18 x wat ik heb geleerd door te bloggen

18 x wat ik heb geleerd door te bloggen

IMG_1340Als je negen keert valt, zorg dan dat je tien keer opstaat. Door te bloggen heb ik veel mogen leren, onvergetelijk ervaringen opgedaan en boven alles: inspirerende en mooie mensen mogen ontmoeten. Bloggen heeft mijn leven oprecht verrijkt, zo heb ik er prachtige vriendschappen bij gekregen en zijn er kansen op mijn pad gekomen die ik zonder het schrijven op ByDagmarValerie.nl niet had gekregen. Of ik wist hoogstwaarschijnlijk niet eens van de mogelijkheden af. Dat ik veel heb geleerd door te bloggen, dat staat vast. Ik deel graag de lessen en mijn ervaringen. 

♧ Niet dromen, maar doen – Ik droomde heel lang van een eigen plekje op het grote internet. Ik bleef maar twijfelen, dacht dat ik nooit interessant genoeg zou zijn voor een blog en waarom zouden anderen eigenlijk mijn artikelen willen lezen? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten, totdat ik de knoop doorhakte: als ik het niet zou proberen, dan mocht ik er ook niet over oordelen. Ik sprong in het diepe en al gauw ontmoette ik online lieve blogvriendinnetjes die ik nu vriendinnen voor het leven noem. Door hen heeft het bloggen voor mij een onschatbare waarde gekregen: onze vriendschappen zijn van goud (inclusief een overdreven dikke diamant). Bloggen komt niet uit de lucht vallen door te dromen en te denken, bloggen is ook niet voor niets een werkwoord waarbij je vooral moet doen. Just do it! 

♧ Hoi hoofdredacteur – Wat het bloggen extra leuk maakt? Je bent eigenlijk de hoofdredacteur van jouw online magazine (Whoop whoop, zet die maar vast op je CV)! Je plaatst immers artikelen, maar voordat er eentje gepubliceerd wordt,  heb je misschien wel gebrainstormd, foto’s gemaakt, de tekst geschreven, het opgemaakt en geredigeerd… Jij mag zelf bepalen hoe je je artikelen en rubrieken invulling geeft. Volg hierbij altijd je gevoel en je hart. Ik sta altijd achter mijn artikel, voelt het niet goed? Dan komt het ook niet online. Ik voel mij verantwoordelijk voor wat ik deel en publiceer. 

♧ Van online naar offline – Bloggen is voornamelijk gefocust op online, maar het leven beleven is offline. Ik vind deze combinatie heerlijk. De blogwereld vind ik prachtig, heel inspirerend en vol energie. Maar even helemaal offline ervaar ik ook als puur genieten, even de stekker eruit en ruiken, zien, voelen, proeven en horen. Terug naar de basis en de schermpjes op zwart. Ultiem ontspannen, maar om eerlijk te zijn: lang zou ik niet zonder het bloggen kunnen en willen. Het blijft altijd kriebelen! 

♧ Ik ben goed genoeg – Ik was vroeger erg onzeker, verlegen en twijfelde sterk over mijn lichaam en persoonlijkheid. Jullie hebben echt een positieve bijdrage geleverd aan hoe ik nu in het leven sta. Ik heb mijzelf meer dan ooit geaccepteerd, maar ook beter leren kennen waardoor ik nu ook veel gelukkiger ben met mijzelf. Dankjewel daarvoor! 

♧ Anderen vooruithelpen vanaf de bank – Als klein meisje hoopte ik altijd anderen te mogen helpen en dat gevoel is alleen maar gegroeid in de afgelopen jaren. Toen ik ernstig ziek werd en weinig meer kon, wou ik niets liever dan toch een bijdrage leveren. Nu gaat het gelukkig beter dan ooit, maar zelfs als het minder gaat: middels een artikel kan ik toch proberen om iemand vooruit te helpen, zelfs vanaf de bank. Ook krijg ik regelmatig prachtige mailtjes en persoonlijke vragen over bepaalde situaties, ik voel mij vereerd dat ik mee kan denken en tips mag delen. 

♧ Kwaliteit boven kwantiteit – Gedwongen schrijven en afraffelen, bah daar heb ik echt een hekel aan. Je kunt niet alles perfect doen, dat hoeft ook helemaal niet en is ook niet realistisch. In december heb ik ervaren hoe het is om twee artikelen per dag te delen op mijn blog (maar daarnaast werkte ik ook vier dagen, deed ik het huishouden, was ik graag bij vriendinnen…) en dat was véél. Ik merkte dat ik hier geen voldoening uithaalde en een artikel per dag is dan zoveel leuker! 

♧ Geniet van het nu – Elke week deel ik in mijn rubriek Behind the scenes foto’s waarbij ik vertel wat ik in die week heb gedaan. Hierdoor word ik bewust van mijn activiteiten en ervaringen van de afgelopen tijd, even stilstaan bij wat ik heb meegemaakt helpt mij meer te genieten van het nu. Mijn geheugen laat mij soms flink in de steek, dan is het heerlijk om deze artikelen te schrijven (en door weken terug te kunnen bladeren), waarbij ik even terugblik naar wat is geweest. 

♧ Durven te experimenteren en te leren – Lef en ontdekken, dat doe ik graag met bloggen. En het is juist ook te gek om op avontuur te gaan wat er allemaal mogelijk is, daar leer je ontzettend veel van en als je alles al wist (hoeveel reacties er op elk artikel zouden komen, wat je pageviews een boost geeft, wat de beste lay-out is) dan zou het nooit zo leuk zijn toch?

♧ Statistieken versus één lezer – Aantallen werven, aanjagen en soms zelfs kopen. Beleef je daar nou zoveel plezier aan? Ik vind die drang naar altijd meer maar niks. Natuurlijk is het te gek om een mijlpaal te halen, maar dat moet nooit je voornaamste reden zijn om te bloggen. Voor mij is het allemaal iets te onwerkelijk om te beseffen dat de statistieken die ik zie in een grafiekje ook daadwerkelijk geïnteresseerden zijn, maar elke reactie die ik ontvang: ik kan niet anders dan er ontzettend gelukkig van worden. Zoveel mooie woorden worden er dagelijks met mij gedeeld, dat is echt magisch. En voor elke lezer die mijn blog bezoekt ben ik erg dankbaar, de reacties maken het compleet. Aan mijn statistieken hecht ik om eerlijk te zijn ook weinig waarde, jullie reacties zijn pas echt van goud. 

♧ Plannen, plannen & plannen – De wens om dagelijks te bloggen voor een fijn ritme was bij mij al snel ontstaan en als een echte planner ga ik helemaal los met de deskplanner van de HEMA en mijn agenda. Ik vind het heerlijk om dagelijks een artikel te kunnen publiceren, maar een schema is daarvoor zeker een aanrader. Zo werk ik graag vooruit en schrijf ik alle inspiratie op, zodat ik ook echt weekend kan vieren en spontaan activiteiten kan ondernemen zonder tot in de late uurtjes de wallen onder mijn ogen te bloggen.

♧ Count your blessings – Elke twee weken schrijf ik een artikel met mijn Lucky List. Een lijstje met momenten om dankbaar voor te zijn en het kleine geluk te zien. In het begin vond ik dat nog erg lastig, maar nu ik het al een langere tijd doe, gaat het mij makkelijker af. Ik leef bewuster en zie zowel het grote als het kleine geluk sneller. 

♧ Iedereen kan je blog lezen – Een verhaal willen vertellen aan vriendinnen en horen dat ze het al weten? Eh ja, je had er misschien al iets over geschreven. Maar je collega’s, studiegenootjes, ex, docenten, familieleden en overbuurman weten het nu wellicht ook… Iedereen kan gezellig op je blog een kijkje nemen, het is immers openbaar, het is goed om dit in je achterhoofd te houden. 

♧ Waar ligt de grens – Als je blogt, kunnen velen meekijken. Weet waar je grens ligt met wat je wilt delen en communiceren naar buiten. Let ook op met het publiceren van foto’s en welke woorden je gebruikt, iedereen kan het anders interpreteren én het staat misschien wel voor altijd online. 

♧ Eigenwaarde – Door het bloggen heb ik geleerd dat als het goed met je gaat er soms mensen en bedrijven zijn die hier graag gebruik van willen maken. Op een positieve manier zou dit elkaar versterken, maar op een negatieve manier kan het jouw blog of jezelf afbreken. Ken jezelf, durf jezelf op waarde te schatten en wees trots op waar je staat. Wees niet bang om het aan te geven, zodat je er van groeit in plaats van dat het je mooie glimlach doet afnemen. En noem je blog niet ‘blogje’, want het is iets heel moois dat jij hebt opgebouwd en waar je trots op mag zijn! Eeh ja, dit leerde ik ook pas later… 

♧ Blog glamour – Altijd perfecte plaatjes delen, alleen maar overenthousiast zijn, van a tot z perfectie; nee zo zit het echte leventje eenmaal niet in elkaar. Niet alles gaat zoals je altijd wilt of in gedachten hebt, dit mag ook gedeeld worden. En die pyjama met minions is minstens zo leuk als die perfect gestylede outfit. En dat je geniet van paaseitjes, winegums of Tony, dat is toch ook super?! Verstoppen is niet nodig. Eerlijkheid duurt het langst!

♧ Wees dankbaar – Is het niet een méga eer dat iemand tijd en moeite neemt om je blog te bezoeken? Wauw, ik vind het nog steeds zo bijzonder dat ik wakker mag worden en er al supermooie en lieve reacties staan op mijn artikel. Of dat er een gezellige tweet wordt gestuurd of zelfs mailtjes! Tijd kan je maar één keer uitgeven, in mijn ogen is het zelfs kostbaarder dan geld, zo magisch dat iemand zoveel moeite, energie en warmte stopt om je blog een bezoekje te brengen en/of een reactie achter te laten. Voor iedereen die dit leest: dankjewel, jullie zorgen ervoor dat elke dag voor mij begint en eindigt met een sprongetje van geluk! 

♧ Inspiratie ligt overal op de loer – Ik dacht dat er een keer een stop zou komen op de inspiratiestroom, maar wat een luxe! Ik krijg zelfs inspiratie als ik voor het stoplicht sta en het is nog bruikbaar ook… Ik blog nu 1,5 jaar en heb nog geen blogblock gehad *zoekt hout AFKLOPPEN*. 

♧ Bloggen is de allerleukste hobby ever – Maar als je blogt, dan wist je dit natuurlijk vast al vanaf het begin. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van het feit dat ik mijn blog ben begonnen, juist andersom: ik had het veel eerder moeten doen. Daarom nu dubbel genieten; let’s blog! 

Wat heb jij geleerd door te bloggen? Wat vind jij het allerleukste eraan? 

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 73 reacties.

 1. Echt een heel leuk lijstje, eentje waar ik mij zeker wel in kan vinden. Ondanks dat ik mijn huidige blog nog niet zo lang heb en pas amper een halfjaar er grof mee bezig ben, heeft het mij al best wel veel gebracht. Ik heb gisteren de 150 volgers mijlpaal gehaald en dat vond ik toch ook best wel tof, misschien is het voor andere weinig, maar ik vind het echt helemaal super. Wat ik heb geleerd door bloggen is dat mijzelf zijn genoeg is en dat is wel een hele grote. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Ik Wens, I Wish, Ik Wens – TAGMy Profile

 2. Renske

  Wat een leuk artikel weer! :) Ik blog nog maar sinds kort (écht sinds kort), maar heb er nu al veel plezier in! Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gemaakt. Het heeft bij mij lang geduurd voordat de stand ‘dromen’ omsloeg in de stand ‘doen’. Mooi om te lezen wat jij allemaal hebt geleerd van het bloggen. Ik hoop dat het mij net zo veel positieve momenten oplevert als jij en vele andere bloggers hebben. Het puntje ‘blog glamour’ is zo belangrijk. Leuk dat je dat benoemt! :) En daarnaast ben ik ook niet zo bezig met de statistieken. Gisteren kreeg ik een melding van Bloglovin’ dat mijn blog de 20 volgers heeft bereikt. En dat in 1,5 week. Wow, ik vind het al een prestatie, haha! Het gaat mij er vooral om dat het mijn plekje op het web is. Bedankt voor de leuke artikelen iedere keer! :)
  Renske onlangs geplaatst…Birthday weekendMy Profile

 3. Marloes

  Wat heb je het weer mooi verwoord allemaal! Mooi artikel heb je geschreven <3! Bij het laatste sluit ik me ook helemaal aan! Hihi! X
  Marloes onlangs geplaatst…TAG: Blog Top 3!My Profile

 4. Amy

  Er zit zoveel herkenning in je lijstje! Ik vind oprechte reacties krijgen ook echt het mooiste dat er is. Daarnaast probeer ik heel bewust te bloggen, want inderdaad: iedereen kan meelezen. Ik bedenk bij elk artikel dat ik plaats: mogen ze het op mijn werk ook lezen? Dan is het goed :)
  Amy onlangs geplaatst…Mijn ervaring met Google ChromecastMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja echt heel goed dat je er ook zo bewust van bent en weet dat ik onwijs kan genieten van je mooie artikelen <3

 5. Celeste

  Wat een prachtig artikel! Heerlijk om te lezen wat bloggen ons eigenlijk oplevert en dat is inderdaad erg veel! Hoewel ik pas een paar maandjes blog, heb ik er ook al heel veel van geleerd en wil ik de komende tijd niet zonder! Een van de mooiste dingen vind ik het ontmoeten van andere bloggers, dat is altijd zo gezellig en er ontstaan dan de mooiste vriendschappen!
  Celeste onlangs geplaatst…Medische Weetjes #2My Profile

 6. Rosanne

  Ik ben echt een beetje verliefd geworden op bloggen. Wat een fijne hobby. Maar inderdaad, ook zo fijn dat je af en toe even offline kunt gaan en er dan nog van kunt genieten :)
  Rosanne onlangs geplaatst…Backpacken in Frankrijk? Oui oui!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aah heel erg leuk je mooie reactie, ik gun je van harte dat de vlinders nog héél lang zullen blijven!

 7. Deisy

  Jaa! Hier word ik heel blij van! Wat een prachtige punten heb je allemaal opgenoemd meis.. En ik kan mij, ondanks dat ik nog maar een half jaar blog, er compleet in vinden zeg :-) Vooral het contact met andere bloggers vind ik echt prachtig: het zijn stuk voor stuk zulke prachtige en inspirerende mensen, echt heel bijzonder om daar een onderdeel van te mogen zijn. Heel mooi stuk meis. X
  Deisy onlangs geplaatst…Hoe ik mijn moeder aan een herseninfarct “verloor” (deel II)My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Dankjewel superlief van je <333 Het contact is zo bijzonder en fijn, en ik ben ook heel erg dankbaar dat we elkaar door onze blogs hebben leren kennen! X

 8. Prachtig artikel en ik sluit mij er helemaal bij aan! Bloggen heeft mijn leven verrijkt, ik leer elke dag weer bij en wordt geraakt door een hele hoop mooie artikelen die gedeeld worden door prachtige bloggers. Ik uit mijzelf makkelijker en pak dingen ook aan die op anders eerder zou laten liggen. Had ik dit idd ook maar eerder geweten ;)
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Als tijdreizen mogelijk was dan…My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja waren we er maar eerder mee begonnen, maar aan de andere kant: nu genieten we er heel erg van en weten we ook dat het ons zoveel moois heeft gebracht en nog elke dag brengt. Dat is ook heel waardevol en prachtig <3 Lekker genieten van het nu!

 9. Danielle

  Helemaal mee eens :)! Wat een mooi en leuk stukje over “blog lessen” het is inderdaad een geweldige hobby. Een waarvan ik nog lang niet genoeg gedaan en/of gezien heb!
  Danielle onlangs geplaatst…Review| Slim rijst & Slim pastaMy Profile

 10. Sam

  Wat een leuk artikel, daar kunnen veel mensen wat mee doen. :)

 11. alexa

  heel grappig om te lezen en zo waar, toevallig heb ik ook zo’n artikel geschreven en die komt binnenkort ook online!
  alexa onlangs geplaatst…Vrolijke skirtMy Profile

 12. Hesteranne

  Je hebt een mooi lijstje gemaakt! Ik vind het altijd knap als mensen een artikel per dag kunnen plaatsen. Mij lukt dat nooit. Ik kan plannen wat ik wil maar uiteindelijk loop ik altijd vast.
  Hesteranne onlangs geplaatst…Nieuwe dromenMy Profile

 13. Xaviera

  Prachtig om te lezen! Erg mooi wat je allemaal hebt geleerd door het bloggen, het is zo mooi dat je hier bij stilstaat. Veel van wat je schrijft is ook heel herkenbaar. Ik heb vroegere meerdere blogs gehad, maar dat voelde nooit helemaal als ‘ik’. Dat wilde ik veranderen en na lang dromen is het gelukkig ook veranderd naar doen! Met de huidige manier van bloggen ben ik erg blij. Het mooiste aan bloggen vind ik het contact met andere bloggers en dat ik er zoveel creativiteit in kwijt kan. Ik heb veel liefde voor fotografie en schrijven en dat kan ik mooi in mijn blog verwerken.
  Xaviera onlangs geplaatst…Live Light – LadenkastjeMy Profile

 14. mariëlle

  Wat heb je er een leuk en positief artikel over gemaakt! Ik heb echt ook al veel geleerd in het jaar dat ik blog! Ook gewoon op technisch gebied, ik vind het echt een geweldige hobby <3
  mariëlle onlangs geplaatst…How to shapenMy Profile

 15. Audrey

  Heel leuk artikel, en een mooi lijstje waar ik me goed in kan vinden! Ik merk ook dat ik veel blijer word van leuke reacties die binnenkomen dan van een cijfertje in Google Analytics. Dat eerste maakt het gewoon zoveel menselijker en concreter!
  Audrey onlangs geplaatst…Ik ga op reis en ik neem mee… niemand!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw superlief je mooie compliment, dankjewel <3

 16. Esther

  Wat mooi dat je al deze dingen opsomt, voor jezelf, maar ook voor anderen. Dat je dankbaar bent en dit ook aangeeft bij alles, vind ik het mooiste aan jou. Maar ook dat je opnoemt dat je mensen vanuit de bank kan helpen. Dat is zo mooi. Ik vind het super om te horen dat je jezelf nu meer dan ooit accepteert, zo zou het ook moeten zijn. Je bent een persoon met een hart van goud en dat mag je zelf ook inzien!!
  Esther onlangs geplaatst…Zoom in op les 8 van Rennen met EvyMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dankjewel lieve Esther, echt heel erg bedankt voor je mooie reactie. Het straalt zoveel warmte uit, ik zit hier nu ook echt met een gigantische glimlach door jou. Dankjewel echt heel lief, you made my day!

 17. Rikst

  Ik ben het er echt helemaal mee eens!! :) en eigenlijk ben ik om deze redenen ook weer een blog begonnen… en inderdaad, be honest, ook de minder leuke dingen horen in het leven!

 18. Tiffany

  Ik lees je artikelen elke dag, maar ik laat eigenlijk nooit een reactie achter. Nu ik lees hoe gelukkig je wordt van reacties, zal ik maar eens wat vaker reageren hihi. Ik geniet ook meer van het nu door mijn blog, door de foto overzichten zie je hoe mooi je leven eigenlijk is. Wanneer ik me niet zo goed voel kijk ik naar oude overzichten en weet ik weer waar ik voor leef. Want kleine mooie momenten vergeet je normaal al snel, maar door er foto’s van te maken blijft het zo veel langer bij je.
  Tiffany onlangs geplaatst…#Onepictureaday: heel veel lichtpuntjesMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aah dankjewel voor je geweldig leuke en lieve reactie, echt heel leuk om te lezen dankjewel! En wat heb je het mooi verwoord!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een stralend compliment, echt super superlief dankjewel!

 19. Eline

  Heerlijk feel good artikel! Ook leuk om eens vernieuwende antwoorden te lezen en niet altijd de standaard dingen :)

  En je hebt gelijk iedereen kan het inderdaad lezen en dat vind ik soms nog steeds wel eng :o
  Eline onlangs geplaatst…Mijn dromen achternaMy Profile

 20. Kirsty

  Wat een leuk en herkenbaar lijstje! Ik vind vooral die laatste heel herkenbaar; ik vind bloggen zo leuk dat ik echt had gewild dat ik er eerder mee was begonnen! Ik kan mij niet voorstellen dat ik ooit zou stoppen!
  Kirsty onlangs geplaatst…Docteur Renaud Lime Purifying ConcentrateMy Profile

 21. Saar

  Het belangrijkste dat ik heb geleerd de afgelopen periode is dat ‘jezelf blijven’ en ‘authentiek zijn’ ongelofelijk veel opleveren. Mensen hebben het liever dat je jezelf blijft en schrijft over de dingen die je nauw aan het hart liggen. Enkel zo inspireer je mensen. Dat vind ik het heerlijkste aan bloggen. Inspiratie krijgen en geven!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dat heb je mooi verwoord, prachtig <3 Inspiratie krijgen en geven, so true!

 22. lonneke

  Wat heb je dat goed geschreven meid!
  Jezelf blijven is zo belangrijk, doen wat voor jezelf goed voelt en niet wat andere verwachten.
  We blijven maar nieuwe dingen leren en dat is zo leuk!
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Garage Sale Utrecht – zie ik je daar?My Profile

 23. Heel erg leuk artikel en helemaal :) Ondanks dat ik nog maar een paar maandjes blog heeft het me al heel veel opgeleverd, met name dat ik wat ik meer zelfvertrouwen heb. Dat ik hier voldoening uithaal en blij word van mijn lezers en de reacties die ze plaatsen. Dat maakt een hoop goed :)
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…New in: toffe Sweetflow-shop items + kortingscodeMy Profile

 24. Maaike

  Wat een fijn lijstje! Lekker lang ook, mooi om te lezen dat je zoveel van bloggen hebt geleerd. :)
  Ik herken veel dingen wel, vooral de laatste – waarom ben ik er niet eerder mee begonnen? Als ik al die blogjes van een paar jaar geleden geen eenzame dood had laten sterven, wie weet hoe mijn leven nu dan zou zijn… Oh, en dat niet dromen maar doen is ook echt heel erg waar. Ik vind het zo leuk dat jouw blog dat ook echt uitstraalt!
  (Blog glamour heb ik trouwens nooit gehad, ik deel echt al mijn gênante momenten, haha.)
  Maaike onlangs geplaatst…Recensie: Ik geef je de zon – Jandy NelsonMy Profile

 25. Heel mooi om te zien dat je zo veel waarde aan reactie hecht :) Ik vind het ook altijd leuk om te zien dat mensen de moeite hebben genomen om het artikel te lezen :3
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Gnocchi met zalmMy Profile

 26. Marike

  Heel herkenbaar allemaal! Ik heb vooral geleerd dat me kwetsbaar opstellen, dus eerlijk zijn over mijn angsten, onzekerheden en frustraties, me heel veel oplevert. Bijvoorbeeld steun, herkenning en begrip. Hierdoor ben ik veel opener geworden over mijn ziekte en doe ik me niet meer telkens stoerder en sterker voor dan ik me daadwerkelijk voel. Het bloggen helpt me ook om “niet perfect is ook goed” in mijn oren te knopen doordat ik niet eindeloos met een tekst bezig kan zijn.

 27. Valerie

  Wat een leuk lijstje! Plannen is inderdaad héél erg belangrijk en je hebt helemaal gelijk, je bent je eigen hoofdredacteur! Best wel leuk eigenlijk :-)
  Valerie onlangs geplaatst…Nieuw – KamerdetailsMy Profile

 28. Wat een geweldig artikel! Ik heb er een beetje kippenvel van gekregen om eerlijk te zijn .. Klinkt raar he? Maar weet je waarom? Elke letter, elk woord in deze post is de pure waarheid. Ja, ik blog. Ja, ik ben nog maar een beginner. Maar weet je wat? IK BEN ER TROTS OP! Dankzij jouw post heb ik enkele zaken bijgeleerd: dankbaar zijn voor elke post die ik schrijf, genieten van de kleine zaken in leven en vooral: ik heb een BLOG en geen blogje (ja, zo noem ik mijn hobby). Elke keer wanneer ik weer in een dipje zit of begin te twijfelen of eender welke negatieve gedachte opduikt in verband met mijn blog, dan lees ik gewoon dit artikel opnieuw en heb ik een nieuwe positieve vibe :) Dank je wel 1000 maal! Ik heb een beetje rondgeneusd en je blog is fantastisch! Je hebt er een nieuwe fan bij :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Celebration time!My Profile

 29. Het leukste aan bloggen vind ik dat ik op plekken kom, waar ik anders misschien niet zo snel zou komen. Veel nieuwe dingen dus :-)! En de reacties van lezers.

 30. Isabelle

  Heey, ik volg je blog nog niet zo lang, maar wat leuk om te lezen dat je zoveel dingen hebt geleerd door te bloggen! Ik ga je zeker blijven volgen!

 31. Goede lijst kan ik mij wel in vinden.
  En ik plaats dan mijn gezicht niet op mijn blog maar ben mij er wel bewust van dat alles openbaar is. Vandaar dat ik dus ook geen outfit posts online plaats.

  Het is een beetje lastig want aan de ene kant wil ik mij wat zichtbaarder maken en aan de andere kant wil ik lekker anoniem over alles kunnen schrijven.
  Het Sushimeisje onlangs geplaatst…De mooiste outfits van Oshare ConMy Profile

 32. Herkenbaar lijstje! Ik merk dat ik me op persoonlijk vlak heel erg ben gaan ontwikkelen door het bloggen. Ik ben iets minder verlegen geworden + dankzij het internet heb ik een paar geweldige vrienden leren kennen die ik anders nooit gehad zou hebben! Ik ben namelijk veel gepest en had op den duur niet echt vrienden meer… Gelukkig heb ik nu de beste vrienden die ik me maar kan wensen :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Video | Unboxing Kawaii Mystery PakketMy Profile

 33. Erica

  Echt een super leuk artikel!! Voor veel mensen ook echt een eye-opener denk ik! Goed geschreven! :)

 34. Daniek

  Ik blog nog niet zo heel lang, 5 weken?
  Maar ik vind het super leuk om te doen, je kan mensen inspireren maar je kan ook je eigen fantasie de vrije loop laten gaan. Niemand die zegt wat je wel of niet moet doen! En je mag zelf nog eens bepalen wanneer en wat je online zet. ♥
  Daniek onlangs geplaatst…Project Positief TAGMy Profile

 35. Johanneke

  Weer mooi geschreven! En bloggen is en blijft super leuk om te doen! Voor mij zijn die statistieken soms wel een valkuil. Als een blog minder gelezen wordt, kan ik best wel weer onzeker worden. Net begonnen met een vernieuwde site en dat vond ik ook supergaaf om mee bezig te zijn. Je positieve en eerlijke manier van schrijven, zijn echt inspirerend! Echt super leuk om je mooie blogs te lezen!
  Johanneke onlangs geplaatst…Iedereen is waardevolMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge