Blog

8 X Tips om te bloggen met weinig tijd

Bereik

Vind je het ontzettend leuk om te bloggen, is het je grote passie en beleef je er veel plezier aan? Dan is het lastig als je er niet alle tijd in kunt steken die je voor ogen hebt. Ook ik beschik over een overvolle agenda en onlangs kreeg ik de vraag hoe ik ondanks de drukte toch tijd heb voor mijn blog. Bloggen kost immers veel tijd, energie en moeite en je doet het bloggen er niet ‘even’ bij. Zo werk ik ontzettend veel met lijstjes en noteer ik gelijk als er een titel, onderwerp of leuk stukje mij te binnen schiet om het later uit te werken. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips omtrent efficiënt je tijd indelen om ondanks een overvolle agenda lekker te kunnen bloggen. Blog on!

☆ Passie & plezier – Beleef jij ook zoveel plezier aan het bloggen? Ik denk dat deze motivatie op de eerste plek hoort te staan wil je het volhouden om met regelmaat te publiceren. Ik vind het fantastisch om lekker te kunnen schrijven en te fotograferen. Toch schiet het er vaker bij in dan ik graag zou willen, maar je kunt eenmaal niet alles tegelijk. Als je een hobby of baan hebt gevonden waar je je passie in kunt stoppen, dan voelt het niet meer als een ‘moetje’, maar je krijgt er een energieboost van. Je krijgt er dan ook veel moois voor terug én het vormt tegelijkertijd je drijfveer om ermee aan de slag te gaan.

Prioriteiten – Mijn voorkeur gaat uit naar een leven vol gezelligheid, leuke activiteiten ondernemen en lang leve de lol. Maar ik weet dat het harde werken wordt beloond en dat succes niet uit de lucht komt vallen. Wat is voor jou belangrijk op dit moment? En straks? En later? Hoeveel tijd kost een activiteit en wat levert het je op? Bedenk voor jezelf wat je relevant genoeg vindt voor het moment, niemand anders kan dat voor jou bepalen. Wat vind jij de moeite waard om je tijd, energie en moeite in te steken? Je kunt tijd maar één keer uitgeven, maar jij bepaalt wat de output ervan zal zijn.

☆ Frequentie van publiceren – Hoe frequenter en consequenter je artikelen publiceert op je blog, hoe beter je doelgroep weet wanneer er een stuk online komt. Daarom is het goed als je met regelmaat blijft posten. Bepaal bijvoorbeeld de vaste dagen waarop er een nieuw artikel online komt en creëer duidelijkheid voor jezelf én je lezers. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en zijn de verwachtingen helder.

☆  Blogdiscipline – Naast een dosis plezier en passie voor het bloggen, heb je ook een discipline nodig als je het goed zou willen aanpakken. Je bent immers een fotograaf en schrijver in één, maar tevens hoofdredacteur van je eigen online platform! En het is de kunst om elke keer weer een artikel te publiceren waar je achterstaat om je blog te blijven vullen. Geef jezelf af en toe een duwtje in de juiste richting om lekker aan de slag te gaan, maar zie het bloggen niet als een verplichting want dan gaat het tegen je werken. Bloggen moet wel leuk blijven, daarom ga je er ook graag mee aan de slag toch?

☆ Leer je blogflow beter kennen – Je hebt vast van die momenten dat je opeens allemaal artikelen uit je mouw weet te schudden. Weet je nog wanneer je die kreeg? En wanneer schrijf je graag? Creëer voor jezelf rust en ruimte rondom dat tijdstip en voorkom storende factoren zodat je je volledig kunt focussen op het bloggen wanneer je hier een momentje voor hebt geprikt. Door je te focussen werk je efficiënter én effectiever!

 Even offline – Hé dat is gek! Bloggen is toch júist online? Dat klopt helemaal, maar als je eenmaal lekker aan het schrijven bent en je hebt weinig tijd, dan kan je maar beter niet gestoord worden door binnenkomende tweets, Instagramhartjes, likes, appjes… Dat zorgt voor onnodig veel afleiding, terwijl je juist lekker bezig bent! Koesteren die momentjes en durf je telefoon even op stil te zetten.

☆ Werk vooruit – Het scheelt als je niet alles op het laatste moment hoeft te doen, dan moet je namelijk echt inspiratie uit je tenen gaan halen en dat kan behoorlijk slopend werken. Als je de kans krijgt om vooruit te werken, dan is dit zeker een aanrader voor je effectiviteit. No stress en op je gemak uitwerken wat je graag zou willen creëren.

Geniet en wees lief voor jezelf – Na hard werken komt ook dat stukje lief zijn voor jezelf, want je hebt maar één lichaam en dat moet je koesteren. Geniet tussendoor van wat je bereikt en wat lukt om te realiseren! En vergeet jezelf niet af en toe een schouderklopje te geven, want ondanks een overvolle agenda weet jij alle ballen zo goed mogelijk hoog te houden en daar mag je heel trots op zijn!

Vind jij het lastig om te bloggen in combinatie met een volle agenda? Welke tip werkt voor jou goed? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.