5 x Tips hoe jij de mooiste Instagram feed van de wereld krijgt

5 x Tips hoe jij de mooiste Instagram feed van de wereld krijgt

februari bydagmarvalerieJe komt voor tips om dé perfecte Instagram feed te creëren? Dan ben je op het juiste adres. Ik ga je voorzien van tips en tricks, want Instagram is niet voor niets mijn favo socialmediakanaal (je kunt mij volgen via @ByDagmarValerie). Ik vind het zo leuk om foto’s te bekijken van anderen en zelf foto’s te plaatsen, ik ervaar het echt als een feestje. Genoeg gekletst, we gaan aan de slag. Focus!

Hoi, ik ben perfect #grapjas – Heb jij ooit iemand ontmoet die werkelijk alles, maar dan ook echt van a tot z en terug, vlekkeloos en fantastisch goed doet? Een persoon die adembenemend mooi, knap, slim, zorgzaam en foutloos door het leven gaat? Ik zal je even uit de droom helpen, want niemand is perfect. En ik ben ook verreweg van perfectie, je gaat mij nooit horen zeggen dat ik iets van perfect ben aangezien ook ik genoeg fouten maak en nog elke dag leer. Anders zou het leven toch onwijs saai zijn? Oh, je wilt een voorbeeld? Ik noem maar even die pizza waar ik af en toe midden in de nacht opeens méga zin in heb (en als ik me echt niet meer kan inhouden, toch wat ga snacken) niet bepaald iets om trots op te zijn. Of wat dacht je van de wasjes pas draaien totdat er een Mount Everest aan kleding in de badkamer ligt? Dus wat is eigenlijk een perfecte Instagram feed?  Een perfecte Instagram feed is in mijn ogen een overzicht van foto’s waarin je ziet wie je écht bent en dat je niet bang bent om te delen wat je aanspreekt. Natuurlijk mag mijn Instagram feed witter, cleaner, gezonder en sportiever, maar nobody’s perfect! 

♧ Blijf bij jezelf – Als je dan toch richting een perfecte Instagram feed wilt gaan, dan raad ik je aan dichtbij jezelf te blijven. Jij bent de allermooiste en het is tevens jouw account. Waarom jij interessant en leuk genoeg bent om te volgen, komt toch echt door jezelf. Geeft dat niet een méga kick? Plaats daarom foto’s waar jij blij van wordt. Ga jij stralen door het delen van verse bloemen, lekker eten, een fluffy kat, een stralende selfie of je favo outfit? Just do it! Maar ook als je even een mindere dag hebt of als alles niet kaarsrecht ligt, is dat goed genoeg als jij er maar achterstaat. Bijkomstig voordeel: je persoonlijkheid straalt door de foto’s heen!

Natuurlijk daglicht – Natúúrlijk, daglicht! Zonder gekkigheid, als je graag leuke en cleane foto’s wilt delen dan raad ik je aan om te fotograferen met daglicht, bijvoorbeeld in de ochtend of tegen de avond. Dan schijnt de zon niet zo fel en krijg je de mooiste foto’s. Ik kies ervoor om bewust bij het raam of buiten foto’s te maken, je ziet gelijk verschil!

Compositie –  Een gebalanceerde en creatieve compositie wordt erg gewaardeerd op Instagram. Niet voor niets krijgen cleane en strakke foto’s bergen met likes. Maar ook als het even niet allemaal kaarsrecht ligt of het net even anders loopt dan verwacht, kan je een prachtige foto maken. Die kans ligt letterlijk in je handen, in je camera of telefoon! Mocht je net wat meer tijd hebben en niet perse een ‘spontane’ foto willen maken, neem dan even de moeite om te bekijken hoe je de ruimte van de foto gebruikt. Staat alles/iedereen er volledig op? Is er net wat meer ruimte? Ik stel bijvoorbeeld mijn camera van de telefoon standaard in op vierkant, zodat ik bij het uploaden gegarandeerd ben van de juiste afmetingen voor op Instagram. En wat dacht je van de achtergrond? Ik gebruik meestal voor productfoto’s de witte salontafel in de woonkamer (hoop nog steeds dat de buren mij niet zien stuntelen en in vreemde houdingen wurmen voor dé foto). De lichte achtergrond zorgt ervoor dat de producten extra opvallen. Ook vind ik het leuk om af en toe verse bloemen te gebruiken, een mooie kaars, schelpjes of andere accessoires. Dat maakt de foto net wat completer. 

Hashtag nofilter – Haha, geloof je het zelf? Sinds het ontstaan van deze hashtag gebruikt de mensheid júist filters. Er hoeft niet veel gesleuteld te worden aan foto’s, vooral niet als je al bij daglicht de foto’s hebt gemaakt. Toch kan een filter een foto nét wat spannender of interessanter maken. Ik gebruik zelf graag de app Picfx, waar ik meestal een beetje speel met de filters van ‘PFX Film’, ‘Light’ en ‘Urban’. Vaak kan de helderheid en het contrast van de foto al een superleuk verschil maken. Probeer het uit en wil je echt zo’n mooie feed? Dan raad ik je aan om te proberen de foto’s zoveel mogelijk met dezelfde filter te uploaden, zodat er een continuïteit ontstaat en je je eigen stijl terugziet. #Veelplezier!

Oja, lekker ‘scherpe’ tip als afsluiter: een scherpe foto is eigenlijk ook wel een must, stay focused! Mocht je het leuk vinden om mijn niet-de-allermooiste-van-de-wereld-maar-ik-doe-wel-mijn-best Instagram feed te bekijken? Je kunt mijn ‘Happy feed’ volgen via @ByDagmarValerie, tot op Instagram!

Hoe ziet volgens jou een perfecte Instagram feed eruit?

Liefs Dagmar 

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 42 reacties.

 1. Renske

  Haha, hartstikke leuk geschreven! Ikzelf houd van lichte foto’s, maar tot een korte tijd geleden had ik vooral donkere foto’s op mijn feed staan. Ik kreeg laatst de vraag: “Waarom haal je die donkere foto’s niet weg?” Uhm… Omdat dat óók is wie ik ben en mensen zo ook een ‘ontwikkeling’ in mijn (poging tot) fotokunstjes zien. Natuurlijk is het tof om een geweldig lichte feed te hebben, maar ik vind dat het wel moet laten zien wie je bent. :)
  Renske onlangs geplaatst…Shoplog HEMAMy Profile

 2. Manon

  Leuke tips! Mijn foto’s wisselen nogal op instagram, het zijn vooral foto’s van eten of foto’s van mooie plekjes die ik tegenkom tijdens het wandelen of fietsen. Dus dat lijkt sowieso al niet echt op elkaar ookal gebruik ik een zelfde filter haha :)
  Manon onlangs geplaatst…Bananentaart met cranberry’sMy Profile

 3. Laura

  Erg leuk geschreven Dagmar, ik ben het eigenlijk op alle punten met je eens! Ik maak ook altijd foto’s met de ‘normale camera’ van mijn telefoon (dus niet met de selfiecamera), want de iPhone 4 kwaliteit van de selfiecamera is echt verschrikkelijk slecht.
  Laura onlangs geplaatst…HOT! De Festival Brow van Soap Treatment Store (+tutorial!)My Profile

 4. Anniek

  Yay, Instagramtips, leuk! Ik gebruik de laatste tijd niet echt filters meer, maar ben vooral bezig met de licht aanpassingen die je kan doen in Instagram zelf, ook best fijn. En Gramblr vind ik ook fijn om te gebruiken, daarmee kan je foto’s vanaf je computer op je Instagram zetten!
  Anniek onlangs geplaatst…Video / get your FREAK on!My Profile

 5. Sophie

  Zo goed gezegd dat je wel dicht bij jezelf moet blijven. Soms zijn de instagramfoto’s zo veel op elkaar afgestemd dat het niet meer echt is. Af en toe een selfie ertussen door of iets anders dan continu dat witte maakt het juist helemaal naar een persoon!
  Sophie onlangs geplaatst…Dit bracht mij een lach op mijn gezicht!My Profile

 6. Frauke

  Handige tips! Ik vind vooral licht en compositie inderdaad heel belangrijk! Zelf ben ik niet zo bezig met hoe mijn feed eruit ziet, ik deel gewoon waar ik op dat moment zin in heb (hoe de kwaliteit ook moge zijn) maar wil me erin wel gaan verbeteren :). Dus, bedankt! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: grote maandkalenderMy Profile

 7. Sophie

  Ik ben echt dol op Instagram en je ziet dat veel mensen het (net als ik) het zo clean mogelijk proberen te houden. Guilty, haha! Daarbij vind ik het wel heel belangrijk dat je inderdaad bij jezelf blijft :-)
  Sophie onlangs geplaatst…WINACTIE: The College Discover StylingMy Profile

 8. Karin

  Wat een fijne en bruikbare tips! Ik ga gewoon verder pielen met leuke foto’s maken en mezelf laten zien :)! Je Instagramaccount vind ik wel een inspiratiebron, er komen altijd zulke mooie foto’s voorbij!

 9. Saar

  Ik plaats vaak gewoon spontane foto’s en heel weinig dingen in compositie ofzo. Dat ziet er waarschijnlijk een stuk rommeliger uit. Maar die tip van dat daglicht ga ik zeker onthouden. Daar maak ik regelmatig wel eens een ‘fout’ tegen en ik denk dat dat al een groot verschil kan maken!
  Saar onlangs geplaatst…Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder tagMy Profile

 10. Justine

  Leuke tips! Toevallig tweette ik laatste nog dat ik het stom vond dat mijn feed geen geheel is. Los vind ik m’n foto’s mooi, maar er is niet echt continuïteit haha. Oh well… :’)
  Justine onlangs geplaatst…London wishlist 2015My Profile

 11. Esther

  Instagram is zó leuk en ik ben ook dol op jou Instagram. Het is inderdaad niet té perfect. Soms kom je op een Instagram en is de feed zo perfect op elkaar afgestemd dat het gewoon niet meer de werkelijkheid kan zijn. Ik vind inderdaad de compositie van jou foto’s altijd super mooi, weer niet te perfect maar wel netjes en duidelijk! Leuk om dit met ons te delen Dagmar! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…BloglovinMy Profile

 12. Esther

  Instagram is zó leuk en ik ben ook dol op jou Instagram. Het is inderdaad niet té perfect. Soms kom je op een Instagram en is de feed zo perfect op elkaar afgestemd dat het gewoon niet meer de werkelijkheid kan zijn. Ik vind inderdaad de compositie van jou foto’s altijd super mooi, weer niet te perfect maar wel netjes en duidelijk! Leuk om dit met ons te delen Dagmar! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Even bijkletsen (eigen domein!)My Profile

 13. Karlijn

  Ik let er totaal niet op eigenlijk. Maar als ik er doorheen scroll past het denk ik wel bij elkaar. Of niet, maar goed :) Ik houd gewoon van verschillende dingen en ik denk dat je dat wel kunt terugzien in mijn feed. Hoewel ze vroeger wel veel donkerder waren, maar toen had ik de instellingen nog niet ontdekt ;) X
  Karlijn onlangs geplaatst…Fashion Revolution Day, fast fashion isn’t freeMy Profile

 14. Kirsten

  Wat een fijne tips, ik moet zeggen dat ik nog wel wat meer tips kan gebruiken voor mijn feed! Ik betrap mezelf erop dat ik altijd ander filters gebruik haha!
  Kirsten onlangs geplaatst…Real Techniques Nic’s PicksMy Profile

 15. Emily

  Ooh, ik probeer ook vaak mijn best te doen om een mooie, bij elkaar passende insta feed te krijgen maar meestal lukt dat niet echt. Sommigen hebben hem echt zo jaloersmakend mooi <3
  Emily onlangs geplaatst…Instagram accountsMy Profile

 16. Luna

  Handige tips! Ik zal eigenlijk eens wat meer moeite moeten doen voor een mooie feed! Ik plaats de laatste tijd maar weinig op Instagram.. maar ik vermaak me altijd wel met van die perfecte accounts :)
  Luna onlangs geplaatst…Modetrends die ik niet begrijpMy Profile

 17. Vivian

  Ik heb echt periodes van favoriete filters, maar ik ben tegenwoordig wel veel meer bezig met écht goeie foto’s vooral omdat ik het ook fijn vind om voor mijn blog zelf foto’s te maken. De blur-functie van een fotobewerkingsapp vind ik ook heel waardevol!
  Vivian onlangs geplaatst…Vlam – Floortje ZwigtmanMy Profile

 18. Dank je voor deze leuke tips! Mijn perfecte Instagramfeed ziet eruit zoals jij het omschrijft. Je kan niet altijd tip top opgemaakt zijn of jouw eten ziet er niet altijd uit zoals in een 5-sterrenrestaurant. Maar hey, who cares? Ik hou ervan om leuke foto’s te maken en sinds ik Instagram heb, maak ik er echt teveel (lees: selfieverslaafd say whaaat?). Een minpuntje: Ik moet wel constant internet betalen (lees: No wireless for me here!) .. Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Style inspiration – Ellie Goulding.My Profile

 19. Anneleen

  Leuke tips! Ik probeer ook voor voldoende licht te zorgen bij het maken van foto’s :) zorgt inderdaad voor een groot verschil! Ik volg je op instagram met veel plezier :)
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 20. mieke

  Leuk geschreven & handige tips voor iedereen. Ik ben de laatste tijd heel erg aan het stuntelen en van alles aan het proberen om leuke foto’s op instagram te posten. Ik blijf wel bij mezelf en ga geen foto’s plaatsen dezelfde als anderen omdat iedereen zulke foto’s plaatst.. Snap je? Haha! Lekker duidelijk.
  mieke onlangs geplaatst…FotoshootMy Profile

 21. manon

  Leuke en handige tips. Ik zet er dingen op die ik leuk vind en dat kan nogal verschillen. Ik ga zeker wat tips in de praktijk toepassen :)

 22. Kim

  Jezelf blijven is het aller belangrijkste! Ik vind het altijd erg leuk om tijd in mijn Instagram foto’s te schenken. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat mijn feed perfect bij elkaar past.
  Kim onlangs geplaatst…Samenwerken is een hele klus.My Profile

 23. ik vind het witte in foto`s erg mooi, maar krijg het zelf op 1 of andere manier niet voor elkaar, ik deel graag vanalles en daar is nooit wit bij gebaat haha
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…Nieuwe layout + facebookMy Profile

 24. Wendy

  Handige tips! Ik maak vooral foto’s van mijn nagels en daar kan natuurlijk daglicht niet bij ontbreken, vind ik. Mijn Instagram is niet echt een geheel, maar dit vind ik ook niet heel erg.

Geef een antwoord

CommentLuv badge