Blog

Back in time – Mijn bloghelden, lay-outs en eerste artikel

Een tag over bloggen, hoe leuk is dat! Door lieve Anne werd ik getagd en ze had het helemaal goed toen ze schreef dat ik er waarschijnlijk erg enthousiast van zou worden. De Back in time tag is verzonnen door Marlous en ik ga jullie meer vertellen over mijn eerdere lay-outs, waarom ik ben begonnen met bloggen en mijn eerste artikel. We gaan samen even terug naar het moment toen alles begon… Back in time 1,5 jaar geleden alweer! De tijd vliegt als je je bezig mag houden met je passie en grootste hobby. Spannend!

– Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

1,5 jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog, maar toen onder de naam The Lucky Journalist haha. Dat ik iets met geluk zou doen, dat stond vast maar op welke manier was toen nog niet bekend. Ik was dan ook erg lang zoekende naar mijn niche, maar het is juist extra leuk om het te mogen ontdekken! Mijn eerste artikel toen ik ook nog via Blogger publiceerde, ging over hoe je goed op foto’s kunt staan inclusief tips voor meer zelfvertrouwen. Superleuk om over deze vraag na te denken, ik dacht dat ik het wel vergeten zou zijn. Echt heel leuk om even terug te blikken!

– Waarom begon je met bloggen? 

Ik studeerde Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) en daar was weinig creatiefs aan. Wetbundels en balansen komen niet eens in de buurt van creatief bezig zijn, tenzij je aan creatief boekhouden doet natuurlijk… Toen ik mijn minor mocht kiezen (een half jaar verbreding of verdieping op je studie) koos ik voor schrijven & redigeren, de beste keuze die ik ooit kon maken. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als in dat half jaar, ik voelde mijzelf echt van een rups naar een vlindertje transformeren zo goed zat ik er op mijn plek. Omdat we de opdracht hadden gekregen om te gaan publiceren, ging ik actief aan de slag om zowel voor online als print zoveel mogelijk opdrachten te krijgen en te realiseren. Dit ging zo goed dat ik er blijvende samenwerkingen voor had teruggekregen, maar er waren ook lezers die juist speciaal van site naar site hopten om mijn artikelen te lezen. Toen de vraag kwam om mijn artikelen te bundelen op één plek, bedacht ik om te gaan bloggen. Maar dan wel consequent elke dag, nu had ik namelijk ook echt een plek waar ik ook zelf mijn creatieve draai aan mocht geven. Niet veel later kocht ik mijn eigen domein (omdat ik dat zo professioneel vond staan, zo’n puntenelletje) en veranderde The Lucky Journalist in ByDagmarValerie.

En wil je weten waarom ik mijn blog ByDagmarValerie heb genoemd? Ik zag onder mijn publicaties steeds By Dagmar staan en mijn tweede naam is Valerie. Ik koos voor een .nl omdat ik mij focus op de Nederlandse lezers en ik niet internationaal georiënteerd ben wat schrijven betreft. Wat een boel weetjes over mijn blog!

Screenshots53

– Welke lay-outs heb je gehad?

Al mijn lay-outs heb ik te danken aan Anne, mijn steun en toeverlaat behind the blog scenes én ver daarbuiten. Als ik ergens over twijfel dan overleggen we en kijken we wat er mogelijk is. En extra bijzonder is dat we elkaar middels onze blogs hebben leren kennen, ik kan oprecht zeggen dat zij mijn beste vriendin is. Niemand begrijpt mij zo goed als Anne dat doet! Bovenin zie je links twee lay-outs die ik nog op Blogger had, echt grappig om terug te zien. Het was toen vrij speels en het klavertje zie je steeds terugkomen. Rechts zie je mijn lay-outs die ik had op WordPress en je ziet het ook steeds cleaner worden. De grootste afbeelding is van nu, de lay-out die zojuist gelanceerd is voelt echt ongelooflijk goed. Ik denk niet dat er nog een thema deze ooit zou kunnen overtreffen, dankjewel lieve Anne!

– Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Dat is een goede vraag! Ik ontving al eerder pakketjes, omdat ik ook voor andere blogs schreef. Maar mijn eerste pakketje voor ByDagmarValerie.nl bestond geloof ik uit oorbelletjes of een statement necklace. Maar het kan eigenlijk ook een smartphonehoesje zijn… Iets in die richting. Ik blijf mij er nog steeds over verbazen dat ik prachtige items mag ontvangen voor mijn blog, echt een eer!

– Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Ik vond het verzinnen van de Project Positief tag waanzinnig, maar het effect ervan overtrof al mijn dromen. Dit artikel behoort dan ook zeker tot mijn favorieten, omdat ik het zo bijzonder vind dat we met z’n allen zoveel personen kunnen bereiken en vooruit mogen helpen. Ik beleef eigenlijk aan alle artikelen zoveel plezier, dat maakt het bloggen tot een dagelijks feestje!

– Welke blogger is je grote voorbeeld?

Dankzij Mascha heb ik geleerd hoe ik mij moet opmaken en welke producten ik moet gebruiken, maar ook hoe ik het op de juiste manier kan inzetten. Ik ging naar de middelbare school en ik keek toen al heel trouw haar filmpjes en ik ben daardoor ook echt met haar ‘opgegroeid’. Ik vind het dan ook zo bijzonder hoe zij is uitgegroeid tot zo’n succesvolle ondernemer, echt bewonderenswaardig. Ook ben ik fan van Annic, zij is echt een powervrouw en ik vind het fantastisch hoe zij kansen creëert. Ik volg niet voor niets ontzettend veel bloggers via Bloglovin, dat zijn stuk voor stuk mijn grote voorbeelden die met veel passie en plezier schrijven en fotograferen. Mijn lieve vriendinnetje Anne mag ook niet in dit rijtje met voorbeelden ontbreken natuurlijk, haar hart is van goud!

blog

– Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Alles over mogen doen? Dat hoeft gelukkig niet. Juist alle stappen die ik heb doorlopen vormen een leerproces en het ging natuurlijk niet altijd perfect, maar het hoort erbij. Ik zou niets willen veranderen hoe het is verlopen, ik ben dolgelukkig hoe het nu gaat en alles ervoor heeft daaraan een bijdrage geleverd. Bewust of onbewust leer je elke dag met bloggen en het allerleukste: je bent nooit uitgeleerd!

Wat ik hoop te mogen doen met mijn blog is meer van online naar offline te gaan, zodat het elkaar versterkt. Ik vind de interactie namelijk fantastisch en ik hoop van harte dat dit ook naast onze ‘schermpjes’ mag plaatsvinden, want als ik één feitje van mijn blog mag noemen: jullie, de lezeressen zijn inspirerend en stuk voor stuk prachtige personen. Dankjewel dat jullie mijn blog willen volgen!

Ik ben ontzettend nieuwsgierig geworden naar jullie blog gerelateerde antwoorden omtrent de lay-outs en artikelen. Laat je mij weten als je het hebt ingevuld? Ik tag lieve Sophie, Aranka, Nicole,  ElineLaura & Fleur 

Wat vind jij het allerleukste aan bloggen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.