Blog

5 x Tips hoe jij de mooiste Instagram feed van de wereld krijgt

februari bydagmarvalerieJe komt voor tips om dé perfecte Instagram feed te creëren? Dan ben je op het juiste adres. Ik ga je voorzien van tips en tricks, want Instagram is niet voor niets mijn favo socialmediakanaal (je kunt mij volgen via @ByDagmarValerie). Ik vind het zo leuk om foto’s te bekijken van anderen en zelf foto’s te plaatsen, ik ervaar het echt als een feestje. Genoeg gekletst, we gaan aan de slag. Focus!

Hoi, ik ben perfect #grapjas – Heb jij ooit iemand ontmoet die werkelijk alles, maar dan ook echt van a tot z en terug, vlekkeloos en fantastisch goed doet? Een persoon die adembenemend mooi, knap, slim, zorgzaam en foutloos door het leven gaat? Ik zal je even uit de droom helpen, want niemand is perfect. En ik ben ook verreweg van perfectie, je gaat mij nooit horen zeggen dat ik iets van perfect ben aangezien ook ik genoeg fouten maak en nog elke dag leer. Anders zou het leven toch onwijs saai zijn? Oh, je wilt een voorbeeld? Ik noem maar even die pizza waar ik af en toe midden in de nacht opeens méga zin in heb (en als ik me echt niet meer kan inhouden, toch wat ga snacken) niet bepaald iets om trots op te zijn. Of wat dacht je van de wasjes pas draaien totdat er een Mount Everest aan kleding in de badkamer ligt? Dus wat is eigenlijk een perfecte Instagram feed?  Een perfecte Instagram feed is in mijn ogen een overzicht van foto’s waarin je ziet wie je écht bent en dat je niet bang bent om te delen wat je aanspreekt. Natuurlijk mag mijn Instagram feed witter, cleaner, gezonder en sportiever, maar nobody’s perfect! 

♧ Blijf bij jezelf – Als je dan toch richting een perfecte Instagram feed wilt gaan, dan raad ik je aan dichtbij jezelf te blijven. Jij bent de allermooiste en het is tevens jouw account. Waarom jij interessant en leuk genoeg bent om te volgen, komt toch echt door jezelf. Geeft dat niet een méga kick? Plaats daarom foto’s waar jij blij van wordt. Ga jij stralen door het delen van verse bloemen, lekker eten, een fluffy kat, een stralende selfie of je favo outfit? Just do it! Maar ook als je even een mindere dag hebt of als alles niet kaarsrecht ligt, is dat goed genoeg als jij er maar achterstaat. Bijkomstig voordeel: je persoonlijkheid straalt door de foto’s heen!

Natuurlijk daglicht – Natúúrlijk, daglicht! Zonder gekkigheid, als je graag leuke en cleane foto’s wilt delen dan raad ik je aan om te fotograferen met daglicht, bijvoorbeeld in de ochtend of tegen de avond. Dan schijnt de zon niet zo fel en krijg je de mooiste foto’s. Ik kies ervoor om bewust bij het raam of buiten foto’s te maken, je ziet gelijk verschil!

Compositie –  Een gebalanceerde en creatieve compositie wordt erg gewaardeerd op Instagram. Niet voor niets krijgen cleane en strakke foto’s bergen met likes. Maar ook als het even niet allemaal kaarsrecht ligt of het net even anders loopt dan verwacht, kan je een prachtige foto maken. Die kans ligt letterlijk in je handen, in je camera of telefoon! Mocht je net wat meer tijd hebben en niet perse een ‘spontane’ foto willen maken, neem dan even de moeite om te bekijken hoe je de ruimte van de foto gebruikt. Staat alles/iedereen er volledig op? Is er net wat meer ruimte? Ik stel bijvoorbeeld mijn camera van de telefoon standaard in op vierkant, zodat ik bij het uploaden gegarandeerd ben van de juiste afmetingen voor op Instagram. En wat dacht je van de achtergrond? Ik gebruik meestal voor productfoto’s de witte salontafel in de woonkamer (hoop nog steeds dat de buren mij niet zien stuntelen en in vreemde houdingen wurmen voor dé foto). De lichte achtergrond zorgt ervoor dat de producten extra opvallen. Ook vind ik het leuk om af en toe verse bloemen te gebruiken, een mooie kaars, schelpjes of andere accessoires. Dat maakt de foto net wat completer. 

Hashtag nofilter – Haha, geloof je het zelf? Sinds het ontstaan van deze hashtag gebruikt de mensheid júist filters. Er hoeft niet veel gesleuteld te worden aan foto’s, vooral niet als je al bij daglicht de foto’s hebt gemaakt. Toch kan een filter een foto nét wat spannender of interessanter maken. Ik gebruik zelf graag de app Picfx, waar ik meestal een beetje speel met de filters van ‘PFX Film’, ‘Light’ en ‘Urban’. Vaak kan de helderheid en het contrast van de foto al een superleuk verschil maken. Probeer het uit en wil je echt zo’n mooie feed? Dan raad ik je aan om te proberen de foto’s zoveel mogelijk met dezelfde filter te uploaden, zodat er een continuïteit ontstaat en je je eigen stijl terugziet. #Veelplezier!

Oja, lekker ‘scherpe’ tip als afsluiter: een scherpe foto is eigenlijk ook wel een must, stay focused! Mocht je het leuk vinden om mijn niet-de-allermooiste-van-de-wereld-maar-ik-doe-wel-mijn-best Instagram feed te bekijken? Je kunt mijn ‘Happy feed’ volgen via @ByDagmarValerie, tot op Instagram!

Hoe ziet volgens jou een perfecte Instagram feed eruit?

Liefs Dagmar 

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.