie artikelen nog beter tot hun recht <3
  Evelien onlangs geplaatst…OHMYBABY (+winactie)My Profile

 15. Wat leuk ingevuld Dagmar. Erg leuke lay-outs heb je gehad, wauw! Fijn dat je bloggen zo leuk vind en er je beste vriendinnetje door hebt leren kennen.
  Kaylee Joosten onlangs geplaatst…Spam je blog #3My Profile

 16. Manon

  Leuk om te lezen en ook erg leuk dat anne al je lay-outs heeft gemaakt haha! Jullie zijn super samen. Je bent in een korte snel ontzettend gegroeid, ga zo door topper!
  Manon onlangs geplaatst…Voor jou geen dip deze winterMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Dankjewel voor je stralende woorden en prachtige complimenten <3

 17. Emma

  Wauw je lay-out is zo waanzinnig mooi! Superleuk ingevuld deze tag, grappig om zo steeds meer over jou en je blog te weten te komen!<3
  X Emma
  Emma onlangs geplaatst…Outfit | Roses are redMy Profile

 18. Sylvia

  Wow, ik dacht even dat ik op de verkeerde blog zat, maar je hebt gewoon een nieuwe lay-out, prachtig! The Lucky Journalist was trouwens ook echt een leuke naam :)
  Sylvia onlangs geplaatst…Terugblik januari 2015My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha aah zo leuk je lieve reactie!

 19. Xaviera

  Je nieuwe layout is echt prachtig! Fijn dat Anne je daar zo goed bij kan helpen. :) Leuk om te lezen hoe het bloggen bij jou is begonnen en om de diverse layouts te zien! Het is prachtig dat Project Positief zo ontzettend veel mensen heeft geïnspireerd en dat nog steeds doet, nu ook weer met de Instagram challenge, geweldig om te zien en het is heel mooi om zo bewust met positiviteit bezig te zijn. Het leukste aan bloggen vind ik de creativiteit (schrijven + fotografie) die ik erin kwijt kan en het fijne contact met mede-bloggers!
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #6My Profile

 20. Esmée

  Ik las hem net bij Anne, zo leuk om hem nu ook bij jou te lezen. Je nieuwe lay-out is prachtig, echt een mooie vernieuwing. Echt fijn dat je op een gegeven moment het schrijven hebt ontdekt en een eigen blog bent gestart. Ik hoop dat ik jouw blog nog lang kan lezen. x
  Esmée onlangs geplaatst…20 redenen om in bed te blijven liggenMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wat superleuk om je lieve reactie te lezen, maar ook echt heel erg gaaf dat je mijn lay-outs herkent! Hoe te gek is dat, wauw wat een eer <333

 21. Els

  Erg leuk om te lezen! Het aller leukste aan bloggen vind ik de reacties die ik krijg op mijn artikelen :-), het blijft toch leuk als mensen je blog lezen :-).
  Els onlangs geplaatst…Tutorial: Pinguïn Vilt ★My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha wauw echt waar? Wat superleuk om te horen, echt een eer!

 22. Fleur

  Wat ontzettend leuk om te lezen meis! En tof dat je me getagd heb, ik zal hem zo snel mogelijk overnemen op mijn eigen blog. Liefs! X

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat superleuk je lieve reactie, ik ben nu al benieuwd naar je invulling <3

 23. Jodie

  Heel leuk om te lezen hoe je begonnen bent! Ik ben ook echt jaloers op je nieuwe lay-out, ik wil ook iets met een wat chiquere uitstraling maar ik ben nog een groentje wat lay-outs betreft! Ik lees je blog graag, je bent een positief en mooi mens Dagmar!
  x
  Jodie onlangs geplaatst…Wishlist #02 – IKEAMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dankjewel lieve Jodie voor je geweldige complimenten en lieve woorden, you made my day <333

 24. Anna

  Ik vind fotograferen echt geweldig aan bloggen! Echt mijn passie haha! Mooi artikel Dagmar! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…Moomin ChildhoodMy Profile

 25. alexa

  grappig om te zien het verschil van lay-outs door de tijden, ik vind deze heel erg mooi en weer totaal anders dan dat ie was en wat fijn dat anne je hiermee heeft geholpen :)
  alexa onlangs geplaatst…FoodspirationMy Profile

 26. Mirthe

  Oh meid, je hebt het vast al duizend keer gehoord, maar wauw, wat ga jij snel met je blog. Je bent echt een voorbeeld voor me, je positiveit en je groeit zo goed met je blogs. Ik herken alle layouts nog! Ook die op Blogspot! :)

  Liefs,
  Mirthe
  Mirthe onlangs geplaatst…4 x fijne make up productenMy Profile

 27. Graag gedaaaaaaaaan! <3 Ik vind het zo leuk om te doen en vind het zo leuk dat je zo goed aan het bloggen bent! <3

Geef een antwoord

CommentLuv badge